PepsIngius dziaugiuosi, kad jums viskas gerai! ir labai dziugu, kad laiku susivokiai ir pasirinkai patikimus medikus!
vat trumpai kaip mums buvo jau beveik pries dvi savaiteles: nuejau eiliniai apziurai pas mus priziurincia gydytoja (jauciausi gerai) bet vat pradejo klausytis tonus... ziuriu keistai gydytoja ziuri... paskui pilvely spaudineja... sako lipk ant kedutes... jos veidas tik persikreipe... sako gimda jau atsidarineja... (o mums dar nepilnos 37 sav buvo). sako lyg ir sarimiai prasideda pagal tonus... taij ji siuncia mus y antra lygy-t.y y ligonine... sako gydytoja ten paziures, echoskopijai skubiai nusius, reikia kraujotaka stebet leliuko... surase siuntimus ir begam y ligonine, registraturoj pralaukiau daugiau nei 5 min kol baige kalbetis darbuotojos (tarpusavyje), o man-tai sokas... abu su vyru nesusigaudom kas darosi... nes to-tai visai nesitikejom... registraturoj skaito siuntima, pasirauke... sako, kad ten jau niekas nedirbs (tipo moteru gydytojos nera)-tai sakau gi iki 5 turi but?! (buvo netoli 3 val)... nu tai padave kortele ir sako eik, paziuresi... sakau o kur man eit? tai zodziai ir dabar skamba ausyse: "Kur gimdysi, ten ir eik"... tada koridoriuje paklausem sesutes ir ji mums viska paaiskino... taigi kojom linkstanciom per kelenus is soko uzlipom y 4 auksta, o ten tuscia, tylu, ramu... nuejom kur turetu but budinti ar kazkas pan-pasidauzem y stala-tai islindo.. sakau kur man cia eit-paeme kortele ir nunese gydytojai... uz duru palaukem koky 5-10min, nes su moteriske gydytoja kalbejosi (kiek teko nugirsti, apie sunku gyvenima)... pakviete mane-tai klausia kas yra, nu sakau gimda atsidarineja, gali but prieslaikinis gimdymas... atsiunte stebejimui: tai gydytoja uzvede kaip ir monologa (kazkas tokio): "Nesuprantu, siuntineja, negali pacios ten poliklinikoj siuntimo parasyt echoskopui, jau beveik 3 val, kas cia laukia, jau tokiu laiku! butum uzsiregistravus ir rytoj padare" paskui paskambino Saukstelienei (tuo metu ji echoskopija dare) ir susitare kad ateisiu... nu zodziu papurkstavo y ragely, kad atsiuncia cia mane bereikalingai... tai ka, vel puskuoju y pirma auksta... o ten malonumas! gydytoja sauksteliene sako: "tai kuo skundiesi, ka skauda?" sakau"Nu kaip ir nieko, tik gimda regulerei susitraukineja, kas 6-7min. ir gydytoja sako, kad ..." nebaigiau sakyt kaip ji mane pertrauke ir reze " as neklausiu, ka sako gydytoja! as klausiu, kas tau yra! kai bus saremei kas 5-6min ir ateisi" nu bet ziurinejo ziurinejo, nieko nesake, nerode.... paskui su sesute pasisnekejo, parase kazka ir sako: eikit sveikos y 4 auksta atgal pas gydytoja... vel uzpuskuojam... visa isprakaitavusi is jaudulio.... nueinu pas gydytoja-ta paskaito ir nusiveda y kabineta... tonus klausyt.. (jei neklystu-tai gydytoja Lukauskiene buvo, tokia pagyvenusi) tonai sokineja... kardiograma tipo kazka nelabai gero rodo... su sesute kazka kuzdasi...tada ir ponia Sauksteliene atbego; jau kitu balseliu klausineja kaip jauciuosi... nu paskui sako-tai jei nori lik ligoninej. aisku sakau jei reikia! nes nesuprantu kas vyksta-paaiskinimo 0! bet paskui sako-tai gal geriau atvaziuokit vakare tonus paziuresim... kokia 21 val! nu sakom gerai, kaip pasakysit, ka patarsit! zodziu-isejau is ligonines-kaip ir nezinodama kas su mumis darosi... ysedau y masina ir asareles pradejo krist! tai greit susiskambinau su mama-tai ji y "Mazyly" paskambino ir pasiemusi tasias isvaziavom y Kauna. vat tada ir prasidejo prieziura ir paaiskino kas vyksta... likau ligoninej stebejimui... savaiciuke palaike... dabar viskas stabilu! jau kelios dienos kaip namuciuose.. bet vis dar 2 in 1:) dabar jau ir gimti galetume...jau laikas... visgi tos dvi savaites-tai buvo labai svarbios kaip sake gydytojai! nes jei buciau pagimdziusi tada-tai butu dar neisnesiotuke ir dar butu truke brendimo... tai vat..

Dabar sau ramiai spurda mano pilvelyje leliukas ir esu rami...kazkaip visai be dideles baimes laukiu gimdymo...zinau kur skuosim ir kas musu laukai
tai vat, toks yvykis... jauskis kaip nori, galvok ka nori-bunant pas gydytojus...
nenoriu primesti savo nuomones-bet tikrai atydziai apgalvokit savo zingsnius... zinoma visko buna ir Kaune ir Vilniuje... bet manau, kad reikia visgi padaryt viska kas ymanoma...