Įkraunama...
Įkraunama...

Suvalkietės ūkininkės

Daivasen, kaip visada žiedų grožiais dalinasi thumbup.gif
aš po atostogų ax.gif turėjau tris savaites, tai ir praleidom su dukryte kaime, dar buvom praeitą savaitę Palangoj, pasiėmėm dviračius, tai smagiai pasivažinėjom su mažąja thumbup.gif likau labai nustebinta savo mažos damos ištverme ir kaprizų nerodymu wub.gif
šeštadienį nusiėmiau svogūnus, bet po pietų užėjo lietus, tai sumečiau į maišą ir stovi dabar terasoj, šiandien reiks būtinai persidėti į dėžes ir išnešti į kluoną, nes vėjai su lietum kaip tik iš terasos pusės, gali ir sulyti unsure.gif
morkos mačiau gal neblogos bus, jei nesugraužtos, nes labai daug kurklių pas mus, ale kaip bus, taip ir turėsim smile.gif jeigu kas tai vakuosiu paruoštukes sriubai, tiktų ir troškiniams manau, išbandžiau sriubai, tai labai patiko smile.gif
cukinijos vis dar po truputį veda, šaldau žiemai, dabar kaime nelabai ką ir turiu su jom daryti-gaila, o taip norėčiau kokios farširuotos išsikepti, turiu dujinę, bet priėjimas prie jos ne koks, ir dujomis nieko negaliu daryti, pajungė vyras, pakeitė degiklius balionui pritaikytus, bet kažkodėl tai ugnis vistiek labai didelė ir aprūksta labai puodai, tad ir toliau kankinuosi ant elektrinės plytos, o su ta nepratus, tai taip čiliukus žiemai ir sudeginau doh.gif doh.gif doh.gif ot liūdesio buvo MB su sūnum ax.gif kaip jūs ruošiat čiliukus žiemai? dar turėčiau turėti čiliukų, nes atsigavo, primegzta nemažai, tik nedideli labai jie pas mane ax.gif viena paprika turėjo būti tarpinė tarp čilių ir saldžių, bet gavosi saldi ir auga prie čilių, tai nelabai supratau, nes kiek skaitinėjausi, tai paaštėja saldžiosios augdamos prie čilių, bet čia gal šiltnamyje tokie bajeriai būna, pas mane visos paprikos lauke auga, tik saldžiosios toliau nuo čilių, neblogai ir saldžiosios auga, tik dabar galvoju, gal jau reiktų pradėti dengti nakčiai, šiltnamį tai jau uždarau, šiandien išvis palikau ir dienai uždarytą unsure.gif
agurkų turiu palikus lauke vieną daigą, tai vis dar pasirenku agurkiukų, gaila, kad kitų 20daigų teko išrauti, jaučiu pritruksim agurkų žiemai ax.gif
Papildyta:
porai kurie augo su svogūnais neblogai užaugo, tie kurie tarp pomidorų buvo susodinti, tai nelabai nelabai tokie, ploni ištysę, bet naudojimui irgi bus tinkami smile.gif
dar vis žirnių pasirenkam, tik jau naktys per šaltos, tai miltligė pradeda pulti, bet tie kur užauga, nesukirmiję visai thumbup.gif
o va gumbiniai salierai nenusisekė, gal per vėlai aš juos susodinau, nes gumbų visai nerasta, bet ant pakuotės tikrai ne stiebiniai buvo, nes ir stiebai tokie nedideli visai doh.gif
braškės mano liko nenupjautos doh.gif blush2.gif na niekaip nedaėjau iki jų, laikiau daigams, bet savaitgalį jei nelis reiks visą susdariusį raizgalyną draskyti, ir nusprendžiau pirksiu naujus daigus, nes sodinti dar dabar neturiu kur, reikia morkas su porais nusiimti, o dar kaip ir ansktoka manau, lai bręsta žemėje unsure.gif
pomidorai gan neblogai šiltnamy laikosi, žinoma šaltos naktys jau savo daro, daugelis liko be lapų, tik kelios veislės matomai atsparios dėmėtligei ar kaip ji vadinasi g.gif lauke jau seniai nurovus, nes užpuolė maras, bet dar ir iš tų spėjau mišrainių pasidaryti, bet didžiąją dalį teko išmesti ax.gif
Atsakyti
Pavasari senukuose mugeje uz 12 litu pirkta braske pirkau dvi viena broliui atidaviau pas ji ugio nei vieno o stai maniske sendien fotografuota
Seip stovejo ji visada laukia bet uzvakar inesiau del to salto oro
user posted image
Atsakyti
Daske, labai labai gražu bigsmile.gif ir tos braškės taip skaniai atrodo wub.gif
o tu treši kokiom trąšom vazonines?
Atsakyti
QUOTE(viola78 @ 2013 09 04, 10:33)
Daske, labai labai gražu bigsmile.gif ir tos braškės taip skaniai atrodo wub.gif
o tu treši kokiom trąšom vazonines?

Zinok kai nusipirkau uzpyliau braskiniu trasu kur darze tresem arvi o dabar tai visa vasara ne mirksiukas.gif nes pastovei veda o vedancias nenoriu trest
o cia mano ciliakas mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
Labas ...
Na baigiau beveik savo rekonstrukcijas darželiu...
Prieš...2012
user posted image
Ir po....2013
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivasen: 04 rugsėjo 2013 - 19:13
QUOTE(Daske @ 2013 09 04, 12:21)
Zinok kai nusipirkau uzpyliau braskiniu trasu kur darze tresem arvi o dabar tai visa vasara ne mirksiukas.gif nes pastovei veda o vedancias nenoriu trest
o cia mano ciliakas mirksiukas.gif

vadinasi nieko netrūksta, jei veda thumbup.gif vakar mačiau krūmines remontantines bigsmile.gif taviškės kokios?
čiliakas thumbup.gif pas mane už šiltnamio daugiau pavėsy auga, tai vaizdas tikrai ne toks schmoll.gif

daivasen, kaip neatpažįstamai pasikeitė gėlynas thumbup.gif daug darbo... mano gėlynas liks kitiems metams jau, aš su roundup'u nežaidžiu ax.gif o vyras neturi kada nupurkšti, dieną nebūna, o vakarais ar rytais nelabai būna tinkamas oras ax.gif bet labai ir nepergyvenu, turiu ir be gėlyno ką veikti smile.gif braškes tvarkyti reikia blush2.gif bulves nusikasti, ir šiaip darže apsitvarkyti ax.gif
Atsakyti
O darbelio buvo seip kokia savaitę aš prie jo ir pradirbau...
Jo bulves ir aš jau ruosiuosi kasti, bet dar gal pagrybaut kokia dieną nulėksiu.
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2013 09 05, 11:12)
O darbelio buvo seip kokia savaitę aš prie jo ir pradirbau...
Jo bulves ir aš jau ruosiuosi kasti, bet dar gal pagrybaut kokia dieną nulėksiu.

aš šiandien vakare po darbo planuoju pas save prabėgti ir vaizdą susidaryti, nes praeitą savaitę tai visai nebuvo grybų, po pirmadieninio lietaus gal atsiras jau unsure.gif džūkijoj sakė tik vokietukų galima pasirinkti ax.gif
Atsakyti
Vokietuku yra bet ne per daugiausia ir pakirmije einu darinet mama pririnko mirksiukas.gif
O kokia braske zinok nezinau doh.gif
Atsakyti
kazin yra dargyvuju 4u.gif gal pradedam rinktis ziemai
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2013 11 22, 15:15)
kazin yra dargyvuju  4u.gif  gal pradedam rinktis ziemai

Sakai ka veiksim ledus gramdysim bigsmile.gif
Atsakyti
tai ir ledus gramdysim ir siaip kursim grazius sodus tongue.gif
Atsakyti