Įkraunama...
Įkraunama...

Suvalkietės ūkininkės

Įdedu ir aš savo žiedų| jau senai nužydėjusios lelijos
user posted image

Šitos nežinau kaip vadinasi...
user posted image

ir jau žydėti pradėjusios ir padovanotos gladijos wub.gif
user posted image
Atsakyti
Labas rytas.
Aš kopustus ir kalafijorus sodinau balandžio 20 dieną, kopustų 10 daigų tai jau baigiam suvalgyt dar 2 galvos like, viena jau susprogus, o kalafijorų irgi 10 daigų bet dar nieko nevalgėm ir kazin ar kas uzaugs dar...
Tikiuosi gal birželio gale sodinti duos koki derlių.
Braškes as vienais metais dar rugsejo vidurį sodinau, bet kuo anksčiau pasodini tuo ir derlius kažkiek geresnis ...
Kaip gražu man tos lelijos...
Tos nežiniukės antros tai ir aš norėčiau.
Gladijos pas mane dar nežydi, bet jau sukrovę žiegynus. Aš jas vėlai sodinau gal gegužės antroj pusėj.
Atsakyti
Sveikos,

Aš kažkaip šiemet neturiu kuo pasigirti darže blush2.gif Nuotraukų net nefotkinu...
Brokoliai nugraužti, galvų net nespėjo susukti, dabar auginasi šoninius, bet nematyt ir ten veiksmo. Braškės prastai laikosi, dalį nutvarkiau jau, o kitą dar pasilikau, nes reikės atsodinti dalį, ūsus auginu. Matosi, kad sunkiai nauji lapai atauga, kažkokie susisukę, parudę, minkšti. Čia jau kažin liga ar vis tos skruzdės po šaknim g.gif
Turiu durną klausimą - niekada neauginau žalių šparaginių, kaip atpažint, kad jos sunokę? Geltonas jau skinu, kartu sėtos, gal ir tos jau skinamos. Nors aš tai nusiskinu pro daržą praeidama, taip sukramtau, man skanu. ax.gif
Gėlynais irgi šiemet neturiu kuo pasigirti, tik supilta, bet gėlių beveik nėra dar. Nenoriu bileko sodint.
Cukinijos neblogai dera, bet tik žalios, geltonos nususę. Moliūgai auga, bet kažkokie išsigimę, matyt sėklos iš hibrido išimtos. Reikės mest lauk jau visas sėklas prisirinktas ir normalių nusipirkt kitam sezonui.
Pomidorai lauke kol kas labai gražūs, tamsiai žali. Šiltnamy prastoki, dideli neauga, gal drėgmės trūksta, nors mulčiuoju, bet kažkas nepatinka dalis lapus susukę, vaisių ant kekės primezga daug, o užaugina kokius du iš dešimt, kiti suslikiukai.
Agurkai dera, bet nepasakyčiau, kad kibirais. Gal puskibiriais.
Pasufleruokit paprastą savo išbandytą receptą marinavimui su proporcijom ml (neturiu virtuvinių svarstyklių, todėl man mįslė, kiek ml yra 100 g acto blush2.gif ). Mano mama ir močiutė užpylę agurkus stiklainiuose marinatui skirtais produktais, tuos stiklainius kaitina, o man toks variantas netinka. Man reikia išsivirti marinatą, užpilti ir užsukti. Tai va tokio recepto ir noriu jau išbandyto, nes internete rastais begamindama jau pasimečiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vandene: 29 liepos 2013 - 07:50
Sveikos smile.gif

mano laukiniai agurkai jau į pabaigą, vieną lysvę reiks raut lauk, nes lapai visai nurudo doh.gif nors bandžiau juos skinti, bet jaučiu beskindama dar labiau zarazą pasėjau doh.gif unsure.gif kita šalimais lysvė, dar laikosi, bet irgi jau tarpais agurkus reiks rauti verysad.gif ką sodinat po agurkų, nes liks tuščios lysvės, gaila būtų palikti dirvonuoti ax.gif
Cukinijos jau pradėjo normaliai vesti, mano šeimynai užteks, kai valgom tik mes su Karina, žiemai tai dedu į troškinius, sriubas šaldytas, nejaučia ir vyras valgo smile.gif tik dabar galvoju, gal reiktų kubelius pasiruošti kaip moliūgo, nes ne visuomet susileidžia man cukinijų girežinėliai, o moliūgas super gerai sueina, kai kubeliais tyrę užsišaldau thumbup.gif beveik visos sriubos su moliūgu, troškiniai, blynai thumbup.gif

Vandene, žalios pupelės panašiai kaip ir geltonos, matosi užuomazgos pačių pupelių ir skink, nes paskui kai perauga, jos tampa ne tokios skanios, ir atsiranda nesukramtomi "plaukai" kur ankštis atsidaro, ir šiaip man asmeniškai geltonos skanesnės ir minkštesnės, mama jau seniai žalių ir neaugina, pas mus tik geltonos smile.gif mmmm, kaip užsimaniau šparaginių pietums ax.gif

čiliukai atsigauna bigsmile.gif matyt tikrai drėgmės aš jiems pagailėjau blush2.gif naivuolė, galvojau po šienu turi jie tos drėgmės, na pasirodo klydau blush2.gif blush2.gif blush2.gif

pomidorai lauke laikosi neblogai, bet bijau ką ir šnekėti, ir anksčiau laikydavosi, ir vis derlių nuniokodavo maras, šiemet purkšti nuo maro, tai gal atsilaikys, nes neturiu vietos ir laiko marinavimams šiemet doh.gif vakar kaime alyvinių obuolienę pasidariau, tai pirmą kartą stiklainius garais garinau, tikiuosi nenušaudys, nes taip niekad nedarydavau ax.gif

Atsakyti
QUOTE(viola78 @ 2013 07 29, 10:08)
* mano laukiniai agurkai jau į pabaigą, vieną lysvę reiks raut lauk, nes lapai visai nurudo doh.gif nors bandžiau juos skinti, bet jaučiu beskindama dar labiau zarazą pasėjau doh.gif  unsure.gif kita šalimais lysvė, dar laikosi, bet irgi jau tarpais agurkus reiks rauti verysad.gif ką sodinat po agurkų, nes liks tuščios lysvės, gaila būtų palikti dirvonuoti ax.gif
**mmmm, kaip užsimaniau šparaginių pietums ax.gif

*** tai pirmą kartą stiklainius garais garinau, tikiuosi nenušaudys, nes taip niekad nedarydavau ax.gif


*pas mane pernai taip lygiai buvo su agurkais unsure.gif šiemet jau mačiau parudusių lapų, bet gal jei tik nudžiūvo per šitas sausas dienas. Laisčiau jau daržus, nes leipsta.

** Kaip ruoši?

*** papasakok daugiau, kas čia per metodas. Man aptraukia daugumą marinuotų agurkų, sakau, gal blogai stiklainius paruošiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2013 07 29, 10:17)
*pas mane pernai taip lygiai buvo su agurkais  unsure.gif šiemet jau mačiau parudusių lapų, bet gal jei tik nudžiūvo per šitas sausas dienas. Laisčiau jau daržus, nes leipsta.

** Kaip ruoši?

*** papasakok daugiau, kas čia per metodas. Man aptraukia daugumą marinuotų agurkų, sakau, gal blogai stiklainius paruošiu  g.gif

šiemet nelaisčiau lauke daržų, bet kad nebuvo sausa, vis palydavo, tai nemačiau reikalo ir laistyti, gal čia mano klaida buvo, bet gal ir ne, nes agurkai kai kurie pūna, vadinasi drėgmės užtenka g.gif

Šparagines ruošia mano mama, pernai troja3030 sužinojo receptuką, tai gal pasidalins, jei ne, klausiu mamos, nes man taip skaniai nesigauna kaip mamai biggrin.gif tai pasimėgaujam tokiu patiekalu tik pas mamą ax.gif

stiklainius išplauni ir pakaitini virš virdulio garų kol įšyla, bent jau aš taip dariau, dangtelius nupyliau verdančiu vandeniu... o šiaip paprastai plaunu su soda, tai visada gerai laiko, tfux3 smile.gif ištrinu su soda ir perplaunu karštu vandeniu, dangtelius pakaitinu verdančiam vandeny (traukiu iš vandens su pincetu/žnyplėm virtuvinėm
Atsakyti
Laba...
Aš agurkus nuplaunu ir kibire užpilu verdančiu vandeniu, palaikau kol pravėsta, o paskui į stiklainius ir marinatu 1v.š acto esencijos, 1v.š. druskos ir 1 v.š cukraus litrui vandens. Nors irgi visko būna...
Mano uošvienė stiklainiuose tris eiles užpylinėja, man atrodo tai per daug terlionės...
Va pomidorų nemoku marinuot visada prarūgsta o marinatas toks pats kaip ir agurkam. Bet pernai sultis dariau tai man patiko labai...
Agurkų dar nemarinavau, bet reikėtų jau užsiimti.
Prisivakavau slyvienės, serbentų ir vyšnių sulčių, ir pirkau miško aviečių dariau uogienę iš jų, kaip skanu ir kaip kvepia, o kokios brangios jos...
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2013 07 29, 10:48)
Laba...
Aš agurkus nuplaunu ir kibire užpilu verdančiu vandeniu, palaikau kol pravėsta, o paskui į stiklainius ir marinatu 1v.š acto esencijos, 1v.š. druskos ir 1 v.š cukraus litrui vandens. Nors irgi visko būna...
Mano uošvienė stiklainiuose tris eiles užpylinėja, man atrodo tai per daug terlionės...
Va pomidorų nemoku marinuot visada prarūgsta o marinatas toks pats kaip ir agurkam. Bet pernai sultis dariau tai man patiko labai...
Agurkų dar nemarinavau, bet reikėtų jau užsiimti.
Prisivakavau slyvienės, serbentų ir vyšnių sulčių, ir pirkau miško aviečių dariau uogienę iš jų, kaip skanu ir kaip kvepia, o kokios brangios jos...

agurkus aš tai marinuotus kaitinu, bet įpratau taip ir atrodo paprasta, beto ir kaitinimas kitoks, kaitinu, kol agurkai pakeičia savo spalvą, ir mūsų šeimai jie patys pačiausi, kitokie ir nesivalgo schmoll.gif kol kas, kol turbūt neatsibos smile.gif tik šiemet tikrai neužsiimsiu kaime tokiu marinavimu, liko dar kažkiek nuo pernai, ir šiemet bus raugintų nemažai, jei viskas išsilaikys, pernai pirmą kartą dariau, tai lyg ir viskas gerai buvo, ten agurkus tik šaltu vandeniu užpili, uždarai plastmasiniu tvirtu dangteliu ir į rūsį išneši, stiklainyje ir išrūgsta, po 3mėn jau galima valgyti....
pomidorus bandysiu gal marinuoti, bet jaučiu neturėsiu daug tvirtų, tad daryti reiks tyres pomidorienei, arba pomidorų padažą g.gif bet kol kas pomidorų reikia atsivalgyti ir taip, pomidoriniai mes su vyru, Karina tai dar tik pratinasi prie pomidorų smile.gif
iš uogų šiemet nieko nepirkau, likę tų uogienių nuo pernai, nes tik aš viena galima sakyti ir valgau jas (arbatas geriu iš uogienių) kiti tik ragautojai smile.gif ir aviečių šiemet nepirkau iš kaimynų, net nežinau kiek kainuoja šiemet g.gif
Atsakyti
mano mama ir močiutė kaitina, skanūs labai tie agurkai, bet pos mane elektrinė plyta, tai nelabai man tas kaitinimas apsimoka.
Atsakyti
Sveikutes.ka darot su perauguseis agurkais .
Jau baigiau stiklainius reiks kur ieskot nes dar agurku marios.o pas mane laisvos lysvej antraeile iagurkai auga ir visai neblogai
Atsakyti
As dariau tokia peraugusiu agurkų mišrainę žiemai, tik svogūnų nedėjau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivasen: 29 liepos 2013 - 22:48
o aš neturiu jau agurkų verysad.gif vakar visus išroviau lauk, dar bandžiau kelis daigus gelbėti, žiūrėsim kas bus... pagavo mano agurkus netikroji miltligė doh.gif vakar ryte dar tik viena lysvė buvo, vakare kai grįžau po darbo, ir kita beveik visa nudžiūvus buvo verysad.gif vat ką reiškia pirkti daigus turguj doh.gif pasimokiau, titais metais sėsiu tik iš pirktinių savo sėklų... dabar bijau, kad į cukiniją nebūtų persimetę...
reiks špinatais, salotom ir ridikais užsėti laisvą lysvę, kažin svogūnų draugija jiems tinka g.gif
Atsakyti