Įkraunama...
Įkraunama...

Suvalkietės ūkininkės

Sveikos visos 4u.gif
mano salotos ir ridikai pasėti praeitą savaitę, sėsiu ir aš dar žemuogių, o šiaip dar nieko nemąstau smile.gif dar man šalta lauke , gėlynus šiek tiek aptvarkiau, vieną kampą braškių persodinom, ten bus veja arba vaikų batutas, erdvės daugiau atsivėrė. Šiltnamį naują statėm, paprastą plėvelinį, bet didesnį, erdvesnį ir kitoje vietoje
Atsakyti
Šiandien mugėje nusipirkau trešnę, kriaušę ir spanguolės krūmelį. Kol su sūnum buvom bažnyčioje- vyras viską pasodino. Braškės mačiau prigijo, gausaus derliaus nesitikiu. Pomidorai ant lango krauna žiedus, nors kiti daigai dar nedideli. Veja reikalauja aeravimo o vietomis ir pjovimo. Pasėtos gėlytės auga puikiai. Žodžiu judu gera linkme tongue.gif tik vat šiltnamis plaikstosi netvarkingai
Atsakyti
Mano veje irgi atrodo ne kaip, manir reiktų to ajeravimo, bet kur galima būtų išsinuomoti ta agregatą, nes pirkt kazkaip siuo metu nenoriu...
Aš planuoju pasisodinti dar raškių, bet man lauke irgi dar šalta.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Valgėm ir mes jau vakar savų ridikų, krapų, aišku nekalbant apie svogūnų laiškus iš lysvės thumbup.gif Smagu tikrai kad jau pavasaris. Žydi narcizai, tik labai silpnai, matyt dėl to kad šiaurinėje pusėje pasodinti ir per giliai ko gero. g.gif Žydi forsitija, magnolija ruošiasi žydėti ir pirmas metas kad labai daug žiedų turės thumbup.gif tik reikia saugoti dabar nuo šalnų. Pašalo pradėjusi sprogti hortenzija, nukirpau iki aukščiausio sprogstančio pumpuro, o po šalnų žiūriu visi parude doh.gif taip pat reikėjo per šalnas naktim pridengti...
Blogai, kad daržas netvarkytas, braškės... doh.gif net prakaitas išpila pažiūrėjus į ta pusę. Lakstau per daktarus dėl nugaros skausmų, jau lyg ir pagerėjo, bet jei eisiu ravėti daržo, vėl nepaeisiu, nekalbant kad jau žolės pjovimas ir mulčiavimas tuoj tuoj prasidės... o aš visai subirusi...
Sirguliuoja mano panos, o dar ir mašina sugedus (vos nesudegė) atostogausim namuose šią savaite visos ax.gif Be mašinos kaime kaip be rankų biggrin.gif
Tiesa prisisodinom visokio gėrio skype, serbentų visokų gavom, agrasta ant koto pirkom, šilauoge pabandymui iš lenkų parvežė (10 litų kaina išėjo, o čia mugėse tas pačias lenkiškas po 20-25 Lt. pardavinėja), rododendrų pirkom ir kelis spygliuočius. Nors sklypas didelis ale vaikščiojo vyras galva sukdamas kur ka sodinti, nerasdamas tinkamos vietos biggrin.gif
Atsakyti
na ka...vakar iskasiau senas braskes, pienes...pasiruosiau kultivavimui. ryt akcija senukuose tai pirksiu polikarbonato plokste siltnamio stogui. siandien bandysim pjauti zole....

kam reikia aeratoriaus tai nuomoja gedimino gatveje, 1 val kaina 35 lt.
Atsakyti
Man reikia , ale tai brangi ta nuoma , man jo reiketu tai visai dienai turbut.
O aš vakar pradėjau kapstytis darže tai kai davė ledukais ir baigėsi mano darbai...
O sloga didziulė doh.gif
Atsakyti
Aš aeratorių gavau iš darbo tai man nekainavo, bet bijojau kad nesuluštų nes toks ant ribos. Vakar nusipirkau skiepytą maumedį pasodinau palai tujas, ten po truputį formuoju krūmelių ir žydinčių gėlių gėlyną. Vakar pjoviau žolę, bet įtariu žolepjovė sugedo, tad liko kampas nenupjautas. Rododendrų ir man reikėtų kokių 3 bet brangūs, kažin kiek kainuoja lenkuose. Šiandien sukultivuos daržą, pasidarysiu lysves ir mėginsiu kažką sėti. Planavau dėti šiltnamio stogą plokšte, bet šiemet neišeis...pirtis laukia.
ką jūs pasėję į lauke?
Atsakyti
Labas rytas, lauke pasėjus tik žirnius, dar aš neskubu, dabar ruošiuosi velykom, nes mergaitės dar ir gimtadienis tai suvažiuos visi tėtukai dėdės ir tetos (vaikam). Visa savaitė namus kuopiu, langus valau ir pan. O žole ir man reikėtų nusipjaut, tikiuosi šiandien spėt ir ši darbą , dabar einu šaltieną daryt.
Atsakyti
sako lenkuose gėlės vos ne perpus pigiau, bet dėl vienos ar kelių neapsimoka važiuoti, tad perkuosi LT dažnai....
lauke dar niekas nesėta, ir dar kokias pora savaičių turbūt taip ir bus, reik susikultivuoti žemę, pasidaryti lysves, tai ir neskubinu dar vyro, gal ir šlapoka pas mus dar g.gif turim ir taip ką veikti sode, nes paskui kai reiks žolę pjauti, darže darbuotis, nebus kada sodą susitvarkyti smile.gif
gražių švenčių visoms 4u.gif
Atsakyti
Sveikos sulaukusios šv velykų.
O pas mane jau reikia pjauti žolę , o aš dar obels nebaigiau genėt...
Atsakyti
pas mus irgi jau reiks savaitgalį būtinai pjauti žolę... greit atšilo, drėgmės pas mus užtenka, tai ir auga gerai smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
dingę visos. Dirbat?
Gal turit baklažanų daigų pertekliuko? O mažu kokį arbūziuką ar melioną? Pomidorus ryt sukišiu, šiandien dėliojau, dėliojau. Agurkų daigų pirkausi į šiltnamį, paprikų savų pavyko paaugint.
kaip po šalnų? Pas mane tik lauke nuostoliai šiokie tokie - braškių dalis žydėjo jau, tai juodi viduriukai, vuena obelaitė, pusė žiedų nušalo, ir medelio vieno lapai (nežinau kaip jis vadinasi, dauginasi šaknim, kaip žolė). Į daržą mano nieks nekišta dar doh.gif lyja
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vandene: 11 gegužės 2014 - 00:02