Įkraunama...
Įkraunama...

Suvalkietės ūkininkės

Nu aisiu tū landų ryt paieškot. O kokios jos būna dydzio?
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2014 05 26, 22:42)
Nu aisiu tū landų ryt paieškot. O kokios jos būna dydzio?

na žiūrint kokio dydžio kurklys, pas mane būna šiek tiek didesnė nei piršto storio, bet mačius ir didelių kurklių, tai iš to strioko tik užmušt dar ne visada pavyksta, o jau apie landas tokių pažiūrėti ir pamirštu smile.gif doh.gif bjaurūs man jie tokie tuo momentu atrodo, gal kad žinau kokią žalą daro, fuuuu bjaurybės, o ir vakare gali paklausyti ar nekurkia, kurkia panašiai kaip varlės, tik 3-4 ilgesnis kurkimas vienu įkvėpimu
Atsakyti
Nu šakės, tai reikės naikint jau daržaturbūt, jei taip....O kažin gėlių šaknis irgi suėda?
Atsakyti
Sveikos,
ačiū už sveikinimus. Jau merginai beveik 6 savaitės ax.gif Tiek bendraut nori, kad mano daržai dar vis nesusodinti doh.gif
Pasisėjau svogūnus ir morkas, špinatus ir stojau vėl. Pusė braškių vis dar žolėse. Nu bet svarbu pomidorai sužiūrėti, tai viskas ok. Nukirtau baklažaną maksimoj vazonėly doh.gif Tokį paaugintą jau, vargšelį, sakau reikia gelbėti, mažu kas užaugs smile.gif
Ai, ir lauke dar sukišau pomidorus ir paprikas. Ir vieną terasoj vazone pasistačiau.
Kurklių tai nenorėčiau rasti, brr. Nors mačiau pernai tokių skylių, bet niekas nenukentėjo ir negirdėjau garsų, tai gal ten kokia rupūžiukė buvo. Pas mus žemė labai sunki, molis, tai nė kurmių niekur aplinkui nėra. Grambuolio lervą pirmą kartą radau šiemet.
Gal kas draugelio ieško? Susigundykit tongue.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2014 05 26, 22:54)
Nu šakės, tai reikės naikint jau daržaturbūt, jei taip....O kažin gėlių šaknis irgi suėda?

nereiks nepergyvenk, aš jau 4metai su kurkliais gyvenu, ir užauga visko, tik pačioj pradžioj nuostolių būna, kol augaliukai dar jauni.... yra ir miltelių maximoj nuo kurklių ir grambuolių, bet nežinau dar ar padeda, nusipirkau, bet kai jau susodintas šiltnamis nenoriu įterpinėti aš tų miltelių, bandysiu lauke tose lysvėse kur nesusodinta dar g.gif gėlyne ir pas mane buvo ir yra turbūt, bet daugiametės gyvos, o jei iš naujų kas nedygsta, nurašau ant pačių gėlių r tiek....

QUOTE(Vandene @ 2014 05 27, 10:40)
Jau merginai beveik 6 savaitės  ax.gif Tiek bendraut nori, kad mano daržai dar vis nesusodinti doh.gif
Pasisėjau svogūnus ir morkas, špinatus ir stojau vėl. Pusė braškių vis dar žolėse. Nu bet svarbu pomidorai sužiūrėti, tai viskas ok.
Gal kas draugelio ieško? Susigundykit  tongue.gif
user posted image

mano rankinukė irgi pirmus du metus nieko neleisdavo pasidaryti, maniškė tai ir nemiegodavo nei dieną nei naktį pati viena, tai ir vargau, žolėse viskas ir užaugo, turėjom to derliaus, gal mažesnis buvo, bet juk nepersiplėši, vaikas pirmiau, o daržas ir su žolėm gerai smile.gif
nepergyvenk, kad ne viskas susodinta, pas mane irgi tik svogūnai su pomidorais, žirnių ir morkų neskaitau, nes tie vasaros derliui smile.gif
oi koks žaislinis šuniukas, pamatytų maniškė-neatstotų, kol negautų biggrin.gif kiek amžiaus, kokia lytis?
Atsakyti
QUOTE(viola78 @ 2014 05 27, 12:51)
nereiks nepergyvenk, aš jau 4metai su kurkliais gyvenu, ir užauga visko, tik pačioj pradžioj nuostolių būna, kol augaliukai dar jauni.... yra ir miltelių maximoj nuo kurklių ir grambuolių, bet nežinau dar ar padeda, nusipirkau, bet kai jau susodintas šiltnamis nenoriu įterpinėti aš tų miltelių, bandysiu lauke tose lysvėse kur nesusodinta dar g.gif gėlyne ir pas mane buvo ir yra turbūt, bet daugiametės gyvos, o jei iš naujų kas nedygsta, nurašau ant pačių gėlių r tiek....
mano rankinukė irgi pirmus du metus nieko neleisdavo pasidaryti, maniškė tai ir nemiegodavo nei dieną nei naktį pati viena, tai ir vargau, žolėse viskas ir užaugo, turėjom to derliaus, gal mažesnis buvo, bet juk nepersiplėši, vaikas pirmiau, o daržas ir su žolėm gerai smile.gif
nepergyvenk, kad ne viskas susodinta, pas mane irgi tik svogūnai su pomidorais, žirnių ir morkų neskaitau, nes tie vasaros derliui smile.gif
oi koks žaislinis šuniukas, pamatytų maniškė-neatstotų, kol negautų biggrin.gif kiek amžiaus, kokia lytis?

Čia net nežinau kuris, turim 5 iš viso, 2 kalytės ir 3 šuniukai. Dabar 7 savaitės, dar porą ir bus su visais skiepais jau.
Atsakyti
Nu jau šunelio gražumas....
O kurkliai braškių šaknis valgo?
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2014 05 28, 15:14)
Nu jau šunelio gražumas....
O kurkliai braškių šaknis valgo?

manau, kad taip. jie eina tiesiai sav ourvelį rausadm ir kerta per visas šaknis kurios kelyje pasitaiko. Čia aš taip teoriškai galvoju, iš to kiek skaičiau
Atsakyti
kurkliai viską kerta, jei jiem kelią pastoja, nesirenka, gėlės, braškės, pomidorai... bjaurūs padarai tie kurkliai doh.gif o tai girdėjai jų serenadas, gal ne kurkliai pas tave?...
susitvarkiau vakar šiltnamį, išsiravėjau, pomidorus apgenėjau truputį, kaimynas lysves suformavo, tiksliau persikasti ir susiformuoti pačiai reiks, jis tik tarplysvius iškasė smile.gif na bet bent toks darbas padarytas, tikiuosi orai leis ir susisodinsiu beveik viską bigsmile.gif unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,
aš tai juokingai kažkaip jaučiuosi -kas antrą vakarą nubėgu pasėju kelias sėklas smile.gif Dar tik ridikėlius ir salotas pasisėjau, nors jau turbūt vabalam aš jas pasėjau, kažin ar mums kas teks tokiu laiku. Kap ir žirnius, jau turbūt tik vėlyvus beverta sėti.
Turiu klausimą labiau patyrusioms. Turėjau kelis kopūstų daigus (ankstyvų ir raudonų), sukišau į šiltnamį ir aišku dar nespėjau išsodinti į lauką. Taip jau jie ten ir suka gūžes po truputį, bet juk tankiai sukišau, gi "laikinai". Ar jiems nieko neatsitiks, jei perkelsiu taip vėlai?
Atsakyti
Nu sako jie kurkia kaip varles, tokiu garsų aš negirdėjau. Bet vieną vakarą mačiau kažkokia kaip kirmėlę išlindusę iš po mulčo ir ji labai greit dingo po mulču kai mane pamatė ar pajautė. Tokia rudą ir kaip poeštukas gal storio galva kaip čiulptuvas , ne visa mačiau gal kokius 3 cm, bet labai greita...
Atsakyti
Vandene, žinok pas mane panašiai, žirniai vasaros valgymui pasėti tik sekmadienį, o ridikėlius su salotom, tai aš vis pasisėju, ir šiandien dar pasėjau šiltnamy, špinatus prie agurkų pasėjau šiandien wink.gif sugebėjau tik vieną lysvę šiandien susikasti doh.gif grįžo vyras sus dukra, ir ištraukėm iš namo diiiidžiulį akmenį, nežinau kiek šimtų kg, auginom auginom iš duobės, paskui vyras į lauką su traktorium išlupo, na rankas dabar siaubingai skauda, o vis dar nueinu pasportuoti, tai kaip skaudėtų, jei nesisportinčiau g.gif rolleyes.gif

va kurklio serenados ir pats kurklys šiek tiek matosi 4u.gif
Atsakyti