Įkraunama...
Įkraunama...

Suvalkietės ūkininkės

QUOTE(Vandene @ 2014 05 11, 00:01)
Sveikos,
dingę visos. Dirbat?
Gal turit baklažanų daigų pertekliuko? O mažu kokį arbūziuką ar melioną? Pomidorus ryt sukišiu, šiandien dėliojau, dėliojau. Agurkų daigų pirkausi į šiltnamį, paprikų savų pavyko paaugint.
kaip po šalnų? Pas mane tik lauke nuostoliai šiokie tokie - braškių dalis žydėjo jau, tai juodi viduriukai, vuena obelaitė, pusė žiedų nušalo, ir medelio vieno lapai (nežinau kaip jis vadinasi, dauginasi šaknim, kaip žolė). Į daržą mano nieks nekišta dar doh.gif lyja

Sveikinimai dar kartą tapus Mamyte wub.gif
Pas mane po šalnų nuotoliai nedideli, braškės jau žydėjo, graikiniai riešutmedžiai pašalo, vėgėlė. Šiltnamis atsilaikė, degdavau po 6 žvakes kas naktį. Uošvio ir kaimynės nušalo pomidorų dalis. Aš prieš atšalima spėjau viska susisėti, bet kai taip atšalo, manau daug ka reikės persėti... agurkai, cukinijos, moliūgai, jų sėklos dažniausiai supūva tokiu oru. Dar paprikos ant palangės, nesodinau dar į šilnamį. Ir aišku atšilus jau išpikuoti daug ka reikia į lauka.
Atsakyti
Aš lauke dar labai mazai ką sėjus, tai nuostolių nrturiu, keletas braškių žydėjo, nušalo, labai žagarvysnes žydėjo nežinau kaip bus, ir obelys, pamatysiu vasara kaip jau bus vaisiu arba nebus.
Šiltnamį ir nenušalo niekas, pomidorai buvo jame , bet dar labai maži, juokiuosi kad šalna nerado jų...
Atsakyti
Vandene, sveikinu su dukryte wub.gif

Pas mane šiltnamy pomidorai tik šiandien padėti sodinti, tad tikiuosi šalnų pavojus jau praeitis bus unsure.gif braškės su žemuogėm žydėjo, tai nušalo, ir Ąžuoliukas dekoratyvinis nušalo, o taip kitų nuostolių neskaičiuojam, vistiek derlius sode turėtų būti geresnis nei pernai, tai mum užteks smile.gif
oi šiandien ploviau tvarkiau šiltnamį, sodinau pomidorus, bet pas mane šiemet tokie išstypę, kad sunkiai sodinasi, nuostolių bus matyt, bet lyg turėčiau turėt kuo pakeisti... braškes dar reikia greituoju būdu persodinti, bet kad lyja doh.gif labai tikėjausi senom prognozėm nuo antradienio saulutės, bet kad šiandien lietų žada iki trečiadienio doh.gif na ką kuisimės šiltnamy, tvarkysimės namų kampus smile.gif
daržas dar nesodintas, vyras tik sukultivavo, lysves reik susiformuoti ir sodinti padėt, kai lietūs baigsis...
labai žolės šiemet gerai auga doh.gif šiltnamį jau du kartus kasiau, ir jaučiu vargsiu ir kai pomidorai bus susodinti doh.gif gėlyne irgi žiūriu žolės geriau auga, nei gėlės doh.gif reiks keltis į kaimuką gyventi nieko nebus, neapsidirbsiu tik savaitgaliais, o dar jeigu tokie papuls lietingi kaip šis, tai viskas piktžolėm nueis....
Atsakyti
sveikos darbstuoles... 4u.gif
vandene sveikinimai su dukrytes gimimu 4u.gif wub.gif
viola pas mane siemet irgi isstype pomidorai, bet as juos guldziau ir taip sodinau. siemet ju maziau nei pernai bus, bet matysiu gal pasiteisins variantas: reciau sodinant. as dar ne viska pasiejusi: agurkus tik siandien pasejau, liko kopustai nepersodinti, zemuoges isverte vaikai, tad ju neturiu....zodziu nebespeju, bet uz tai po truputi judu i prieki: pasidarem ta lovi, ten perkeliau braskes, atrodo gerai prigijo. salia i kita petkeliau avietes, tarpa isklojau plytelemis, manau bus tvarkinga....
ar jus braskes zole mulciuojate g.gif man sake, kad negerai, nes gali sienu atsiduoti g.gif
kol kas darzas apzeles, bet laukiu kada zoles paaugs ir tada as raviu.
Atsakyti
Labas,
Vandene sveikinimai....Kaip ten sako , daug pienelio ir ramių naktelių.
Aš dar sėti ir ne viską baigus, dar ir pomidorai ne visi pasodinti , nu dar daug darbų, nespėju.
Braškes mulčiuoju pjauta žole jau gal 5 metai ir niekas neatsiduoda man šienu...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Vaišinu šviežiom daržovėm thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dagma @ 2014 05 25, 20:34)
Sveikos 4u.gif
Vaišinu šviežiom daržovėm  thumbup.gif
user posted image

Čia jau tavo? Agurkai nemaži ir morkos normalios blink.gif
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2014 05 25, 19:42)
Čia jau tavo? Agurkai nemaži ir morkos normalios blink.gif

Mano jau thumbup.gif ankstyvas derlius šiemet thumbup.gif
Atsakyti
Kaip faina .... 4u.gif
Man iki tokio derliaus dar toli, nors ridiku ir špinatu pirmą derlių jau suvalgiau.
Atsakyti
dagma derlius tikrai ankstyvas, toli tuos agurkus šiltnamy pasisodinus, nemačiau, kad primegztų jau turi smile.gif mano agurkiukas šiltamy tik pirmąjį tikrą lapiuką leidžia, tad derliaus lauksiu ilgai dar.... buvau daigą sodinus, bet kažko nuvyto jis man verysad.gif teko atsėti doh.gif pomidorai ruošiasi žydėjimui smile.gif
braškes ir aš pora metų mulčiuoju, bet kad atsiduotų žole nepastebėjau schmoll.gif ir dabar pakeičiau vietą, ir vėl mulčiuoju smile.gif
darže pasėjus tik vasarines morkas ir žirnius, toj pačioj lysvėj iš kraštų svogūnai, tai visas mano turtas darže blush2.gif šiom dienom kai pravės formuosiu kitas lysves agurkams, svogūnams, porams, morkoms... dėl cukinijos vis dar mėtausi, niekas jos pas mane nevalgo tik aš, tai ar verta man su ja vargti, na bet jei pas tėvus prastas derlius bus, man neteks g.gif tai va ir mėtausi, bet pernai vienos man per daug buvo, dar iki dabar šaldikly turiu nemažai ax.gif paprikas su pomidorais lauke sodinti, tai jaučiu dar ankstoka, pernai susiruošiau tuneliuką, bet neprireikė, tikiuosi ir šiemet pataikyti tokiam laikui, kai naktim nereiks žaisti su tuneliukais rolleyes.gif
braškės intensyviai žydi, jau primegztų mačiau yra, laukiam nesulaukiam, nes visi labai mėgstam... dabar tenka už kosminę kainą turgely pirktis, na bent mažoji save patenkina pirktinėmis smile.gif
Atsakyti
Aš tai neperku braškų.
Mano kopūstus kažkas niokoja, nugraužia šaknį žemėj, jau baisu darosi, kad tau kurklys....
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2014 05 26, 19:27)
Aš tai neperku braškų.
Mano kopūstus kažkas niokoja, nugraužia šaknį žemėj, jau baisu darosi, kad tau  kurklys....

nenoriu gąsdinti, bet greičiausiai kurklys, bet turėtum ir landas rasti toj vietoj kur nukąstos šaknys 4u.gif
neperku ir aš tų braškių perdaug, bet dukra mato, negali praeiti, tai nuperku iš lt ūkių, aišku garantijos, kad tai lt ūkio braškės 100 proc nėra schmoll.gif bet gal vistiek geriau, nei maximoj pirkti, o tenka ir iš ten žiemą nupirkti, nes tik braškes iš uogų valgo ax.gif
Atsakyti