Su naujais metais visas

žiūriu idėjų ir norų visos turit, tai linkiu, kad visa ir išsipildytų
pas mane pernai aplink daržą vyras kaimynui leido kviečius pasisėti, tai iš vienos pusės gerai, lauksiu mažiau žolių, bet iš kitos pusės, ar tik nepurškia per sezoną tų kviečių chemija? aš kai visiškai ne iš kaimo, tai nė nežinau

nes jei purškia, tai man jau geriau žolės ir vargas su jom visą vasarą....
šiaip daržo sumažėjo, nesodinsim bulvių šiemet, nes nėr kada jų nė prižiūrėti, nei nukasti

kai nedirbau pernai, tai atrasdavau laiko ir nusikaupti ir nusikasiau visas viena, bet šiemet tai šansų pakolkas 0 tokiais darbais užsiimti
jau aš irgi vis pagalvoju apie pomidorus ir paprikas

pernai atradau šiek tiek vietos keliems paprikų daigams šiltnamy, tai turėjau šiek tiek ir vasaros metu, nes lauke tai derėt vėlai pradėjo, bet tik dėl didelių vėjų vasaros pradžioj, man daigus nuvargino, kai kuriuos be lapų paliko, bet kai žiedus krovė, tai palikau, tai laukines paprikas užsišaldžiau pusiau išnokusias. Reiktų gal šiemet apie agro plėvelę pagalvoti, gal apsaugotų šiek tiek ir nuo vėjų, nes taip tai neblogai pas mane lauke nokdavo ankstesniais metais

pomidorai šiemet tikrai buvo fantastiški lauke, net maras neužpuolė, nes prieš tai visus metus kiek sodinau lauke, tai išmesdavau-užpuldavo maras staiga ir viskas, šiemet bandysiu ir vėl sodintis tą pačią veislę lauke
šiltnamy vėl eis tos pačios veislės, tik dar black prince pabandysiu, pernai mano daigą kurklys nukirto, ir tik vieną turėjau, sakiau užteks, tai kitus išdalinau

ir bajaja čeriukų nesodinsiu, labai smulkūs pas mane jie buvo, ir man black cherry daug skanesni, gal kas norit bajaja sėklų-atiduodu
o sodindama pavasarį daigus, šiltnamį išpilų pelenais, perkasu , tuomet į duobes dedu kiaušinių lukštų ir ekologiškų kompostinių granulių ir viskas, dėčiau dar žuvies, bet kai vyras ne žvejys, tokio gėrio neturim mes... paskui kai sudygsta dilgėlės, pasidarau stiprų dilgėlių raugą, ir po 2-3 sav pradedu laistyti daigus tuo raugu, pilu į laistytuvą po kokią stiklinę ant 2 daigų, ir taip kokia 2-3 kartus palaistau kas 2-3 sav, tai rezultatas superinis būna

ir tiesa niekad nesukišu daigų per tankiai, sodinu maždaug kas 55-60cm tarp daigų, galima ir dar rečiau, bet jau čia suveikia suvalkietės charakteris
Troja3030, sakai kad morkos niekaip neužauga

gal ne tokias veisles pasirenki, pas mane nėra ideali žemė morkoms, bet visuomet turiu gerą derlių

pasižiūrėk FB pas mane, koks šiųmetis derlius buvo, ir aš nieko joms nedarau, šiemet ir sudygo vėlai neretinu aš jų kaip priklauso, tiesiog vasaros eigoje kiek valgymui reikia pasiraunu, tai va toks ir retinimas pas mane gaunasi, aišku neauginu tankynėj, kad daigas prie daigo būtų, bet kaip knygose rašo, tikrai neretinu, neturiu tam laiko, kai reikia kovoti su žolėmis...
pernai labai daug žalos kurkliai darže darė, tiesiog viskas išvagota jų takais buvo

na bet derliaus užteko visiems

tikiuosi šiemet bus mažiau šio gėrio, arba atvirkščiai, bet tuomet teks užmiršti daržą ir tiek