Įkraunama...
Įkraunama...

Suvalkietės ūkininkės

QUOTE(daivasen @ 2013 06 19, 14:19)
Kaip dėl kopūstų nežinau, bet vakar pasodinau 66 kalafijorus, ir dar vietos liko tai dar nusipirkautiek pat varysiu pasodinti vėliau...
O tai trinimui perkietos ar kaip, Aš iš jo daigus ėmus tai pernai tryniau viskas normaliai, o šiemet naujai atsodintos tai neturėsiu tiek kad ir į šaldiklį prisidėti.

mano kalafijorai lyg prigijo, juos turbūt ir dar vėliau sodinti galima rudeniniui derliui, t.y. laikymui-aš pirmi metai auginsiu, nelabai įsivaizduoju, bet kadangi dievinu kalafijorus, bandysiu užsiauginti ir aš bigsmile.gif
kaip iš daigų uogos nežinau, juk chemijos nenaudoji, o va Genys panaudoja, bent jau taip kaimas šneka, kad rytais anksti praeina su purkštuvu, o kas tame purkštuve tik jis vienas ir žino mirksiukas.gif tryniau aų jo prieš kelis metus su cukrumi šaldymui, tai paliko tokių gumuliukų kietų, na pati pabandyk, gal tau patiks, o ir braškių kerus jis per tuos pora metų pasikeitė aišku smile.gif

QUOTE(Dagma @ 2013 06 19, 23:55)
aš vakar ankstyvuosius kopūstus dar tik išpikiavau į darža biggrin.gif jau sukantys gūželes tokie... biggrin.gif ko braškių neatvarei? ax.gif

ankstyvuosius pikiavai blink.gif pas tėvus jau greitai valgysim turbūt, net nežinau kokio dydžio, nes ir maniškiai ankstyvieji pas tėvus auga biggrin.gif
įtemptos dienos dabar prieš kelionę, o ir buto remontas reikalauja greitų sprendimų, plyteles dabar į virtuvę renkamės, tai vakar Kaune buvom, šiandien į lenkus varom, o ryt jau išvažiuoju, reikia lagaminą susikrauti doh.gif doh.gif doh.gif žodžiu sunki savaitė papuolė ax.gif liksiu šiemet be braškių ax.gif nes kai grįšiu, turbūt jau į pabaigą bus po karščių uogos, šaldysim kitokias uogas-man labai patiko juodieji serbentai trinti, mėlynės tai ne schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(viola78 @ 2013 06 20, 09:24)
mano kalafijorai lyg prigijo, juos turbūt ir dar vėliau sodinti galima rudeniniui derliui, t.y. laikymui-aš pirmi metai auginsiu, nelabai įsivaizduoju, bet kadangi dievinu kalafijorus, bandysiu užsiauginti ir aš bigsmile.gif
kaip iš daigų uogos nežinau, juk chemijos nenaudoji, o va Genys panaudoja, bent jau taip kaimas šneka, kad rytais anksti praeina su purkštuvu, o kas tame purkštuve  tik jis vienas ir žino mirksiukas.gif tryniau aų jo prieš kelis metus su cukrumi šaldymui, tai paliko tokių gumuliukų kietų, na pati pabandyk, gal tau patiks, o ir braškių kerus jis per tuos pora metų pasikeitė aišku smile.gif
ankstyvuosius pikiavai blink.gif pas tėvus jau greitai valgysim turbūt, net nežinau kokio dydžio, nes ir maniškiai ankstyvieji pas tėvus auga biggrin.gif
įtemptos dienos dabar prieš kelionę, o ir buto remontas reikalauja greitų sprendimų, plyteles dabar į virtuvę renkamės, tai vakar Kaune buvom, šiandien į lenkus varom, o ryt jau išvažiuoju, reikia lagaminą susikrauti doh.gif  doh.gif  doh.gif žodžiu sunki savaitė papuolė ax.gif liksiu šiemet be braškių ax.gif nes kai grįšiu, turbūt jau į pabaigą bus po karščių uogos, šaldysim kitokias uogas-man labai patiko juodieji serbentai trinti, mėlynės tai ne schmoll.gif

Aš ir kalafiorus labai mėgstu, išverdu juos ir troškinu su sviestu... rolleyes.gif
Ne aš chemijos nenaudoju, bet manau kad kas daug augina tai visi ir naudoja tai nuo žolių o gal ir nuo kokių ligų ar kenkėjų... Aš pernai tryniau su blenderiu tai man nepatiko, o va su bulvių grūstuve sutrintos labai skanios ir ne visai aš jas smulkinu lengvai pertrinu su cukrum ir į dėžutes, tai ten cielų gabalėlių buvo nemažai.
Sodinau balandžio 20 ankstyvus kopūstus tai jau antra šiandien i salotas supjausčiau, koks skanus kai savas.
O kur išleket?
Atsakyti
Vaišinu kopustų ir agurkų salotom
user posted image
Papildyta:
Lelijos žydi...
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivasen: 20 birželio 2013 - 14:06
Bar pasirodysiu savo kalafijorų daržą, kuris per šieną dar sunkiai matyt...
user posted image
Ir paprikų ir čili pipirų šiltnamis, biskį paplyšes bet nieko...
user posted image
Atsakyti
kokia daili paprikutė sėdi.
Atsakyti
Jo paprikutė musų tai daili, turėjom tokias dvi bet viena prieš koki menesi mirė...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivasen: 20 birželio 2013 - 19:51
Labai gražios lelijos wub.gif wub.gif paprikutė ir wub.gif gaila dėl antrosios....

aš susivėlinau su kopūstais, vėlai sėti, ilgai nedygo, lauke pasėti greičiau auga nei dėžutėje, bet užteks kada bus ir kiek bus.Su porais ir prastai šiemet ir kelis kaip siūliukus pasodinau šią savaite biggrin.gif noksta pas mane jau vienas pomidoras thumbup.gif o agurkų jau daug, kad dien po 15-20 nusiskinu thumbup.gif
pabaigėm jau terasa, na ne visa aišku, tik rėmą ir stoga, grindų nekalsim šiemet ko gero, labai didelė terasa (60 kv vienoj pusej ir kokia 20 kv. kitoj pusej), kosminė suma gaunasi, yra ir butinesniu išlaidų, svarbu stogas yra, lietus per Jonines nebaisus biggrin.gif dabar name grindinį šildyma pabaigs vedžioti ir grindis išlies, tada jau kraustysimės į namą gyventi thumbup.gif
Atsakyti
Parodykit savo terasa.
Atsakyti
Labas ...
Vis dėl to gal savo braškių prisišaldysiu, vakar susitryniau 7 litrus braškiu ir jau prisidėjau į šaldiklį, jau pradžia yra.
Šiandien buvau pas Genį, mama norėjo pirkti, bet negavo reikia į eilę rašytis, jis labai susimažinęs braškes, likę visai ne daug palyginus kiek buvo prieš 2 metus, ir turi tik desertines braškes.
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2013 06 20, 14:09)
Aš ir kalafiorus labai mėgstu, išverdu juos ir troškinu su sviestu... rolleyes.gif
O kur išleket?

aš dažnai tik apvirtus suvalgau, iki keptuvės jie nenukeliauja biggrin.gif
buvom joninėms Sant Peterburge thumbup.gif nusikalėm nerealiai, bet ir įspūdžių nerealiai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif negaila, kad miego trūksta, kad kojas skauda, bet pamatėm tokių nuostabių vaizdų, norėčiau su šeima nuvažiuoti, mažąjai labai patiktų smile.gif

QUOTE(daivasen @ 2013 06 20, 15:05)
Vaišinu kopustų ir agurkų salotom

oi kaip noriu bigsmile.gif pačiu laiku-ačiū 4u.gif
Lelijos nuostabios wub.gif
pas mane jau miško lelija pražydo, bijojau, kad kai grįšiu po kelionės bus nužydėjus, bet šiandien ryte dar spėjau pasidžiaugti trumpai wub.gif

QUOTE(daivasen @ 2013 06 20, 15:22)
Bar pasirodysiu savo kalafijorų daržą, kuris per šieną dar sunkiai matyt...
Ir paprikų ir čili pipirų šiltnamis, biskį paplyšes bet nieko...

oho koks nemažas daržiukas bigsmile.gif man jei šiemet pavyks irgi plėsiu, nu dievinu aš tuos kalafijorus smile.gif
ale žiūriu čiliukai irgi dar nedideli tavo, tai gal aš be reikalo pergyvenau, tik maniškiai tai lauke auga be jokios priedangos ax.gif vieną papriką kažkas nugraužė doh.gif išroviau, tai stiebas palei šaknis pagraužtas, tikiuosi daugiau tokių siurprizų nebus unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Dagma @ 2013 06 21, 13:28)
aš susivėlinau su kopūstais, vėlai sėti, ilgai nedygo,

tai va aš dar vis mąstau, gal pasodinti dar tų kopūstų, o gal palikti kalafijorams plotelį vėlesniam derliui g.gif ką sodinat su kalafijorais į draugiją, mano ankstyvesni kartu su kopūstais ir salierais auga, ir dar kai kurie su krapais, o va jei sodinčiau vėliau, kažin ką sodinti į tarpus g.gif
porai susodinti, dar ir pas mane mažiukai, bet laiko turi-išaugs, pernai irgi išaugo gan neblogas derlius, tik mažai buvau pasisodinus, šiemet gal 3-4kart daugiau smile.gif
agurkiukų ir aš jau tikiuosi rasiu šiandien, ryte gršžau tik 4ryto, tad nelėkiau apžiūrėti savo daržiuko, apžiūrėsiu grįžusi po darbo, nors labai smalsu buvo, bet nebuvo laiko tam ax.gif
pasirodyk terasą mirksiukas.gif įsivaizduoju daugmaž, bet smalsu pamatyti tikrąjį vaizdą bigsmile.gif

QUOTE(daivasen @ 2013 06 25, 00:38)
Labas ...
Vis dėl to gal savo braškių prisišaldysiu, vakar susitryniau 7 litrus braškiu ir jau prisidėjau į šaldiklį, jau pradžia yra.

thumbup.gif aš tikiuosi dar pas tėvus gauti kokį kibiriuką, ir užtektų gal, šiemet jau tokie metai bus turbūt be braškių žiemą....
Genys apsimažinęs labai labai braškių, bet jis man rodos vienas ant savo ūkio likęs, žmona buvo išvykusi į užsienį, bet gal jau grįžusi g.gif na vadinasi net paskutiniam variantui Genio braškės atkrenta, jei jau eilės susidarė ax.gif
vakar kaimynas jau mėlynių atnešė thumbup.gif bet nespėjau ir tų paragauti ax.gif pirksiu šiandien pieno ir vakarienei bus mėlynės thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,
buvau jus pametus doh.gif Daug dirbau, tai kažkaip ir pamiršau, akd tema baigėsi ir naujos reik ieškot, vis galvoju, negi niekas neberašo blush2.gif
Perskaičiau prabėgom kuo gyvenat. Reikia ir man prisiduot.
Dagmos pomidorai jau spalva keičia thumbup.gif Bet dar nesupratau, kokie jie bus, man lyg ne raudoni...
Daivasen braškės kaip pašėlę leidžia ūsus, bet uogos jau baigėsi, gal tris savaites buvo uogų ir nelabai daug. Gal kad pirmi metai? O gal skruzdės ir amarai joms kažką trukdo? Baisiai daug skruzdėlių darže, beveik ištisas skruzdėlynas. Barsčiau miltelius, bet tai man tokį daržą kosmosą kainuos jie, tai tik šiltnamis gavo. O iš braškių gal reikės naikint, kai jau visai uogos pasibaigs. Nes visi daigai aplipę amariukais juodais, o darbininkės tik zuja, tik melžia, lizdus aplink šaknis susikrovę.
Ir pupelės apipultos, bet tų nespėja graužti, auga. Žirniai labai prastai sudygo, o kurie sudygo moment nugeltonavo. Tai žirnių neturėsiu. Reik gal lupt juos lauk ir kokius greitai augančius dar pasisėt g.gif
ko viena lysvė laisva, nesugalvoju ką dar tokiu laiku galėčiau pasisodint?
Patarkit iš kur šieno gaut?
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2013 06 26, 13:02)
Sveikos,
buvau jus pametus doh.gif Daug dirbau, tai kažkaip ir pamiršau, akd tema baigėsi ir naujos reik ieškot, vis galvoju, negi niekas neberašo blush2.gif
Perskaičiau prabėgom kuo gyvenat. Reikia ir man prisiduot.
Dagmos pomidorai jau spalva keičia thumbup.gif Bet dar nesupratau, kokie jie bus, man lyg ne raudoni...
Daivasen braškės kaip pašėlę leidžia ūsus, bet uogos jau baigėsi, gal tris savaites buvo uogų ir nelabai daug. Gal kad pirmi metai? O gal skruzdės ir amarai joms kažką trukdo? Baisiai daug skruzdėlių darže, beveik ištisas skruzdėlynas. Barsčiau miltelius, bet tai man tokį daržą kosmosą kainuos jie, tai tik šiltnamis gavo. O iš braškių gal reikės naikint, kai jau visai uogos pasibaigs. Nes visi daigai aplipę amariukais juodais, o darbininkės tik zuja, tik melžia, lizdus aplink šaknis susikrovę.
Ir pupelės apipultos, bet tų nespėja graužti, auga. Žirniai labai prastai sudygo, o kurie sudygo moment nugeltonavo. Tai žirnių neturėsiu. Reik gal lupt juos lauk ir kokius greitai augančius dar pasisėt g.gif
ko viena lysvė laisva, nesugalvoju ką dar tokiu laiku galėčiau pasisodint?
Patarkit iš kur šieno gaut?

Pomidorai raudoni, aš jau valgiau viena wink.gif su žirniais ir pas mane ne kas, šiltnamį gerai auga, bet lauke tai ir mažai sudygo, kažkaip sunkiai... Lysvių ir pas mane tuščių liko, nežinau ka sodinti, kažkaip per daug man jų šiemet biggrin.gif penai vos tilpau ir dar senas daržas buvo biggrin.gif Pupos ir amaruotos, bet tik viena rūšis - purškiau, o braškėse ir yra amarų, bet jau kaip nors apsieisim be purškimų.
Mano daržas šiemet, kairė pusė tuštoka
user posted image
Mano braškiautojos
user posted image
Na ir terasa, dar bardakas joje, neturiu galutinės foto, kai pabaigė jau nenufotkino biggrin.gif
user posted image
nieko įspūdingo, grindų šiemet nedėsim, per daug milijonų kaunuoja sudėti grindis 80 kv terasai... ax.gif dabar name grindis lieti ruošiamės, po to jau kraustomės ax.gif
Atsakyti