Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

QUOTE(rasa32 @ 2013 06 13, 12:44)

Dabar iskilo toks klausimas,kurioj terasos pusej geriau laikyt tuos pomidorus-rytinej,ar pietinej,kur praktiskai visa diena saule kepina?

Laba smile.gif Pietinėj kaip ir būtų geriausia, bet neaišku kiek jie pratę prie tiek saulės ir karščio, kad neiškeptų g.gif

Mano daržas žaliuoja, gal greit ir spalvas keist pradės į gerąją pusę smile.gif

Agurkai nubudo ir pradėjo megzt kaip priklauso
user posted image

Džiugina Vilma

user posted image

Black cherry bujoja ir jau remia lubas doh.gif

user posted image

user posted image

Vienas Aztec labai stengiasi, o kitas kiek kūdesnis
user posted image

Balkoni red tobula kekė
user posted image

Kažkaip bent jau kol kas mane nuvilia Venus. Pernai buvo patys pirmi prinokę pomidorai, gražiai vešėjo, o dabar tik vienas toks vešlesnis, o kiti tik stiebas į viršų tokiu plonu koteliu ir keliais lapais, pomidorių vėlgi kaip pas kurį augaliuką. Nei išstypę buvo sodinant, nei ką, o dabar keistuoliai kažkokie..
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2013 06 10, 11:55)
Jeeee dziaugiuosi kaip vaikas smile.gif Vienas melionas uzsimezge ir tikrai pradejo augti thumbup.gif

Tumbling tom red smile.gif Koks grazus krumas pasidare, net kibiro nebesimato  biggrin.gif

Va klausimą turiu. Koks melionas pas tave? Šiandien teko padirbėt bitute ir taip keistai man meliono vyriški žiedeliai atrodo. Tie kuokeliai tokie susitraukę ir žiedadulkių kažkur vos vos. Ir čia jau normaliai žydintis melionas. Pas tave taip pat? Va kaip tik arbūzas šiandien pražydo vyrišku tai gražiai - kuokeliai iškelti, žiedadulkių pilni burbuliukai g.gif

A čia vienas pomidoras? biggrin.gif Jei taip gaaal tada jo maiše geriau neaugint, nepraeisiu į balkoną lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2013 06 16, 11:45)
Va klausimą turiu. Koks melionas pas tave? Šiandien teko padirbėt bitute ir taip keistai man meliono vyriški žiedeliai atrodo. Tie kuokeliai tokie susitraukę ir žiedadulkių kažkur vos vos. Ir čia jau normaliai žydintis melionas. Pas tave taip pat? Va kaip tik arbūzas šiandien pražydo vyrišku tai gražiai - kuokeliai iškelti, žiedadulkių pilni burbuliukai g.gif

A čia vienas pomidoras?  biggrin.gif  Jei taip gaaal tada jo maiše geriau neaugint, nepraeisiu į balkoną  lotuliukas.gif

Labas,

As tiksliai nezinau kuris cia tas mano derantis nes kvailai uzrasiau pavadinimus su plonu flamasteriu ir nusitryne pavadinimai bet itariu cia EMIR H
Pas mane vyrisku ziedu tai miskas bet jau tie kuokeliai tai tokie smulkuciai ir ziedadulkiu tikrai nera tiek kiek va pas arbuza ar cukinija bet panasiai kaip pas agurkus. As kad butu garantuotai kokius 4 ziedus apdulkinimui sunaudojau

va koks mano melioniukas smile.gif
user posted image
user posted image

O tumbling tom tai maise kazin kaip, ji tik i kibira nes galingas krumas ir daug pomidoriuku net paremiau kad nenuluztu.

Atsakyti
Huh, gerai smile.gif reiškias čia jų tokia prigimtis. pradėjo pas mane pagaliau rastis moteriškų žiedelių tai reik tikėtis, kad vyriškų nepritrūks, nes apsidraudimui irgi keliais berniukais kutenu lotuliukas.gif Žiūrėsim kas čia gausis smile.gif Šakotis irgi velniškai pradėjo, tai tikiuos pasidalins vietą su arbūzais, o tai greit raizgalynė bus smile.gif
Atsakyti
Sveikos sodininkės. Na kaip balkonai laikosi? Jau valgote savo gėrybes. Kaip sekasi su parazitais kovoti?
Pas mus jau prieš savaitę pomidorų balkone pasirodė pirmasis baltasparnis, tai nelaukę kol užmegz daugiau pomidorų nupirkome parduotuvėje kažkokią "ekologišką chemiją" parazitams atbaidyti. (antras nuo viršaus) Tipo tinka ir ant užmegztų vaisių purkšti. sakė maža tikimybė kad padės, nes tipo silpnas, bet žinokit padėjo. Tie pirmieji baltasparnia išnyko.
Sunaudojome puse maišelio. Pasilikome jei ką reiktų pakartoti arba kitame balkone įsiveistų.
Tai jei kam prireiks (tikiuosi kad ne) galiu rekomenduoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo runchikas: 17 birželio 2013 - 14:42
Nu jau tyla kokia musu temoje????

Parodykit savo groziu. wub.gif As vis nesulaukiu pomidoru smile.gif Jau dauguma pabale, bet niekaip nerausta. Kiek pavalgem tu ankstyvuju o kiti neskuba.

smilga1972 pasirodyk savo papriku plantacija.
Pas mane idomiai viena paprika apsipylus ziedais kokios 9 uzmegztos o kita nei vieno ziedelio. Galima tik iziureti virsuneje mazulycius ziedukus besiformuojant.

Siandien vaikai braskiu keleta nusiskyne, bet nelabai saldzios g.gif Gal paskutine savaite tos silumos truko.

O su tais amarais sparnuotais is vis nekovoju. Kiek ana vasara visko pripurskiau ir nei biskiuka nepadejo. Kur sveikas augalas nelabai jie tos zalos ir padaro nu ir tegu buna, ner nervu kovot. Si kart ne taip masiskai.
Atsakyti
Pagarba daržininkams 4u.gif
Aš irgi auginu šį bei tą balkone. Bet mano rpieksonines kažkas užpuolė Va kokie lapai :
Gal žinote, kas čia galėtų būti ir kaip atsikratyti? Labai laukiu nuomonių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tynka: 18 birželio 2013 - 17:58
QUOTE(Montera @ 2013 06 18, 16:09)
smilga1972 pasirodyk savo papriku plantacija.
Pas mane idomiai viena paprika apsipylus ziedais kokios 9 uzmegztos o kita nei vieno ziedelio. Galima tik iziureti virsuneje mazulycius ziedukus besiformuojant.

Sveikutės 4u.gif . Labai sunku fotosesiją daryti, nes vietos nėra net praeiti, ką jau kalbėti apie normalų fotografavimą doh.gif . Nu truputį pasirodysiu mirksiukas.gif .
Viena iš paprikų
user posted image
Žemaūgiai "Betalux"
user posted image
paprika "Hamik"
user posted image
Vilmukų nei nefotografuoju, nes jau rodžiau mirksiukas.gif . Valgom normaliai, dukra sakė, kad vietoj čipsų lotuliukas.gif .
Tai va taip augam, jau norisi greičiau paprikų ir pomidorų didelių, bet dar teks palaukti kaip matau cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smilga1972: 18 birželio 2013 - 19:30
QUOTE(smilga1972 @ 2013 06 18, 20:29)
Sveikutės  4u.gif . Labai sunku fotosesiją daryti, nes vietos nėra net praeiti, ką jau kalbėti apie normalų fotografavimą  doh.gif . Nu truputį pasirodysiu  mirksiukas.gif .
Viena iš paprikų

AS APAKUS blink.gif blink.gif blink.gif thumbup.gif
Kuo tu jas maitini kad tokio dydzio ir tiek daugybe blink.gif
Pas mane tada juokas kiek tera....
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2013 06 18, 23:28)
AS APAKUS blink.gif  blink.gif  blink.gif  thumbup.gif
Kuo tu jas maitini kad tokio dydzio ir tiek daugybe blink.gif
Pas mane tada juokas kiek tera....

Žinok nieko ypatingo nedarau, tik kas kiek laiko patręšiu organinėm trąšom "Humate Green Ok" user posted image . Ir viskas ax.gif . Pati nesitikėjau, kad taip augs, kai byrėjo visi žiedai, o "Žalioj stotelėj" patarė šitas trąšas ir dabar džiaugiuosi ax.gif . Tavo juk irgi sakei, kad ant krūmo 9 yra, tai irgi mezga normaliai. O kai tiek daug užsimezgę, tai augalui reikia maisto, todėl ir patręšiu po truputį mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smilga1972: 19 birželio 2013 - 06:56
QUOTE(Tynka @ 2013 06 18, 18:57)
Pagarba daržininkams  4u.gif
Aš irgi auginu šį bei tą balkone. Bet mano rpieksonines kažkas užpuolė Va kokie lapai :
Gal žinote, kas čia galėtų būti ir kaip atsikratyti? Labai laukiu nuomonių

Ieškojau agurkinių bėdų ir man rods radau taviškę:

Minamusės
(Liriomyza spp.)
Požymiai
.
Minamusės (Liriomyza spp.) nėra labai paplitę kenkėjai. Kenkti gali
skirtingos rūšys. Tai dvisparniai, apie 2 mm ilgio vabzdţiai. Nugarėlė, pilvelio viršus
juodi, galva, krūtinės šonai ir dūzgai geltoni. Lervos apie 3 mm ilgio, gelsvos. Paţeistų
augalų lapų
parenchimoje lervos grauţia siaurus, baltų vingiuotų juostelių pavidalo takus
minas. Viename lape gali būti kelios minos, matomos abiejose lapo pusėse. Ţiūrint prieš šviesą, išilgai
minos matomos kruopėtos tamsios lervos išmatos, o minos gale galima ras
ti
lervą. Smarkiau paţeisti lapai dţiūsta. Ţiemoja lėliukės dirvos viršutiniame
sluoksnyje.
Prevencija:
Dezinfekuoti dirvą.
Naikinti paţeistus lapus kartu su jų viduje esančiomis lervomis.
Aptikus minamuses, purkšti insekticidais (šiuo metu leidţiami
nau
doti insekticidai, kurie naikina minamuses tik suaugėlių fazės).

paimta iš: http://www.darzovius...echnologija.pdf
Atsakyti
sveikos,oho kiek groziu uzmaciau bigsmile.gif.Pernai auginau pomidorus,bet ne kas gavos,o va siemet pomidorai su ciliais visai atrodo neblogai auga. Cia mano darzas http://public.fotki....-06-26-158.html
http://public.fotki....-160.html#media
http://public.fotki....-159.html#media
Svogunu nefotkinau,nes labai nuskabyti tai geda rodytis ax.gif Dabar visi laukiam kada uzaugs musu pomidorai ir kad ju bus tiek kiek yra ziedu blush2.gif
Atsakyti