Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai 2013

QUOTE(saintlina @ 2013 05 24, 15:28)
Čia merginos daugiau prisiėmė, tai duos vaizdų tiek, kad masiškai pulsim šturmuot prekiautoją  smile.gif

Pffff, nei vieno šiemet neėmiau ir kitais nesiruošiu ir šiaip rabarbarai dabar ant bangos - o kai dar nereikia su niekuo dalintis, niam wub.gif
Asese fotkes gražios, bet pavydas senokai išoperuotas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 24, 16:00)
ir šiaip rabarbarai dabar ant bangos

nu negrauši iki spalio vien rabarbarų, ir pomidorų reiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 24, 17:00)
Pffff, nei vieno šiemet neėmiau ir kitais nesiruošiu ir šiaip rabarbarai dabar ant bangos - o kai dar nereikia su niekuo dalintis, niam  wub.gif
Asese fotkes gražios, bet pavydas senokai išoperuotas  bigsmile.gif

ax.gif o ką skanaus gamini iš rabarbarų...aš viriau kompotą ir kepiau pyragą...o ką dar padaryt , man jie irgi skanūs ax.gif blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2013 05 24, 17:04)
nu negrauši iki spalio vien rabarbarų, ir pomidorų reiks  smile.gif

biggrin.gif iki liepos tik galima juos skinti , paskui maistui naudot nepatariama , be to jau nebeskanūs jie būna...
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 05 24, 18:47)
ax.gif o ką skanaus gamini iš rabarbarų...aš viriau kompotą ir kepiau pyragą...o ką dar padaryt , man jie irgi skanūs ax.gif  blush2.gif

Žalius, niekaip neapdorotus graužiu blush2.gif 4u.gif

Tomato soup
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 05 23, 14:18)
mano nuomone "netręšiu" tai yra laistymas vandeniu, o antpilai jau trąša. Liaudiška, ekologiška, bet trąša. Ir mulčas trąšas gamina. Niekuo netręši, niekas ir neužaugs, čia tas pats, kas žmogus vandeniu gyvas būtų - leisgyvis. Trąša yra maistas augalui.

drinks_cheers.gif visu 100%
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 23, 14:58)
taip taip  biggrin.gif Jei vertinti pagal mano kaimynes (na, trumpalaikė atmintis, 15 min maksimum), tai gali matavimo indai su trąšų pakuotėmis po kojomis voliotis ir vis tiek išplėtusios akis rėkia, kad niekuo niekuo netręšia. Pirmą, antrą kartą pratylėjau, trečią paklausiau, kas prie vandens bačkos guli. Atsakymas buvo toks: "ai, tai čia labai geros trąšos, nesiskaito". Vat taip vat netręšia  biggrin.gif

O jei giliau pasiknisus, tai ir pelenų bus pabarsčiusios ir dar kokių žuvų pakasusios. Ką ir besakyti tokiu atveju, tikrai kad be trąšų, vien oru ir šeimininkės meile gyvi  wub.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Tylu cia siandien. Matyt visos siltnamiuose sutupusios kalbinat savo pomidorus,kad derlingesni butu bigsmile.gif
Buvau ir as siandien valandziuke ilindus siltnamis. Pavyniojau pomidoru galvas spagatais, nes paaugo nemazai per savaite, pazastis neeikalingas apskabiau, paglosciau visus. Labai gausiai zydi ir ziedynus krauna arbuznije, Paul Robeson, Polfast, Mikado. Tai cia is zemesniu. Citrinos labai aukstai pirmas ziedines kekes sukrove g.gif Bet kekes su daug ziedu, tai nepykstu labai. Jau yra pomidoriuku ant polfasto nemazu , arbuznije ir Mikado, Olialia. Labai zavejausi,kad Babushka selection daigais. nes kotai stori kaip pirstas. Ne ka daugiau atsilieka Brandywine black ir Ciornomor, Bongarska chala, German Jonhson. Bus labai idomu rudeni apibendrinimus daryti, kai siemet daug rusiu auginu.

Lauko pomidorai visai gerai jauciasi kol kas. Bujoja ir zydi.
Atsakyti
Sveikos, pasisodinau ir as pomidorus. Pradejau internete apie juos skaitineti ir pasimeciau. Gal galesite padeti. Pirmi metai kaip auginu. Pardaveja liepe nuskinti lapus, ar gerai padariau? Tuos lapus reikia visus nuskinti? Man kazkaip labai tusciai atrodo be lapu. Prie kai kuriu daigu (prie cherry) apacios pradejo augti daigai. Ar reikia juos palikti, ar nuskinti? Ir dar apie tas virsunes. Reikia palikti tik 1 ar galima kelias? Is anksto dekoju.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Visu lapu tai tikrai nereik isskinti, lapai juk maitina pomidoriukus. Reikejo isskinti tik apatinius, o jau po pirma keke pomidoru palikt.
Atsakyti
Aciu uz atsakyma. Daugiau nebeskinsiu lapu. O kaip del tu daigeliu is apacios? Palikti ar nuskinti juos?
Atsakyti
QUOTE(Tifa @ 2013 05 25, 16:42)
Pardaveja liepe nuskinti lapus, ar gerai padariau? Tuos lapus reikia visus nuskinti?

Tai gal prieš išskinant lapus reikėjo mūsų temoj paklaust skint ar ne, o ne glušos pardavėjos klausyt.. dabar jau ką, lapų nepriauginsi.. Vargšai pomidorai šitaip suniokoti.. doh.gif

Paskutinio to apsipomidoravusio daigo negenėk apatinių šakelių, jis žemaūgis, tegu auginasi ir lapus, ir pomidoriukus kiek tik jam patinka. Kitiems daigams, jei augins apatines pažastėles, jas išgenėk. Lapų neskink, per lapus pomidorai gauna deguonį, lapai maitina pomidorų kekes, tai būtų tas pats, kas tau kas nors nosį ir burną plastilinu užlipdytų.
Atsakyti
Yra kaip yra, nebepriklijuosiu jau tu lapu... blush2.gif Kitiems metams zinosiu. O dabar is ju kas nors iseis ar geriau nauju nusipirkti?
Atsakyti
QUOTE(Tifa @ 2013 05 25, 18:06)
O dabar is ju kas nors iseis ar geriau nauju nusipirkti?

Pirkti naujus. Net ir tą, kur ant stalo.
Atsakyti