Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai 2013

QUOTE(zikas1970 @ 2013 05 21, 11:18)
Visiskas neaiskumas man su tais papildais ir tresimais  blush2.gif

man atrodo, kad kol kas galit ramiai sėdėt. Jei sodindama pridėjot pelenų, humuso, žuvies, activito, tai jiems daugiau negu gana. Juk neseniai sodinot.
Humiverdą dar pasilikit.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 05 21, 12:18)
ai, va pelenu dar po sauksta i duobe beriau as, pries sodindama. O veliau kaip pelenus naudojot, pabarstydavot prie daigo ir psio? ir kiek mazdaug reikia ju barstyti? Turiu kibira pelenu, bet sakau, gal agurkam geriau palikti?  g.gif

Ir kaip humeverda skiedziat, kaip parasyta, 1.5l.vandens/ kamstelis? Tai labai daug reikes maniskiams, butelys ant karto  unsure.gif Po kiek pilat to marmalo daigui?

Parašyta tai ne taip schmoll.gif

Naudoti su 15-25° С temperatūros vandeniu.
Santykis 1:200 (1 kamštelis 30 ml : 6 litrai vandens).
Persodinimas: 150 ml atskiesto preparato vienam augalui.
Tręšimas (per lapus) augimo laikotarpiu ir vaisiaus formavimosi pradžioje: vakare 1 kartą per 10 dienų.
Atsakyti
merginos, gal zinot kaip dar galima kovot su tom museles baltom? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 05 21, 12:18)
ai, va pelenu dar po sauksta i duobe beriau as, pries sodindama. O veliau kaip pelenus naudojot, pabarstydavot prie daigo ir psio? ir kiek mazdaug reikia ju barstyti? Turiu kibira pelenu, bet sakau, gal agurkam geriau palikti?  g.gif

Ir kaip humeverda skiedziat, kaip parasyta, 1.5l.vandens/ kamstelis? Tai labai daug reikes maniskiams, butelys ant karto  unsure.gif Po kiek pilat to marmalo daigui?

Tai jei dejai pelenu, tai gal ir nebereikia dabar jau g.gif As pelenus agurkams ir svogunams kaupiu dabar. Svogunams, nes pernai buvo sumaste kirmeles juos uzpulti, tai pelenai padejo. Agurkams gal ir nereiks, nebebt kas puls. Vat ridikeliams gerai pelenai nuo kirmelyciu. Tik reikia laistyti pelenus atskiedus vandeniu, o ne vien barstyti.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 21, 11:14)
aš tręšiu tik keliskart per sezoną. Pasodinus paliejau Powefeedu, dabar pabarsčiau granuliuotom 'DCM bio' ir dar maždaug liepą pabarstysiu. Daugiau jokiom trąšom, jokiais užpilais neliesiu.

QUOTE(*Aukse* @ 2013 05 21, 11:16)
Pas mane tai pries sodinant zeme pagerinta gerai kompostu, tada ikreciau ciut triusiu meslo, pelenu. Mulciuoju lysves siltnamyje, gave yra Energeno ir stipriai atskiesto dilgeliu raugo. Manau ateityje geriausiu atveju dar gaus Energeno kokio,kai vaisius brandins.

Kiek aiskiau dabar, tai netresiu kol kas niekuom 4u.gif Energenu, tiesa, anksciau buvau nupurskus.Kai prades gausiai megsti, reikes tada kazka galvoti.
Del aktivito raso,"Laistant kasdien, ištirpinti 1kg kibire vandens ir tirpalą dar praskiesti 10 kibirų vandens.
ACTIVIT naudojamos pagrindiniam ir papildomam tręšimui." Va ir suprask, kad nori,
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 05 21, 12:26)
Kiek aiskiau dabar, tai netresiu kol kas niekuom  4u.gif Energenu, tiesa, anksciau buvau nupurskus.Kai prades gausiai megsti, reikes tada kazka galvoti.
Del aktivito raso,"Laistant kasdien, ištirpinti 1kg kibire vandens ir tirpalą dar praskiesti 10 kibirų vandens.
ACTIVIT naudojamos pagrindiniam ir papildomam tręšimui." Va ir suprask, kad nori,

As tai supratau, kad viena kilograma istirpini 10 litru vandens. Tada mazdaug litras to marmalo gaunasi kibirui vandens ir tuo vandeniu laistai. Bet manau,kad juo gana pora kartu per sezona gal gerai palieti ir vsio g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 21, 11:24)
Parašyta tai ne taip  schmoll.gif
Naudoti su 15-25° С temperatūros vandeniu.
Santykis 1:200 (1 kamštelis 30 ml : 6 litrai vandens).
Persodinimas: 150 ml atskiesto preparato vienam augalui.
Tręšimas (per lapus) augimo laikotarpiu ir vaisiaus formavimosi pradžioje: vakare 1 kartą per 10 dienų.

Nulekiau pasiskaityti, tikrai raso pradzioj, kad 6 l. vandens, o paciam gale jau 1.5l. vandens.Kodel man uzsifiksavo butent kad 1.5l. g.gif

Kaip jus tresiat? is pradziu palaistot gausiai ir tik po to perliejat su visokiais humiverdais?
Papildyta:
QUOTE(*Aukse* @ 2013 05 21, 11:31)
As tai supratau, kad viena kilograma istirpini 10 litru vandens. Tada mazdaug litras to marmalo gaunasi kibirui vandens ir tuo vandeniu laistai. Bet manau,kad juo gana pora kartu per sezona  gal gerai palieti ir vsio  g.gif

va ir as taip manau, kad karta koki paliesiu su tuo aktivitu ir bus gana.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 05 21, 12:35)

Niekaip 4u.gif Seasol'is buvo pilamas į duobę sodinant. Vėliau tik superfosfatas, kalio sulfatas. Kai jau ims derėt - kalio magnezija arba magnio sulfatas. Všistko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 21, 11:38)
Niekaip  4u.gif Seasol'is buvo pilamas į duobę sodinant. Vėliau tik superfosfatas, kalio sulfatas. Kai jau ims derėt - kalio magnezija arba magnio sulfatas. Všistko  ax.gif

Aisku, kad niekas neaisku biggrin.gif
Karoce, tamsus miskas man ir tiek, as net pavadinimuose nesigaudau, maisosi man jie, tai ka jau cia kalbeti apie tresimus, kas po ko, ir po kiek doh.gif Aukstoji matematika man ir tai paprastesne budavo, reik visa instrukcija surasyti, kad pradeti gaudytis.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 21, 11:41)
šiaip įdomu - o kodėl būtent karbamidas? Dėl azoto? Juk dar papildomai reiks ir superfosfato, ir kalio, ir magnio, ir t.t.
Tai ar ne geriau kompleksinės trąšos su mikroelementais?

as dar viena neziniuke, papasakokit ir man

tai skystom trasom reik laistyti laistytuvu ar purkstuvu ir pilti kaip koki dusa ant lapi , o ne tik ant zemes ?????

o kalio manganatas tai man atrodo cia labiau dezinfekuojantis , nuo ligu . ar as klsytu ?
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 21, 11:38)
Vėliau tik superfosfatas, kalio sulfatas. Kai jau ims derėt - kalio magnezija arba magnio sulfatas. Všistko  ax.gif

nuėjau į parduotuvę superfosfato pirkt. Pažiūrėjau į tą keturių kilų maišą, kalio magnezijos nesugebėjau surasti, kalio sulfato nebeieškojau - paėmiau kompleksines biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 05 21, 12:44)
Karoce, tamsus miskas man ir tiek

Šviesiau nei šiandieninė diena - naujas šiltnamis, naujai paruošta dirva. Koks dar tręšimas? Nebent lapai, vaisiai parodys trūkumą. Dabar gi ramiai miegoti arba užsiimti rimtesniais darbais tongue.gif
Atsakyti