Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai 2013

QUOTE(jolitamaria @ 2013 05 21, 11:51)
tai skystom trasom  reik laistyti laistytuvu ar purkstuvu ir pilti kaip koki dusa ant lapi , o ne tik ant zemes ?????

skystom trąšom galima laistyti (tręšiant per šaknis) ar purkšti (tręšiant per lapus).
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 21, 12:51)
nuėjau į parduotuvę superfosfato pirkt. Pažiūrėjau į tą keturių kilų maišą, kalio magnezijos nesugebėjau surasti, kalio sulfato nebeieškojau - paėmiau kompleksines  biggrin.gif

Netinka kompleksinės vien dėl azoto, mulčiuojant jo ir taip per daug. Ir vien Seasol'į naudojant ar Powerfeed', reikia visus azotus pamiršti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2013 05 21, 11:26)
Laistytuvu.5-6 daigai-10l laistytuvas.

Taip ir padariau,,aciu 4u.gif
O galima ta pacia diena ir Seasoliu ziedynus nupurksti?

QUOTE(agne_vvr @ 2013 05 21, 12:24)
merginos, gal zinot kaip dar galima kovot su tom museles baltom?  ax.gif

Ar ju stipriai uzpuole? As labai ju bijau ir kasdien papurtau krumus ar jos nesiveisia, nes praeitais metais ju turejau gun_bandana.gif
Mano kovos budas buvo mechaninis. Museles traiskydavau o lapus su nimfomis nuskindavau. Museles tai ramiai lapus apsukdavau, nes antroj pusej jos megsta buti, ir tiesiog jas sumaigydavau.
Siemet esu isigijusi NEMASALO, juo reikia purksti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 21, 11:56)
Netinka kompleksinės vien dėl azoto, mulčiuojant jo ir taip per daug. Ir vien Seasol'į naudojant ar Powerfeed', reikia visus azotus pamiršti  smile.gif

man tinka, aš nemulčiuoju smile.gif Ir Powerfeedo pirmas ir paskutinis lašas šiemet buvo - baigėsi atsargos.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 21, 12:56)
Netinka kompleksinės vien dėl azoto, mulčiuojant jo ir taip per daug. Ir vien Seasol'į naudojant ar Powerfeed', reikia visus azotus pamiršti  smile.gif

Tai nuo to momento kai uzmulciuoji reikia pamirsti visus zoliu-dilgeliu-asiukliu-pieniu raugus bigsmile.gif nu gerai ax.gif o uzraugtasmesliukas irgi azoto saltinis? Jo irgi vengti ?
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 05 21, 12:05)
o uzraugtasmesliukas irgi azoto saltinis? Jo irgi vengti ?

o kaipgi, vengti ir jo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 05 21, 12:58)

Siemet esu isigijusi NEMASALO, juo reikia purksti  mirksiukas.gif

Aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
kolkas ju nedaug, bet va lapai balti patampa tai ir issigandau, na reiks ir man nusipirkt nemasalo
nuskabiau lapus ir dabar dusa kaip paleidau ant pomidoru, tai gal paskendo zarazos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(agne_vvr @ 2013 05 21, 13:12)
Aciu  4u.gif  4u.gif  4u.gif
kolkas ju nedaug, bet va lapai balti patampa tai ir issigandau, na reiks ir man nusipirkt nemasalo
nuskabiau lapus ir dabar  dusa kaip paleidau ant pomidoru, tai gal paskendo  zarazos lotuliukas.gif

Smagu kad tau dar juokinga, man tai juoko buvo maza, nes jie greitai dauginasi, o kad nebijo jie nei duso nei zalio muilo ir sakoma kad net ir chemijos, tai komplikuoja ir kova su jais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 21, 13:00)
man tinka, aš nemulčiuoju  smile.gif

kodėl? blink.gif per daržus ir pievos nebeliko? ar.. karvę įsigijai..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 21, 10:41)
šiaip įdomu - o kodėl būtent karbamidas? Dėl azoto? Juk dar papildomai reiks ir superfosfato, ir kalio, ir magnio, ir t.t.
Tai ar ne geriau kompleksinės trąšos su mikroelementais?

Per lapus tręšiama karbamidu, kai reikia greitai ir sočiai pamaitinti azotu - augalai pakenčia dideles būtent karbamido koncentracijas.
Plačiau apie tręšimą.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 05 21, 12:24)
kodėl? blink.gif per daržus ir pievos nebeliko? ar.. karvę įsigijai..

neliko.. kiek būna nuo pievelės, aš negaunu - mama vietoj kraiko paukščiams sunaudoja.
Karvės, ačiūdie, dar nėr. Tikiuosi, ir nebus biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(L.K. @ 2013 05 21, 12:27)
Per lapus tręšiama karbamidu, kai reikia greitai ir sočiai pamaitinti azotu - augalai pakenčia dideles būtent karbamido koncentracijas.
Plačiau apie tręšimą.

ačiū, įdomu paskaityt buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 05 21, 14:05)
Tai nuo to momento kai uzmulciuoji reikia pamirsti visus zoliu-dilgeliu-asiukliu-pieniu raugus  bigsmile.gif  nu gerai  ax.gif o uzraugtasmesliukas irgi azoto saltinis? Jo irgi vengti ?

Tai dabar visai pasimečiau g.gif jei mulčiuoji kuo tręšt?
Atsakyti