Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai 2013

QUOTE(Nome @ 2013 05 29, 14:17)
Aš neužduodu klausimų, nepabandžius ieškoti atsakymų internete. Radau kad reikia kalcio sulfato ar šiaip kalcio. Tai vat apie tai ir klausiau  smile.gif Būtent tame straipsnyje tai ir radau, kurį Jūs įdėjot nuorodą  biggrin.gif . Mažai naudos iš to, kad žinau jog trūksta kalcio. Svarbiausia- kaip jiems duoti to kalcio?  biggrin.gif

Parduotuvese yra kalcio salietra , tai as esu kazkada ja naudojus, nes buvo vienos veisles pomidorams tas virsuninis puvinys, berods tiems kaip armonikos, nepamenu pavadinimo, tikrai padejo, palaisciau juos 1 sauksta kibirui istirpinus. Tie pomidorai man nepatiko ir daugiau ju nebeauginu o kitiems tokios problemos nepasitaike, bet siaip jiems reikia kalcio ir tom trasom galima visus palaistyti koki karta, tikrai nepakenks.
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2013 05 29, 14:17)
Aš neužduodu klausimų, nepabandžius ieškoti atsakymų internete. Radau kad reikia kalcio sulfato ar šiaip kalcio. Tai vat apie tai ir klausiau  smile.gif Būtent tame straipsnyje tai ir radau, kurį Jūs įdėjot nuorodą  biggrin.gif . Mažai naudos iš to, kad žinau jog trūksta kalcio. blink.gif Svarbiausia- kaip jiems duoti to kalcio?   biggrin.gif

Tai kad visi atsakymai tame straipsnyje yra. Purksti kalcio chlorido tirpalu , naudoti kompleksines subalansuotas trasa kuriu sudetyje butu kalcio, magnio, fosforo kalio. Kas cia dar, vengti azoto pertekliaus nes jis stabdo kalcio isisavinima, nu praktiskai percitavau straipsnio apatine pastraipa, o jus sakot kad maza naudos is straipsnio
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 29 gegužės 2013 - 14:00
QUOTE(matuke @ 2013 05 29, 14:59)
Tai kad visi atsakymai tame straipsnyje yra.

Ai, tiek to...Rašiau rašiau...ištryniau.... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 05 29, 14:38)
Man kazkuri meta taip buvo,tai as tirpdziau tas kalcio magnio piliules [tabletes],naudojamas zmonems,padejo lotuliukas.gif ,padejo,nors pas mane tebuvo tik keliems daigams.

4u.gif ačiū už atsakymą

QUOTE(Venta9 @ 2013 05 29, 14:58)
Parduotuvese yra kalcio salietra ,

4u.gif dėkoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 29, 14:43)
Pas mane irgi galima užsukt, tik kad nelabai yra į ką žiūrėt, ir šiaip kaži ar kam pakeliui.

Taigi,ką tokiu metu gali pamatyt g.gif Lapų ir žalių pomidorų šiltnamy ar daigų lauke ir pati turiu tongue.gif Va vasaros gale,tai jau kitas reikalas.Tik paskui gidas gali užpykt,kai pradėsiu ragaut viską iš eilės...

Mano vienam kampe pomidorai daug prastesni atrodo,t.y. lapai gelsvesni apatiniai ir patys augalai ne tokie drūti,kaip kiti.Va būtent ten tarpuose tarp jų buvo ridikėlių ir špinatų prisodinta,tai vis paliedavau.Matyt išploviau tą kalį su fosforu iš savo smėlio arba per daug drėgna buvo g.gif? Nesodinsiu kitais metais tos smulkmės,jei matysiu,kad nespės užaugt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 05 29, 17:16)
Mano vienam kampe pomidorai daug prastesni atrodo,t.y. lapai gelsvesni apatiniai ir patys augalai ne tokie drūti,kaip kiti.Va būtent ten tarpuose tarp jų buvo ridikėlių ir špinatų prisodinta,tai vis paliedavau.Matyt išploviau tą kalį su fosforu iš savo smėlio arba per daug drėgna buvo g.gif? Nesodinsiu kitais metais tos smulkmės,jei matysiu,kad nespės užaugt ax.gif

Labai geras priešsėlis ridikėliai ir špinatai. Tik jie turėtų augti ir spėti subręsti iki perkeliant pomidorus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 05 29, 16:16)
Nesodinsiu kitais metais tos smulkmės,jei matysiu,kad nespės užaugt ax.gif

sakiau nesodinti cool.gif

O gidas niekada nesupyks smile.gif Be šansų tiek išragauti, kad bent pastebima būtų biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 29, 16:22)
Labai geras priešsėlis ridikėliai ir špinatai. Tik jie turėtų augti ir spėti subręsti iki perkeliant pomidorus  mirksiukas.gif

pas mane niekada nespėja. Kad ir kaip anksti sėju, vistiek tenka pomidorus tarp jų sodint.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 29, 21:27)
sakiau nesodinti  cool.gif

Sakei sakei blush2.gif Ale,kad mudu abudu labai tą silosą,kefyru užpiltą mėgstam...

Tai va dabar ir aiškinuosi,ką be fosforo,dar išploviau,nes,kad Poverfeedo nei pėdsako neliko pas šitus vargšus,tai jau matosi pažiūrėjus į jų brolius g.gif Lyg ir magnio trūksta,o gal mangano.Ir azoto gal nepamaišytų...Paliesiu tuo Green ok,nes su tom superfosfatų ar magnezijų proporcijom arui kol išsimatuosiu savo kvadratus.Daug lengviau kamštukas 10 litrų,bo baisiai nestipri aš chemijoj,švelniai kalbant blush2.gif
Atsakyti
Aš taip pat turiu dilgynių pasiruošus, bet turbūt pomidoriukams neteks ragaut.
Bet va pienu nupurkšt reiktų... vis neprisiruošiu ax.gif
Atsakyti
Vakar vakare apejau savo didziaja dali pomidoru su pienu ir jodu. Liko tik darze nabagai. Bet labai jau jie ten susitrauke stovi. tai nezinau,kas is ju bus g.gif Net fotografuoti nelabai yra ka. ir cia tie, kur seti balandzio pirmom dienom, spacialiai i darza sodinti skirti. Na vienzo. Kol kas geriausia jauciasi pomidorai lauke salia namu, kurie komposte tupi. Grazuciai, sodriai zali ir zydi. Betaluxas jau maciau burbuliuka turi viena. Bajajos ju turi jau nemazai. Bet kadangi labai jau tankus Bajaju krumai, tai neina ten patirineti labiau. Ai, dar mashotka į litru kibiriuke auga, zydi. Ta tai naslaite be vietos. Bet jei matysiu,kad truksta jai kazko, tai tremsiu i ta nelemta darza. Nors gaila,kad ji ten nenusibaigtu. Ten priemolis toks, pereinantis i juodzemi su durpe. Tai ta geresne juodesne zeme okupavo melionai su arbuzais, o priemoli dregme uzsilaiko, ypac po mulcium. Dar nuskalbe lietus tuos pomidorus ten, tai is viso ne kas. Gal dar atsigaus.
Po kokio nepilno menesiuko vel eisiu su jodo procedurom ju lepint, bet kol kas nieko daugiau, apart vandens nenusimato jiems.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 05 30, 09:31)
Vakar vakare apejau savo didziaja dali pomidoru su pienu ir jodu. Liko tik darze nabagai. Bet labai jau jie ten susitrauke stovi. tai nezinau,kas is ju bus  g.gif  Net fotografuoti nelabai yra ka. ir cia tie, kur seti balandzio pirmom dienom, spacialiai i darza sodinti skirti. Na vienzo. Kol kas geriausia jauciasi pomidorai lauke salia namu, kurie komposte tupi. Grazuciai, sodriai zali ir zydi. Betaluxas jau maciau burbuliuka turi viena. Bajajos ju turi jau nemazai. Bet kadangi labai jau tankus Bajaju krumai, tai neina ten patirineti labiau. Ai, dar mashotka į litru kibiriuke auga, zydi. Ta tai naslaite be vietos. Bet jei matysiu,kad truksta jai kazko, tai tremsiu i ta nelemta darza. Nors gaila,kad ji ten nenusibaigtu. Ten priemolis toks, pereinantis i juodzemi su durpe. Tai ta geresne juodesne zeme okupavo melionai su arbuzais, o priemoli dregme uzsilaiko, ypac po mulcium. Dar nuskalbe lietus tuos pomidorus ten, tai is viso ne kas. Gal dar atsigaus.
Po kokio nepilno menesiuko vel eisiu su jodo procedurom ju lepint, bet kol kas nieko daugiau, apart vandens nenusimato jiems.

Kokiu santykiu pursket,kazkaip nerandu doh.gif lygtais 1pieno*9vandens*20 lasu jodo
Atsakyti
Kadangi man tiek daug nereikia. tai uzsimaisau litra marmalo. Imu koki simta ml pieno, 900 ml vandens ir 3-4 lasiukus jodo ilasinu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 05 30, 09:57)
Kadangi man tiek daug nereikia. tai uzsimaisau litra marmalo. Imu koki simta ml pieno, 900 ml vandens ir 3-4 lasiukus jodo ilasinu. 4u.gif

4u.gif Jo,man irgi tiek nereikia.Kiek su litru nupursket pomidoru,pas mane 40 vnt.
Atsakyti