Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai 2013

QUOTE(rytorasa @ 2013 06 03, 23:54)
geležies trūkumas..  4u.gif

drinks_cheers.gif Tą patį rašyt norėjau.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 06 03, 23:54)
geležies trūkumas..  4u.gif

QUOTE(Alekto @ 2013 06 04, 08:14)
drinks_cheers.gif Tą patį rašyt norėjau.

ania? unsure.gif
o kur man dabar to gelezies gaut? vinuciu prikalti i saknis? kokiu nors cheminiu trasu nenoreciau, kame naturialiai gamtoj gelezies buna? g.gif
Atsakyti
Labas , Gal yra augintoju is Taurages? Prisiveisiau daugiau nei telpa kumato pomidoru,kad nemest, susodinau i vazonus ,bet ir tie netelpa siltnamy. Mielai padovanociau . Kreipkites i AZ.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 06 04, 08:59)
ania? unsure.gif
o kur man dabar to gelezies gaut? vinuciu prikalti i saknis?  kokiu nors cheminiu trasu nenoreciau, kame naturialiai gamtoj gelezies buna? g.gif

visų pirma augalai neįsisavina geležies, jei dirvos pH stipriai į šarminę ar rūgštinę pasislinkus. O jei viskas ok su pH, tai yra geležies celatas, delno dydžio maišiukas. Svarbu proporcijos teisingai apskaičiuotos, tuomet nereiks pergyventi dėl perdozavimo ( miltukus, kristalus žymiai lengviau apskaičiuoti, nei kokių surūdijusių vinių pakasti ir laukti efekto)

Aukse, kai mane nervina net rašymo maniera kurio nors SM dalyvio, tiesiog įmetu į ignoruojamus. Tikrai padeda nematyti tai, kas erzina smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 04 birželio 2013 - 08:05
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 04, 09:03)
visų pirma augalai neįsisavina geležies, jei dirvos pH stipriai į šarminę ar rūgštinę pasislinkus. O jei viskas ok su pH, tai yra geležies celatas, delno dydžio maišiukas. Svarbu proporcijos teisingai apskaičiuotos, tuomet nereiks pergyventi dėl perdozavimo ( miltukus, kristalus žymiai lengviau apskaičiuoti, nei kokių surūdijusių vinių pakasti ir laukti efekto)

Aukse, kai mane nervina net rašymo maniera kurio nors SM dalyvio, tiesiog įmetu į ignoruojamus. Tikrai padeda nematyti tai, kas erzina  smile.gif

dekui 4u.gif mastau, kad pas mane dirvozemis ir taip rugstokas, o visa tai nutiko kai asiukliais nupurskiau. gal jie dar labiau surugstino reikala?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 06 04, 01:44)
O aš niekaip nesuprantu,kaip augint dviem stiebais pomidorus išeitų,jei sodinta kas 60 cm g.gif ?Pas mani jau dabar kai kurie lapais liečiasi išsikėtoję,tai kas bus vėliau?Auginsiu vienstiebius ir šiemet,nes pernai kas 70cm buvo,o vis tiek skabiau skabiau doh.gif Kitąmet kas 80 cm sodinsiu ir pabandysiu ax.gif Nemėgstu tų ligų labai...

kazkaip siemet ir man atrodo kad per tankiai susodinau tiesa 2 daigais daugiau nei anais metais(anais metais buvo idealu)... bet gal cia kol negeneti taip atrodo....veliau, kai stoves su plikom kojom gal vel vaizdelis pageres.... kol kas miskas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 06 04, 08:10)
dekui 4u.gif  mastau, kad pas mane dirvozemis ir taip rugstokas, o visa tai nutiko kai asiukliais nupurskiau. gal jie dar labiau surugstino reikala?

o kiek tas 'rūgštokas'? Pas mane 5.5 pas pomidorus, kaip tik matavau savaitgalį.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 06 04, 09:14)
kazkaip siemet ir man atrodo kad per tankiai susodinau tiesa 2 daigais daugiau nei anais metais(anais metais buvo idealu)... bet gal cia kol negeneti taip atrodo....veliau, kai stoves su plikom kojom gal vel vaizdelis pageres.... kol kas miskas  blink.gif

Labukas,
neiškenčiau ir nulėkiau vakar pas savo pomidoriukus. Žinai, Tany, gal ten ne sev. polius, o tas pats mamirio. Abu greta auga, vaizdas vienodas, o kai aš maniau, kad jis žemaūgis iki išsodinimo jis buvo vienas gėlių lovelyje pasodintas, po to paleistas keturiais stiebais, kaip žemaūgis(nors maniau, kad leidžiu trim, bet vakar pamačiau, kad turi keturis stiebus), todėl manau jis sprindžiu ir mažesnis už Mamirio. Manau, ad jie tikri broliai, ar negali taip būti. Vyriškis nufotkino, bet taip nevykusiai, kad nekėliau, ryt pafotkinsiu pati ir pabandysiu pasirodyt ir su žiedais ir su savo ,,žemaūgiu" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 06 04, 09:10)
dekui 4u.gif  mastau, kad pas mane dirvozemis ir taip rugstokas, o visa tai nutiko kai asiukliais nupurskiau. gal jie dar labiau surugstino reikala?

Gali būti 4u.gif

QUOTE(saintlina @ 2013 06 04, 09:22)
o kiek tas 'rūgštokas'? Pas mane 5.5 pas pomidorus, kaip tik matavau savaitgalį.

Ideali terpė 6,0 pH mirksiukas.gif
Atsakyti
sos !
Jau or man labaio prireike jusu neikainuojamu patarimu !

trys pomidorai siltanaminiai ,kazkaip keistai susuko lapus virsuneje . Is pradziu man vis atrode ,kad cia del vandens trukumo . kaskart atvaziavus lekiu ju pirmiausia laistyti.
paskui ramiai apziurejau ,kad tokie yra trys . Taip pasuke papus ,kad sidabrines ju apacios matosi . Visi kiti sodriai zali ir ne tokie susumulkeje

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 04, 08:30)
Ideali terpė 6,0 pH  mirksiukas.gif

tikriausiai, bet pas mane visad tokia žemė, o pomidorai visai neblogai auga smile.gif

Laksčiau su matuokliu po daržą savaitgalį - visur apie 5.5, tik keliose vietose 6. Na, nenustebau, visad gi mačiau rūgštynes augančias smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 06 04, 09:42)
tikriausiai, bet pas mane visad tokia žemė, o pomidorai visai neblogai auga  smile.gif

Laksčiau su matuokliu po daržą savaitgalį - visur apie 5.5, tik keliose vietose 6. Na, nenustebau, visad gi mačiau rūgštynes augančias  smile.gif

Tavuoju atveju net gi labai gerai, kad pasislinkę į 5,5 pusę, jei stipriai mažesnė ar nors kiek virš 6,0, jau pasireikštų neįsisavinimas skirtingų elementų mirksiukas.gif

Jolitamaria lotuliukas.gif Atidžiai perskaityk, ką parašei biggrin.gif
Atsakyti