Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai 2013

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 04, 09:48)
Tavuoju atveju net gi labai gerai, kad pasislinkę į 5,5 pusę, jei stipriai mažesnė ar nors kiek virš 6,0, jau pasireikštų neįsisavinimas skirtingų elementų  mirksiukas.gif
Jolitamaria  lotuliukas.gif Atidžiai perskaityk, ką parašei  biggrin.gif

oho kaip parasiau lotuliukas.gif
nu va - skubejau ,kol vaikas miega viska surasyti ir gavosi ne kas .

susuko LAPUS virsunese tikrai ne PAPUS .

vienur raso ,kad kalio trukumas arba mangano, kitur randu ,kad per daug kazko. pries savaite purskiau lapus milteliais (trasos darzovems)

dabar dar nusipirkau Emolus trasu Terraflex-T komplekisines trasos pomidorams. Gal su jom dar apipurksiu.
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 06 04, 08:57)
oho kaip parasiau  lotuliukas.gif
nu  va - skubejau ,kol vaikas miega viska surasyti ir gavosi ne kas .

susuko LAPUS  virsunese tikrai ne PAPUS .

vienur raso ,kad kalio trukumas arba mangano, kitur randu ,kad per daug kazko.  pries savaite purskiau lapus milteliais (trasos darzovems)

dabar dar nusipirkau Emolus trasu Terraflex-T  komplekisines trasos pomidorams. Gal su jom dar apipurksiu.

man toks itarimas kad pas jus pertresta...jei dar tresit bus nekas g.gif o siaip geriausia butu foto
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 06 04, 10:37)
sos !

trys pomidorai siltanaminiai ,kazkaip keistai susuko lapus virsuneje . Is pradziu man vis atrode ,kad cia del vandens trukumo . kaskart atvaziavus lekiu ju pirmiausia laistyti.
paskui ramiai apziurejau ,kad tokie yra trys . Taip pasuke papus ,kad sidabrines ju apacios matosi .  Visi kiti sodriai zali  ir ne tokie susumulkeje

pas mane po padidinamuoju stiklu irgi tokie 2 yra.Pradžioje galvojau,kad negana jiems vandens....Laisčiau,bet vistiek jie norėjo iš kitų išsiskirti.Patręšiau-o jie atkaklūs.Nu ir vakar pažastėles skabydama nusprendžiau nurašyti ant veislės ypatumų biggrin.gif Svarbu, auga, žydi ir gerai.Nepatinka popinimas -tegu auga ax.gif

QUOTE(tany @ 2013 06 04, 10:14)
kazkaip siemet ir man atrodo kad per tankiai susodinau tiesa 2 daigais daugiau nei anais metais(anais metais buvo idealu)... bet gal cia kol negeneti taip atrodo....veliau, kai stoves su plikom kojom gal vel vaizdelis pageres.... kol kas miskas  blink.gif

va va aš irgi šiemet mąsčiau,kad gal vienu stiebu augint.Bet pabijojau mažesnio derliaus g.gif rolleyes.gif

O dar mūsų mažoji daržininkė šiemet praėjo pro šiltnamį,tai visi žymekliai į krūva sudėti doh.gif Atrinksiu vos kelias veisles,o daugiau bus spėliojimas biggrin.gif
Atsakyti
Oho, kiek groziu pridejot bigsmile.gif Jau nokstanciu yra, a,oi, kaip laukiu pas save tokiu vaizdeliu wub.gif

Nebuvom nuo penktadienio, tai vakar vakare grizus i siltnami lekiau ziureti, pazastu doh.gif , kazkiek prabegom nuskabiau. O uzauge, na tikrai kai matau juos kasdien jie sitaip neauga unsure.gif Nauju primegzta belekiek.Pomidoru tai gyvas velnias, kurie buvo maziukai, jau visi pomidorai, kaip ant mieliu per tas 4 dienas augo. Labai graziai sinij atrodo, neskaivciavau, bet kekej pomidoru tikrai daug, o ir paciu kekiu taip pat nemazai. Snapai ir visi kitokie taip pat nauju primezge, o ankstesni vaisiai jau yra ka ir paimti i delna wub.gif Siandien kelemes 5.30val. ir ejom laistyti, pagailo man ju, toki derliu augina, o as jau 3 sav. nelaisciau blush2.gif Dar reikia perristi kai kuriuos, isivaizduoju, kas savu nemato po sav., po to yra ka veikti smile.gif
Atsakyti
tiesa o mano laukinems pomidoram pievoj panasu kad amen verysad.gif tik du dar puse velnio, o kiti visi pagelte...nei apacia ne virsus o visas.... praktiskai lavoneliai jau.... o sliuzu kiek, kopustai aplvalgyti, 3 isvis liko tik kotelis apgrauztas, net piktzoles ir tos nuestos blink.gif vnz...pasirodo pievoj daug sunkiau kazka uzauginti blink.gif kitiems metams reikes apgalvoti ka cia daryti....
bet va kas pomidorams nepatiko nezinau g.gif ju tik apatiniai lapai pagrauzti, o nuo ko jie geltonoja...tiesa vakar kai nuvaziavau tia nieks mane ten nedziugino moliugai ir pagelto, cukinijos irgi....vnz viska nugelto, o kopiustai suesti sliuzais...
vaziuosiu siandine is agropleveles gal ka konstruoti blush2.gif dar bandysiu trasu nuvesti pomikam, nors planavau visiskai laukinius juos daryti, bet matyt be isikisimo mano tikrai neisgyvens doh.gif jei dar isgelbesiu
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 04, 09:03)
Aukse, kai mane nervina net rašymo maniera kurio nors SM dalyvio, tiesiog įmetu į ignoruojamus. Tikrai padeda nematyti tai, kas erzina  smile.gif

Manes nenervina, tik daznai is parasymo nesuprantu nuotaikos ir ar tai buvo kand replika, ar juokelis 4u.gif

Pasirodo namie sodos nera. Teks tempti savo uzpakali i parduotuve. Nes vienas citrinos daigas kaip uzsispyres su tom demem-jau ir i virsu kyla visas tas reikalas doh.gif

Del tu lapu pasisukimu. Pas mane vienam siltnamio sone keli daigai idomus-apatiniai keli lapai tokie pasisuke i virsu. Kazkur maciau,kad cia gal dirvos uzdruskejimas g.gif Kas cia per velnias?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Aukse*: 04 birželio 2013 - 10:13
QUOTE(saintlina @ 2013 06 04, 09:22)
o kiek tas 'rūgštokas'? Pas mane 5.5 pas pomidorus, kaip tik matavau savaitgalį.

nezianau, nes niekad nematavau. bet cia pas mus pusyno zeme, smeliuuuukas...

Papildyta:
Apie citrinas- tai siemet as juos ketvirtus metus auginu. ir kas metai jie vis pagelte demeti, kazkokie ligoti. kasmet pasizadu daugiau ju nebeauginti. bet kas keisciausia- visi tie pasiligojimai derliaus auginti/nokinti jiems netrukdo g.gif unsure.gif todel kitais metais ir vel bent pora daigu atsiduria mano siltnamyje...nes kekes kaip voratinklis platumo, ir pomidoru veda be galo daug...
Atsakyti
QUOTE(Liutuke! @ 2013 06 04, 10:27)

O dar mūsų mažoji daržininkė šiemet praėjo pro šiltnamį,tai visi žymekliai į krūva sudėti  doh.gif Atrinksiu vos kelias veisles,o daugiau bus spėliojimas  biggrin.gif

tam atvejui, jei kas nudaigotų žymeklius, mano augalai dar ir sunumeruoti, numeriai sąsiuviny ar kompe prie pavadinimų surašyti, o sodinu irgi pagal numerius - nuo vieno šono pradedu pirmu numeriu, baigiu paskutiniu iš eilės. Aišku, ankstyviausi pirmus numerius gauna ir t.t. smile.gif
Atsakyti
Sveikos, norejau paklausti, ar jus lapus genejate tik apatinius ar ir daugiau retinate? Nes mano tolsoij tokie dideli lapai, kad as galvoju gal pomidorams saulutes per maza bus per tuos lapus. g.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 06 04, 09:55)
tiesa o mano laukinems pomidoram pievoj panasu kad amen  verysad.gif   tik du dar puse velnio, o kiti visi pagelte...nei apacia ne virsus o visas.... praktiskai lavoneliai jau.... o sliuzu kiek, kopustai aplvalgyti, 3 isvis liko tik kotelis apgrauztas, net piktzoles ir tos nuestos  blink.gif   vnz...pasirodo pievoj daug sunkiau kazka uzauginti  blink.gif  kitiems metams reikes apgalvoti ka cia daryti....
bet va kas pomidorams nepatiko nezinau  g.gif  ju tik apatiniai lapai pagrauzti, o nuo ko jie geltonoja...tiesa vakar kai nuvaziavau tia nieks mane ten nedziugino moliugai ir pagelto, cukinijos irgi....vnz viska nugelto, o kopiustai suesti sliuzais...
vaziuosiu siandine is agropleveles gal ka konstruoti  blush2.gif dar bandysiu trasu nuvesti pomikam, nors planavau visiskai laukinius juos daryti, bet matyt be isikisimo mano tikrai neisgyvens doh.gif  jei dar isgelbesiu

Man toks įtarimas, kad su žemės struktūra negerai kažkas. Koks ten dirvožemis ir kas ten iki jūsų fazendos buvo? Jei viskas greitai gelsta, šaknims negerai. P.S pasiskaičiau dar kartą: Ar ten daug metų buvo pieva? O vargeli doh.gif Tada patyrinėkit šaknis iškasus kokį : gal sprakšiai ir karkvabaliai darbuojasi, gal žemė visai nusialinusi nuo tos puslaukinės pievos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 04 birželio 2013 - 11:12
Ka tik aplankiau savo laukinius, nabagai visiskai pamirsti, 5 dienas nemaciau.Tai viskas normaliai su jais, paauge, apatinius lapus nuskyniau, nes buvo irgi nebelabai grazus, gal lietus nudauze, liete mulciu. O daugiau kaip ir viskas tvarkoj, visi jau su pomidoriukais uzmegstais bigsmile.gif Ir mano tas naslaitis, isigimeliukas saunuolis, jau 5 pomidoriukus turi zydi toliau, laikosi didvyriskai smile.gif Tik reikia skubiai ir tuos papildyti mulcium, sodinau irgi i pieva, duobe iskasus.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 04, 11:07)
Man toks įtarimas, kad su žemės struktūra negerai kažkas. Koks ten dirvožemis ir kas ten iki jūsų fazendos buvo? Jei viskas greitai gelsta, šaknims negerai. P.S pasiskaičiau dar kartą: Ar ten daug metų buvo pieva? O vargeli doh.gif Tada patyrinėkit šaknis iškasus kokį : gal sprakšiai ir karkvabaliai darbuojasi, gal žemė visai nusialinusi nuo tos puslaukinės pievos.

kol tetis buvo gyvas ten visur buvo darzas(pries 2 metus mire)...ka tiksliai jis ten agino nepasakysiu... nelabai domejausi, tada as pati dar visai nedarzininke buvau, tik jam mirus pradejau darzininkauti prie savo namu(taip jau sutapo, kad isikraustem i nama tuo metu)... namuose kazkaip paprasciau viskas... bent tu bjaurybiu nera, kai pamaciau apakau doh.gif juodi dideli baisus, gerai kad jau truputi uzsigrudinau su mazytem sraigem, tu tai namusoe ir pilna...tai jau galejau su pirstinem jos paimti, tik nezinau ka su tais sliuzias daryti, surinkau i kibira, ipiliau vandens ir nunesiau i miska pastaciau, bet jei nebijo vandiens tai islips ir parsliauz atgal doh.gif Kaip jos naikinti? Zeme ir tragiska grinas molis beveik, nors kaip darzo kaimyne sneka, tetis cia daug juodzemio priveze, bet struktura nepasikeite nekiek, molis ir tiek... siaip kai pamenu pas ji tam darze tikria mazai kas augo net jam priziurint blush2.gif
galvojau ateisiu pas mane viskas augs biggrin.gif nevelnia, neauga doh.gif biggrin.gif
Atsakyti