Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai 2013

QUOTE(ate42 @ 2013 05 22, 12:40)
Sakyčiau, jauna, prašyti nemoki. lotuliukas.gif  blush2.gif

Kai kurie dalykai maniskiui yra tiesiog tabu ir viskas smile.gif Tuo labiau,kad kai man reikia pasisodinti visko daug ir po biski... biggrin.gif

I pomidoru tema, siandien maloniai nustebau,kad jau nemazai daigu turi pirmus mazus pomidoriukus uzmezge bigsmile.gif Ir dar priejau isvados,kad kitamet prie siferines siltnamio sienos nesodinsiu pomidoru. teks kazkaip ta lysve isnaudoti gudriau. Nes kazkodel prie tos sienos labai prastai man daigai auga. Uz pusmetrio tos pacios veisles dvigubai didesni yra. Ta sakiau reik per viduri lysves tik sodinti aukstaugius o arciau tako bus zemaugiai jiems po kojom sukisti, nes kitaip neismanau,ka daryti reikes. Kazi kodel ta siena jiems taip maiso? Saules tai gauna pakankamai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 05 22, 10:52)
Mano Medovy spas nuo pat sudygimo tokie atrodo paleipę. 4 daigai ir visi vienodai atrodo, kaip biškį pavytę g.gif Reiks dar mamai vakare paskambint paklaust,kaip pas ją atrodo jie.

Pas mane tik vienas daigas, bet irgi nuo pat pradžių buvo nesimpatiškas, paleipę ir smulkesni lapeliai nei kitų, aš jį net kartą persodinau,maniau gal šaknis kas valgo ar kurmis pasidarbavo, betnieko blogo neradau. Pas mane šiltnamyje 20 berods rūšių pomidorų šiais metais, patys negražiausi medovy spas ir banančik 4u.gif
Atsakyti
Mano medovy spas:

user posted image

Vėliau perskaičiau ex pasisakymą,kad jie yra smulkesniais lapeliais,tai labai tikiuosi kad ir mano daideliui viskas gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 05 22, 03:45)

O tai šitie raugai azoto neturi?Galvojau,kad ir mėšlas,ir žolių raugalai yra organinės trąšos...Nu tikrai ne mineralinės biggrin.gif O kaip tie raugalai stiprina tą imuninę sistemą blush2.gif ?Purškiant,tai sutinku,kad nuo ligų padeda.Bet ten ne raugalai,ten kaip ir nuovirai ax.gif Asiūkliais purškiu.Digėlėm ir pienėm ne schmoll.gif

biski turi,bet ne tiek ,kiek kakis ,kuris perejo per gyvulio organizma ir gavos dideles koncentracijos rolleyes.gif is kakio daugiausia augalai gauna azoto,is pieniu,dilgeliu ar kitu augalu marmalu gauna vitaminu ,gelezies ir kitu medziagu,kurias augalas lengviau pasisavina supuvusias[raugintas]
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2013 05 22, 14:01)
biski turi,bet ne tiek ,kiek kakis ,kuris perejo per gyvulio organizma ir gavos dideles koncentracijos rolleyes.gif is kakio daugiausia augalai gauna azoto,is pieniu,dilgeliu ar kitu augalu marmalu gauna vitaminu ,gelezies ir kitu medziagu,kurias augalas lengviau pasisavina supuvusias[raugintas]

truputi netikslu, nes dilgeliu raugas kaip tik yra labai azotinis. Dilgeles pacios labai megsta is dirvos issiurbti ir kaupti azota, taigi atitinkamai jos jo daur ir atiduoda.
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2013 05 22, 14:18)
truputi netikslu, nes dilgeliu raugas kaip tik yra labai azotinis. Dilgeles pacios labai megsta is dirvos issiurbti ir kaupti azota, taigi atitinkamai jos jo daur ir atiduoda.

as ji naudoju labiau del mikroelementu ax.gif o daug skiestu ir nupurskiu kartais ax.gif
Atsakyti
Nepatingėjau paieškot šiandien googlej apie tą dilgėlių raugą.Pasirodo nelabai jis ką teturi ax.gif Azoto iš vis beveik jame nėra. Pagrinde kalis ir fosforas.
Atsakyti
Kažkas pasistengė tokią info paskleisti. Realiai augalų augimą, žalios masės didėjimą, gale vaisinių šakučių ima formuotis naujas lapas, tai azoto perteklius. Tai iš kur tas perteklius, jei laistoma tik dilgėlių fermentuotu tirpalu.

Atsakyti
Aš kažkodėl įsitikinus,kad tas lapelis ant žiedinės kekės nehibridų požymis g.gif Pas mane būna niekuom netrešti,bet tie lapeliai praktiškai ant visų nehibridinių veislių.
Atsakyti
Ne lapelis, o visa lapų didžiulė šaka formuojasi. Beje, raugu laisčiau dar nepradėjus mulčiuoti ir papildomų azoto trąšų daugiau papildomai negaudavo. Tą sezoną, didžioji dauguma hibridinių veislių buvo.

Ilgą laiką dilgėlių raugas buvo azoto šaltinis, augimo stimuliatorius ir per vieną naktį gavosi priešingai - teoriškai. Netikiu tokiais naujais teigėjais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 05 22, 19:36)
Nepatingėjau paieškot šiandien googlej apie tą dilgėlių raugą.Pasirodo nelabai jis ką teturi ax.gif Azoto iš vis beveik jame nėra. Pagrinde kalis ir fosforas.

g.gif tikrai...neįtikėtina šiaip...bet kokios žolės raugas , mano supratimu azoto šaltinis , g.gif

QUOTE(Alekto @ 2013 05 22, 20:48)
Aš kažkodėl įsitikinus,kad tas lapelis ant žiedinės kekės nehibridų požymis g.gif Pas mane būna niekuom netrešti,bet tie lapeliai praktiškai ant visų nehibridinių veislių.

g.gif buvo pernai ir pas mane tokių...buvo laistyti dilgėlėmis. šiemet nenaudosiu to daikto , įdomu , kaip bus g.gif
Papildyta:
blush2.gif , Saintlina , o kurias Green ok trąšas tu konkrečiai esi išbandžius...pažiūrėjau , jų ten kelių rūšių yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 05 22, 20:31)
blush2.gif , Saintlina , o kurias Green ok trąšas tu konkrečiai esi išbandžius...pažiūrėjau , jų ten kelių rūšių yra g.gif

va tokias
user posted image
Atsakyti