Įkraunama...
Įkraunama...

Provanso ir klasikos mylėtojų namai

QUOTE(groovy @ 2013 06 14, 10:49)
Laba, meistras paklausė klausimo, ir aš pasimečiau... Kaip dažyti angokraščius: baltai, ar sienų spalva (švelniai rusva). Jis siūlo dažyti iki pat lango sienų spalva, o aš nežinau, radiatoriai, durys, grindjuostės bus balti... Gal galite patarti arba parodyti pavyzdžių? Kaip patys darėtės?

pas mus nudazyta baltai, tokiu budu vizualiai gauname didesni langa ir daugiau sviesos patenka i namus (nes balta spalva atspindi). Nors pas mane ir taip per vitrininius langus daug sviesos, bet namuose sviesos niekada nebus perdaug blush2.gif

turiu tik viena nuoitrauka kur matosi
user posted image

Papildyta:

gal nelabai matosi, bet sienos spalva skiriasi nuo langokrascio (svelni smeline)
Is tikro taip rekomendavo ir musu architekte ir mano buvo toks noras 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juratele2006: 14 birželio 2013 - 12:14
Cia mano pasvarstymai - turbut nebus langu apvadu? ar norite akcentuoti langus, ju anga? ar palanges placios, ar ant ju vyks kazkoks veiksmas? nes jeigu placios palanges, jos zemos, gal pagalves uzdetos, gal dar kas prigalvota - tai galima baltai dazyti, isskirti ta nisa vizualiai, bet jeigu viskas standartas tai manau graziau ziuretusi sienos spalvos. Zinoma jeigu apvadai dedasi tada turetu nisa ir apvadas buti baltas wub.gif na bent as taip mastau g.gif
Atsakyti
Be apvadų, nors palangės platesnės nei blokinių namų. Daug veiksmo ten nebus, bet miegamajame laikysiu keletą kosmetikos dalykėlių (tokį dailų asmeninį kampelį susikursiu, o svetainėje gal nieko, gal tik žvakidę kokią. galvoju, gal mums dažyt geriau...
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2013 06 14, 10:49)
Laba, meistras paklausė klausimo, ir aš pasimečiau... Kaip dažyti angokraščius: baltai, ar sienų spalva (švelniai rusva). Jis siūlo dažyti iki pat lango sienų spalva, o aš nežinau, radiatoriai, durys, grindjuostės bus balti... Gal galite patarti arba parodyti pavyzdžių? Kaip patys darėtės?

ir mums dazytojas siule angokrascius dazyti sienu spalva, bet as kategoriskai atsisakiau. Langai balti, jie turi savo balta nisa, atrodo didesni, erdvesni, o neispausti i sienos remus schmoll.gif .
Atsakyti
Dabar tai galutinai susibalamutinau biggrin.gif Tiesą sakant, darbų vadovui tas pats, kaip dažyti, tik sako paklausiu, nes tu viską kitaip darai, nei visi. Šiaip būtų dažę ir nesukę galvos, bet su mano norais nusprendė pasitikslinti biggrin.gif O kadangi jis išvyksta ryt, nori duoti dažytojui nurodymus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo groovy: 14 birželio 2013 - 13:13
Pas mus dazyta kaip sienos. Niekada daugiau nebekartociau tos klaidos schmoll.gif Tik uz dazyma baltai kaip langas
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2013 06 14, 13:17)
Pas mus dazyta kaip sienos. Niekada daugiau nebekartociau tos klaidos  schmoll.gif Tik uz dazyma baltai kaip langas

A kodėl klaida, tamsiau?
Atsakyti
cia manau priklauso ir nuo sienu spalvos..pvz dabar sienos pas mane kakavines, bet beveik baltos, nisa labai siaura, todel jokio skirtumo nera kad nisa sienos spalvos..nes kad ji butu ir balta idealiai menkai skirtusi..visai kitaip butu jeigu siena butu tamsesne..kitame name planuoju baltas nisas, bet pas mane apvadai bus ir nisa gal 50 cm..cia manau paciai sprest, nes nematom tavo nisu, spalvos sienos:)
Atsakyti
QUOTE(Rabambule @ 2013 06 14, 13:43)
cia manau priklauso ir nuo sienu spalvos..pvz dabar sienos pas mane kakavines, bet beveik baltos, nisa labai siaura, todel jokio skirtumo nera kad nisa sienos spalvos..nes kad ji butu ir balta idealiai menkai skirtusi..visai kitaip butu jeigu siena butu tamsesne..kitame name planuoju baltas nisas, bet pas mane apvadai bus ir nisa gal 50 cm..cia manau paciai sprest, nes nematom tavo nisu, spalvos sienos:)

o jeigu visas namas bus ne viena spalva dazytas, reiskia kiekviena nisa bus vis kitokios spalvos wink.gif .

Rabambule, o jus vidine langu remu puse darysite irgi tamsia, ar balta?
Atsakyti
Na matomai kiekvienas ziuri per savo prizme, nes as neisivaizduoju savo namu skirtingais dazais dazytu biggrin.gif jau uztenka, kad dabar kitokia siena turiu doh.gif mano langai - isoreje tamsu, viduje balta..ir manau tas baltumas bus tikras baltumas, nei dramblio, nei creamy..siaip langistai nusistebejo, nes sako lietuviai megsta pabrezti medi, todel daznai viduje tik lakuoja, sako jums ta balta spalva dar ir pigiau atseis..na ziuresim, visiskai galutinis langu uzsakymas dar nepadarytas.
Atsakyti
QUOTE(Rabambule @ 2013 06 14, 14:47)
Na matomai kiekvienas ziuri per savo prizme, nes as neisivaizduoju savo namu skirtingais dazais dazytu biggrin.gif 

Ta prasme išorės ar vidaus?
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2013 06 14, 12:35)
A kodėl klaida, tamsiau?

Todel, kad sutinku jog langas atrodo didesnis ir sviesesnis jei aplink balta langa nudazyta baltai. O dar svarbesnis argumentas - is lauko ziurint i nama matosi tie angokrasciai, ir tikrai namo fasadui grozio nepriduoda vienoj vietoj vienokia spalva, kitoj kitokia schmoll.gif Na, nebent visuose namuose viena spalva. Nors mano atveju tas netiktu, man patiko tamsios sienos - rudos arba pilkos, bet viso namo tamsiai dazyt nesiruosiu. Cia gal tikrai pagal individualu atveji reiktu sprest. Bet baltai nudazyta tikrai priduoda ir sviesumo drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Rabambule @ 2013 06 14, 13:47)
Na matomai kiekvienas ziuri per savo prizme, nes as neisivaizduoju savo namu skirtingais dazais dazytu biggrin.gif  jau uztenka, kad dabar kitokia siena turiu doh.gif  mano langai - isoreje tamsu, viduje balta..ir manau tas baltumas bus tikras baltumas, nei dramblio, nei creamy..siaip langistai nusistebejo, nes sako lietuviai megsta pabrezti medi, todel daznai viduje tik lakuoja, sako  jums ta balta spalva dar ir pigiau atseis..na ziuresim, visiskai galutinis langu uzsakymas dar nepadarytas.

Nu va ir as noriu mediniu, bet dazytu baltai langu. Tik mane visi labai atkalbineja, kaip cia dabar nesimatys kad mediniai doh.gif O is lauko biski bijau dazyt, gal perlakuot paprasciau nei perdazyt? Ar jus is lauko langus lakuosit, o is vidaus dazysit?
Atsakyti