Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

o kada realiai žieminių česnakų ropelės pradeda didėti? Žinia, kad rugpjūtį jei mažos, tai nieks nebepadės smile.gif
Pabandžiau vieną išsirauti - visai nedidukė ta galvutė. Antžeminė dalis nemaža, stiebai lyg ir neploni. Kada tą požeminę dalį turi pradėt auginti? Kadangi gelsta kaip choleros, gal ir neauga tos galvutės? Man kadangi niekaip nesiseka česnakų užsiaugint, tai jie labiausiai rūpi smile.gif
Su druska bus palaistyti, o drėgmės pas mus šiemet kaip ir netrūksta, lyja tikrai neretai.
Atsakyti
[quote=IngridaB,2013 06 18, 06:57]
Amarai karaliauja. verysad.gif Ankščiau merginos rašė nuskinti viršūnes,kai pradeda žydėti,bet jau,kai užpuolė kažin ar padės?Čia jau nebent purkšti kuo nors? g.gif

Aš pernai pupas nupurškiau su Žaliuoju muilu ( google įrašykit ir pamatysit nuotrauka), tikrai padėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamukas71: 18 birželio 2013 - 10:21
[quote=mamukas71,2013 06 18, 10:21]
[quote=IngridaB,2013 06 18, 06:57]
Amarai karaliauja. verysad.gif Ankščiau merginos rašė nuskinti viršūnes,kai pradeda žydėti,bet jau,kai užpuolė kažin ar padės?Čia jau nebent purkšti kuo nors? g.gif
Aš pernai pupas nupurškiau su Žaliuoju muilu ( google įrašykit ir pamatysit nuotrauka), tikrai padėjo.
[/quote]
Aš šiemet purskiau pupas ir persika,tikrai padejo ŽALIASIS MUILAS. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 18, 08:52)
Ai, tie žinynai  biggrin.gif Kartais šypseną kelia senų pasakų perrašymai iš vienos knygos į kitą. Rugpjūčio mėnesį žieminiai???

neraso, kad zieminius, beto kiek pamenu, mes zieminiu nerisdavom, risdavom tik vasarinius, vat. zieminiams tik ziedus isskinam
Atsakyti
as ir savaitgali visus amarus purskiau zalio muilo tirpalu,tik nezinau ar ka padejo huh.gif .Laukiu vizito i soda wink.gif
Papildyta:
Jeigu aurutei padejo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kukuska007 @ 2013 06 18, 09:26)
sodininko darzininko megejo zinyne 1982 m. raso: veslius cesnaku laiskus reikia suristi, jei rugpjucio viduryje ropeles esti dar labai mazos.tada daugiau maisto medziagu susikaupia ropelese, jos greiciau auga ir bresta.citatos pabaiga smile.gif

rišami vasariniai dažniau, kad nustotų auginti antžeminę dalį ir didesnės užaugtų galvutės, nes jie ilgai žaliuoja. O žieminius aš kartais irgi surišu, jei pernelyg įsijaučia auginti laiškus ir jie nesiruošia gelsti... bet dažniau užtenka tik žiedus išskinti. Šiemet tai tikrai gelsta lapai pas visus - tai ir rišimų jokių nereiks....
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 06 18, 10:19)
o kada realiai žieminių česnakų ropelės pradeda didėti? Žinia, kad rugpjūtį jei mažos, tai nieks nebepadės  smile.gif

Pas mani iki rugpjūčio žieminiai jau nuimti būna g.gif Dažniausiai liepos pradžioj pradeda gelst,paskui jau ilgai nelaukiu,nes pabyra ir neišsilaiko per žiemą.Dabar dar negelsta,kaip pas visas,tik žiedus išskabiau.Trešti pavasarį Humiverdu,šitie visada dideli užauga.

O va svogūnai anikaip didelių ropučių neužaugina.Šiemet dar bandau trijų rūšių iš sėklų pasėjus,gal bus didesni nei iš sodinukų g.gif Laiškai tai dideli,gražūs.Tik daugiagalviai gelsta,nors ir druskinau,ir pelenais karštais pyliau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 06 18, 16:09)
Tik daugiagalviai gelsta,nors ir druskinau,ir pelenais karštais pyliau doh.gif

Pas mane irgi gelsta tik daugiagalviai... kas čia su jais darosi mastau.gif laisčiau pelenais, gal dar užpilti kokio kalio permanganato?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 06 18, 14:09)
Tik daugiagalviai gelsta,nors ir druskinau,ir pelenais karštais pyliau doh.gif

daugiagalviai gelsta ir pas mus, ir pas visus kaimynus.
Atsakyti
Nesuprantu kas čia šiemet atsitiko, pas mus visame kaime gelsta žieminiai ir vasariniai česnakai ir daugiagalviai svogūnai. Tarp kitko ir rūgštynės visos nuėstos.
Atsakyti
Pas mane situacija su "šeimyniniais" (pas mus taip vadina mirksiukas.gif ) svogūnais tokia pati, gelsta rupūžiokai. Bet man su jais visada nesiseka, todėl pagalvojau, kad kaip visada niekai. Bet čia pas visas ta pati problema. Atsikvėpsiu, kad ne visiškai beviltiška svogūnų augintoja esu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Kai kitiem nesiseka kaip man vis lengviau gyventi, gi tikra lietuvė esu. hah.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Rūgštynes mes tik anksti pavasarį valgom, nes paskui užpuola parazitai, nupurškiau NeemAzaliu, ir jau po to nebevalgom schmoll.gif Taip jau antri metai iš eilės, bet šiemet tų gyvių mažiau, gal mažum, kitą metą jau be chemijos apsieisim doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 18 birželio 2013 - 18:43
atsikvėpkit smile.gif Pas mus visad puikūs svogūnai užauga, o šiemet daugiagalviai visi pageltę.
Atsakyti