Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

Negelsta pas mane svogunai, kuo graziausi stovi bigsmile.gif Buvo paminetas vistu meslas, pries sodinant i dirva buvau iterpus trasu activit, jis gi vistu meslo pagrindo, tai gal del to g.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 06 19, 09:55)
Negelsta pas mane svogunai, kuo graziausi stovi  bigsmile.gif Buvo paminetas vistu meslas, pries sodinant i dirva buvau iterpus trasu activit, jis gi vistu meslo pagrindo, tai gal del to  g.gif

Gali būti, kad dėl tų trąšų ir negelsta smile.gif nes pas mane irgi negelsta svogūnai, žali kol kas, nes iš rudens į lysveles buvau pribarsčiusi kažkokių trąšų vištų mėšlo pagrindu.
Atsakyti
pradzioje klausimas pas EX kur galima rasti terpentino siuo metu g.gif
symet mano Mongoldus tiek puola musytes ir pas kaimynus symet sake visame darze amarai ir ligos ima pulti agurkus, pupeles amarai, daugiaigalviai gelsta, nesuvokiu tokia silta ir grazi vasara g.gif
taip nesinori tos chemijos, bet lauke agurkus turbut teks pirkti fungicidais ir purksti, ech gaila darbo, beje snd bent pas mus Prienuose Senukuose 30 proc. nuolaidos, tai gal ir kituose miestuose bus 4u.gif
Atsakyti
TERPENTINAS ar šis tinka?
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 06 18, 22:19)
g.gif o ką tai reiškia-ekologinis ir poveikis kaip ekologinio...nenaudojus tokio aš , bet įdomu pasidarė rolleyes.gif

Susiveskit googlan Neemazal ir skaitykit į sveikatą. smile.gif O dėl veikimo, tai reikėtų išsitraukti bandymų ataskaitas, pvz Babtų ir matosi, kad lyginant kaip akaricidą( nuo erkutės} pralaimi Vertimec preparatui. Neemazalis , kiek pamenu, registruotas ekologiniams ūkiams.
Papildyta:
Terpentinas, karbolis ir kiti smirdalai teoriškai turėtų atbaidyti muses, kad palei šaknis nedėtų kiaušinių. Druska, karštas vanduo naikina jau sudėtus kiaušinius, kol lervos neišsirito. Bet jei išsirito ir nukeliavo į svogūną, tai jau atia. Visos minėtos priemonės-prevencinės.
Dėl kraujo miltų. Veikia panašiai, kaip mėšlas, ko gero parauginti ne pro šalį būtų, tik kvapelis bus nekoks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 19 birželio 2013 - 13:25
QUOTE(georgiana @ 2013 06 19, 12:33)
pradzioje klausimas pas EX kur galima rasti terpentino siuo metu g.gif

Terpentinas - ne maisto prekė, jo galima rasti ūkinių prekių parduotuvėse smile.gif

QUOTE(Aira* @ 2013 06 19, 14:16)
TERPENTINAS  ar šis tinka?

Tinka smile.gif kitokio ir nebūna smile.gif
Atsakyti
Sveikos.

Pas mane su svogūnais kita problema - leidžia žiedynus. Ką daryt? O gal aš tik įsivaizduoju, kad čia kažkas negerai? blush2.gif
Atsakyti
Pirmasis, nors ir nedidelis, bulvių derlius:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 06 19, 17:30)
Pirmasis, nors ir nedidelis, bulvių derlius:

super thumbup.gif
Ir aš jau šviežių ragavau wub.gif

Tiesa, jei jau apie bulves kalba užėjo.. mano tų, kur iš sėklų, užaugo antžeminė dalis tokio dydžio kaip normalių bulvių, žydėti ruošiasi. Tik baisiai įdomiai krūminasi jos, ir atžalų papildomų daug iš žemės leidžia. Žiūriu į jas ir galvoju - gal čia jau šiemet po penkis kilus nuo krūmo prikasiu, jei anos taip auga unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 19 birželio 2013 - 17:36
Mano svogūnai gražūs, negelsta. Tik česnakiukai. O bulves prieš porą savaičių koloradas buvo bais užpuolęs, tai nurinkinėjom. Biau.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2013 06 19, 19:49)
O bulves prieš porą savaičių koloradas buvo bais užpuolęs, tai nurinkinėjom. Biau.

Šiemet pas mus anomalijos kažkokios su koloradu biggrin.gif Jokių priemonių nesiėmiau, o kolorado vabalus tik du radau prieš savaitę, nors kiekvieną dieną bent tris kartus pereinu.
Atsakyti
QUOTE(Melisandra @ 2013 06 19, 15:17)
Sveikos.

Pas mane su svogūnais kita problema - leidžia žiedynus. Ką daryt? O gal aš tik įsivaizduoju, kad čia kažkas negerai? blush2.gif

Reikia nuskint, neleist žydėt.

Atsakyti