Negelsta pas mane svogunai, kuo graziausi stovi
Buvo paminetas vistu meslas, pries sodinant i dirva buvau iterpus trasu activit, jis gi vistu meslo pagrindo, tai gal del to
QUOTE(zikas1970 @ 2013 06 19, 09:55)
Negelsta pas mane svogunai, kuo graziausi stovi
Buvo paminetas vistu meslas, pries sodinant i dirva buvau iterpus trasu activit, jis gi vistu meslo pagrindo, tai gal del to 
Gali būti, kad dėl tų trąšų ir negelsta
pradzioje klausimas pas EX kur galima rasti terpentino siuo metu
symet mano Mongoldus tiek puola musytes ir pas kaimynus symet sake visame darze amarai ir ligos ima pulti agurkus, pupeles amarai, daugiaigalviai gelsta, nesuvokiu tokia silta ir grazi vasara
taip nesinori tos chemijos, bet lauke agurkus turbut teks pirkti fungicidais ir purksti, ech gaila darbo, beje snd bent pas mus Prienuose Senukuose 30 proc. nuolaidos, tai gal ir kituose miestuose bus
symet mano Mongoldus tiek puola musytes ir pas kaimynus symet sake visame darze amarai ir ligos ima pulti agurkus, pupeles amarai, daugiaigalviai gelsta, nesuvokiu tokia silta ir grazi vasara
taip nesinori tos chemijos, bet lauke agurkus turbut teks pirkti fungicidais ir purksti, ech gaila darbo, beje snd bent pas mus Prienuose Senukuose 30 proc. nuolaidos, tai gal ir kituose miestuose bus
TERPENTINAS ar šis tinka?
QUOTE(diuni @ 2013 06 18, 22:19)
Susiveskit googlan Neemazal ir skaitykit į sveikatą.
Papildyta:
Terpentinas, karbolis ir kiti smirdalai teoriškai turėtų atbaidyti muses, kad palei šaknis nedėtų kiaušinių. Druska, karštas vanduo naikina jau sudėtus kiaušinius, kol lervos neišsirito. Bet jei išsirito ir nukeliavo į svogūną, tai jau atia. Visos minėtos priemonės-prevencinės.
Dėl kraujo miltų. Veikia panašiai, kaip mėšlas, ko gero parauginti ne pro šalį būtų, tik kvapelis bus nekoks.
QUOTE(georgiana @ 2013 06 19, 12:33)
Terpentinas - ne maisto prekė, jo galima rasti ūkinių prekių parduotuvėse
QUOTE(Aira* @ 2013 06 19, 14:16)
Tinka
Sveikos.
Pas mane su svogūnais kita problema - leidžia žiedynus. Ką daryt? O gal aš tik įsivaizduoju, kad čia kažkas negerai?
Pas mane su svogūnais kita problema - leidžia žiedynus. Ką daryt? O gal aš tik įsivaizduoju, kad čia kažkas negerai?
Pirmasis, nors ir nedidelis, bulvių derlius:
QUOTE(diasaja @ 2013 06 19, 17:30)
Pirmasis, nors ir nedidelis, bulvių derlius:
super
Ir aš jau šviežių ragavau
Tiesa, jei jau apie bulves kalba užėjo.. mano tų, kur iš sėklų, užaugo antžeminė dalis tokio dydžio kaip normalių bulvių, žydėti ruošiasi. Tik baisiai įdomiai krūminasi jos, ir atžalų papildomų daug iš žemės leidžia. Žiūriu į jas ir galvoju - gal čia jau šiemet po penkis kilus nuo krūmo prikasiu, jei anos taip auga
Mano svogūnai gražūs, negelsta. Tik česnakiukai. O bulves prieš porą savaičių koloradas buvo bais užpuolęs, tai nurinkinėjom. Biau.
QUOTE(Pou @ 2013 06 19, 19:49)
O bulves prieš porą savaičių koloradas buvo bais užpuolęs, tai nurinkinėjom. Biau.
Šiemet pas mus anomalijos kažkokios su koloradu
QUOTE(Melisandra @ 2013 06 19, 15:17)
Sveikos.
Reikia nuskint, neleist žydėt.