Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Otaip @ 2013 07 28, 09:35)
Pas mane gan ilgos vagos su 1-3 žoliapjovės ratukų tarpu:
user posted image

negaliu atsigrozet 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Vosylka*: 28 liepos 2013 - 18:01
4u.gif 4u.gif ačiū, merginos.
Daug dar ten iki to, kaip norėtūs .. va, kokie kraštai lysvių gaunasi:
user posted image - gazonžolė į kupstus didžiausius pakraščiuose įšauga, ten žoliapjove būna kad ne visad užeini, kai mulčas sumažėja ar kai jo per daug kai kur prikraunu, mano lygios vagos tampa "banguotomis" biggrin.gif
O čia kiek ankstesnis vaizdas - va taip į platesnę vagą esu "ikomponavus" paprikų šiltnamiuką user posted image - thumbup.gif super gerai jos jau mėnuo lauke auga.
Atsakyti
Merginos, aš irgi jau keli metai mulčiuoju daržą, šiemet pasistatėme šiltnamį, tai ir jį mulčiavome. Lyg ir viskas gerai buvo, bet...... užplūdo mus kurmiai. Žiauru: po braškių kelmais urvai, braškių šaknys ore kabo, vysta. Negana to į šiltnamį atsikraustė, niokoja pomidorus. Mulčius pradžioje gerą darbą padarė: dauginasi bakterijos, sliekai, gerina dirvos struktūrą, bet ką daryti su kurmiais jau neišmanau. Nekreipti dėmesio negaliu, gaila augaliukų, po kuriais jie praeina. Butelių plasmasinių primoviau ant lazdelių ( sako jie nemėgsta triukšmo)-nepadėjo. Į urvus įpilu dilgėlių raugo, kuris Š.... smirda (sako jie nemėgsta kvapų), žuvų liekanas užkasinėju- nepadeda. Gal kuri galite patarti, ką daryti. Suprantu mulčiuojant yra mažiau ravėjimo, žemė puresnė, bet knisa mane tie kurmiai
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2013 07 28, 08:35)
Pas mane gan ilgos vagos su 1-3 žoliapjovės ratukų tarpu:
user posted image
man patinka toks - sodas-daržas, vaikams irgi patinka lakstyt, slėptis už daržovių ir visai nesusitept žemėmis basučių smile.gif, minusas - užima daug vietos, gazonas "lenda" daržan, pliusas -tikrai daržovės didesnės, geresnė ventiliacija (mažiau serga lapai, kiek pastebėjau), man nenuobodu ravėt smile.gif, patogu mulčiuot (nes nereikia "spragiuotis" taps augalų, laisvai iš abiejų vagų pusių prieinu).

Kaip gražu 4u.gif
Baltas pavydas ima, vaikščiočiau tarp eilių ir relaksuočiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2013 07 28, 20:14)

O čia kiek ankstesnis vaizdas - va taip į platesnę vagą esu "ikomponavus" paprikų šiltnamiuką  user posted imagethumbup.gif  super gerai jos jau mėnuo lauke auga.

Gal galima butu is arciau pamatyti paprika siltnamiuka? Is ko jis padarytas? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2013 07 29, 12:53)
Gal galima butu is arciau pamatyti paprika siltnamiuka? Is ko jis padarytas?  4u.gif

mano:
user posted image - siunčiausi per tarpininkes iš DE (prieš tris metus, regis) - bet žinau, kad Vilniaus Thomas Philipse apie 50 Lt kainavo per nuolaidas. Šiemet amazone apie 20 Eurų, mačiau. O pati planuoju dar tokį tuneliuką įsigyt - user posted image

- regis, ir LT yra su tokia plėvele - man jin patiko.
Atsakyti
QUOTE(naujoke2 @ 2013 07 28, 22:43)
Lyg ir viskas gerai buvo, bet...... užplūdo mus kurmiai. Žiauru: po braškių kelmais urvai, braškių šaknys ore kabo, vysta.

tikriausiai pas jus daug yra grambuolio lervų, tai kurmiai ir puotauja.
Pas mane taip pat kurmiai darbuojasi, bet nuostolių nematau. Taip, urvų daug, tačiau šaknys ne paviršiuje. Gal pas jus per plonas mulčio sluoksnis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 07 29, 18:24)
tikriausiai pas jus daug yra grambuolio lervų, tai kurmiai ir puotauja.
Pas mane taip pat kurmiai darbuojasi, bet nuostolių nematau. Taip, urvų daug, tačiau šaknys ne paviršiuje. Gal pas jus per plonas mulčio sluoksnis? g.gif

Gal ir plonas mulčas. Apžiūrėjau jūsų gėlynus. kaip gražu, matosi, kad su meile ir skoniu tvarkotės. O jau daržai fantastiški. pagal nuotraukas suprantu, kad per mažai pas mane mulčo. Ką darote su lysvėmis, kuriose jau nuimtas derlius ?
Aš iškasiau griovelį per lysvės ilgį ir kraunu visokias virtuvės atliekas, po to užkasiu. žodžiu kompostuoju čia pat lysvėje. gal ką įdomesnio patarsite
Atsakyti
QUOTE(naujoke2 @ 2013 07 29, 21:47)
* kad su meile ir skoniu tvarkotės. O jau daržai fantastiški.
  **Ką darote su lysvėmis, kuriose jau nuimtas derlius ?
**Aš iškasiau griovelį per lysvės ilgį ir kraunu visokias virtuvės atliekas, po to užkasiu. žodžiu kompostuoju čia pat lysvėje.

*ačiū smile.gif
**šiuo metu sodinu serenčius į vidurį lysvių ir mulčiuoju pjauta žole. Kitais metais JOKIŲ lysvių nebus. Viską sodinsiu eilėmis ir su dieliais tarpais tarplysvių.
***užkasus ilgiau viskas pūna.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 07 29, 20:58)
*ačiū smile.gif
**šiuo metu sodinu serenčius į vidurį lysvių ir mulčiuoju pjauta žole. Kitais metais JOKIŲ lysvių nebus. Viską sodinsiu eilėmis ir su dieliais tarpais tarplysvių.
***užkasus ilgiau viskas pūna.

O serenčius persodinate iš kitos vietos į lysves ar sėjat naujai?
Atsakyti
QUOTE(naujoke2 @ 2013 07 29, 22:08)
O serenčius persodinate iš kitos vietos į lysves ar sėjat naujai?

persodinu. medetkas raunu, kloju kur yra laisvos vietos ir sodinu serenčius. Darže pasėjau, o dabar persodinu, kai atsilaisvina vietos:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 07 29, 21:58)
Kitais metais JOKIŲ lysvių nebus. Viską sodinsiu eilėmis ir su dieliais tarpais tarplysvių.

Gera mintis, pasiskolinsiu smile.gif 4u.gif
Labai patiko Otaip daržas, jei ne vištos ir aš taip auginčiau.
Atsakyti