ačiū, merginos. Daug dar ten iki to, kaip norėtūs .. va, kokie kraštai lysvių gaunasi: - gazonžolė į kupstus didžiausius pakraščiuose įšauga, ten žoliapjove būna kad ne visad užeini, kai mulčas sumažėja ar kai jo per daug kai kur prikraunu, mano lygios vagos tampa "banguotomis" O čia kiek ankstesnis vaizdas - va taip į platesnę vagą esu "ikomponavus" paprikų šiltnamiuką - super gerai jos jau mėnuo lauke auga.
Merginos, aš irgi jau keli metai mulčiuoju daržą, šiemet pasistatėme šiltnamį, tai ir jį mulčiavome. Lyg ir viskas gerai buvo, bet...... užplūdo mus kurmiai. Žiauru: po braškių kelmais urvai, braškių šaknys ore kabo, vysta. Negana to į šiltnamį atsikraustė, niokoja pomidorus. Mulčius pradžioje gerą darbą padarė: dauginasi bakterijos, sliekai, gerina dirvos struktūrą, bet ką daryti su kurmiais jau neišmanau. Nekreipti dėmesio negaliu, gaila augaliukų, po kuriais jie praeina. Butelių plasmasinių primoviau ant lazdelių ( sako jie nemėgsta triukšmo)-nepadėjo. Į urvus įpilu dilgėlių raugo, kuris Š.... smirda (sako jie nemėgsta kvapų), žuvų liekanas užkasinėju- nepadeda. Gal kuri galite patarti, ką daryti. Suprantu mulčiuojant yra mažiau ravėjimo, žemė puresnė, bet knisa mane tie kurmiai
Pas mane gan ilgos vagos su 1-3 žoliapjovės ratukų tarpu:
man patinka toks - sodas-daržas, vaikams irgi patinka lakstyt, slėptis už daržovių ir visai nesusitept žemėmis basučių , minusas - užima daug vietos, gazonas "lenda" daržan, pliusas -tikrai daržovės didesnės, geresnė ventiliacija (mažiau serga lapai, kiek pastebėjau), man nenuobodu ravėt , patogu mulčiuot (nes nereikia "spragiuotis" taps augalų, laisvai iš abiejų vagų pusių prieinu).
mano: - siunčiausi per tarpininkes iš DE (prieš tris metus, regis) - bet žinau, kad Vilniaus Thomas Philipse apie 50 Lt kainavo per nuolaidas. Šiemet amazone apie 20 Eurų, mačiau. O pati planuoju dar tokį tuneliuką įsigyt -
- regis, ir LT yra su tokia plėvele - man jin patiko.
tikriausiai pas jus daug yra grambuolio lervų, tai kurmiai ir puotauja.
Pas mane taip pat kurmiai darbuojasi, bet nuostolių nematau. Taip, urvų daug, tačiau šaknys ne paviršiuje. Gal pas jus per plonas mulčio sluoksnis?
"Yra tik du būdai gyventi. Vienas galvoti, jog stebuklų nebūna. Kitas galvoti, jog viskas yra stebuklas" Albertas Einšteinas
tikriausiai pas jus daug yra grambuolio lervų, tai kurmiai ir puotauja.
Pas mane taip pat kurmiai darbuojasi, bet nuostolių nematau. Taip, urvų daug, tačiau šaknys ne paviršiuje. Gal pas jus per plonas mulčio sluoksnis?
Gal ir plonas mulčas. Apžiūrėjau jūsų gėlynus. kaip gražu, matosi, kad su meile ir skoniu tvarkotės. O jau daržai fantastiški. pagal nuotraukas suprantu, kad per mažai pas mane mulčo. Ką darote su lysvėmis, kuriose jau nuimtas derlius ?
Aš iškasiau griovelį per lysvės ilgį ir kraunu visokias virtuvės atliekas, po to užkasiu. žodžiu kompostuoju čia pat lysvėje. gal ką įdomesnio patarsite
* kad su meile ir skoniu tvarkotės. O jau daržai fantastiški.
**Ką darote su lysvėmis, kuriose jau nuimtas derlius ?
**Aš iškasiau griovelį per lysvės ilgį ir kraunu visokias virtuvės atliekas, po to užkasiu. žodžiu kompostuoju čia pat lysvėje.
*ačiū
**šiuo metu sodinu serenčius į vidurį lysvių ir mulčiuoju pjauta žole. Kitais metais JOKIŲ lysvių nebus. Viską sodinsiu eilėmis ir su dieliais tarpais tarplysvių.
***užkasus ilgiau viskas pūna.
"Yra tik du būdai gyventi. Vienas galvoti, jog stebuklų nebūna. Kitas galvoti, jog viskas yra stebuklas" Albertas Einšteinas
*ačiū
**šiuo metu sodinu serenčius į vidurį lysvių ir mulčiuoju pjauta žole. Kitais metais JOKIŲ lysvių nebus. Viską sodinsiu eilėmis ir su dieliais tarpais tarplysvių.
***užkasus ilgiau viskas pūna.