QUOTE(Alekto @ 2013 07 16, 04:33)
Mano kad ir nedidelis daržas bet jau atrodo kosminis darbas...manau neimsiu ko gero, nes dabar tvarkant braškes matau kad tie šiaudai paplonėję, prisiploję prie dirvos, na tokie pairę atrodo ir nestora paklotė likus.
O vien vejos žolytės man neužtenka niekaip, arba žemė per greitai ją praryja, arba mes dar nemokam paskirstyt, atrodo nemažas plotas pjovimo, apie 30-40 aru, o daržo gal 4 arai, bet neužtenkam niekaip. Gal kad pjaunam ne iš karto visą plotą.
Labai daug sueina į šiltnamius.
QUOTE(diasaja @ 2013 07 16, 05:55)
*jeigu braškes mulčiuoji vien tik dėl braškių švarumo, tai taip, tačiau jie ir kitą funkciją atlieka.
tokį žemės purumą aš pasiekiau tik kelis metus NEARDAMA/NEKASDAMA žemės ir PASTOVIAI mulčiuojant, taip pat ir kurmiai daug dirbo
tokį žemės purumą aš pasiekiau tik kelis metus NEARDAMA/NEKASDAMA žemės ir PASTOVIAI mulčiuojant, taip pat ir kurmiai daug dirbo

Mulčiuoju ir dėl NEravėjimo, ne tik dėl uogų švarumo.
Mano žemelė ir po pavasarinio/vasarinio mulčiavimo puri, sodinau narcizalaiškius česnakus, be kauptuko, be nieko, ranka padarydama duobutes, tikrai matau skirtumą kai mulčiuoji.
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 16, 09:01)
Beje, apie jokį mulčo nuėmimą ir nerašiau, tiesiog tam tikru laiku nereiktų jo dėti. Jei apie šiaudus, tai tik išvardinau, kodėl konkrečiai jis nepatinka.
Tai aš gal irgi neimsiu, bet ir nepildysiu nieko rudeniui, lai būna taip, gal pas mane pelės neapsigyvens, nes nėra ten jo labai jau storai.
reikės nufotografuot plotelį ir įdėt aptarimui