Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(naujoke2 @ 2013 07 29, 21:47)
Aš iškasiau griovelį per lysvės ilgį ir kraunu visokias virtuvės atliekas, po to užkasiu. žodžiu kompostuoju čia pat lysvėje. gal ką įdomesnio patarsite

Užkasinėt nereikia. Dėkit tiesiai lysvėn visas daržovių atliekas ir jei nepatinka vaizdas, šienelio užmeskit biggrin.gif Gi mulčiavimo esmė yra mulčiuoti ir neperkasinėti mirksiukas.gif
Atsakyti
blush2.gif ačiū merginos, aš jau raudona visa. Pas man gi mažas daržas - sklypas vos 15a - taigi ne tiek daug ir apeit reik, kaip kad su "normaliais" daržais.

Aš visad dejavau dėl šliužų, armijom ėdė viską. Šiemet pirmi metai kai ir pekino kopūstai spėjo gūžes susukti(ankščiau tiesiog iki kotų išgrauždavo) ir šiaip - net neliečiu jų, kai užmatau - smile.gif ar tai davė, kad daugiau ventiliacijos palikau tarp vagų, ar ekosistema pasikeitė, net nežinau, bet labai džiaugiuosi.
Pati tai visus gerus pakitimus savo darže sieju su GERA VENTILIACIJA biggrin.gif

Kurmių ir pas mus atsirado, kas buvo nelabai tikėtina, nes pas mus žemė - labai akmenuotas žvyras. Tai tie gudruoliai varo visai paviršiumi, kur jau po nuolatinio mulčiavimo - minkštutėlė žemė. Šaknis gerai prataršo doh.gif . Lauko darže labai nepergyvenu, bet šiltnamy... šiemet dalį pomidorų teko sodinti į kibirus nupjautu dugnu. Padėjo, nes tokiam gyly jie pas man nerausia, bet darbo tai pakankamai daug gavosi doh.gif
user posted image
ir mulčo dėl to pas man šiltnamy nėr, nes "po kojom" pomidorams, pas man - melionai, tai žiūriu, kad anų šaknų labai nepažeistų (o jų kažkodėl "neįgilinau"..). tai ir "žaidžiu" dabar ten su sausa žeme - doh.gif oi kaip jaučias, kad DAUG daugiau priežiūros reik, nei kad mulčiuotoj žemėj. Lauke pomidorams 1-2 kart dilgėlėm mulčą palaisčiau, o šiltnamy doh.gif .. ir kalcio pritrūko lapams, ir dilgėlių daugiau reikėjo ir dar visad "galvos skausmas", kad nepadauginti su tom, nors ir minimaliom, trąšom.. .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 30 liepos 2013 - 08:27
Otaip,...o taip... wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Fainuolės merginos, ačiū visoms už gerus patarimus. Aš jau maniau, kad dėl kurmių invazijos teks nustoti mulčiuoti. Šiltnamyje net nurinkau mulčą, kad matyčiau kurmių išraustus urvus, kad galėčiau užtaisyti atsiradusias skyles(užpilu žemėm, dilgėlių raugu). Bet besigrožėdama jūsų daržais ir skaitydama apie jūsų patirtį vėl įgaunu ūpo mulčiuoti.
Ačiū visoms daržininkėms. Gero derliaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 07 29, 22:24)
persodinu. medetkas raunu, kloju kur yra laisvos vietos ir sodinu serenčius. Darže pasėjau, o dabar persodinu, kai atsilaisvina vietos:

user posted image

Kodel medetkos su ziedais i mulciu eina? unsure.gif Kodel nedziovinat arbatelei? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolita10 @ 2013 07 31, 15:33)
Kodel medetkos su ziedais i mulciu eina?  unsure.gif Kodel nedziovinat arbatelei? smile.gif

tai, kad ne visoms toji arbata reikalinga. Šiaip biggrin.gif
Atsakyti
Vienam dažnai matomam šiltnamyje istisai lysvese primesta bambalių tusčių,kad kurmiai landžioti bijotų,girdedami jų traškesį.Neteko jame matyti žuvisių augalų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 31 liepos 2013 - 15:13
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 31, 15:56)
tai, kad ne visoms toji arbata reikalinga. Šiaip  biggrin.gif

Arba turimo kiekio pridžiovintų trims metams į priekį užtenka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 07 31, 15:47)
Arba turimo kiekio pridžiovintų trims metams į priekį užtenka biggrin.gif

Tad jau trečiais metais teks ir džiovintus panaudoti kaip mulčių, nes rekomenduotina džiovintas medetkas 2 metus naudoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rikara @ 2013 07 31, 17:33)
Tad jau trečiais metais teks ir džiovintus panaudoti kaip mulčių, nes rekomenduotina džiovintas medetkas 2 metus naudoti smile.gif

Čia tik kaip pavyzdį parašiau, jog didelis kiekis namie bent pas mane pridžiovinta mirksiukas.gif Aš antriems metams net nepasilieku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 07 31, 16:47)
Čia tik kaip pavyzdį parašiau, jog didelis kiekis namie bent pas mane pridžiovinta mirksiukas.gif Aš antriems metams net nepasilieku 4u.gif

Visiškai sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
Jei kam trūksta mulčiaus, galima NEMOKAMAI išsivežti biggrin.gif
Atsakyti