ačiū merginos, aš jau raudona visa. Pas man gi mažas daržas - sklypas vos 15a - taigi ne tiek daug ir apeit reik, kaip kad su "normaliais" daržais.
Aš visad dejavau dėl šliužų, armijom ėdė viską. Šiemet pirmi metai kai ir pekino kopūstai spėjo gūžes susukti(ankščiau tiesiog iki kotų išgrauždavo) ir šiaip - net neliečiu jų, kai užmatau -

ar tai davė, kad daugiau ventiliacijos palikau tarp vagų, ar ekosistema pasikeitė, net nežinau, bet labai džiaugiuosi.
Pati tai visus gerus pakitimus savo darže sieju su GERA VENTILIACIJA

Kurmių ir pas mus atsirado, kas buvo nelabai tikėtina, nes pas mus žemė - labai akmenuotas žvyras. Tai tie gudruoliai varo visai paviršiumi, kur jau po nuolatinio mulčiavimo - minkštutėlė žemė. Šaknis gerai prataršo

. Lauko darže labai nepergyvenu, bet šiltnamy... šiemet dalį pomidorų teko sodinti į kibirus nupjautu dugnu. Padėjo, nes tokiam gyly jie pas man nerausia, bet darbo tai pakankamai daug gavosi

ir mulčo dėl to pas man šiltnamy nėr, nes "po kojom" pomidorams, pas man - melionai, tai žiūriu, kad anų šaknų labai nepažeistų (o jų kažkodėl "neįgilinau"..). tai ir "žaidžiu" dabar ten su sausa žeme -

oi kaip jaučias, kad DAUG daugiau priežiūros reik, nei kad mulčiuotoj žemėj. Lauke pomidorams 1-2 kart dilgėlėm mulčą palaisčiau, o šiltnamy

.. ir kalcio pritrūko lapams, ir dilgėlių daugiau reikėjo ir dar visad "galvos skausmas", kad nepadauginti su tom, nors ir minimaliom, trąšom.. .