Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Kulke @ 2013 05 27, 19:42)
Va kur siaudai apie braskes visai kitas reikalas, zoles nelenda. Reik is kazkur sumedziot siaudu  g.gif

o man kaip lenda prie braškių iš po šiaudų žolės doh.gif
nežinau kaip reiks ravėt,jaučiu supykus nuimsiu visus šiaudus g.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 05 27, 22:06)
o man kaip lenda prie braškių iš po šiaudų žolės  doh.gif
nežinau kaip reiks ravėt,jaučiu supykus nuimsiu visus šiaudus  g.gif

As tai ant virsaus zalios zoles kraunu, sloksniuodama su sienu. Tada zole taip nelenda. Ta mulciu vis papildyti reikia, nes kitaip nebus naudos. Braskems gerai yra ir pjuvenos, tai gali sloksniuoti siaudus su pjuvenom kokiom smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Aukse*: 27 gegužės 2013 - 21:11
QUOTE(*Aukse* @ 2013 05 27, 22:11)
As tai ant virsaus zalios zoles kraunu, sloksniuodama su sienu. Tada zole taip nelenda. Ta mulciu vis papildyti reikia, nes kitaip nebus naudos. Braskems gerai yra ir pjuvenos, tai gali sloksniuoti siaudus su pjuvenom kokiom  smile.gif

jetau mano daržas prolangus matomas,tai bijau šabakštyno doh.gif
jaučiu man bus lengviau nusiravėti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(užkurinė @ 2013 05 27, 19:37)
nieko prieš durpes .Aš esu mačiusi ir čia foto su žolės mulčiu gėlyne.bet tai mano akim... schmoll.gif Tik tiek

Mano akims tai ir mulčiuotas daržas atrodo baisiai g.gif Pernai mulčiavau pjauta žole,šiemet pusę daržo šienu,bet vaizdelis bent man doh.gif Nebent iš toli,nes arčiau priėjus,tai kažkoks bardakas.Gal reikia šiaudų pirkt,gal bus gražiau g.gif ...
Atsakyti
Aš šiais metais visą daržą apkroviau šiaudais doh.gif Pernai pabandžiau- patiko.Čia prieš beveik savaitę fotkinta.Dabar jau truputį žaliau.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 05 27, 22:06)
o man kaip lenda prie braškių iš po šiaudų žolės  doh.gif
nežinau kaip reiks ravėt,jaučiu supykus nuimsiu visus šiaudus  g.gif

vat vat man irgi nepasiteisino šiaudai braškėm, man kaip sakiau geriausias mulčius žolė...
Atsakyti
QUOTE(liniuxxxxx @ 2013 05 27, 23:46)
Aš šiais metais visą daržą apkroviau šiaudais doh.gif  Pernai pabandžiau- patiko.Čia prieš beveik savaitę fotkinta.Dabar jau truputį žaliau.
user posted image

o man gražu 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 05 27, 22:11)
Braskems gerai yra ir pjuvenos, tai gali sloksniuoti siaudus su pjuvenom kokiom  smile.gif

Mano patirtis su pjuvenom tai nekokia.Prieš keletą metų jomis mulčiavau braškes,tai labai užsirūgštino dirva.
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 05 27, 19:42)
Darze nesamone kazkokia, mulco pluta varciau siandien kaip kotletus. O kur storiau tai ir pelyt noretu is apacios, o ir kvapas jau atsiranda is arciau pauoscius....

reikia plonesniu sluoksniu kloti ir dažniau.
Žolės klojimo storis labai priklauso dar nuo pjovimo technikos. Kai pjovėme su vejapjove, tai klodavau storiau, o dabar vejos traktoriukas surinkimo maiše labiau ją sutrombuoja, tai klojant reikia papurtyti ir plonesniu sluoksniu kloti.
Papildyta:
QUOTE(liniuxxxxx @ 2013 05 27, 22:46)
Čia prieš beveik savaitę fotkinta.

thumbup.gif
kas pirmam plane lenda iš šiaudų? Bulvės?
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 05 28, 12:33)
reikia plonesniu sluoksniu kloti ir dažniau.
Žolės klojimo storis labai priklauso dar nuo pjovimo technikos. Kai pjovėme su vejapjove, tai klodavau storiau, o dabar vejos traktoriukas surinkimo maiše labiau ją sutrombuoja, tai klojant reikia papurtyti ir plonesniu sluoksniu kloti.

Nebuvo tas sluoksnis storas, lietus iskart lyt pradejo ir suplake dar nepradziuvusia zole... Pjaunu su elektrine zoliapjove, zole smulki bet nesutrombuota. O mulciuoju taip - papilu is dezes zole i kruveles, o po to paskirstau apie augalus.
Atsakyti
Jeigu teisingas sluoksnis mulčiaus,žemė po juo niekada nesusiplaka schmoll.gif nebent mindžiotum biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 05 28, 14:37)
Jeigu teisingas sluoksnis mulčiaus,žemė po juo niekada nesusiplaka schmoll.gif nebent mindžiotum biggrin.gif

Ne, zeme ir nesusiplake, tik pati zole g.gif
Atsakyti