Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(tany @ 2013 05 29, 11:46)
o ei as kelis krumelius bulviu siauduose pabandzyciau auginti tarp moliugu? moliugai tai gan erdviai apsigyveno, 2-3 metru atstumais, jei nedaugiau, bet per visa ta tuscia plotaisdesciau 5 moliugus... dabar balvoju gal visgi pabandyt ir bulves augint, nes namusoe kruva pradigusiu.....

Bandyk būtinai. Pernai pirmą sykį ankstyvas auginau po šiaudais, laksčiau kas porą valandų žiūrėti, ar dar neišlindo daigai biggrin.gif ir kasti smagu, praskleidi, didesnes susirenki, derlių išmeti per tvorą, vėl užkloji ir toliau augini biggrin.gif
Šiųmetinės ankstyvos jau sudygusios, bet ramu, nelakstau žiūrėti smile.gif
Atsakyti
Sveikos mulčiuotojos bigsmile.gif Priimkit visišką naujokę 4u.gif Noriu pasitikslinti ar rudenį-pavasarį ruošdamos dirvą apmulčiuojat storai ir paskui prasikasat per tuos šiaudus ir tam tikrose vietose ir ten sodinat daigus ar kažkaip kitaip? blush2.gif Gal po žiemos jau viskas būna virtę dirva ir tuomet sodinat, o paskui po truputį mulčiuojat? Atsiprašau už kvailus klausimus, bandau skaityti, bet gal kas nepatingės paaiškinti.
Ir dar kas tie kalifornijos sliekai, čia kažkokie spec. pirktiniai kurių prileidžiate ar paprastieji lietuviški taip mandrai vadinasi blush2.gif Dėkui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chemija: 29 gegužės 2013 - 11:20
Siandieninis mano darzas, svogunai jau gerai matosi pro mulcio sluoksni. Vel reikia eiti papildyti jo, nes staigiai ta zalia zole dingsta doh.gif
user posted image
Atsakyti
Labai ne racionaliai svogūnai susodinti 4u.gif Šiemet jau šaukštai po pietų, bet kitais sezonais geriau ( net gi mulčą patogiau bus dėti, bei rauti svogūnus), išilgai lysvės po dvi eiles. Ir šiaip, jei vienoj lysvėj auginami tik svogūnai, tai sodinant dvigubomis eilutėmis, užtenka 80-90cm pločio.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 29, 13:40)
Labai ne racionaliai svogūnai susodinti  4u.gif Šiemet jau šaukštai po pietų, bet kitais sezonais geriau ( net gi mulčą patogiau bus dėti, bei rauti svogūnus), išilgai lysvės po dvi eiles. Ir šiaip, jei vienoj lysvėj auginami tik svogūnai, tai sodinant dvigubomis eilutėmis, užtenka 80-90cm pločio.

Svogunus sodinau i tarpus tarp kopustu, burokeliu. Tai pas mane lysveje eina pora eiluciu burokeliu, tada svogunu pora eiluciu, tada kopustai ankstyvi, tada eina lauko pomidorai, vel pora eiluciu svogunu, tada velyvi kopustai, vel svogunai. Vienzo sodinau taip,kad draugija butu gera ir nuo ligu vieni kitus saugotu. Kitoj lysvej, tai viena eilute eina morku, kita-cesnaku ir vel morkos dubliuojasi su cesnakais. Ziuresiu ar pasiteisins ir bus patogu nuimineti derliu. Jei nepatiks, tai kitais metais bandysiu keisti strategija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 05 29, 13:57)
Svogunus sodinau i tarpus tarp kopustu, burokeliu. Tai pas mane lysveje eina pora eiluciu burokeliu, tada svogunu pora eiluciu, tada kopustai ankstyvi, tada eina lauko pomidorai, vel pora eiluciu svogunu, tada velyvi kopustai, vel svogunai. Vienzo sodinau taip,kad draugija butu gera ir nuo ligu vieni kitus saugotu. Kitoj lysvej, tai viena eilute eina morku, kita-cesnaku ir vel morkos dubliuojasi su cesnakais. Ziuresiu ar pasiteisins ir bus patogu nuimineti derliu. Jei nepatiks, tai kitais metais bandysiu keisti strategija  4u.gif

matai, aš tai realiai svogūnų laukuose dirbau ir todėl matau, kad labai didelis plotas jiems skirtas wink.gif Pas save tinkamą kaimynystę svogūnų-lauko pomidorų-morkų susiorganizavau. Tai žymiai paprasčiau mulčiuoti taip išilginėmis eilėmis auginant ir dar, mulčiuot svogūnus yra gerai, kai karšta ir sausa, tačiau, jei tik užeis ilgesnis lietaus periodas, galvos pradės pūti. Todėl dar reikia apmąstyti, kad galima būtų laikinai patraukt mulčą. Tiesa, nebent svogūnai smėlingame dirvožemyje auga, tuomet ne tokia didelė problema wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 29 gegužės 2013 - 13:07
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 29, 14:06)
matai, aš tai realiai svogūnų laukuose dirbau ir todėl matau, kad labai didelis plotas jiems skirtas wink.gif Pas save tinkamą kaimynystę svogūnų-lauko pomidorų-morkų susiorganizavau. Tai žymiai paprasčiau mulčiuoti taip išilginėmis eilėmis auginant ir dar, mulčiuot svogūnus yra gerai, kai karšta ir sausa, tačiau, jei tik užeis ilgesnis lietaus periodas, galvos pradės pūti. Todėl dar reikia apmąstyti, kad galima būti laikinai patraukt mulčą. Tiesa, nebent svogūnai smėlingame dirvožemyje auga, tuomet ne tokia didelė problema wink.gif

Pas mane kai pasodinti svogunai eilutemis, tai tik tarp eiluciu mulcius sukrautas. Prie galvu nesiliecia mulcius. Gal nesupus g.gif
Reiks gal kitamet isilginem eilem bandyti viska auginti. Mano kaimyne sitaip morkas ir burokelius augina. As tai kiek macius kaip mama sodina, taip ir pati blush2.gif Bet gal isilginem eilem tikrai butu patogiau bigsmile.gif Dekui uz patarima, kitamet butinai isbandysiu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Taigi, kaip ir zadejau pernai (jei kas atsimena aisku laugh.gif), pasidariau medines lysves thumbup.gif (smelio dezes tongue.gif ). Dar netobulai islygiuota ir ne iki galo uzsetos-rudeni tobulinsiu.
Kolkas is toli tik braskes matyt ir visur kitur atrodo vien mulcas ax.gif , bet jau sudyge viskas, tik mazuliukai daigeliai- per kitus darbus susivelinau su darzu siemet labai doh.gif O planai buvo pernai didziuliai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 31 gegužės 2013 - 19:16
QUOTE(Elar @ 2013 05 31, 20:07)
Sveikos smile.gif

Taigi, kaip ir zadejau pernai (jei kas atsimena aisku laugh.gif), pasidariau medines lysves  thumbup.gif (smelio dezes  tongue.gif ). Dar netobulai islygiuota ir ne iki galo uzsetos-rudeni tobulinsiu.
Kolkas is toli tik braskes matyt ir visur kitur atrodo vien mulcas  ax.gif , bet jau sudyge viskas, tik mazuliukai daigeliai- per kitus darbus susivelinau su darzu siemet labai doh.gif O planai buvo pernai didziuliai  blush2.gif

Toks importiskas darzas bus biggrin.gif Faina labai! As rezgu minti palei nama pasidaryt pora dezuciu prieskoniu, kad kas kart po ranka butu kai prireiks smile.gif
Atsakyti
Elar, labai grazu wub.gif Ir visai nepanasu i kapines schmoll.gif
As prieskoniu lysveles "pyniau"... laukiu kol viskas suaugs... man labai patinka ax.gif
Atsakyti
Elar, labai grazu ir labai tvarkinga, prisimenu is pernai dar.
Atsakyti
bigsmile.gif Kaip smagu, kad atsimenat! wub.gif

Madmuazele, aha prisimenu pernai rodei savo pynes thumbup.gif. Idomu bus pamatyti suaugusias 4u.gif. As irgi laukiu kol suaugs mano-idomu kaip atrodys smile.gif
Aha, ne kaip kapeliai- bet kaip zaidimu aikstele kolkas lotuliukas.gif

Kulke, man reikejo vaizdo idomesnio rolleyes.gif , nes nuo terasos matosi visas toks vaizdas kaip foto, tik truputi is toliau. Bus dar apsodinta ateityje tujom visas sonas kur braskiu eilute matosi ir dar uogakrumiu kitas sonas (velniokas suo dvi silauoges pernai sodintas isdraske sad.gif- butu jau vienas sonas apauges). Patvoryje dar braskiu pratesiu eilute - pernai sodintos (irgi mulciuotos) uz siltnamio kuo puikiausiai auga thumbup.gif
Atsakyti