Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Otaip @ 2014 04 26, 20:33)
O kas link dėjimo vienakomponenčio mulčo - manau, kad nėr taip jau labai blogai 

Bet įvairesnis geriau,o kai yra pasirinkimas,tai ir visai neblogai ax.gif
QUOTE(Modeen @ 2014 04 27, 08:09)
pas mane beveik visas sklypas seniai nejudintas, grambuolių lervas randam išdirbdami naują vietą, bet po pjuvenų mulču nė vienos nerandu. tpfu, tpfu, tpfu. aš tik tą vienintelį Diasajos atvejį ir esu girdėjusi.

Čia gal nuo vietos priklauso g.gif Nėr pas mani nei grambuolių,nei jų lervų.Kai pernai daug kas skundėsi,kad anų antplūdis buvo,pas mani max kokie penki į lempą kaukštelėjo .Pirmi metai,kaip buvo atklydę. Tai man jie visai gražūs biggrin.gif
Atsakyti
As zole krausiu ant virsaus. Va ir dabar uzmulciavau lysves sienu senu, nes kitaip, kol buciau sulaukus pakankamai zoles, tai pienes ir varputis butu negyvai okupave. Pernai taip pat dariau ir viskas labai gerai, ten suiro. Va ir siandien sodindama svogunus kariavau su varpuciu. Praskiri mulca, o ten kaip voro tinklas vos ne. Saujom traukiau tas saknis ir meciau. Gerai,kad puri zeme, tai lengvai traukesi. Bet del to nepasodinau visu svogunu. Vezlio zingsniu, kol praskiri, kol saknis istrauki, kol sukaisioji tuos svogunus... Dar pastebejau sliuzu keleta g.gif Niekada ju ten nera buve iki mulciavimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Aukse*: 27 balandžio 2014 - 17:29
Sakykit, gal kas zino kur galima butu siaudu gauti Vilniuje ar netoliese?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 04 27, 07:01)
Bulvės mulčiuojamos storai, iki 50 cm šiaudų sluoksniu. Jis kvėpuos ir neišdžius.

aš šiaudais ploniau mulčiuoju, man nepasiteisino tiek storai.
Papildyta:
QUOTE(Modeen @ 2014 04 27, 08:09)
aš tik tą vienintelį Diasajos atvejį ir esu girdėjusi.

pas mus grambuolių, kaip ir pas Otaip, vasaros vakarais į langus bumsi, jų labai labai daug. Gal pas kitus nedės į drožles lervų g.gif
Atsakyti
Aš veją sukasinėjau, tai pilna joje grambuolių lervų doh.gif Tiesą sakant darže tiek nerandu po mulčium, kaip vejoje pamačiau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 04 28, 21:01)
aš šiaudais ploniau mulčiuoju, man nepasiteisino tiek storai.
Papildyta:

pas mus grambuolių, kaip ir pas Otaip, vasaros vakarais į langus bumsi, jų labai labai daug. Gal pas kitus nedės į drožles lervų  g.gif

drožlėse prie braškių nerandu, bet komposte įsikuria. sodinau pirmus pomidorus, ėmiau savo kompostą, tai ten jų tokių riebių ir gražių radau, kad jei būčiau kinietis, tai mesčiau ant keptuvės tą baltymų šaltinį smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Alekto @ 2014 04 29, 05:42)
Aš veją sukasinėjau, tai pilna joje grambuolių lervų doh.gif Tiesą sakant darže tiek nerandu po mulčium, kaip vejoje  pamačiau cool.gif

seniau judintose dirvose jų gausiau
Atsakyti
Anksčiau buvo klausta dėl senų šiaudų, tai aš darau taip:
patraukiu į tarplysvį, o žemę mulčiuoju pjauta žole, gaunasi vagutės:

user posted image

kairėje pusėje-pernai kloti šiaudai, o dešinėje-geltoni šiaudai, šiais metais kloti.
Papildyta:
Visas daržas užmulčiuotas thumbup.gif Savaitę bus ramu.

user posted image

Dar reikia šiaudų tarplysviams ax.gif
Papildyta:
Pasodinau dar tik 20 bulvių, nesudaigintos bus kišamos po šiaudais:

user posted image

Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2014 04 28, 15:42)
Sakykit, gal kas zino kur galima butu siaudu gauti Vilniuje ar netoliese?

Na nejaugi niekas neparasys- kur gauna siaudu? Ar cia tokia paslaptys? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2014 04 29, 22:41)
Na nejaugi niekas neparasys- kur gauna siaudu? Ar  cia tokia paslaptys? cool.gif

Mes taip pat ieškojom aplink Vilnių šiaudų, bet taip ir neradę, patys pernai užsiauginom. Ūkininkai parduoda, bet dideliais kiekais ir atsivežti problematiška.
Atsakyti
tai imt siaudus is ukininku nieko gero, geriau rinkti kitoki mulca. Jie gi ten tuos javus purskia ir pursia visokiais chemikalais. Labai prastai pagarsejusiu roundupu ir kitokiais negeresniais. Kam reikalingas toks cheminis mulcas... Argi ne geriau zole, zieve, bele kas...
Nu kam grambuoliai grazus, o as turiu fobija butent siai vienintelei vabalu rusiai. Rimtas reikalas, jeigu nuveztu mane i tuos krastus, kur ju skraido daug, o dar koks vienas kitas nusileistu ant manes, is siaubo nualpciau.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 04 29, 06:42)
Aš veją sukasinėjau, tai pilna joje grambuolių lervų doh.gif Tiesą sakant darže tiek nerandu po mulčium, kaip vejoje  pamačiau cool.gif

Pievose jų visada daug.
Visada kasdama šiltnamį iškasdavau labai daug, lizdais. Šiemet nė vieno neradau, nes visą žiemą šiltnamis išbuvo be plėvelės, vištos taip davėsi, kad neliko nė vieno kirmino biggrin.gif o mulčiuotam darže kažkaip nerandu.
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 04 30, 09:18)
Pievose jų visada daug.
Visada kasdama šiltnamį iškasdavau labai daug, lizdais. Šiemet nė vieno neradau, nes visą žiemą šiltnamis išbuvo be plėvelės, vištos taip davėsi, kad neliko nė vieno kirmino biggrin.gif o mulčiuotam darže kažkaip nerandu.

Gerai, kas daug zoles turi, man irgi zolyte gerai atrodo tarp lysviu. Na, jei nerasiu siaudu, reiks i miska senu lapu rinkti vaziuoti smile.gif
Atsakyti