Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(okkey @ 2014 04 26, 10:56)
mergaites HELP mama is kaskur istrauke, kad butent siandien nieko nei seti nei sodinti negalima, ar tiesa??? as niekur neiskaitau  doh.gif

Buvo Jurginės, rašė visur- nu nu nu, negalima, ledai viską iškapos, jei žemę judinsit. Vakar FB mačiau įkeltą kalendoriaus lapą su prierašu- NEGALIMA! Šiandien vėl tas pats biggrin.gif
Atsakyti

pats geriausias kalendorius yra pati gamta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amapatria @ 2014 04 26, 07:37)
biggrin.gif tiek nesunaudosi,kiek jų yra privisę...ir vis plečiasi ir plečiasi plantacija ax.gif

Gal per plonas mulčio sluoksnis g.gif Pas mani garkšvynas per kelis metus labai priduso,viena kita išlenda.
QUOTE(diasaja @ 2014 04 26, 10:38)
griūk negyvas  bigsmile.gif pas mane tokių gražuolių nėra, tik šungrybiai, bet ir jais džiaugiuosi  biggrin.gif

Nu ačiū dievui,ne pas mani vieną tik nevalgomi dygsta visuose kampuose.Bo jau supavydėjau beveik. Bet aš dzūkė,ir jei ne baravykucis ir dar maliukas,tai ne grybas biggrin.gif

Dabar galvoju.Nu užmulčiavau aš šiaudais ant pernykščių perpuvėlių ,o tuoj šviežios žolės bus.Pakišt po šiaudais neišeis,smulkūs anie labai,nepakilosi .Ant viršaus dėt ? Vėlgi,nelabai gražu bus...ale teks kažkaip maišyt.
Mulčiuotojos kaip kokios karvės biggrin.gif Žolės,šieno,šiaudų tik padavai,visko reikia.
Atsakyti
QUOTE(sangevic @ 2014 04 17, 10:20)
O bandete zole laikyti maise, kad ji greiciau suputu, mano kaimyne taip daro, tik kvapas nelabai malonus?

Esu perlaikius pjauta zole maisuose, planavau mulciavimui isvezt i sodyba ir nenuvaziavom. Tai galiu pasakut kad blogas kvapas atsiranda nes zole sunta ir pelyja
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 04 26, 15:11)
Dabar galvoju.Nu užmulčiavau aš šiaudais ant pernykščių perpuvėlių ,o tuoj šviežios žolės bus.Pakišt po šiaudais neišeis,smulkūs anie labai,nepakilosi .Ant viršaus dėt  ?

aš praskleidžiu šiaudus ir į tarpą mulčiuoju pjauta žole, ten ir sėju, sodinu, taip greičiau naudingų medžiagų ir augalai gauna.
Atsakyti
Kažkokios nesąmonės vyksta, postas tai dingsta, tai atsiranda doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ponia Lylia: 26 balandžio 2014 - 18:15
Sakykit, o jei grambuolių lervų kol kas nebuvo (miesto aklypelis), tai mulčiuot pjuvenom braškes ar vaiskrūmius, vaismedžius gal būtų galima? Ar tai sudarytų sąlygas tiems bjaurybėms atsirast ir jau geriau to nedaryt g.gif žolės striiuka, iš kaimo nebent bandyti pasišienaut ir parsivežt, o pjuvenų, medžio žievės - sočiai (vyras stalius), kaži, gal būtų galima kaip nors tą turtą išnaudot?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 04 26, 15:11)

Mulčiuotojos kaip kokios karvės  biggrin.gif Žolės,šieno,šiaudų tik padavai,visko reikia.

lotuliukas.gif tai jau taaaaip.

O kas link dėjimo vienakomponenčio mulčo - manau, kad nėr taip jau labai blogai - pas man bulvėse po šiaudais tieeeeek sliekų buvo, kad oj oj - manau, kad jei jie taip ten sukas, tai ir medžiagų pakanka. Galima kartas nuo k arto dilgėklių arbata užliet ar kokia kitokia žolių ištraukėle ir viskas ten gerai bus cool.gif

sega, jei pas jus grambuolių nėr, tai gal ir nepritrauksit. Pas man grambuolių... vajez... saujom renku lervas, bet ir jų buvo čia visad - kai tik vakaras, tai ir bumsi į visus langus doh.gif , be proto visad daug. Net nemulčiuotoj dirvoj daugybė, tai labai nepergyvenu irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(iewike @ 2014 04 25, 15:01)
salotas iš garšvų darykit - labai sveika:)

ačiū, bet jų tokių bjaurybių, net nenoriu - kokios jos sveikos bebūtų unsure.gif
QUOTE(aurute66 @ 2014 04 25, 15:43)
Mano kaimynė naikina garšvas klodama seno linaliaumo,kartono gabalus.Buvo toks baisus garšvynas,dabar baigia susitvarkyti.

aš aplinkui užmulčiuotą lysvę bandau taip daryt
QUOTE(rim @ 2014 04 25, 16:33)
Nepasiduokit, mulčiuokit toliau ir storiau, vilties yra biggrin.gif  victory.gif

bandau unsure.gif
stabiliai ir sistemingai unsure.gif
QUOTE(okkey @ 2014 04 26, 06:37)
arba naikinkit garsvas suvalgymo budu, girdejau, kad jos vitaminu daug turi , mergaites i zalius kokteilius jas deda mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

nepajėgsiu suvalgymo būdu sunaikint, mielai dalinuosi biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(iewike @ 2014 04 25, 15:01)
salotas iš garšvų darykit - labai sveika:)

ačiū, bet jų tokių bjaurybių, net nenoriu - kokios jos sveikos bebūtų unsure.gif
QUOTE(aurute66 @ 2014 04 25, 15:43)
Mano kaimynė naikina garšvas klodama seno linaliaumo,kartono gabalus.Buvo toks baisus garšvynas,dabar baigia susitvarkyti.

aš aplinkui užmulčiuotą lysvę bandau taip daryt
QUOTE(rim @ 2014 04 25, 16:33)
Nepasiduokit, mulčiuokit toliau ir storiau, vilties yra biggrin.gif  victory.gif

bandau unsure.gif
stabiliai ir sistemingai unsure.gif
QUOTE(okkey @ 2014 04 26, 06:37)
arba naikinkit garsvas suvalgymo budu, girdejau, kad jos vitaminu daug turi , mergaites i zalius kokteilius jas deda mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

nepajėgsiu suvalgymo būdu sunaikint, mielai dalinuosi biggrin.gif
Atsakyti
bulves tik pasodintas uzmulciuojat? Apvagot nebereik paskiau?
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2014 04 26, 22:09)
bulves tik pasodintas uzmulciuojat? Apvagot nebereik paskiau?

Norėčiau pamatyt vaizdą, kai 20cm mulčių apvagot bandot biggrin.gif

Nepatingėtit paskaityt 1psl įdėtą nuorodą 4u.gif Ten ganėtinai aiškiai viskas išdėstyta 4u.gif
Papildyta:
Va citata apie bulves iš ten (tiesą sakant niekad bulvių nesodinau dar, tai net pačiai smalsu biggrin.gif )

Bulvės mulčiuojamos storai, iki 50 cm šiaudų sluoksniu. Jis kvėpuos ir neišdžius. Be to, ant žemės paviršiaus auginamoms bulvėms storo mulčio reikia ir dėl to, kad iki gumbų neprieitų šviesa, kitaip jie pažaliuos (pasigamins kenksmingo solanino). Norint būti garantuotam, kad bulvės nebus pažaliavusios, jas, kaip ir įprastai galima sodinti į vagas ir po to mulčiuoti. Pasak S. Jasionio, šiuo atveju rudenį atsiranda papildomas darbas – bulves reikės kasti įprastai, o ne tik atkėlus mulčią susirinkti derlių nuo paviršiaus, kaip būtų auginant jas ant dirvono
Atsakyti
QUOTE(sega @ 2014 04 26, 18:54)
Sakykit, o jei grambuolių lervų kol kas nebuvo (miesto aklypelis), tai mulčiuot pjuvenom braškes ar vaiskrūmius, vaismedžius gal būtų galima? Ar  tai sudarytų sąlygas tiems bjaurybėms atsirast  ir jau geriau to nedaryt g.gif žolės striiuka, iš kaimo nebent bandyti pasišienaut ir parsivežt, o pjuvenų, medžio žievės - sočiai (vyras stalius), kaži, gal būtų galima kaip nors tą turtą išnaudot?

pas mane beveik visas sklypas seniai nejudintas, grambuolių lervas randam išdirbdami naują vietą, bet po pjuvenų mulču nė vienos nerandu. tpfu, tpfu, tpfu. aš tik tą vienintelį Diasajos atvejį ir esu girdėjusi.
Atsakyti