Įkraunama...
Įkraunama...

Suzuki mokykla

Galiu pasidalint savo ispudziais apie Suzuki mokyklele Kaune. Mes su Dovydu ja lankome nuo s.m. Sausio menesio. Lankome antradieniais, 14:20. Labai patinka - vaikiukas jau zino beveik visas ten dainuojamas daineles, ir jos ji labai gerai nuteikia. Jei tik yra galimybe, visiem siulyciau tai isbandyt, nes tikrai geras uziemimas... thumbup.gif
Atsakyti
Labai idomu suzinoti...
Mes pacios lankome muzikele Suzuki mokykloje nuo 1 metuku ir keliu menesiu. Dukrytei patinka, todel ir einame.
O man paciai kyla abejoniu - repertuaras beveik nesikeicia, gal as ko nesuprantu, gal taip ir reikia? g.gif Bet noretusi daugiau nauju daineliu, juk senasias maze moka atmintinai. Blogai, kad per tuos metus taip ir neradau galimybes nueit i teorine paskaita apie pacia metodika. Gal man butu aiskiau. Manyciau, naujos informacijos teikimas nera ju svarbus tikslas, bet vis vien butu malonu.

O kaip kitos pamokeles ikimokyklinukams, ar jus patenkintos? kokias rekomenduotumet 4 metu vaikui?
Atsakyti
lanko Ingute,gal ji pamatys sia tema ir atrasys tau.o gal jau nebelanko,bet seniau tikrai lanke.

as norejau vesti saviske,bet kai suzinojau,kad ten ugdo tik muzikinius gebejimus iskart atsisakiau,ne musu tai seimos stilius biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *kristina*: 09 rugpjūčio 2004 - 22:31
Lanko lanko wink.gif, mano visos trys panos lanko biggrin.gif.

Atsakau pirmiausia kristinai, taip, Suzuki mokykleleje vaikai papildomai mokomi muzikos, bet taip pat ir keramikos, dailes, teatro (i metus pastatomi 1-2 miuziklai), choreografijos ir dziudo. Pradineje mokykloje visi shitie dalykai yra + "normalios mokyklos" programa.
Bet visu svarbiausia, kad muzika(ar kiti dalykai) nera mokoma vardan pachios muzikos. Per muzika, daile, teatra vaikai mokomi ishreikshti save, nebijoti parodyti savo kitokumo, labai ankst ishmoksta mokytis ir dzhiaugtis pachiumokymosi procesu. Dar vienas ypatumas, chia i vaiko ugdymoprocesa 100% ijungiami ir turi isijungti jo tevai.

saulytele, daineles tos pachios ir repertuaras nesikeichia todel, kad vaikams patinka tai, kas kartojama, pazhistama. Veliau, kai vaikas jau pradeda groti, jis groja tas pachias daineles, tiksliau ju sudetingus variantus smile.gif. Melodijos yra jau pazhistamos, belieka jas tik "aprengti" muzika.
um... bet nesutikchau kad repertuaras toks jau vienodas, jame juk buna ir statomu nauju miuziklu daineles ir shiaip kas pusmeti jis keichiamas

tavo keturmetei jau pats laikas manau pazhinti ir ishbandyti visas dailes technikas kuriu moko suzuky: akvarele, guashas, pieshtukas, raizhiniai.... man labiausiai patinka kai rudeni, kai jau tamsus, juodi vakarai, vaikai pieshia ant juodo popieriaus baltais dazhais ir auksiniais, sidabriniais geliniais tushinukais... nerealiai grazhu, turiu savishkiu 3 ir 4 metu nupieshtus tokius angelus sargus.
Atsakyti
Liute, gal repertuaras priklauso ir nuo mokytojos? Mes lankom pas Ausra, tai tikrai per 2 metus pokyciai labai minimalus. Gal pas Deja kitaip?

O del ruosimosi muziklams - gal vyresnieji vaikai ruosiasi labiau (na, tai panasu i tiesa), bet maziukai nueina i viena repeticija pries spektakli (o kartais ir ta praleidzia) - ir vaidina scenoje. Nors turiu pripazint - mano mazei labai patinka. smile.gif
Atsakyti
Sveikuciai wink.gif
Lanke ir maniske, kol dar prisiruosdavau, o dabar sarmata prisipazinti, kiek laiko pertrauka darem. Tikiuosi daugiau jos taip neskriausti – pacius imliausius metus vejais praleisti butu gaila...
Lankem pora metu. Repertuaras vis papildomas, bet fainiausia – ne daineliu skaicius, bet visos tos muzikines „gudrybes“. Tik ne visada plika akim matosi, kaip visokeriopai tie zuikiai lavinami. O gal pradekim zysti, kad mums dar kokia paskaitele isspaustu? Jei, zinoma, dar liks Dejai jegu beskinant mokyklelei keliuka. Zinot, tie svietimo skyriaus sabakstynai... Savanoriai medkirciai praverstu.

O del 1 repeticijos pries miuzikla – kad gi tu miuziklu tikslas kitoks nei visokiu „dainu daineliu“. Cia maziai pasipratina prie scenos, pasimoko palaukti savo eiles – argi to nereikia smile.gif ? Gerai, kad nera isrinktuju ir nevykeliu. Kas daugiau moka, kas maziau, o svente visiems. Prisilavina pamokelese ir tarp ju (kai mama netingi), o miuziklai gali ir kitais tikslais patarnaut.
Kai kartais pamatau, kiek jie cia gavo... Ne tik muzikos srity, bet ir kaip zmogiukai! Kas geriau: islauzti is vaiko persidirbusi profesionala, ar sudaryti salygas, kad jis megautusi daugybe geru dalyku? Vaikystej prakutus ivairiose srityse veliau geriau seksis tai, ka pats pasirinks. Ir dar su kokiu apetitu jis to imsis! Juk cia, o tokiu vietu reta, jam niekas neivarineja nuobodulio! smile.gif)))))
Atsakyti
Artlukas - va, matai, rodos, pas Deja is ties biski kitaip. Nuo siu metu gal ir mes pas ja lankysim, bet dar tiksliai net nezinau. Galvoju ir apie kitokia mokyklele savo dukrytei, na, tas greit issispes.

O siaip uzsiemimai tirai idomus, vaikams labai faini. O mamytems irgi naudinga - juk jos mokosi bendravimo su savo vaikais meno thumbup.gif

Dalyvavimas miuzikluose dukrai irgi labai patiko. Nors is suaugusiuju teko girdeti nelabai graziu atsiliepimu apie pastaraji (Daktaras Ai-Skauda, gal matei ir tu?). Atseit - balaganas. Na, ir man taip pasirode. O Ypac tuo buvo tikri teveliai, kurie mate ankstesnius miuziklus, kurie tikrai buvo zymiai sekmingesni. Pastaruojo trukumai - nerealiai didelis dalyviu kiekis (geriau jau skaldytu i pora grupiu), neorganizuotumas. Nepatiko ir daktaro partija. blink.gif
Atsakyti
Tikrai pritariu, kad pas Deja kitaip, o galbut kaltas per didelis dalyviu skaicius. Dar karta pabandysim apsilankyti uzsiemime, nes po paskutinio apsilankymo praejo jau apie 3 men. gal kas nors pasikeite g.gif
Atsakyti
O gal kas is Jusu jau lanke priesmokykline Suzuki grupe, kokie ispudziai? Ir dar bukit geros nu prasvieskit mane kur ta mokyklele, kada vyksta uzsiemimai, koks mokestis. Man labai idomu nes ju metodika manau labai atitinka mano vaiko poreikius, jai patinka dainuoti, piesia tai isvis fantastiskai, bo ir tetis ir prosenelis turi tam geru gebejimu, o jau vaidint tai kaifas butu mano mazei.
Atsakyti
Rasyt,
apie pradine mokyklele girdejau daug ispudziu is pernyksciu antroku mamyciu. Reziume butu kaszkas tokio: is to noro eiti i mokyklele vaikai net beveik nebesuserga persalimo ligomis biggrin.gif Nejuokauju, viena mama labai nuosirdziai stebejosi, kad jos buvusi „ligoniuke“ nustojo sirgti ir verzte verziasi i pamokas. Kita pasakojo, kaip siltai jos dukryte atsiliepia apie mokytojas. Visas, ne kuria nors viena.
Dabartinei priesmokyklinei grupei turi labai faina mokytoja. Norejau vesti pas ja savaja, bet maniskei 4 su puse – tokiu dar niekaip negali priimti. Ech, palauksim.

Uz tai gauna 7 specialistus grupinems pamokoms(muzikai, dailei, keramikai, choreografijai, anglu, teatrui ir mankstoms kokios nors sporto sakos pagrindais) ir viena individualia instrumento pamoka (fortepiono, smuiko, isilgines fleitos arba gitaros).
Zinai, jei vesciau i normalia mokykla, tai vaikas gaistu laika nekokybiskoms dailes ir kt. pamokoms, o tada dar tektu veziot i skirtinguose miesto galuose esancius burelius (jei dar tas vaikelis turetu jegu).Mamai, aisku, bankrotas. O cia tas pats, ka gauti 7 burelius+instrumento pamokas per ta pati laika, kuri ir siaip butu mokykloj, kai tuo tarpu veziojant i burelius kiekvienas po tiek kainuotu g.gif
Atsakyti
Aciu Artluka uz info, jau pasiskambinau, labai fainai paplepejom, leksiu susitikti ir jau uzrasysiu savo maze i Suzuki mokyklele, maniskei ir turetu patikti, nes su darzeliu tai mums nesiseke, jai netiko nei aplinka, nei tas didelis sambruzdis, o va mokyklele lankem pernai Zuikio, tai labai liuks. As kazkaip esu orientuota i savo vaiko poreikius, matau, kad darzelio tvarka jai nera prie dusios, o va pamokeles, galimybe piesti, daunuoti, groti jai patinka. Taigi bandysiu leist i parengiamaja klase. Kaina tikrai nera didele, be to jau ir su aukle sutariau, kad ja pasiims po uzsiemimu ir priziures mazaja kolei pareisiu is darbo. Mano nuomone nauda bus tikrai didesne nei lankant paprasta darzeli, o ir aukle pazistama, ji priziurejo mano maze kai jai buvo trys, tai jos abi labai sutaria.
Atsakyti
Saulytele,
Dekui, kad paskelbei sita tema – ikvepei bent kiek pasidomet. Radau kai ka apie kartojima tu paciu dalyku.
S.Suzuki skatina kartoti viska, ka kadaise esi ismokes, stai kokiu pagrindu. Jis duoda pavyzdi apie mokymasi kalbos. Kai vaikas ismoksta sakyti „labas rytas“, mes nesakome: „dabar niekada nebesakyk: 'labas rytas', nes jau moki; dabar sakyk tik 'viso gero'“. vaikai tik todel ir ismoksta kalbeti, kad kartoja viska, ka ismoko. Juose vystosi gebejimas, ir jie tiesiog ima kalbeti. 'Viso gero', tiesa, reikes ismokti, bet kas butu, jei mokytusi tik 'viso gero', o pamirstu, kaip pasakyti 'labas rytas'.
Kai mokomes vairuoti, ismoke jungineti begius nesakome: 'daugiau begiu nejunginesiu, nes moku. Dabar tik rodysiu posukius'. Jei ismoksim vaziuoti ziedu ir daugiau niekada juo nevaziuosim, tai kada nors prireikus juo vaziuoti, gal ir avarija padarysime. Tai turbut tie kartojimai muzikeleje yra tam, kad musu maziai nedarytu avariju biggrin.gif
Atsakyti