Įkraunama...
Įkraunama...

Suzuki mokykla

Simba, Viniuje siuo metu suzuki pamokeles nevyksta isviso, nes atostogos, o tavo leliukas galetu eiti su mumis i viena grupe, bet seip Deja kitamet zadejo surasti mokytoja kuris pagal suzuki metodika galetu mokyti vaikucius instrumento, mums tai labai aktualu, kadangi mes su sia monkyklele nuo pat atsiradimo Vilniuje. thumbup.gif
Atsakyti
Na, viskas ten faina siaip, bet del to nemokamo pirmo karto, tai man nepatiko...
Juk aiskina, kad pirmas kartas nemokai, bet mes nuejom antra kart ir paeme uz abu kartus, kai paklausiau kodel, tipo paaiskino, kad jei butume nelanke, tai butu nemokama, o kadangi lankysime, tai susimokekite ir uz pirma....na tas tai man nepatiko, tai kodel is karto nesako....: mad.gif
Atsakyti
QUOTE(sirenute @ 2005 02 01, 06:58)
Gal kas pasakys, o ten skirtingom dienom skirtingi destytojai, ar yra vienas ir tas pats nesvarbu kuriuo laiku eitum.

Na, manau ten yra dvi lyg ir mokytojos, bet nezinau....

Bet dar karta pasipiktinau, kai sitaip zmones apgaudineja, jei nemokamas pirmas kartas, tai nemokamas, o ne sitaip....arba sakyti is karto.... protest.gif

Nezinau, bet mum Yamaha labaiu patiko, silciau su vaikais dirba ir ugdymas didesnis, ne tik bim, bam....
Atsakyti
Maciau, oi tiksliau uz duru girdejau as tas pamakoles,tiesa Vilniuje. Mamkos poziuris i tas kurios vedate, mano nekoks, bo is salies atrodo, kad kokis tai bobeliu sektanciu su kankinamais vaikais susiburimas. Nupirkit jiems geriau koki CD daugiau naudos bus. Arba pacios pagiedokit.
Atsakyti
Tai jeigu tu labai nori tai savo vaika ir lavink su CD doh.gif
O gal tau taip pat juokingai atrodo kai bendrauji su vaiku ir nusileidi iki jo lygio.
Del vaiku kankinimo na nueik vieka karta su savo 2.gif ir pamatysi kam didesnis noras bus sugrizti tau ar vaikui g.gif
Atsakyti
Idomu idomu as kazka panasaus esu maciusi Nomedos laidoje. Ten buvo daug mamyciu su vaikuciais tik nelabai isidemejau ar Suzuki mokykleles ar kokios kitos, bet atrode neblogai (kaip man tai didelis ivertinimas). Vadove dainavo, plojo dar jie ten turejo batuta ant kurio vaikai sokinejo (aisku mamyciu prilaikomi). Atrodo vaikam smagu buvo g.gif

Kas zino ar i Suzuki susiformavusias grupeles galima isilieti ir dabar, ar vis del to yra konkreti data kai visi startuoja, o kitiems , pavelavusiems, jau "spyga taukuota"?

NU as cia bandau dometis, bet labai nedrasiai, gal kas paagituotų blush2.gif ?
Atsakyti
Galima "isilieti" bet kada... kad ir paskutini menesi smile.gif.
Kas smagiausia kad Suzuki turi ka pasiulyti ir kudikiui ir trimechiui ir pradinukui. Mano mazhiausioji niuniuoja tas pat daineles, kur vyresniosios groja .. pradejo mokytis nuo kudikystes melodija, paskui prisidejo zhodzhiai o veliau ta pat melodija groja ir keliais balsais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liute: 21 vasario 2005 - 12:20
QUOTE(liute @ 2005 02 21, 12:19)
Galima "isilieti" bet kada... kad ir paskutini menesi  smile.gif.
Kas smagiausia kad Suzuki turi ka pasiulyti ir kudikiui ir trimechiui ir pradinukui. Mano mazhiausioji niuniuoja tas pat daineles, kur vyresniosios groja ..  pradejo mokytis nuo kudikystes melodija, paskui prisidejo zhodzhiai o veliau ta pat melodija groja ir keliais balsais.

Tik babakes mokek ir gali "isilieti", nes daugiau nesvarbu. Jokio progreso tas pacias dainuskas niuniuoja, dainuoja ir koks "pasiekimas" groja.
Atsakyti
QUOTE(velvet @ 2005 02 21, 15:43)
Tik babakes mokek ir gali "isilieti", nes daugiau nesvarbu. Jokio progreso tas pacias dainuskas niuniuoja, dainuoja ir koks "pasiekimas" groja.

taip, tai yra didelis pasiekimas jei triju metu vaikas padainuoja triju posmu dainele, yra labai didelis pasiekimas kai seseriu metu vaikas pagroja ta pat dainele dviem rankom pianinu ir, taip, tai yra labai didelis pasiekimas kai septyneriu metu vaikas groja TA PAT dainele smuiku ansamblyje keliais balsais.

Del pasikartojimo tai Suzuki mokykla pastato po originalu (naujom "dainushkom", Velvet tongue.gif ) miuzikla kiekvienais metais (buvo ir 2 kazhkuriais), jis paprastai rodomas Kauno Dramos Teatro scenoje.

Tiesiog, manau, yra supainiota "originalumo" ir "pasikartojimo" savoka. Kudikiai ir ikimokylinukai labai megsta pasikartojanchia veikla, ji juos nuteikiai saugiai, raminanchiai. Vaikui yra smagu groti tai, kas jam pazhistama, smagu ir lengva. O tada kai vaikas pajunta "pasisekimo" 4u.gif skoni, lengviau einas ir nauji, sudetingesni dalykai.

Dar del "babkiu". Suzuki pedagogams yra keliami labai aukshti profesiniai reikalavimai, su sesiameciu dirba magistrai ir profesoriai, todel kaina gal kazhka gali pasirodyti auksta, bet tai visuomet yra tevu prioriteto klausimas. Pav. man yra priimtina pachiai pasidaryti manikiura o tuos 15 lt ishleisti savo vyresneliu pamokai.
Atsakyti
Užvirus karštoms diskusijoms apie mokyklėlės naudą ar pedagogų norą užsidirbti, norėčiau tik pridurti, kad tradiciniame muzikos mokyme, t.y. muzikos mokyklose, praeinama laaaabai daug repertuaro, tik paprašius vaikų ką nors pagroti, kad ir iš praėjusio pusmečio programos, deja, jie jau nieko nemoka doh.gif Deja mokytojų, kurie atsiduotų visa savo esybe darbui su vaikais ir muzikai už gan varganą atlyginimą, t.p. ne per daugiausia. Galų gale muzikos mokyklose savi reikalavimai, kitos pedagogų ambicijos ir t.t. ir pan. Bet... Mačiau video medžiagą, kaip mokomi pagal Suzuki skambinti fortepijonu. Eiliniam vaikui tai iš tiesų smagu, naudinga ir, reikia tikėtis, užaugęs tikrai nesibodės muzika ir muzikuos savo malonumui. Tačiau gabiam... Tai yra vaiko žlugdymas. Žinau, kad yra išleistos instrumentų knygelės, ir vaiko problema, kokiu tempu jis jas "pragros" - per mėnesį ar per 10 metų. Tačiau kaip nėra vienodų vaikų, negali būti ir vienodo mokymo. Nežinau, kiek mokytojai tuomet kūrybingai dirba. Taigi, yra pliusų ir minusų. Čia tik mano pamąstymai, žiūrint į tolimą vaiko ateitį bei perspektyvas.

O dabar klausiu vilniečių AR BUS SUDAROMOS MAŽŲJŲ GRUPĖS VILNIUJE????? g.gif Dėja kažką kalbėjo apie kovo mėn. jei susirinks vaikai, bet kol kas negaunu jokių žinių.
Atsakyti
Tai jau tikrai - visa nauda tiesiogiai matosi vaikučių veiduose. Toj mokyklėlėj - niekas j[ų nekankina. Priešingai, jiems ten suteikiama labai daug laisvės.
Sutinku, pasikartojantis CD namuose - irgi gerai, bet Suzuki mokymo metodika ir bendravimas ir smagios dainelės, siejamos su judesiais bei žaislais - šito dalyko nepakeis nei super CD.
Bet gerbiu kiekvienos mamos pasirinkimą.
Atsakyti
QUOTE(Nija @ 2005 02 23, 12:54)
Sutinku, pasikartojantis CD namuose - irgi gerai, bet Suzuki mokymo metodika ir bendravimas ir smagios dainelės, siejamos su judesiais bei žaislais - šito dalyko nepakeis nei super CD.
Bet gerbiu kiekvienos mamos pasirinkimą.

Pagal Suzuki metoda instrumentu groti besimokantis vaikas nuolat namie turetu klausytis CD kuriame yra jo dabar grojamo sasiuvinio (porcija kuriniu apie 20) repertuaras, su akompanementu ir variacijom.
Na o visus miuziklus taip pat irashinejam ir turim CD, taij buna kad nuo tu CD jau doh.gif biggrin.gif .. tada klausom tylos.......
Atsakyti