QUOTE(biesas66 @ 2016 05 26, 19:50)
220 m2 ir nesigailiu nei del vieno kvadrato. Cibuli,atsibusk,as jau greitai metai gyvenu name.. Koks uzbaigtumas.. Zodziu man su tavim nera ka diskutuoti. O kadangi tu cia trinies,per tave nesuzinos ir kiti.
Kokia čia gali būti paslaptis, ko name trūksta? Juk namo nuotraukų nerodai, tai niekas ir nesužinos. Aš esu rašęs, kad man šiam momentui tik pats namas kainavo apie 138 000 eurų. Namo plotas - 155 kv. metrai. Išorėje trūksta: terasos, pakalimų. Viduje: santechnikos (vonia yra), užuolaidų, baldų, durų.
Mano namo 1 kv. metras išeina apie 890 eurų, bet namas invidualios architektūros ir dar itin šiltas. Daug netipiškų sprendimų: pamatų sijonas, grindyse - 40 cm EPS, ant sienų - 35 cm neoporo, stoge - 40 cm vatos + 5 cm PIR, dvitėjės gegnės, molinių čerpių stogas, klijuoto medžio trys sijos, molinės lauko palangės, vidaus palangės - grynas ąžuolas ir plytelės, geoterminis su vėsinimo funkcija, rekuperacija, brangi mozaika, ąžuolo parketlentės, visu GKP perimetru eina šešėlinė siūlė, dizainerės paslaugos ir t.t. Visi šitie dalykai stipriai išbrangina namo statybos kainas, tačiau aš nieko pats nedariau.
Sumažinus namo kailinių storį, čerpes pakeitus skarda, dvitėjes gegnės pakeitus paprastomis lentomis, parketlentes laminatu, supaprastinus namo architektūrą, daugiau dirbant pačiam ir t.t. būtų išėję apie 600 eurų. Bet aš tik spėju dėl kainos, nes jei būčiau rinkęsis standartinį namą, tai niekas apie jį spaudoje ir TV nerodytų, todėl negaučiau tokių kainų, kokias gavau.
Dabar tavo eilė.