Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja namo statybos? 7 tema

QUOTE(bruonius @ 2016 05 26, 20:59)
Pabludai 50.000€ uz trinkleles?!

Ne visai teisingai išsireiškiau. Iki visiško pabaigimo reikia arba 35 000, arba 50 000 eurų. Jei už pigiau darau, tai dedu betonines trinkeles ir kiti sprendimai pigesni. Jei noriu įsirengti brangiau, tai dedu klinkerines plyteles. Pačių betoninių trinkelių kaina su darbu apie 3000 eurų, klinkerinių su viskuo - apie 5000 eurų. Štai kodėl su pigesnėmis medžiagomis reikia apie 35 000 eurų, o su brangesnėmis - apie 50 000 eurų.
Atsakyti
Tušti ginčai. Namas kainuoja pusė vokelio,jei esi politikas. biggrin.gif
Arba pusė tavo gyvenimo algos, jei esi rabatiaga...
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 26, 20:59)
Turiu viska kas leidzia man pilnavertiskai  gyventi name..

O ko trūksta? Aš tiesiog klausiu, kiek dar tau trūksta iki visiško namo pabaigimo. Bet kažkaip labai jautriai reaguoji. Gali neatsakinėti, bet faktas, kad 600 eurų už kvadratą dar nėra galutinė kaina. Aš norėjau tik tai akcentuoti.

Be to tavo atvejis: 220x600=132 000 eurų. Mano atvejis 155x900=140 000 eurų. Galutinės sumos išleistos labai vienodos.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 26, 22:50)
Ne visai teisingai išsireiškiau. Iki visiško pabaigimo reikia arba 35 000, arba 50 000 eurų. Jei už pigiau darau, tai dedu betonines trinkeles ir kiti sprendimai pigesni. Jei noriu įsirengti brangiau, tai dedu klinkerines plyteles. Pačių betoninių trinkelių kaina su darbu apie 3000 eurų, klinkerinių su viskuo - apie 5000 eurų. Štai kodėl su pigesnėmis medžiagomis reikia apie 35 000 eurų, o su brangesnėmis - apie 50 000 eurų.

tai va, statybos kainuoja didziulius €, o po dvieju metu supranti, kad tau labiausiai reikejo ramybes ir atskiros erdves, gal dar pievutes ir jaukaus kampo terasoje, o visa kita buvo tik sportinis interesas. Tiesa, gan idomus interesas. Bet vis tiek, sulig statybu pabaiga baigiasi ir tam tikras gyvenimo etapas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 26 gegužės 2016 - 22:16
QUOTE(cibulis @ 2016 05 26, 21:57)
O ko trūksta? Aš tiesiog klausiu, kiek dar tau trūksta iki visiško namo pabaigimo. Bet kažkaip labai jautriai reaguoji. Gali neatsakinėti, bet faktas, kad 600 eurų už kvadratą dar nėra galutinė kaina. Aš norėjau tik tai akcentuoti.

Be to tavo atvejis: 220x600=132 000 eurų. Mano atvejis 155x900=140 000 eurų. Galutinės sumos išleistos labai vienodos.

Kvaili ginčai. Namo kaina, t.y dėžutė su įrengimu ir galimybe keltis ir apsigyventi. O tokie prabangos dalykai, kaip laistymo sistema yra nebūtini. (Kaimynas turi jau 10 metų, o naudojo tik gal 15 kartų per visą laiką, Lietuva ne Afrika, čia lietūs lyja). Baldus skaičiuoti irgi nesąmonė, vienas angliškas antikvarinis staliukas, kuriuo naudojosi Anglijos karalius Liudvikas kelioliktas gali kainuoti daugiau , nei cibulio namas doh.gif Šiaip, esu jau išmetęs kažkiek baldų, katinas su nagais suplėšė, kažkas labai linksmas sulaužė ir t.t. Baldai gyvenime keisis dar daug kartų...
Lauko aplinka, gerbūvis, medeliai, sodas, pavėsinės - viskas su laiku atsiras, ir viskas dar daug kartų pasikeis, kai atsiras pinigų ar noro pasikeisti.
----------------------------------------
Reziume, namo kainą turi skaičiuoti atskirai - iki galimybės įsikelti, o baldus, gerbūvį, žolytę, sodą atskirai - nes tai arba pigu, arba malonu pačiam pasikrapštyti, arba labai brangu, nes galima ir 5000 eur palikti už 1-ną medelį.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 26, 22:57)

Tu Lietuviu kalbos nesupranti? Su vidaus apdaila pas mane viskas baikta. Namo isore baikta. Ai,zidinio dar nera.. Laukiu rudens... Bet as jy pats susimontuosiu.. Patenkintas? Is pradziu galvojau vonioj stikline siena statyti duse,bet matau nera poreikio vien del dizaino isleisti papildomus 400 euru.. Plius poto priziureti..

As jau seniai pastebejau kad mes isleidome panasia suma. Tik tiek kad as savo darbu sutaupiau ir galejau leisti sau didesni nama.
O kodel tu taip prie manes prikibai? Kodel tau taip rupi kaip as gyvenu,kiek pabaiges.. Pastebejei? Man visiskai neidomu kiek tu pasibaiges..
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 05 26, 22:57)
bet faktas, kad 600 eurų už kvadratą dar nėra galutinė kaina. Aš norėjau tik tai akcentuoti

.

bet tu rimtai ekstrasensas... Bilieto dar nepirkai? Negali susitaikyti kad kazkas pigiau gali pasistatyti? Beje,as manau kad galejau dar apie 10-15% sutaupyti jei nebuciau rinkesis kaikuriu medziagu greitai statybai.
Atsakyti
QUOTE(Kros @ 2016 05 26, 23:25)
Kvaili ginčai. Namo kaina, t.y dėžutė su įrengimu ir galimybe keltis ir apsigyventi. O tokie prabangos dalykai, kaip laistymo sistema yra nebūtini. (Kaimynas turi jau 10 metų, o naudojo tik gal 15 kartų per visą laiką, Lietuva ne Afrika, čia lietūs lyja). ...
Lauko aplinka, gerbūvis, medeliai, sodas, pavėsinės - viskas su laiku atsiras, ir viskas dar daug kartų pasikeis, kai atsiras pinigų ar noro pasikeisti.
----------------------------------------
Reziume, namo kainą turi skaičiuoti atskirai - iki galimybės įsikelti, o baldus, gerbūvį, žolytę, sodą atskirai - nes tai arba pigu, arba malonu pačiam pasikrapštyti, arba labai brangu, nes galima ir 5000 eur palikti už 1-ną medelį.

Laistymo sistema nebutina, bet as naudoju praktiskai kasdien, per lietu ji neveikia, yra lietaus davikliai. Man laistymo sistemos irengimas kainavo ~ 1000€, t.y. 0,5% namo kainos.
Kas del baldu, tai siulote gyventi name be baldu? Galima, zinoma, bet pabandykit paaiskinti zmonoms, kad kraustsntis i nama virtuves baldai ir lovos nereikalingos. Lygiagreciai ir buitine technika.
Zodziu, statai nama, perki baldus, moki pinigus ir skaiciuoji vis didejancias islaidas.

Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 05 27, 07:22)
Laistymo sistema nebutina, bet as naudoju praktiskai kasdien, per lietu ji neveikia, yra lietaus davikliai. Man laistymo sistemos irengimas kainavo ~ 1000€, t.y. 0,5% namo kainos.
Kas del baldu, tai siulote gyventi name be baldu? Galima, zinoma, bet pabandykit paaiskinti zmonoms, kad kraustsntis i nama virtuves baldai ir lovos nereikalingos. Lygiagreciai ir buitine technika.
Zodziu, statai nama, perki baldus, moki pinigus ir skaiciuoji vis didejancias islaidas.

O i nama atsikraustei is niekur? Be baldu? Is nuomojamo buo? As asmeniskai nemazai baldu parsiveziau is savo buto.. Juk neprivalu naujam name tureti naujus baldus...
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 27, 04:49)
O kodel tu taip prie manes prikibai? Kodel tau taip rupi  kaip as gyvenu,kiek pabaiges..  Pastebejei? Man visiskai neidomu kiek tu pasibaiges..

Visai neprikibau. Bet pats vardini ir iki galo neišvardini. Meluoji kaip Masiulis: tai pabaigta, tai dar ne visai pabaigta, tai noriu pasakyti, bet ne Lietuvoje, o Norvegijoje ir t.t. Nesuprantu tokio trizniavimo.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 27, 04:49)
Negali susitaikyti kad kazkas pigiau gali pasistatyti?    Beje,as manau kad galejau  dar apie 10-15% sutaupyti  jei nebuciau rinkesis kaikuriu medziagu greitai statybai.

Man tikrai ne gaila, kad kažkas pasistato pigiau. Aš (man atrodo ir Bruonius) akcentuojame, kad lietuviai dažnai pervertina savo galimybes. Sako, kad pasistatys už 500 eurų/1 m2, bet po to stovi namai nepabaigti. Sutinku, jei žmogus pastatė daug namų ir moką sąmatas kelių tūkstančių eurų tikslumu sudaryti, tada gali gerai įsivertinti, kiek reikės namui. Visi kiti (arba didžioji dalis) tikrai galvoja, kad pastatys pigiau, bet išeina brangiau, o pinigų trūksta. AŠ tik apie tai.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 05 27, 06:46)
O i nama atsikraustei is niekur?  Be baldu? Is nuomojamo buo? As asmeniskai nemazai  baldu parsiveziau is savo buto..    Juk neprivalu naujam name tureti naujus baldus...

O aš nieko iš buto nevešiu, nes netinka. Todėl mūsų lyginimai nėra visai tikslūs, nes aš viską skaičiuoju naujai, o tu dalį atsivežei iš buto. Be to tu du trečdalius pasidarei pats, o man viską padarė statybininkai. Todėl kai sakai, kad tau namo kvadratas kainavo 600 eurų, tai ir nurodyk minėtas aplinkybes. Priešingu atveju tavo namo kvadrato kaina būtų tikrai didesnė. O dar luf ir me viską pabaigei.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 27, 08:17)
, tai ir nurodyk minėtas aplinkybes. Priešingu atveju tavo namo kvadrato kaina būtų tikrai didesnė.

Tu skaityt moki ar tik matyti kas tau patogu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 05 27, 07:51)
Man tikrai ne gaila, kad kažkas pasistato pigiau. Aš (man atrodo ir Bruonius) akcentuojame, kad  lietuviai dažnai pervertina savo galimybes. Sako, kad pasistatys už 500 eurų/1 m2, bet po to stovi namai nepabaigti. Sutinku, jei žmogus pastatė daug namų ir moką sąmatas kelių tūkstančių eurų tikslumu sudaryti, tada gali gerai įsivertinti, kiek reikės namui. Visi kiti (arba didžioji dalis) tikrai galvoja, kad pastatys pigiau, bet išeina brangiau, o pinigų trūksta. AŠ tik apie tai.

Niekas pigiau nepasistato, arba nebaigia statybu, arba kazko nepriskaiciuoja, arba pridaro siaubingos chalturos, arba istempia statybu laika iki desimtmecio ir galu gale vistiek sumoka tiek, kiek viskas ir kainuoja.
Atsakyti