Darbininkai tik pagal rekomendacijas, rekomendacijas ir dar karta pagal rekomendacijas. Viena brigada visu galu meistrai geri nebus.
QUOTE(AsAntonio @ 2016 06 14, 15:28)
as turejau rangova, kuris pastate dezute, o poto jau samde subrangovus, bet uz viska atsakydavo man rangovas, tai po mano namo sake, daugiau taip niekad taip nedarys
atskirai samdziau: langininkus, zidinistus, santechnika, gerbuvistus.
sutaupyt galima atsiskaitant, viesai apie tai kalbeti gal nereikia, kas nori tas supras
ir jei yra galimybe kontroliuoti medziagu pirkima ir panaudojima, nes uzleidau del dazu, tai toks jausmas, kad stadiona galima butu nudazyt uz tiek kiek teko sumoket 
o siaip jei nera jokio supratimo apie statybas, patiket tiesiog zmogui/imonei, butu rizikinga, vistiek reiktu ieskot, kas pagelbetu, nes del tu paciu medziagu, poto galu nesuvesi, ir dar gerai, turet atskira zmogu, kuris galetu patikrinti tam tikrus statybos etapus.

sutaupyt galima atsiskaitant, viesai apie tai kalbeti gal nereikia, kas nori tas supras

o siaip jei nera jokio supratimo apie statybas, patiket tiesiog zmogui/imonei, butu rizikinga, vistiek reiktu ieskot, kas pagelbetu, nes del tu paciu medziagu, poto galu nesuvesi, ir dar gerai, turet atskira zmogu, kuris galetu patikrinti tam tikrus statybos etapus.
Vat šituom jums pritariu 110 proc

QUOTE(Noriukas5 @ 2016 06 14, 17:55)
Darbininkai tik pagal rekomendacijas, rekomendacijas ir dar karta pagal rekomendacijas. Viena brigada visu galu meistrai geri nebus.
Dėžutės statyba galima patikėti ir vienai brigadai, bet toliau tikrai ne... Tuomet tikrai galima sutaupyti.
Čia žmonės kaip suprantu ieško Vilniuje, o mes galėtumėm parekomenduoti statybininkus dirbančius apie Kauną.
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2016 06 14, 12:35)
tie, kurie čia pasisakė ir pasistatė namus, dar noriu jūsų paklausti. Ar kiekvienam etapui samdėt atskirai darbuotojus? (įmonę/brigadą?). Kurioje vietoje renkantis kas statys, galima sutaupyti? į kurią pusę net nežiūrėti, negaišti laiko?
Kiekvienam etapui vis kita brigada, nes nėra universalių statybininkų. O jei universalūs, tai tikrai nieko gero.
Žmonių darbų sąskaita nelabai sutaupysi, nes dažnai tie, kurie tikrai gerai atlieka darbus būna nepigūs. Gal ir pasitaiko variantų, bet mano sutikti geri meistrai buvo nepigūs arba teisingiau šiek tiek brangesni už vidurkį. O gal jie buvo nepigūs todėl, kad daug nestandartinių darbų: storas EPS ant fasado, jį reikia visaip išpjauti, sandarinti, specialus langų tvirtinimas, neįprasta mozaika, nestandartinės gegnės ir t.t.
Kaimynas statybininkus rinkosi tokiu principu: kuo pigiau. Vėliau krūvą meistrų išvarė, jie nekėlė ragelių, nevažiavo taisyti broko ir t.t. Aš rinkausi pagal tai ar padarys taip, kaip noriu, kaip sutarėm. Galbūt dėl to jie buvo brangesni. Sutaupyti galite iš esmės tik medžiagų sąskaita, bet ir taip aišku, kad kokybiškos medžiagos - kainuoja. Tai dar kartą paaiškina, kodėl mano kvadrato kaina brangesnė. Jei jus tenkins vidutinė darbų kokybė ir vidutinės medžiagos bus pigiau, bet jei norėsite aukštesnės kokybės nelabai išeis sutaupyti.
Papildyta:
QUOTE(Noriukas5 @ 2016 06 14, 16:55)
Darbininkai tik pagal rekomendacijas, rekomendacijas ir dar karta pagal rekomendacijas.
Tikrai ne visada šis faktorius suveikia. Pvz., vienam rekomendavau grindų EPS sudėjusius žmones. Prieš tai kelios brigados dingo: vieną išvijau, kita pati pabėgo, bet trečia brigada sudėjo. Kuomet juos rekomendavau kitam SM forumo statytojui, jis sakė, kad jais nusivylė. Taip gali būti todėl, kad aš galbūt labiau kontroliavau, prižiūrėjau.
Dar vienas svarbus momentas: iš anksto sutarti ir aptarti visų darbų niuansus. Kai kurie neatlaiko ir iš karto patepa slides, o kitus teko kviesti net po kelis kartus į pokalbį, vis gilintis ir klausti ar padarys kaip noriu, bet galiausiai kai kurių kokybe vis tiek teko nusivilti.
Daugelį statybininkų susiradau pats organizuodamas atrankas. Kvietėsi vieną po kito prie namo, rodai brėžinius, sakai, ko nori ar padarys. Tada vertini, kuris labiausiai patiko, kurio kaina priimtinesnė. Sunkus darbas, bet kito kelio nežinau. Turiu kaimyną statybininką, jis man kelis asmenis rekomendavo, bet man jie nelabai patiko. Neatlaikė mano patikrinimų testų. Bet vėliau tas kaimynas statybininkas iš manęs kelių asmenų kontaktų prašė, nes sakė, kad matė, jog dirba labai kokybiškai.
Todėl manau, kad ne rekomendacijos viską lemia, o darbų aptarimas prieš sukertant rankomis, meistrų atranka, filtravimas, tikrinimas. Aišku bus ir gerų rekomenduotų, bet tikrai ne visi.
QUOTE(AsAntonio @ 2016 06 14, 14:28)
as turejau rangova, kuris pastate dezute, o poto jau samde subrangovus, bet uz viska atsakydavo man rangovas, tai po mano namo sake, daugiau taip niekad taip nedarys
atskirai samdziau: langininkus, zidinistus, santechnika, gerbuvistus.
ir jei yra galimybe kontroliuoti medziagu pirkima ir panaudojima, nes uzleidau del dazu, tai toks jausmas, kad stadiona galima butu nudazyt uz tiek kiek teko sumoket 

tai realiai visam paradui diriguoja rangovas? Jie dirba kaip firmų atstovai ar pavieniui savarankiškai? Siaubas kai pagalvoji kiek gali apsigauti, kai kainose nesiorientuoji

Nusimanantį žmogų mes turim, bet jis deja iš kito miesto, tai konsultuoti galėtų tik telefonu. Na ir kartais atvažiuotų..vis kažkas
Papildyta:
QUOTE(Noriukas5 @ 2016 06 14, 16:55)
turėjom mes tokią brigadą, rekomenduotą net labai artimo žmogaus. Išvijom po pusvalandžio

QUOTE(Uoga_saujoj @ 2016 06 15, 11:58)
tai realiai visam paradui diriguoja rangovas? Jie dirba kaip firmų atstovai ar pavieniui savarankiškai? Siaubas kai pagalvoji kiek gali apsigauti, kai kainose nesiorientuoji
gal ir tam rangovui kad nepermokėti
Nusimanantį žmogų mes turim, bet jis deja iš kito miesto, tai konsultuoti galėtų tik telefonu. Na ir kartais atvažiuotų..vis kažkas
Papildyta:
turėjom mes tokią brigadą, rekomenduotą net labai artimo žmogaus. Išvijom po pusvalandžio

Papildyta:

pas mane buvo imones direktorius, tai dali darbu ir atliko jo imone, t.y. dezutes pastatymas ir fasadu apsiltinimas, kitus darbus atliko jau jo samdomi subrangovai (tiesiog kitos brigados).
man buvo gerai, kad atsiskaitymas vyko per ji, ten pvm ir panasiai, ne apie tai kalba

manau, kad permokejimas vyksta bet kokiu atveju, jei ne pats perki

QUOTE(AsAntonio @ 2016 06 15, 13:17)
pas mane buvo imones direktorius, tai dali darbu ir atliko jo imone, t.y. dezutes pastatymas ir fasadu apsiltinimas, kitus darbus atliko jau jo samdomi subrangovai (tiesiog kitos brigados).
man buvo gerai, kad atsiskaitymas vyko per ji, ten pvm ir panasiai, ne apie tai kalba
bet kad paciam aprupinti statybas medziagom, as asmeniskai tiek laiko skirti negalejau, nes yra ir darbas per kuri tom statybom ir uzdirbi 

Uogai saujoj toks variantas iš tiesų netinka. Kiek aš suprantu jiems žūt būt reikia nuosavo namo už minimaliausias išlaidas.
Aš galiu tik patarti, kad medžiagas pirkitės patys. Ieškokite kas pasiūlys pigiau ir dar derėkitės su vadybininku. Toliau prieš kiekvieną darbą prašykite jo sąmatos ir reikalaukite, kad detaliai paaiškintu kokius darbus atliks. Taip sumažinsite riziką, kad bus pripaišyta mažiau "nenumatytų darbų".
Mes statome namus ir kotedžus komerciniais tikslais ir kol atkalėm sistemą bei radome patikimus statytojus praėjo 3 metai. Ir nors tomis keliomis brigadomis pasitikime, vis tiek kartas nuo karto rinkos darbų kainas pasitikriname...
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2016 06 15, 10:58)

Tai tada pagal skelbiu.lt rinkites, kiekviena darbininka reikia kontroliuoti, nes kiekvienas klysta ir klaidu padaro, to net pats nepastebi, vieni nuo gausybes uzsakymu pradeda issikalineti, reikia kartais i vieta pastatyti. Na is tu visu rekomenduotu reikia atsirinkineti, nes pas viena mazesni reikalavimai, o kitas nori idealios kokybes.
QUOTE(Liepsnele111 @ 2016 06 15, 17:59)
Uogai saujoj toks variantas iš tiesų netinka. Kiek aš suprantu jiems žūt būt reikia nuosavo namo už minimaliausias išlaidas.
Aš galiu tik patarti, kad medžiagas pirkitės patys. Ieškokite kas pasiūlys pigiau ir dar derėkitės su vadybininku. Toliau prieš kiekvieną darbą prašykite jo sąmatos ir reikalaukite, kad detaliai paaiškintu kokius darbus atliks. Taip sumažinsite riziką, kad bus pripaišyta mažiau "nenumatytų darbų".
Mes statome namus ir kotedžus komerciniais tikslais ir kol atkalėm sistemą bei radome patikimus statytojus praėjo 3 metai. Ir nors tomis keliomis brigadomis pasitikime, vis tiek kartas nuo karto rinkos darbų kainas pasitikriname...
na labai pigaus varianto mes nesitikim. Tiesiog mūsų poreikiai nėra dideli. Projektą nusižiūrėjom paprastą, jokių ten kampų ar pan. Plotas taip pat numatytas maximum iki 160 jau su viskuo.
QUOTE(Noriukas5 @ 2016 06 15, 20:21)
Tai tada pagal skelbiu.lt rinkites, kiekviena darbininka reikia kontroliuoti, nes kiekvienas klysta ir klaidu padaro, to net pats nepastebi, vieni nuo gausybes uzsakymu pradeda issikalineti, reikia kartais i vieta pastatyti. Na is tu visu rekomenduotu reikia atsirinkineti, nes pas viena mazesni reikalavimai, o kitas nori idealios kokybes.
tai tikiuosi, kad ten tebuvo vienetinis atvejis.

Sveiki,esu naujokas,domina statybų tema.
Gyvenu gan toli nuo LT,bet norėčiau pasistatyt namą LT. Visu pirma,tai neliko jokių ryšių su LT...nežinau kur kreiptis,ir kur ieškoti. Namas bus statomas gan toli nuo didmiesčio,tai reikės tenkintis -tuo ką turime. O turime tik -Ignalinos statybinę UAB,tik...na patys suprantate...
Jieškau darbų -vykdytojo-prįžiūrėtojo,kuris ieškos ir užsakinės,pirks st. medžiagas,bei prižiūrės visus šios -UAB statybos darbus.
Taip pat domina ir architektai,kurie dirba pagal kV/m,o ne kažkokius išsigalvotus %. Iš anksto dėkoju už informaciją: Ačiū!!!
Nustebau pamatęs,kad architektai už darbą prašo % nuo namo samatinės vertės. Svarbiausia,kad tai radau laikrašti,kur net nurodomi procentai(kitų šalių)...10,20,30...,o -LT ima tik 5%. Dar tokio negirdėjau,tai tik LT...tokie stebūklai!!! Ir kaip jiems leidžia...tokias nesąmonęs talpinti į laikraštį??? Architektams ir statybų bendrovėms...yra mokoma už KV/M,kokie dar gali būti %??? Tai tikrai nejuokinga,toks mokėjimo būdas yra vadinamas -apgaulė!!! Architektas ir statybininkas...galės tik nusifotkini prie mano "auksinio" tualeto,ar akmens masės plytelių,ir tai...tik -man leidus. Tai viskas,ką jie gali paimti daugiau...bet matomai randa,užkimba -neturintys supratimo.
Kaip st. bendrovė,gali prašyti 30% nuo sąmatos??? Tai kažkas fantastiško!!!
1. Mano apšiltinimo medžiaga (1 kb/m) yra 5 kart brangesnė už 1 (kb/m) polistirolio... 600 vs 100. Mano apšiltinimo medžiaga 11cm,kai polistirolio 40cm. storumo...vadinasi darbas sumažės 3 kartus,o vertė pakils 5 kartus??? Idomu,tai kiek nuostolio aš patirsiu???
2. Apskaitos būdai yra -3,tai nuo -užstatomo ploto,nuo -grindų ploto ir -gyvenamo ploto...
Pagal kuri,ir kaip yra skaičiuojama???
Pažiūrėkime kas gaunasi: -Namas su pakelta gyvenama mansarda,o kaip bus...jei negyvenama???
Užstatomas plotas: 18x10=180kv/m
Grindų plotas: 153+153=306kv/m
Gyvenamo ploto(50cm pakelta mansarda): 153+119=272kv/m
Tai gal kas nors gali paaiškinti...nouo kurio ploto yra skaičiuojama??? Nes kaip supratau,tai "cibulis" sumokėjo nuo grindų ploto,o "bėsas66" nuo gyvenamo ploto,o kiti ruošiasi mokėti...nuo užstatomo ploto??? Kaip čia yra,kas kaip prašo...tas taip moka???
QUOTE(Me2s @ 2016 12 29, 02:06)

Sveiki,esu naujokas,domina statybų tema.
Gyvenu gan toli nuo LT,bet norėčiau pasistatyt namą LT. Visu pirma,tai neliko jokių ryšių su LT...nežinau kur kreiptis,ir kur ieškoti. Namas bus statomas gan toli nuo didmiesčio,tai reikės tenkintis -tuo ką turime. O turime tik -Ignalinos statybinę UAB,tik...na patys suprantate...
Jieškau darbų -vykdytojo-prįžiūrėtojo,kuris ieškos ir užsakinės,pirks st. medžiagas,bei prižiūrės visus šios -UAB statybos darbus.
Taip pat domina ir architektai,kurie dirba pagal kV/m,o ne kažkokius išsigalvotus %. Iš anksto dėkoju už informaciją: Ačiū!!!
Nustebau pamatęs,kad architektai už darbą prašo % nuo namo samatinės vertės. Svarbiausia,kad tai radau laikrašti,kur net nurodomi procentai(kitų šalių)...10,20,30...,o -LT ima tik 5%. Dar tokio negirdėjau,tai tik LT...tokie stebūklai!!! Ir kaip jiems leidžia...tokias nesąmonęs talpinti į laikraštį??? Architektams ir statybų bendrovėms...yra mokoma už KV/M,kokie dar gali būti %??? Tai tikrai nejuokinga,toks mokėjimo būdas yra vadinamas -apgaulė!!! Architektas ir statybininkas...galės tik nusifotkini prie mano "auksinio" tualeto,ar akmens masės plytelių,ir tai...tik -man leidus. Tai viskas,ką jie gali paimti daugiau...bet matomai randa,užkimba -neturintys supratimo.
Kaip st. bendrovė,gali prašyti 30% nuo sąmatos??? Tai kažkas fantastiško!!!
1. Mano apšiltinimo medžiaga (1 kb/m) yra 5 kart brangesnė už 1 (kb/m) polistirolio... 600 vs 100. Mano apšiltinimo medžiaga 11cm,kai polistirolio 40cm. storumo...vadinasi darbas sumažės 3 kartus,o vertė pakils 5 kartus??? Idomu,tai kiek nuostolio aš patirsiu???
2. Apskaitos būdai yra -3,tai nuo -užstatomo ploto,nuo -grindų ploto ir -gyvenamo ploto...
Pagal kuri,ir kaip yra skaičiuojama???
Pažiūrėkime kas gaunasi: -Namas su pakelta gyvenama mansarda,o kaip bus...jei negyvenama???
Užstatomas plotas: 18x10=180kv/m
Grindų plotas: 153+153=306kv/m
Gyvenamo ploto(50cm pakelta mansarda): 153+119=272kv/m
Tai gal kas nors gali paaiškinti...nouo kurio ploto yra skaičiuojama??? Nes kaip supratau,tai "cibulis" sumokėjo nuo grindų ploto,o "bėsas66" nuo gyvenamo ploto,o kiti ruošiasi mokėti...nuo užstatomo ploto??? Kaip čia yra,kas kaip prašo...tas taip moka???
Biesas mokejo bendrai uz viska. Ne uz sildomu grindu plota kurio yra 200 m2 bet uz viska,kaip raso kadastrineje byloje 237 m2 (nustebau toki dideli plota pamates) O tie architektu procentai.... Taip,tai budas papildomai uzsidirbti pinigu.... Architektui sumokejau tik uz projekta ir jo misija buvo baigta.