Aš jas be galo mėgstu
Ir juodas ir žalias, ir su įdaru ir be... nu skanumas nerealus, tik va bėda, kad brudai kalorijų daug turi
QUOTE(erborista @ 2006 03 29, 18:44)
Aš jas be galo mėgstu
Ir juodas ir žalias, ir su įdaru ir be... nu skanumas nerealus, tik va bėda, kad brudai kalorijų daug turi 
Ia mn jos laaabai patinka
QUOTE(zelionuska @ 2005 03 05, 11:47)
Alyvuoges reikia valgyt su kauliukais. Na praryti kauliuka, nes juose labai daug visokiu naudingu medziagu+vitaminu, juk alyvuogiu alieju tai daro is kauliuku?
Alyvuogių aliejų daro iš alyvuogių, ne iš jų kauliukų.. pati mačiau tą visą procesą..
QUOTE(rutulux @ 2006 03 13, 19:53)
noriu paklaust alyvuogių megėjų, koks sūris labiausiai tinka
skaičiau kad ir rūkytas ir Gouda skanu. Kokius dar naudojat?
skaičiau kad ir rūkytas ir Gouda skanu. Kokius dar naudojat?
Man tai feta pirmoj vietoj..
QUOTE(zelionuska @ 2005 03 05, 10:47)
Alyvuoges reikia valgyt su kauliukais. Na praryti kauliuka, nes juose labai daug visokiu naudingu medziagu+vitaminu, juk alyvuogiu alieju tai daro is kauliuku? Aisku, tik sunku nuvalgyti ta "uoga", kai kaulas toks didelis,bet...tada geriau pirkt be kauliuku. Man skaniausios juodosios 'FREGATA'.
Oi oi oi tik jau nevalgykit alyvuogiu su kauliukais!!!!! Siaubas is kur sugalvojot kad galima jas taip praryti,vitaminai kauliukuose,juokaujat, na nebent apendicita gali gauti "dovanu".
Alyvu aliejus gaminamas is "mesingos" dalies patikekit, gyvenu vienam didziausiu alyvuogiu regione.....
beveik jau daugumos rusiu isbandziau alyvuoges
pacio paciausios tai zalio su anciuvais
jega koks skanumelis
juodos labaiu derinasi man i patiekalus
o siaip tai mirtsu del alyvuogiu
suvalgyciau visa indeli
o pacios geriausios mano bandytos tais zaliose mazose skardinese, lengvai atsidaranciose
pacio paciausios tai zalio su anciuvais
juodos labaiu derinasi man i patiekalus
o siaip tai mirtsu del alyvuogiu
o pacios geriausios mano bandytos tais zaliose mazose skardinese, lengvai atsidaranciose
" Pyragas"su alyvuogem

4 kiausiniai
1/2 stiklines yogurto
3/4 stiklines alyvu aliejaus
3 stiklines miltu
1 stikline be kauliuku sukaputu juoduju alyvuogiu
1saukstelis druskos
1 saukstelis dziovintu metu
1 saukstelis kepimo milteliu
Kiausinius,druska,jogurta,alieju,metas gerai ismaisom .
Sukratom miltus su kepimo milt. ir alyvuoges, gerai ismaise supilam i istepta riebalais forma( as daznai kepu mufinu formoje) . Dedam i vid karstumo orkaite ir kepam apie 35-40 min .
QUOTE(Veila @ 2006 06 01, 21:34)
nesuprantu kas man pasidarė
anksčiau pakęst negalėjau, o dabar taip pradėjau svaigt dėl juodų alyvuogių
perskaičiau čia apie visokias įdarytas...eisiu parduotuvių šturmuot 
ar žinojai, kad alyvuogės-suaugusiųjų maistas
Man tai juodosios labai skanu (o seniau nemėgau), bet žaliosios tai fė... Dar nebandžiau įdarytų, net nežinojau, kad tokių yra
Ačiū Jums, reiks išbandyti
O per vieną firmos balių man kolega užrodė, kad labai skanu geriant Starką užvalgyti juodąją alyvuogę
Įtariu, kad ir su brendžiu gerai būtų
O per vieną firmos balių man kolega užrodė, kad labai skanu geriant Starką užvalgyti juodąją alyvuogę
be alyvuogių gyventi negaliu. pas mane šaldytuve visada, visokių, kokių tik nori. Skaniausios aišku žaliosios įdarytos su ančiuviais ir pelėsinu sūriu
, bet jau pastarosios brangios -
na su citrina man tirkai neskanu
aš net galvoju, kad su alyvuogėm ką nors gaminti neverta - jas tiesiog vienas valgyti ar prikąsti prie ko nors. Kam slopinti jų skonį užgožiant kitais produktais.nesenai nuvariau į tokią bjaurią parduotuvę šalia namų ) einu kai jau nėra kitos išieties - ir ką jūs visa lentyna pririkiuota įdarytų alyvuogių - su kuo tik nori : su krevetėm, lašiša, tunu suskaičiavau gal 14 rūšių
aš net galvoju, kad su alyvuogėm ką nors gaminti neverta - jas tiesiog vienas valgyti ar prikąsti prie ko nors. Kam slopinti jų skonį užgožiant kitais produktais.nesenai nuvariau į tokią bjaurią parduotuvę šalia namų ) einu kai jau nėra kitos išieties - ir ką jūs visa lentyna pririkiuota įdarytų alyvuogių - su kuo tik nori : su krevetėm, lašiša, tunu suskaičiavau gal 14 rūšių








