Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 20 tema

QUOTE(arkava @ 2013 08 23, 21:16)
kai reikejo juosteliu - pjausciau metalo pjukleliu...

Tikriausiai pjovei atviroje erdvėje. Mano atveju vienoje XPS pusėje bus gruntas. Tai labai sunkina gero pjovimo galimybes. Gali būti kreiva. Reikia kažko gana idealaus.
Atsakyti
Atviroje.
Tavo atveju problematiska. Gal bulgarke su siauru dantytu disk u mazom apsukom...

QUOTE(cibulis @ 2013 08 23, 20:29)
Tikriausiai pjovei atviroje erdvėje. Mano atveju vienoje XPS pusėje bus gruntas. Tai labai sunkina gero pjovimo galimybes. Gali būti kreiva. Reikia kažko gana idealaus.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 17, 07:51)
Beje, gal kas žinote, kur Lietuvoje galima įsigyti keraminių blokelių, kurių vidaus oro tarpai užpildyti apšiltinimo medžiaga. Tai irgi būdas panaikinti šilumos tiltelį per polius.

Žodžiu, polių įtakos panaikinimui turiu tokius variantus:

1. Vertikalus "sijonas" visu namo perimetru nuo rostverko apačios žemyn. Papildomas apšiltinimo aukštis būtų 58,5 cm. Šiuo atveju būtų bandoma kovoti su pačiais poliais. Patinka tuo, kad nenukenčia namo konstrukcijų tvirtumas, nors nauda gali būti ganėtinai maža.

2. Ieškoti šiltos ir tvirtos medžiagos, kuria išmūryti (iškloti) rostverko viršų. Tai gali būti minėtas purenintas arba keraminiai blokeliai su papildomu apšiltinimo sluoksniu viduje. Purenitas šiltas, bet ne itin tvirtas. Su keraminėmis plytomis - daug geriau.\

Beje, gal įmanomas toks variantas. Perku paprastus keraminius blokelius, o oro tarpus užpučiu PIR putomis. Tokiais blokeliais mūrijam pirmą mūro eilę.


Keraminiai blokeliai su užpildu šilumą izoliuoja geriau tik horizontalia kryptimi. Vertikaliai šiluma vaikšto taip pat sėkmingai ir rostverko izoliavimui jie netiktų.
Purenitas neprieinama medžiaga, gamintojai į užklausas nereguoja.
Lieka du variantai: pora apatinių eilių akytbetonio arba putstiklio blokeliai. Iš putstiklio daro "super" termoizoliacinį kamino blokelį, kuris atskiria šiltą apačią ir
šaltą viršų. Jį galima pačiupinėti pas kaminų pardavėjus. Man atrodo ši medžiaga (cellular glass) su Lambda 0,045-0,1 W/mk geriausiai tiktų spręsti rostverko izoliavimo problemą iš viršaus. Jau 10-15 cm sluoksnis ant rostverko duotų R~2 varžą, kas ženkliai pagerintų situaciją ir nereikėtų žaisti su polių šiltinimu. Kitas klausimas kur gauti šios medžiagos, bet pasistengus turėtų pavykti lengviau nei su Purenit.
Šiuo atveju grindų apšiltinimo sluoksnis turėtų maždaug sutapti su putstiklio sluoksniu, kas turėjo būti numatyta jau projektavimo stadijoje.
Jau buvo kalbėta apie šią medžiagą, bet tikriausiai dėl riboto prieinamumo nelabai kas ją naudoja Lietuvoje.
Pasiskaityti apie ją galima čia: http://www.foamglas....d...874&type=42
Ne tiek ir daug reikėtų šios medžiagos.
Atsakyti
Sudrankiu pavadinimas, kurie pridare broko su mano rostverko apsiltinimu, yra "MP investicijos". Mano nuosirdus patarimas - apeikit juos ratu. Be to ir rostverka vietomis ispute, nes silpnai paramste, todel po to slifavo dvi dienas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 24 rugpjūčio 2013 - 19:07
QUOTE(Igr540 @ 2013 08 24, 20:28)
Kažkaip susimėčiau, čia tie patys ar skirtingi?

Polius man darė UAB "Pamatų ranga". Jie - generaliniai rangovai. Rostverkui jie samdė UAB " MP investicijos". Būtent pastarieji privėlė broko ir atsisakė jį pašalinti. Broką sutvarkė "Pamatų ranga". Dabar jau ir aš patenkintas.

Štai kaip viskas šiandieną buvo.

1. Kadangi buvo sudėtas frezuotas XPS, jie nusprendė jį šlifuoti, kol XPS vertikali plokštuma bus lygi. Štai čia vaizdas, kaip atrodo su tarka nuskurstas XPS. Skutimo atstumas - tarp dviejų polių. Taip pat buvo užtaisytos ir skylės su poliuretaniniais klijais. Man statybininkų žmogiškai pagailo, todėl mes nutarėme, kad taip idealiai nešveisime, o tarpus užpurkšime poliuretaniniais klijais.
2. Antras etapas - visų skylių užtaisymas. Vienos (mažos) tik nupurkštos poliuretano klijais (pasirodo klijų liamda 0,036, o XPS - 0,037), o didesnės užkištos XPS pjaustiniais.
3. Tada buvo užpurkšti tarpai iki polių.
4. O štai čia matyti, kaip buvo užpurkštos mažos skylutės.
5. Ties kiekvienu poliu 10 cm storio XPSe reikėjo daryti 1-2 cm (o vienoje vietoje ir 5 cm) išgraužas. Natūralu, kad toje vietoje apšiltinimo storis suplonėjo. Statybininkai turėjo du 2,4 m ilgio 2 cm storio XPS lapus. Aš juos supjausčiau kas 30 cm. Šiais lapais (dėl išgraužų geltoname XPSe) papildomai apklijavome kiekvieną polį.
6. Galutinis rostverko sijonas atrodo štai taip.
7. Man dar šovė viena kreiva mintis: pasidaryti ne tik vertikalų, bet ir horizontalų sijoną. Žemė aplinkui nesenai kastai, judinta. Ją atkasti bus tikrai nesunku. Aš tik galvoju kokiame gylyje nuo žemės paviršiaus geriau dėti horizontalų XPS sijoną: 40 cm gylyje ar 1 metro gylyje. Dėčiau 30 cm pločio ir 5 cm storio lapus aplink visą namą. Aiškesnis vaizdas štai čia. O gal man visai neverta daryti to sijono?


Dar vienas dalykas. Kaimynas fasadui atsivežė EPS-100 (neoporą). Pasirodo, kad EPS-70 neoporo šilumos laidumas - 0,032, o EPS-100 šilumos laidumas - 0,031. Mano PHPP skaičiavimuose visur naudota 0,032 reikšmė. Kaimynas sako, kad klinkeriui EPS-70 - per silpnas. Reikia EPS-100. Aš visą fasadą žadu apdailinti klinkerio plytelėms, todėl naudosiu EPS-100 (neoporą). O tai reiškia, kad eliminuosiu smeigių įtaką.

Skirtumas tarp 0,032 ir 0,031 vaizdžiau. Aš dėsiu 35 cm apšiltinimo sluoksnį. Jei dėčiau 0,032, tai R būtų 10,9375, o jei 0,031, tai R bus - 11,29. Skirtumas gana ženklus.

Dar vienas dalykas - plytos. Visuose PHPP skaičiavimuose naudota Alytaus keramikos liamda reikšmė, kuri yra 0,43. Aš sienas mūrysiu iš Lode plytų. Jų liamda reikšmė yra 0,373. Tai dar vienas nedidelis pliusas sienai.

Žodžiu, vis dar lieka viltis pastatyti tikrą pasyvų namą. Arba bent jau labai labai šiltą namą.

P.S. Dar apie chaltarūščikus iš "MP investicijų". Pagal sutartį po rostverku turėjo sudėti 30 cm pločio XPS apšiltinimą. Jie nupirko frezuotą Finnfoam XPS. Jo aukštis būna tik 58,5 cm (nefrezuoto - 60 cm). 58,5 cm XPS jie pjaustė per pusė. Vadinasi maksimalus apšiltinimo storis išėjo 29,25 cm. Matavau viso rostverko storį. Jis siekia nuo 29,2 iki 32 cm. Natūralu, kad vietomis apšiltinimo storio trūksta. Žodžiu, žiauriai gerai, kad nusprendžiau daryti vertikalų sijoną. Atsikasiau rosverką, radau broką, jį pašalinome ir dar papildomai apšiltinimo pamatus.

Apie finansus. Nuderėjau 2000 Lt nuolaidą. Tai reiškia, kad sijonas įrengtas nemokamai, nes man jis būtų kainavęs apie 1400-1600 Lt. Be to, dar ir pamatai atpigo apie 400-600 Lt. Dar ir brokas pašalintas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 24 rugpjūčio 2013 - 22:07
QUOTE(BangaS @ 2013 08 24, 12:43)
Lieka du variantai: pora apatinių eilių akytbetonio arba putstiklio blokeliai.

Tiek vienas, tiek kitas variantas atkrenta. Akytbetonis - man per skystas, o putstiklio nieškosiu, nes nenoriu. Pirmadienį iš latvių atvaro dvi fūros plytų (17 500 vnt.). AŠ noriu ne tik šilto, bet ir tvirto namo. Vien šiltumas - niekas. Namas dar turi būti tvirtas. Puiku, jei namas liks anūkams. Nuplėš, jei bus pasenęs, fasado neoporas, sudėjęs naują ir namas dar stovės ir stovės.

Tik nereikia man aiškinti, kad vaikai/anūkai negyvena senelių namuose (taikau ne jums). Gyvena dar ir kaip. Nesame mes tokie turtingi, kad mūsų vaikai ir anūkai gerus namus kas 30-50 metų perstatinėtų. Be to, mano sklypas tik 8 km iki Vilniaus centro. Vien dėl vietos namas turi vertę.
Papildyta:
QUOTE(Viliusu @ 2013 08 23, 23:11)
Samdyk normalu rangova, mokek normalius pinigus ir nereiks taip sirdgelos lieti forume. Kai susergam begam pas diplomuotus medikus, taciau nesikreipiam pas "babce" ,kuri gerai zolem "gydo".

Apie rangovus. Siunčiau užklausą kelioms firmoms dėl namo statybos iki rakto. Viena jų paskaičiavo, kad poliniai pamatai kainuoja 60 000 (man padarė beveik per pusę pigiau). plytos kaina nurodė - 0,70 Lt (kai lietuviškų galiu gauti po 0,59-0,64 Lt). Čia jau grobuoniškumas ir kliento kvailinimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 24 rugpjūčio 2013 - 22:35
QUOTE(cibulis @ 2013 08 24, 21:55)
7. Man dar šovė viena kreiva mintis: pasidaryti ne tik vertikalų, bet ir horizontalų sijoną. Žemė aplinkui nesenai kastai, judinta. Ją atkasti bus tikrai nesunku. Aš tik galvoju kokiame gylyje nuo žemės paviršiaus geriau dėti horizontalų XPS sijoną: 40 cm gylyje ar 1 metro gylyje. Dėčiau 30 cm pločio ir 5 cm storio lapus aplink visą namą. Aiškesnis vaizdas štai


Papildomas 30 cm sijonas 40 cm nieko neduos. Geriau pratęsti jau esamą sijoną, kad ir horizontalia kryptimi. Kiek tai pakels grunto po rostverku temperatūrą neaišku, tikriausiai labai mažai. Taupant xps galima daryti plonėjantį sijoną, nes arčiau rostverko reikia storiausio sluoksnio, o toliau plonėjančio.
Šioje vietoje reikia įrenginėti drenažą, kuris yra kur kas svarbesnis nei sijonėlio niuasai. Nuo grunto drėgmės priklausys daug dugiau, nes sausas gruntas yra šilumos izoliatorius.
Sausas smėlis yra tik dvigubai blogesnis šilumos izoliatorius nei medis.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 24, 21:55)
6. Galutinis rostverko sijonas atrodo štai taip.


Kam tas is po pamato islindes gumbas jai pamata siltinsi 25cm ?

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 24, 22:55)
Polius man darė UAB "Pamatų ranga". Jie - generaliniai rangovai. Rostverkui jie samdė UAB " MP investicijos". Būtent pastarieji privėlė broko ir atsisakė jį pašalinti. Broką sutvarkė "Pamatų ranga". Dabar jau ir aš patenkintas.



Aš paskaičiusi net nusigandau, kad pas Cibuli dirba mano rekomenduoti statybininkai.... Pasirodo ne jie. Na ir ačiu dievui, nes dabar nelinkečiau jiems susidurti, kadangi apie juos susidariau gera nuomone, o apie cibuli pradejau mastyti...
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2013 08 25, 10:03)
Papildomas 30 cm sijonas 40 cm nieko neduos. Geriau pratęsti jau esamą sijoną, kad ir horizontalia kryptimi. Kiek tai pakels grunto po rostverku temperatūrą neaišku, tikriausiai labai mažai. Taupant xps galima daryti plonėjantį sijoną, nes arčiau rostverko reikia storiausio sluoksnio, o toliau plonėjančio.
Šioje vietoje reikia įrenginėti drenažą, kuris yra kur kas svarbesnis nei sijonėlio niuasai. Nuo grunto drėgmės priklausys daug dugiau, nes sausas gruntas yra šilumos izoliatorius.
Sausas smėlis yra tik dvigubai blogesnis šilumos izoliatorius nei medis.

Aš būtent ir kalbu apie esamo sijono pratęsima. Tik ne vertikalia kryptimi, o horizontalia. Klausimas tik toks, kur tą papildomą sijoną geriau jungti: 40 cm gylyje (jungti prie vertikalaus sijono viršaus) ar 1 metro gylyje (jungti prie vertikalaus sijono apačios).

Dar dėl drenažo. Mano sklypo gruntas - smėlis maišytas su žvyru. Tai iš esmės labai gerai vandenį drenuojantis gruntas. Jūs bet kuriuo atveju tokiam gruntui siūlote daryti drenažą? Ar teisingai supratau.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2013 08 25, 10:36)
Kam tas is po pamato islindes gumbas jai pamata siltinsi 25cm ?

Jei tu kalbi apie tą mėlynos spalvos gumbą, tai galiu atsakyti. Jis klijuotas toje vietoje, kur yra poliai. Nes 1,23 cm ilgio XPS lapo negalima idealiai priglausti ir prie rostverko, ir prie poliaus. Teko ties poliais daryti išgraužas, išpjovas. Sumažėjusiam XPS storiui kompensuoti ir buvo sumontuoti tie papildomi mėlyni gumbai.

Atkreipk dėmesį, kad visas XPS ir tie mėlyni gumbai, kurie dabar yra matomi, bus paslėpti po žeme. Dabar matomo XPS viršus yra 40 cm po žeme.

Arba: dabar matomo XPS viršus yra 40 cm po žeme, o apačia (ji nematom) net 1 metras žemiau sklypo paviršiaus.


Papildyta:
QUOTE(Liepsnele111 @ 2013 08 25, 11:38)
Aš paskaičiusi net nusigandau, kad pas Cibuli dirba mano rekomenduoti statybininkai.... Pasirodo ne jie. Na ir ačiu dievui, nes dabar nelinkečiau jiems susidurti, kadangi apie juos susidariau gera nuomone, o apie cibuli pradejau mastyti...

Ačiū už gražius žodžius. 4u.gif Sakinį po daugtaškio galėjote ir pabaigti.

Beje, o kokios srities statybininkus jūs man norėjote ar net rekomendavote?

Aš norėjau tik kokybiškai atlikto darbo. Patys kalti, kad primalė šūdo. Net sutartyje buvo punktas, kad po rostverku turi būti sudėtas 30 cm pločio XPS. Tai jei jie perka 58,5 cm pločio lapą ir jį pjauna pusiau, tai niekaip neišeina 30 cm plotis. Dėl šitos vietos aš net nesikabinėjau, nors reikėjo. AŠ tik paprašiau panaikinti akivaizdų broką: tarpus, skyles.

Aš iš pradžių net pats medžiagas pirkau, mokėjau už broko taisymą. Bet kai matai, kad broko taisymas virsta ne ką mažesniu broku, tai ir pasielgiau kaip privalėjau.

Realiai jiems broko ištaisymas kainavo vos 2000 Lt, nors manyčiau, kad broko, mano nervų ir laiko gaišimo buvo už daug didesnę sumą pinigų.

O jūs čia dabar mane moralizuojate. Aš irgi jumis nusivyliau.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 25, 12:36)
Jei tu kalbi apie tą mėlynos spalvos gumbą, tai galiu atsakyti. Jis klijuotas toje vietoje, kur yra poliai. Nes 1,23 cm ilgio XPS lapo negalima idealiai priglausti ir prie rostverko, ir prie poliaus. Teko ties poliais daryti išgraužas, išpjovas. Sumažėjusiam XPS storiui kompensuoti ir buvo sumontuoti tie papildomi mėlyni gumbai.


As apie geltona finofoam matoma
http://www.part.lt/p...c1470e02619.jpg
manau tu ji sijoneliu vadini. Tas geltonas turi buti arba isvis neislindes arba islindes tiekpat kokiu storiu siltinsi pamatus.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 08 25, 13:38)
As apie geltona finofoam matoma
http://www.part.lt/p...c1470e02619.jpg
manau tu ji sijoneliu vadini. Tas geltonas turi buti arba isvis neislindes arba islindes tiekpat kokiu storiu siltinsi pamatus.

Gal taip aiškiau?

Atsakyti