Įkraunama...
Įkraunama...

Hypno gimdymas

QUOTE(LasiukeUK @ 2013 06 11, 22:34)
Na, cia turbut kazkas panasaus i "mama sau guli atsipalaidavusi" situacija. Labai man patiko, noreciau tokio gimdymo. Reikes gal pasidometi kai ateis laikas.

Aha, sita maciau - cia is Naujosis Zelandijos Hypno klinikos 4u.gif siaip labai realus video, didzioji dalis moteru galetu taip pagimdyti smile.gif Man labai patiko vyro vaidmuo - taip subtilu ir miela wub.gif
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2013 06 12, 09:25)
Tikrai gražu ir inspiruoja drinks_cheers.gif Ir aš norėčiau tokio gimdymo.

Tik  įdomu - o jei net aktyviai stumiant vaikas eina labai lėtai ir išnaudoja visas įmanomas paskutinio gimd, etapo  laiko normas (ligoninėje tokiais atvejais jau daro ekstra CP dėl galimos  hipoksijos) ? Tai kaip tada  hypno  atveju  -  ar gimdymas dar nepailgėtų?  g.gif
Gal kas turite žinių šiuo klausimu ? 4u.gif

Tai kad teigiama atvirksciai, kad pagimdoma greiciau, nes kunas atsipalaiduoja ir idealiai atlieka savo darba 4u.gif

Kaip noretusi kad kas su patirtim prabiltu blush2.gif jei, ne tai as busiu pirmoji kai laikas ateis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blyksteli: 12 birželio 2013 - 11:18
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 06 11, 22:34)
Na, cia turbut kazkas panasaus i "mama sau guli atsipalaidavusi" situacija. Labai man patiko, noreciau tokio gimdymo. Reikes gal pasidometi kai ateis laikas.

oi kaip.. wub.gif
aha, man su laaaabai greitu kaklelio atsiverimu ir draskanciu zaibisku isstumimu (as naturali "oksitocinuke" - kaip uzskatinta) galima tik pasvajoti... wub.gif

apskritai, galima tik pasvajoti. Blyksteli, aisku, nepersistenkit su svajomis, bet tai, ka cia matau, yra tikrai siektina ir labai labai grazu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2013 06 12, 13:53)
aha, man su laaaabai greitu kaklelio atsiverimu ir draskanciu zaibisku isstumimu (as naturali "oksitocinuke" - kaip uzskatinta) galima tik pasvajoti... wub.gif

Man, su itin lėtom ir ilgom stangom net vertikalioje padėtyje - irgi galima tik pasvajoti smile.gif

Kita vertus, tokie lėti tempai laabai sumažina traumų bei plyšimų tikimybę. Kai viskas juda vėžlio greičiu, su stabtelėjimais kas žingsnį - susitraumuot beveik neįmanoma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 12 birželio 2013 - 13:28
QUOTE(flight @ 2013 06 11, 08:06)
Kaip įdomu.  4u.gif O kokiais metodais galima padėti ar "suiįtakoti" kūną, kad jis stumtų pats tiek kiek reikia? Tarkim, tokiu atveju, jei stangos labai ilgos ir lėtos ?
Tinkamai parinkta poza, kas dar?

Dėl personalo Lt, tai šiuo metu ieškau (po dviejų labai gražių ir panašių į tuos hipno gimdymus filmukuose) naminių gimdymų kažko bent truputį ne technokratiško ir tolerantiško natūraliai eigai  Vilniaus ligoninėse. Kol kas - nieko nerandu sad.gif Apie pozą jau net nekalbu, vienareikšmiškai - ant "lėktuvo". KAs iš to pasiruošimo, jei pvz.,  įstatys lašelinę su skatinamaisiais net nepainformavę doh.gif

Jūs ne Lt, jums tikrai lengviau šiuo klausimu.

Pasidomėk , net M Odenas yra kalbėjęs apie fenomeną, kai vaikas 'eject itself' - t.y. motina ne sutelkia pastangas stūmimui, o jos kūn raumenys susitraukia tokiu būdu, jog patys stumia vaiką gimdymo takais, na ir vaikas iriasi. Papildomai stumti mamai nereikia.

Tai iš dalies pajaučiau antro gimdymo metu, kai vaikas pats ėjo, sąmoningai sulaikyti buvo beveik neįmanoma.

Manau, taip nutinka tais atvejais, kai sąrėmiai ir stangos natūraliai stiprėja ir pasiekia kulminaciją. Jei dėl kažkokių priežasčių veikla stoja, kad ir nežymiai, sąrėmiai (stangos) silpsta, tuomet motinai būtina panaudoti ir aktyvų stūmimą pagal savo kūno (ne gyd komandos) signalus.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 06 12, 12:12)

Kita vertus, tokie lėti tempai laabai sumažina traumų bei plyšimų tikimybę. Kai viskas juda vėžlio greičiu, su stabtelėjimais kas žingsnį - susitraumuot beveik neįmanoma.

thumbup.gif Ina May Gaskin irgi ta pabrezia - kad kuo letesne 3 stadija, tuo lengviau isvengti plysimu. Siaip jeigu mama ir vaikas jauciasi gerai, nera kur skubeti.
Atsakyti
Ir aš norėčiau taip wub.gif Nors antrą kartą kažkas į tą pusę buvo - per sąrėmius kvėpavau, buvau maksimaliai atsipalaidavus, skausmas buvo minimalus, net nepavadinčiau to skausmu, tiesiog jausmas ir net visai malonus, kai žinai, kad čia tavo vaikelis ateina smile.gif O stumiant kažkiek dėjau pastangų, bet nepersistengiau, viskas užtruko gal pusvalandį, buvo labai įdomu jausti, kaip slenka į priekį ir grįžta galvutė - du žingsniai į priekį, vienas atgal smile.gif Bet vis tiek norėčiau patirti tokį savaiminį, absoliučiai natūralų gimdymą, kai elgiesi visiškai instinktyviai, o medikas tik būna šalia ir stebi, kad viskas būtų gerai, bet nė truputėlio nesikiša rolleyes.gif
Atsakyti
Blyksteli,, o kaip vyksta pasiruosimas?

Mano supratimu, cia jis yra labai ir labai svarbus. Ypac pirmakartei.. g.gif nes klausytis savo kuno kalbos irgi didelis dalykas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2013 06 13, 10:57)
Blyksteli,, o kaip vyksta pasiruosimas?

Labai geras klausimas thumbup.gif

Siaip jau rasiau, kad turiu moteriske pasoneje, kuri tuo uzsiima ax.gif mudu su vyru lankomes pas ja karts nuo karto ir turime tokius hypnoterapijos seansus, ji moko mus abu atsipailduot ir nebijot, kvepavimo technikos, meditacijos, duoda praktisku patarimu tiek man, tiek mano vyrui (jo vaidmuo ypatingai svarbus gimdymo procese).
Perskaiciau sia knyga:
user posted image
Ji kaip visa ko pagrindas smile.gif

Is esmes, as nesakau "NE" net ir nuskausminamiesiems, nes niekada nezinai, kas laukia (pfu pfu pfu), bet tikiu ir be galo noriu pagimdyti ramiai, naturaliai, laimingai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Blyksteli @ 2013 06 13, 12:55)
Labai geras klausimas  thumbup.gif

Siaip jau rasiau, kad turiu moteriske pasoneje, kuri tuo uzsiima  ax.gif mudu su vyru lankomes pas ja karts nuo karto ir turime tokius hypnoterapijos seansus, ji moko mus abu atsipailduot ir nebijot, kvepavimo technikos, meditacijos, duoda praktisku patarimu tiek man, tiek mano vyrui (jo vaidmuo ypatingai svarbus gimdymo procese).
Perskaiciau sia knyga:
user posted image
Ji kaip visa ko pagrindas  smile.gif

Is esmes, as nesakau "NE" net ir nuskausminamiesiems, nes niekada nezinai, kas laukia (pfu pfu pfu), bet tikiu ir be galo noriu pagimdyti ramiai, naturaliai, laimingai  ax.gif

Super,sekmes Jums mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Pati dar neskaičiau, tik pamačiau - hypno gimdymo istorija, tik perspėju, yra viena nuotrauka, kur vaikelis tik ką gimęs, kraujukas nenuvalytas mirksiukas.gif
Atsakyti
Kokia šauni tema!!
Man irgi labai įdomu, skamba labai priimtinai, tik mažai dar teko girdėt apie hypno gimdymą. Būtinai per likusį nėštumo laiką stengsiuosi pasiruošti ir nusiteikti tai ramybei.
Dukrą pagimdžiau tūpdamasi per kiekvieną stangą. Stūmiau, bet man toji gimdymo dalis buvo tokia savaime einanti - su kiekviena stanga tūpiuosi ir stūmiu. Prisimenu ją kaip malonią (tuo pačiu ir baisią-negi jau, negi tuoj bus viskas, negi?!), neskausmingą, o su tuo dideliu slėgiu, kaip aprašo gimdyvė aukščiau įkeltoje nuorodoje.
Atsakyti
Michael was standing behind the toilet. I wrapped my hands around the back of his neck for support and hovered over the toilet while my body pushed down. I still didn’t want to move back to the bed, so Stephanie came in the bathroom, sat on the floor, and flashed a light up my hoo-ha whenever my body would push during a contraction. The baby was descending more with every contraction. She stood up and said, “Yeaaa, you’re not going to make it into the tub."

Man cia geriausia istrauka, pribuveja su prozektorium sviecia i "gera vieta" atsisedus ant zemes, kol gimdyve "kybo" virs toleto lotuliukas.gif Cia kazkurioj kitoj temoj dalyves vis bande irodyti, kad gimdyme labai svarbu kad akuserei butu patogu ir nugaros neskaudetu doh.gif

Sorry, off-topic biggrin.gif
Atsakyti