QUOTE(klaara @ 2013 07 01, 00:04)
Labai geras straipsnis

QUOTE(klaara @ 2013 06 30, 22:04)
Kuo toliau tuo idomiau darosi, gal ir susigundysiu kai ateis laikas

Kate Middleton irgi ruosiasi gimdyti su Hypnobirthing pagalba:
Kate Middleton considers Hypnobirthing
Kate Middleton considers Hypnobirthing
Čia gal ne apie hipnozę, bet apie atsipalaidavimą nėštumo metu kaip vieną iš savihipnozės būdų. Nemokamai.
http://www.borndirec...-for-Childbirth
http://www.borndirec...-for-Childbirth
Apie hypno gimdymą iki šiol neteko girdėti
Bet savo patirtim pasidalinsiu. Nes iš dalies buvo panašus gimdymas. Iš karto prašiau, kad leistų stumti kada norėsiu, be komandų. Kaklelis atsidarė greit ir lengvai, ir toliau mane paliko ramybėje, kad stumčiau kai norėsiu. Stangos truko beveik 2 val, per jas aš daugumą laiko pramiegojau
Labai norėjosi miego. Prabusdavau, kai užeidavo sąrėmis, ir po sąrėmio vėl užmigdavau tuoj pat. Sąmoningai nestūmiau, nieks neliepė, o aš ir nenorėjau
Laidau kūnui daryti, ką jis nori daryti. Tiesą sakant, nelabai įsivaizduoju, ką aš ten būčiau galėjus padėti sąmoningai. Jausmas toks, kad tikrai ten nelabai ką gali kontroliuoti
Kaip vėmimas
Nei vemt per prievartą gali, nei vėmimo sulaikyt - tai čia tas pats, neįsivaizduoju, kaip galima stumt, jei neina savaime, o jau kai eina, tai nesulaikysi.
Būčiau anksčiau girdėjus apie tokius gimdymus, turbūt būtų buvę dar lengviau, dabar biškį buvo neramu, kas čia vyksta, kodėl aš miegu, gal reikia "dirbti", "stumti" (o aš tingiu, miegot noriu
).
Šiaip tai lengva gimdyt, kai pagalvoji - reikia tik nieko nedaryt

Būčiau anksčiau girdėjus apie tokius gimdymus, turbūt būtų buvę dar lengviau, dabar biškį buvo neramu, kas čia vyksta, kodėl aš miegu, gal reikia "dirbti", "stumti" (o aš tingiu, miegot noriu

Šiaip tai lengva gimdyt, kai pagalvoji - reikia tik nieko nedaryt

Stumt ateina noras, panašus kaip noras tuštintis, sorry už palyginimą, na bet panašus būna jausmas. Kai vaikas nusileidžia ir spaudžia tiesjąją žarną, tai labai natūraliai atsiranda poreikis stumti. Aš dukrą stumčiojau kelias valandas. Ne specialiai, nes atsidarymas buvo 10cm, o dėl to, kad vos užeina sąrėmis, iškart visas kūnas tiesiog duoda dirgiklį stumti.
Neįsivaizduoju stūmimo be to natūralaus dirgiklio
Bet įsivaizduoju gimdymą ir be stūmimo, kai pats vaikas išeina. Kažką panašaus parytiau ir su sūnum, nors su juo - jis labai greitai ir veržliai pats ėjo, bet ir mano kūnas buvo porekyje stumti.
Neįsivaizduoju stūmimo be to natūralaus dirgiklio

Bet įsivaizduoju gimdymą ir be stūmimo, kai pats vaikas išeina. Kažką panašaus parytiau ir su sūnum, nors su juo - jis labai greitai ir veržliai pats ėjo, bet ir mano kūnas buvo porekyje stumti.
Manjana, puiki patirtis
tik padrasina nebijoti, o megautis
Is esmes esu nustebusi temos dalyviu pozityvumu, tolerantiskumu, supratingumu - saunuoles moterys
Man liko vos kelios dienos iki numatytos datos, o kolkas laukiam pasisakymu

Man liko vos kelios dienos iki numatytos datos, o kolkas laukiam pasisakymu

Puiki tema! Aš taip pat nemažai skaičiau ir filmukų peržiūrėjau apie hypnobirth, labai norėčiau tokio gimdymo. Tik štai gyvenant LT susiduri su tuo sovietiniu požiūriu, kiek ieškau ir skaitau apie mūsiškes ligonines, niekur nerandu aiškios krypties tokio gimdymo skatinimui
KKGN turbūt arčiausiai to, bet į Kauną nesinori važiuoti...
Blyksteli, sėkmės jums pagimdyti, kaip svajojate ir labai lauksim gyvų įspūdžių. Neteko skaityti dar tokios lietuviškos istorijos, būtų labai įdomu

Blyksteli, sėkmės jums pagimdyti, kaip svajojate ir labai lauksim gyvų įspūdžių. Neteko skaityti dar tokios lietuviškos istorijos, būtų labai įdomu

QUOTE(Jurgiux2 @ 2013 07 14, 22:10)
Tik štai gyvenant LT susiduri su tuo sovietiniu požiūriu, kiek ieškau ir skaitau apie mūsiškes ligonines, niekur nerandu aiškios krypties tokio gimdymo skatinimui

Kalbėjau nesenai su vienu VGN gydytoju, tai patvirtino, kad jie dabar propaguoja tas "išvkėpuojamąsias stangas". Kitas klausimas - kaip įmanoma patirti hypno gimdymą, kai tave kas kiek laiko paguldo, kad pamatuotų širdelės tonus; kai atėjus laikui būtina gultis ant gimdymo stalo ir t.t.

Skaitau ir vis savo gimdymą prisimenu... Na jis nebuvo Hypno, bet...
Per nėštumą nuteikinėjau save, kad man neskaudės (bėgant dienoms ėmiau tvirtai tuo tikėti) aišku kiti tik pasijuokdavo iš to. Tipo pati pamatysi
Prieš važiuojant į GN įsirašiau delfinų ir jūros garsų muzikos (jos paklausydavau ir nėštumo metu) man ji prie širdies ir raminamai veikia. Prasidėjus veiklai, jau gimdykloje, užsidėjau ausinuką su muzika. Atėjusi akušerė nusprendė, kad man visai neskauda jei dar muzikos klausau
Nors pamačius atsidarymą persigalvojo
Nesakau, kad neskaudėjo. Skaudėjo net gi labai, bet per visą gimdymą neišleidau nė garselio, nesupanikavau, nepavargau ir buvau nusiteikusi ramiai. Savo stūmimo jėgą panaudojau tik todėl, kad labai ilgai galvytė neįsistatė, tai taip palengvinau sau kančias. O pagimdžiau per vieną sarėmį. Akušerė vos spėjo persirengti
Plyšau, bet tik todėl, kad akušerė nespėjo petukų išsukti...
Va taip ramiai, tyliai, be panikos gimė mano dukrytė.
O viską dariau intuityviai.
Per nėštumą nuteikinėjau save, kad man neskaudės (bėgant dienoms ėmiau tvirtai tuo tikėti) aišku kiti tik pasijuokdavo iš to. Tipo pati pamatysi

Prieš važiuojant į GN įsirašiau delfinų ir jūros garsų muzikos (jos paklausydavau ir nėštumo metu) man ji prie širdies ir raminamai veikia. Prasidėjus veiklai, jau gimdykloje, užsidėjau ausinuką su muzika. Atėjusi akušerė nusprendė, kad man visai neskauda jei dar muzikos klausau

Nesakau, kad neskaudėjo. Skaudėjo net gi labai, bet per visą gimdymą neišleidau nė garselio, nesupanikavau, nepavargau ir buvau nusiteikusi ramiai. Savo stūmimo jėgą panaudojau tik todėl, kad labai ilgai galvytė neįsistatė, tai taip palengvinau sau kančias. O pagimdžiau per vieną sarėmį. Akušerė vos spėjo persirengti

QUOTE(angelface @ 2013 07 16, 21:48)
Skaitau ir vis savo gimdymą prisimenu... Na jis nebuvo Hypno, bet...
Nors pamačius atsidarymą persigalvojo
Plyšau, bet tik todėl, kad akušerė nespėjo petukų išsukti...
O viską dariau intuityviai.

Mielai skamba

Flight, su kuriuo gydytoju bendravote VGN'e?