Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba VI

Kiek žinau angina yra alerginė reakcija- daugumoje į pieną.
Silveri, pernai gi buvo tas pat . Ledų perteklius ir va tokia pat reakcija. Gali būti, kad jei tu turi problemų su pieno baltymu, tavo vaikams ji irgi persidavė. Bet tai gali būti ir reakcija į dar kažką. Pastebėk ilgiau kas vyko iki anginos. Pamatysi dėsniningumus.
Atsakyti
Pagaliau radau straipsni, nes ivedus "senoves lietuviu mityba' daug birzgalo ismeta, Stai cia paaiskinama, kad mums Paleo labai net tinka:
http://www.technolog...straipsnis-5149

Istrauka;
Valstiečių ir didikų virtuvė

Nuo senų senovės lietuviai pirmiausiai buvo „mėsėdžių“ tauta. Anot Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto Archeologijos katedros vedėjo prof. Aleksiejaus Luchtano, archeologiniai tyrimai rodo, kad iki 14-to amžiaus pabaigos daržų pas mus nebuvo.

„Kaip prabangos dalykas atsirasdavo diduomenės, bažnyčios hierarchų sodai, bet juose buvo auginami tik vaismedžiai. Archeologiniai tyrimai Kernavėje parodė, kad šalia gyvenvietės buvo dideli dirbami laukai, bet daržovių juose praktiškai nebuvo. Pavyzdžiui, baltus labai stebindavo, kad kryžiuočiai valgo lapus. Pasirodo, tai buvo kopūstai. Pomidorai apskritai išplito tik praėjusiame amžiuje“, - pasakojo pašnekovas.

Tiesa, mūsų protėviai valgydavo daug miško uogų, laukinių serbentų, obuolių, kriaušių, slyvų, o iš daržovių buvo auginamos nebent ropės, burokėliai ir ridikai.
Atsakyti
QUOTE(Muera @ 2013 06 11, 12:50)
Pagaliau radau straipsni, nes ivedus "senoves lietuviu mityba' daug birzgalo ismeta,

Tiesa, mūsų protėviai valgydavo daug miško uogų, laukinių serbentų, obuolių, kriaušių, slyvų, o iš daržovių buvo auginamos nebent ropės, burokėliai ir ridikai.

reikėjo dar giliau pažvelgt

QUOTE
Pagal Bibliją, Adomas ir Ieva susilaukė dviejų sūnų. Vyresnysis vadinosi Kainas, o jaunesnysis Abelis. Kainas dirbo žemę, o Abelis ganė avis. Vieną kartą abu broliai išėjo Dievui aukoti atnašų. Jie pasidarė aukurus, prikrovė ant jų malkų ir uždegė. Ant malkų Kainas padėjo savo užaugintus javus ir vaisius, o Abelis geriausius savo bandos gyvulius. 


Ir Dievas pasirinko...mėsą! Tai rimtas nurodymas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 06 11, 10:50)
Limma kaip uzjauciu.man vasario menesi per kelias minutes prasidejo cistitas kurio gyvenime neturejus.galvojau apsimyziosiu vidury paskaitos ir dar tas karstis muse nes tiesiog muistytis vietoj norejai ir turejai susilaikyt. Tai paskui begom pas daktaru pakeliui uzsokus spanguoliu sulciu pirktis. Naturaliai nebandziau nes tas jaismas is proto butu isvedes o ir ne tokia liga kad badyt ..nors jei kentet gali.. Daug gerk skysciu kad daznai i wc lakstytum ir pusle valytusi. Bet ta zinai manau...
Dabar ir ilgai syengiuos neuzlaikyt jei noriu i tualeta nes tarsi tas jausmas vel grizta. Profilaktiskai spanguoliu kapsules geriu kas kelis menesius.
Laikykis!


aciu 4u.gif mane pora dienu vede, siandien geriau lyg, bet ner visai gerai....as kaip vyras sako, galiu daug iskenteti, nes vaistu griebiuosi mirtinu atveju.....jei ka ryt ryte vaziuosiu pas gydytoja kad israsytu, nes kokiu antibiotiku nenoriu visai schmoll.gif geriu tu arbateliu, aciu uz patarima nors ir zinau...

QUOTE(*Dorotėja* @ 2013 06 11, 10:56)

O nuo cistito man carelady padėdavo, nesu nuo jo stipresnių vaistų naudojus

apie jas visai pamirsau, pirma kart jas geriau, dabar kita papilda dave

idomu, kaip su tuo koksu aliejaus ciulpimu, nes maniskiai anginas irgi turi....
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 11, 13:51)
reikėjo dar giliau pažvelgt
Ir Dievas pasirinko...mėsą! Tai rimtas nurodymas  lotuliukas.gif


Na, cia kaip interpretuosi smile.gif Koks vegetaras pasakytu, kad dievas zmogu norejo dar karta isgelbrti ir pasirinko mesa, kad zmogus saves nenuodytu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 11, 13:51)
reikėjo dar giliau pažvelgt


kuria prasme? sia nuoroda kaip tik idejau, kad paremti Paleo: "Nuo senų senovės lietuviai pirmiausiai buvo „mėsėdžių“ tauta.". Jei i straipsni ziurejot, tai ir raso, kad pagrindine mityba musu zemese, net iki 14-to amziaus sudare mesa ir tai ka prisiskindavo: "archeologiniai tyrimai rodo, kad iki 14-to amžiaus pabaigos daržų pas mus nebuvo". O visi dabartiniai ale lietuviski gaminiai: cepelinai, balandeliai, koldunai, dauguma darzoviu ir vaisiu i musu krastus atvyko gana nesenai - palyginus su apskritais zmonijos amziumi.

blem, siandien valgiau pietus be pupeliu - mesa ir darzoves - jauciuosi nevisiskai soti

pumpica, bandyciau kitokia psichologine poveikio priemone: netinkamo elgesio ignoravimas ir tinkamo skatinimas: kuri laika, gal net gi pagal paleo biggrin.gif 30 dienu, ar bent jau pora savaiciu visiskai nesikiskite i jo mityba tiesiogiai. Tegu valgo ka nori, jokiu bambejimu, JOKIOS prievartos ar kankinimu. Kai alkanas, paduodat ka valgo ir viskas. O tuo tarpu, kai valgot patys, pasidziaukit kokios skanios darzoves "kaip puikiai pavyko siandien salotos" ar kazkas panasiai. Tai jus, tai vyras, tai vyresnysis vaikas tepasidziaugia retkartemis koks skanus sveikasis maistas. Net jei per tas 30 dienu jis pats nepabandys paragaut, bent jau busit pailseje nuo "kovos" ir galesit is naujo imtis to pacio.
Nes kartais maziukams buna tokia vienintele proga parodyti savo "as' ir nepriimti kito asmens "as" = tai atsisakyti valgyt, kas kitu yra brukama. Tai gi gali buti )zinoma nebutinai), kad po kurio laiko, kai jams nebebus brukama, jis nebetaip priesinsis, tam ka kiti valgo.
Atsakyti
Man patiko straipsnis ir ačiū už nuorodą 4u.gif
Atsakyti
oi zinokit sita psichologine taktika bandoma nuolat. Kaip mes megaujames maistu, kaip giriam -mmmm skanestas koks ir pan. Net zaidimo forma bandziau, tarkim -pripjaustai vaisiu gabaliukais, darzoviu, kokio skanesto, sakai -zaidziam zaidima -uzsimerk, as desiu i burna gabaleli, o tu turesi atspeti kas tai yra biggrin.gif tai dickis mielai zaidzia, mazius schmoll.gif plius mazylis megdzioja gi broli viskame kame -kiekviena zingsni kartais daro taip, kaip brolis. O vat kas liecia maista -ne pro kur schmoll.gif didysis vakar braskes kapoja su pasimegavimu, maziui -net neidomu...ir taip su visu maistu.
o del prievartos, tai tikrai neverciu as jo, nes bijau maistui fobija ivaryt, kad problemu dar daugiau nebutu. Na padarau kartais tas darzoves -nevalgo, supykstu, neduodu daugiau nieko kuri laika, na kad pabandyt -isalks-valgys. Bet vistiek nevalgo. O laikyt alkano ilgiau irgi negaliu, nedarau taip.
As tikiuos isaugs.

Del sotumo -gal riebalo nebuvo maiste? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumpica: 11 birželio 2013 - 14:10
QUOTE(pumpica @ 2013 06 11, 02:28)
oi skaudi tema cia man  doh.gif jau bedavojaus kazkada apie savo beveik trimecio mityba  doh.gif tragedija, ne mityba....nevalgo jokiu vaisiu, uogu, darzoviu JOKIAM pavidale  schmoll.gif na vienintelis pavidalas kartais, ne kasdien -kokteilis isgeriamas.
Ir todel nepykit mergaites, bet kurios kalbat apie vaiku mityba ir stebites kad tevai kisa sausaini, kai pacios nesat susidurusios su problematiskais vaikais valgio klausimais, nepykit -bet nera viskas paprasta visada  schmoll.gif aisku

mano jauniausioji iki 3 metu nevalge jokiu uogu, isskyrus vynuoges. po to paragavo braskiu pas mociute darze. nei darzelyje, nei namie nevalgydavo ko nemegsta. niekada neragavo nauju patiekalu, negere pieno ar jogurtu nevalge.
jai dabar 15, uogos pripazystamos 3: vynuoges, braskes ir avietes. visi kiti iprociai like, neragaus, nevalgys. gerai, kad bent jau lapus valgo. o kai nori saldaus, cupcake pasidaro.
taigi, norejau pasakyt, kad gali ir neisaugti vaikas.
su vyriausiuoju kita istorija. maziukas valge viska, ka paduosi. dabar, pasirodo, jis to ir ano nevalgo. pasildyto maisto, vakarykscio maisto, sokolado, saldymunu.
nu zodziu, issipleciau.

QUOTE(*Dorotėja* @ 2013 06 11, 03:41)
uogų šaldytų nelabai įkiščiau,nes būtų per rūgštu, o jei cukraus prikraut,tai nieko geriau už parduotuvinius ledus doh.gif kartais sueina šaldyti bananai, va tuos tai valgo biggrin.gif

as siandien padariau saldytu uogu ir kokoso kremo smoothie, pagalvojau kad skanus ledai gautusi. nei per rugstus, nei per saldus. gal ir jusu vaikams patiktu

QUOTE(*Dorotėja* @ 2013 06 11, 04:15)
Ir aš vis pasižiūriu į tuos ledų aparatus,bet susilaikau.
Papildyta:
Mano mažiukas karščiuoja įtariu anginą, kažin įmanoma natūraliai su ja susidorot? Be antibų išsiverst?

biciu pikio purskiklis mums vaistas nr 1 prie anginos. aisku jei ne alergiskas biciu produktams

sveikos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ativas @ 2013 06 11, 14:20)

taigi, norejau pasakyt, kad gali ir neisaugti vaikas.


et, zinau kad gali...bet guodziu save smile.gif matysim kaip darzelyje elgsis...

su kokosu mano draugyste tikrai baigta. Dar siandien ta sokolada pabandziau suvalgyt, vel tas pats -pilve belekas, galva suskaudejo, ko jau senai nebuvo...Na ir gerai, apsieisim be kokoso biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 06 11, 15:08)
oi zinokit sita psichologine taktika bandoma nuolat. Kaip mes megaujames maistu, kaip giriam -mmmm skanestas koks ir pan. Net zaidimo forma bandziau, tarkim -pripjaustai vaisiu gabaliukais, darzoviu, kokio skanesto, sakai -zaidziam zaidima -uzsimerk, as desiu i burna gabaleli, o tu turesi atspeti kas tai yra  biggrin.gif tai dickis mielai zaidzia, mazius  schmoll.gif plius mazylis megdzioja gi broli viskame kame -kiekviena zingsni kartais daro taip, kaip brolis. O vat kas liecia maista -ne pro kur  schmoll.gif didysis vakar braskes kapoja su pasimegavimu, maziui -net neidomu...ir taip su visu maistu.
o del prievartos, tai tikrai neverciu as jo, nes bijau maistui fobija ivaryt, kad problemu dar daugiau nebutu. Na padarau kartais tas darzoves -nevalgo, supykstu, neduodu daugiau nieko kuri laika, na kad pabandyt -isalks-valgys. Bet vistiek nevalgo. O laikyt alkano ilgiau irgi negaliu, nedarau taip.
As tikiuos isaugs.

Del sotumo -gal riebalo nebuvo maiste?  mirksiukas.gif


nu jo, sunku, as va dabar suaugusi pykstu kartais kodel mama neismoke visko valgyt, nes anksciau budavo nueini i svecius, ziuri i stala ir galvoji: virtu kiausiniu nevalgau, kiaulienos su lalsiniais nevalgau, virtu kiausiniu nevalgau, burokeliu nevalgau - ai as namie pavalgiau smile.gif pasakai ir sedi issisiepusi
ai, sugalvojau dar viena taktika, bet cia labiau vyresniems, uzduotis vaikui: per diena viena porcija darzoviu (po to vis didinti), kada nori ryte, per pietus ar vakare - jei ivykdai kazka gero gauni, jei ne - kazka gero atimi. Bet cia tik mazdaug nuo 5-6 metu tinkama strategija.
Atsakyti
as taip pat ilga laika nesusgaudziau kas yra ir del ko. Veliau issiaiskinau, kad jei kepu keksiukus ir juose daugiau kokosu miltu, mane kamuodavo panasios bedos. Ta pati problema ir su kokoso rutuliukais (ale saldainiais) budavo. Kokoso sokolada darydavau dar pridedamas i drozles kakavos sviesto ir retsykiais dar sviesto, taciau ir nuo tokio maisto neaiskios problemos pilve.
Jau keleta savaiciu jokiu saldesiu ar kt. gaminiu su kokosu miltais/drozlemis.
Taciau kokosu aliejus jokiu problemu nesukelia ir galiu ji naudoti luitais ar samciais.
Viena stiklainiu kokosu aliejaus laikai saldytuve ir atskeliu gabaleli su peiliu vaikams vietoj saldainio ar sokolado - megaujasi be didesniu problemu. O didzioji, tai galetu iskart visa stiklaini islaizyti smile.gif
Beje, teko kazkur (lyg ir paleo mom) puslapyje skaityti, kad yra zmoniu, kurie gali buti alergiski kokosu produktams, kaip ir kitiems riesutams.
Taip sis produktas savo sudetim geris ir jis daugiau vaisius nei riesutas, taciau jei pastebejote, kad jis jusu kunui nelabai patinka, geriau jo atsisakyti arba pradziojedar pabandyti palikti bet kokosu alieju. Kokosu sviestas taip pat nelabai tinka, nes jame dar lieka nemazai lastelienos (ypac homemade variante)
Atsakyti