Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba VI

QUOTE(Muera @ 2013 06 11, 14:58)
Bet cia tik mazdaug nuo 5-6 metu tinkama strategija.

na taip...ir vistiek kaip ir prievarta gaunas. Jei tas vaikas per nenora sukis ta maista, kad kazka gaut, tai g.gif
Beje, mano dickis gimes 2008-04-21 biggrin.gif paziurejau i jusu mergaites data biggrin.gif
Atsakyti
Asmeninis patarimas del ledu, pirma saldom tik paskui malam. As taip su bananu darau, nulupu, supjaustau griezineliais ir maiselyje susaldau. Tada malu su blenderiu iki tyres, konsistencija kaip plombyro, toks kreminis reikalas gaunasi. Galit imalti uogu. Bananas turi buti gerai sunokes. Kam daviau ragauti sake, kad meluoju jog pati dariau, gyre, kad jie tikrai pirktiniai.
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 06 11, 11:50)
Limma kaip uzjauciu.man vasario menesi per kelias minutes prasidejo cistitas kurio gyvenime neturejus




QUOTE
šlapimo pH
Norma: 5-7.
1) Šarminė (>7,3): vemiant, vegetarams, sergant cistitu, lėtinis IFN.
2) Rūgšti (<5): valgant daug mėsos, CD, podagros.


cistitas gali atsirasti tik jei šlapimo pH yra šarminis . Tai reiškia, kad organizme buvo/yra ir kitų pH terpių nukrypimai.
Jei tikėti Taunyte citrina šarmina kraują ir rūgština šlapimą. Spanguolės veikia taip pat.
Tai dabar ,jei valgai pakankamai mėsos šlapimas rūgštės ir spanguolių gal nė nebereiks.
Esmė tokia, kad kai pats stebi savo terpių pH , tokie dalykai nebūna nukritę iš dangaus.
Kitąsyk, kai taip nutiks(jei dar nutiks) pasimatuok šlapimo pH.
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 06 11, 16:12)
na taip...ir vistiek kaip ir prievarta gaunas. Jei tas vaikas per nenora sukis ta maista, kad kazka gaut, tai  g.gif
Beje, mano dickis gimes 2008-04-21  biggrin.gif paziurejau i jusu mergaites data  biggrin.gif


Tai biski mazesne prievarta, nei tiesiog versti, grasint kazkuo, ar bartis. Vaikas gali rinktis ar valgys ir gausi kazka smagaus, ar ne ir praleis diena paprastai.

Na su dukra del susitarimo problemu daug nera, o vat mazas ir su savo nuomone. Valgo kaip nori. Kartais namie valgydamas is vis pietauja tik su viena mesa, agurkus (dazniausiai valgomus) ar kitas darzoves isspjauna
idomiausia, kad is visu darzoviu labiausiai maniskaiai nepripazysta pomidoru, o man jie megstamiausi g.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 11, 15:33)
Kitąsyk, kai taip nutiks(jei dar nutiks) pasimatuok šlapimo pH.


Voresta, cia uztenka su lakmuso juostelem daryti tyrima. Ar su seilem galima toki pat metoda taikyti?
Atsakyti
Nežinau kaip pavyktų su lakmusu pasitikrinti. Tiek tankis, tiek pH paros bėgyje kinta. Kadangi cistito atveju tas pH turėtų būti smarkiai už normos ribų, tai gal tikrai būtų matyti. Bet lakmusas nerodo labai tiksliai. Aš tam turiu tikslų pHmatuoklį
Sveiko žmogaus šlapimo pH ~6.2 , tankio vidurkis ~16 . Paprastai šlapimo ir seilių pH atspindi padėtį skirtinguose organizmo lygiuose.
QUOTE


Tai nesudėtinga ir prietaisai nedaug kainuoja. Užtat vėžio baimės nebėra, nes žinau, kad jam pasirodyti reikia tam tikrų sąlygų. Kol organizme nėra nukrypimų, tol nėra ligų. Pirma atsiranda nukrypimai, ir tik po ilgo laiko, kai organizmas jau nebegali subalansuoti/išlaikyti normaliai veiklai reikalingų parametrų, ateina ligos.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 11, 17:24)


O kokia kaina?
Atsakyti
pigiau nei vienerių metų PSD(~ 600lt užsieny ir ~800lt pas mus.) biggrin.gif o aš jo jau 3 metus nemokėjau, tad sutaupiau, nes nebėr ko ten vaikščiot, daktaras pasakys tik kai vėžys jau bus, tuo tarpu aš pati viską galiu žinoti dar toli iki jo. Iš reikalingų prietaisų, tai pats brangiausias, pvz. tankio matuoklis ~50 lt. Tai nėra dideli pinigai už ramų miegą ir gyvenimą be streso .
Jūs irgi galite būti sau daktarais. Kad pasimatuoti save jokių mokslo žinių nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 11 birželio 2013 - 18:08
Va toki radau http://www.adwa.lt/a...is-ph-matuoklis
Atsakyti
deja, aš irgi ieškojau kaip išsisukt pigiau, tačiau daugiau nė joks netinka, nes reikia matuoti ir labai mažą kiekį- pvz seilių lašą . Tas tikriausiai šlapimui pamatuoti tiktų.
Taigi, laboratorijoj dirbi...lygtai. Ar ten nieko tokio nėr?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 11, 18:43)
deja, aš irgi ieškojau kaip išsisukt pigiau, tačiau daugiau nė joks netinka, nes reikia matuoti ir labai mažą kiekį- pvz seilių lašą . Tas tikriausiai šlapimui pamatuoti tiktų.
Taigi, laboratorijoj dirbi...lygtai. Ar ten nieko tokio nėr?


Yra vienas, senas toks, bet sysiaus tikrai i labe nesinesiu pas kolegas, tiek jau to...
Atsakyti
cistitas tokia nemaloni liga... man jau geri metai, kaip nera uzejes... tfu tfu tuoj prisisnekesiu... bet man uztekdavo isgert viena pigute furodanin tablete, kai tik pasirodydavo pirmieji simptomai ir praeidavo gan greit. bet is darbo kelis kartus esu lekus namo, nes vis prie saves neturejau tu tabletyciu...

kaip idomiai su tais vaiku nevalgymais... mes kai augom, tai valgem viska, kas buvo priesais ant stalo padeta. neatsimenu tokiu "to nevalgau, ar ano", gal lasiniu ir tik tokiu kur visai be raumens, bet tik kai buvom dar mazi, o taip viskas ejo i trasa. deja, teveliai visai nesidomejo ir nesidomi mityba, todel bandos, bandeles, batonas su uogiene, mesa butinai su duona ir t.t.
o stai mano puseseres ir pusbrolis (mamos sesers vaikai), kuriu vyriausias jaunenis uz mus 9metais, jau turi kruvas "oziu": viena nevalgo svogunu, kita vel ten ko ir t.t. kai bunu sveciuose, tai vos ne trys variantai gaminami to paties patiekalo doh.gif nors teveliai piniguose nesimaudo ir neperkalioja delikatesu, bet vaikai inoringi ir isrankus maistui...

siandien pas vietini mesininka vel reikalavau kaulu smile.gif nes emiau jautienos gabaliuku troskinimui letapuody ir labai norejosi su kaulu gabaliuko... anas sako: gal T-bone jautienos kepsni? t-bone viena is brangiausiu ispjovu blink.gif sakau: ar as panasi i milijoniere? pigaus kauliuko reik. tai jis sako: galiu siaip pliko kaulo duot. Ok! nuejo paiimt is saldytuvo ar kur, ziuriu pareina su tokia kuoka kaip Fredas is Flintsonu. ko gero kokio versio slaunikaulis ar pan. sakau: oh, kaip faina, imu visa lotuliukas.gif pakrizeno ir atpjove rieke man to kaulo. tirpdau dabar letapuodi mesgalius ir ta kaula, jau 5val kaitinasi, ir dar 5val paliksiu.
kepiau siandien kiaules papilve ir anti. is anties pusantro puoduko riebalu isbego. aisku pacios anties nedaug teliko. man antiena nelabai skani mesa, bet MB labai megsta. jis prilapsejo anties su virtom darzovem, as tos riebios papilves su ruodonu kopustu salotytem. sedim, zagsim... valgysim ta pati rytoj ar poryt, nes rytoj to jautienos troskinio noresis. dar pasigaminau erienos kepenu+sirdziu pasteto dideliausia dubeni. taigis, ateinancias kelias dienas tik garnyrui darzovyciu reiks pasirupint.

del kokosu miltu - taip man irgi didesni kiekiai netinka. i bananu blynus ar i keksiukus max 2 saukstai. man atrodo cia todel, kad jie turi labai daug lastelienos. o riebus kokoso produktai jokiu problemu nekelia.
Atsakyti