Įkraunama...
Įkraunama...

Pasekmės naudojant kontraceptikus

QUOTE(zbitka10 @ 2005 07 07, 15:05)
Ne gydytojos, tiesiog sumaniau padaryti pertrauka, o va- tuos du menesius nesirgau, veida ir kuna ziauriai isbere spuogais, todel vel pradejau gert, dabar vel negeriu, nera babkiu, kainuoja virs 30lt

tai pirk pigesnius. Geriu Harmonet, Eurovaistinės bazėj apie 20 Lt.
Atsakyti
QUOTE(liepsnelė @ 2005 07 08, 08:20)
tai pirk pigesnius. Geriu Harmonet, Eurovaistinės bazėj apie 20 Lt.

Ir Mercilonas kaunuoja +-20lt.
Atsakyti
Iki sūnaus gimimonieko nenaudojau, tik natūralius apsisaugojimo būdus. Tai va dabar ir turiu sūnaitėlį biggrin.gif
Po to gydytoja patarė spiralę. Po dvejų metų gavau labai stiprų kiaušidės uždegimą, nuėjusį į pilvaplėvę, dėl ko vos nenumiriau sad.gif Gydytoja, kuri mane išgelbėjo, sakė, kad man jokiu būdu nebuvo galima dėti spiralės, nes nebuvo užgydyta (net apie tai man nebuvo pasakyta) gimdos kaklelio žaizdelė, likusi po gimdymo. Spiralė mažytį uždegimą pavertė ūmiu.
Mano gydytoja patarė man vartoti KT visų pirma, kaip profilaktinę priemonę, kad išvengti kito kiaušidės uždegimo ir endometriozės (nes po to uždegimo atsirado polinkis), tuo pačiu ir saugantis neplanuoto pastojimo.
Jokių pašalinių pojūčių neturiu, kaip tik, dabar normalios mm, nes anksčiau tiesiog "plaukdavau", negalėdavau net vykti į ilgesnę kelionę, nes rečiausiai kas pusvalandį turėdavau keisti įklotus. Bet čia tik mano patirtis g.gif
Turiu minčių įsidėti "Mirena"... Juk svajoju dar kada turėt vaikeliuką wub.gif
Labai nenorėčiau jam pakenkti, iki pastojimo planuočiau nevartoti jokių chemijų bent pusmetį, bet kas čia žino kaip bus... unsure.gif
Ką daryt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fire @ 2005 07 08, 12:57)
Iki sūnaus gimimonieko nenaudojau, tik natūralius apsisaugojimo būdus. Tai va dabar ir turiu sūnaitėlį  biggrin.gif
Po to gydytoja patarė spiralę. Po dvejų metų gavau labai stiprų kiaušidės uždegimą, nuėjusį į pilvaplėvę, dėl ko vos nenumiriau  sad.gif  Gydytoja, kuri mane išgelbėjo, sakė, kad man jokiu būdu nebuvo galima dėti spiralės, nes nebuvo užgydyta (net apie tai man nebuvo pasakyta) gimdos kaklelio žaizdelė, likusi po gimdymo. Spiralė mažytį uždegimą pavertė ūmiu.
Mano gydytoja patarė man vartoti KT visų pirma, kaip profilaktinę priemonę, kad išvengti kito kiaušidės uždegimo ir endometriozės (nes po to uždegimo atsirado polinkis), tuo pačiu ir saugantis neplanuoto pastojimo.
Jokių pašalinių pojūčių neturiu, kaip tik, dabar normalios mm, nes anksčiau tiesiog "plaukdavau", negalėdavau net vykti į ilgesnę kelionę, nes rečiausiai kas pusvalandį turėdavau keisti įklotus. Bet čia tik mano patirtis  g.gif
Turiu minčių įsidėti "Mirena"... Juk svajoju dar kada turėt vaikeliuką  wub.gif
Labai nenorėčiau jam pakenkti, iki pastojimo planuočiau nevartoti jokių chemijų bent pusmetį, bet kas čia žino kaip bus...  unsure.gif
Ką daryt  doh.gif

gal geriau gumytė nei toks poveikis sveikatai? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 07 08, 14:29)
gal geriau gumytė nei toks poveikis sveikatai?  unsure.gif

Aš alergiška lateksui sad.gif , o nelateksiniai nepatikimi - plyšta, išbandyta doh.gif Po to nervuojies, perki testus be paliovos...
Be to, kai dariau pertrauką ir negėriau KT, vėl atsirado grėsmė uždegimui sad.gif Aš dabar fiziškai jaučiuosi labai gerai ir šiaip saugiai, tik neramu, kai pagalvoju, jei norėsiu turėt dar vaikiuką ar jam nepakenks... Bet gal svajonės ir liks svajonėmis... Gal neturėsiu aš to antro vaikelio.
Labiau man baisu, kad, pvz., nors mano sūnus neturėjo iš manęs ką nors perimti, nes buvau sveika ir KT ar ko kitko nevartojau, bet jo tėvas tai doh.gif Visokie raminamieji... O aš šito nežinojau cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Fire @ 2005 07 08, 13:59)
Aš alergiška lateksui  sad.gif , o nelateksiniai nepatikimi - plyšta, išbandyta  doh.gif  Po to nervuojies, perki testus be paliovos...
Be to, kai dariau pertrauką ir negėriau KT, vėl atsirado grėsmė uždegimui  sad.gif  Aš dabar fiziškai jaučiuosi labai gerai ir šiaip saugiai, tik neramu, kai pagalvoju, jei norėsiu turėt dar vaikiuką ar jam nepakenks... Bet gal svajonės ir liks svajonėmis... Gal neturėsiu aš to antro vaikelio.
Labiau man baisu, kad, pvz., nors mano sūnus neturėjo iš manęs ką nors perimti, nes buvau sveika ir KT ar ko kitko nevartojau, bet jo tėvas tai  doh.gif Visokie raminamieji... O aš šito nežinojau  cry.gif

Viskas bus gerai ir tavo pirmajam ir kitiems busimiems vaikams. Geriau nusiteikti, kad viskas yra gerai ir neiieskoti bedu, kur ju nera. Musu mintys labai daug turi galios, taigi, geriau neskaityk negatyviu postu. thumbup.gif
Atsakyti
Fire, tu tikrai imk maziau i galva, kas bus tavo leliukams. As jau penkis metus naudoju KT-gydytoja rekomendavo kaip priemone nuo nesibaigianciu odos problemu ir nereguliariu menesiniu (iki 20m jos taip ir nesusireguliavo) ir zinoma, kaip apsisaugojimo priemone. dabar esu labai patenkina savo oda, reguliariom ir negausiom menesinem, o ir saugi smile.gif o gydytoja mane nuramino, kad galiu be baimes naudoti KT iki pat klimakso, jei nerukau smile.gif ir dar patikino, kad kai tik noriu leliuko, tereikia sustoti jas gerus, ir vaikeliui tikrai jokios itakos neturi. as tuom ir tikiu, juk ir puikiai jauciuosi smile.gif

o dar skaiciau, kad KT sudetyje yra tokie patys hormonai, kuriu mes naturaliai visos turime, tik kiekiai ju tokie, kad "apgauna" organizma (atrodo, kad jie sukomponuoti taip,kad duoda signala, kad nestumo pradzia) ir sis nesuformuoja kiausinelio. nelabai man cia isejo aiskiai isdestyt blush2.gif
Atsakyti
Na, ačiū, kad nuraminot 4u.gif
Buvau rami, tik kažkaip tiek prisiklausiau ir prisiskaičiau neigiamų komentarų, kad ir aš ėmiau bijoti unsure.gif
Labai pasitikiu, savo gydytoja (jau minėjau, kad iš mirties nagų mane ištraukė), ji labai rūpestinga, moterys pas ją miniom plaukia, tai gal gi nerekomenduotų kažko, kas kenkia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(fantasia @ 2005 07 08, 14:45)
Fire, tu tikrai imk maziau i galva, kas bus tavo leliukams. As jau penkis metus naudoju KT-gydytoja rekomendavo kaip priemone nuo nesibaigianciu odos problemu ir nereguliariu menesiniu (iki 20m jos taip ir nesusireguliavo) ir zinoma, kaip apsisaugojimo priemone. dabar esu labai patenkina savo oda, reguliariom ir negausiom menesinem, o ir saugi smile.gif o gydytoja mane nuramino, kad galiu be baimes naudoti KT iki pat klimakso, jei nerukau smile.gif ir dar patikino, kad kai tik noriu leliuko, tereikia sustoti jas gerus, ir vaikeliui tikrai jokios itakos neturi. as tuom ir tikiu, juk ir puikiai jauciuosi smile.gif

o dar skaiciau, kad KT sudetyje yra tokie patys hormonai, kuriu mes naturaliai visos turime, tik kiekiai ju tokie, kad "apgauna" organizma (atrodo, kad jie sukomponuoti taip,kad duoda signala, kad nestumo pradzia) ir sis nesuformuoja kiausinelio. nelabai man cia isejo aiskiai isdestyt blush2.gif

džiaugsiuos, jei taip pat kalbėdi kai nebersi KT 4u.gif
Atsakyti
Jei man nebūtų šalutinių poveikių, gal dar dabar gerčiau KT.
Bet šiaip mano gydytoja pataria palaukti 6 mėn. nuo paskutinių KT vartojimo ir tik po to pradėti leliuką. Pagal savo organizmo pokyčius galiu pasakyti kad taip ir reikia daryti, nes tik po kokių 5 mėn. nustojus vartoti, pradėjau jaustis daugmaž geriau biggrin.gif Vadinasi būtent tiek organizmas "valėsi"...
Atsakyti
dalyvavau paskaitoje, kur gydytojas minejo, kad KT zala atsiliepia treciai kartai. mano nuomone ta pati: pirma pagimdyk visus planuotus ir neplnuotus vaikus, o tada daryk ka tinkama.
va ir man iskilo didelis klausimas: kaip saugotis po gimdymo... esu gerusi pries kokius 4 metus, tai svorio priaugau kokius 4 kg, kuriu niekaip negalejau numesti, pastoviai jauciau savo kuno putluma.. slykstus jausmas.
as manau, kad KT nauda tik ta, kad aapsisaugai nuo nestumo, o daugiau visa kita tik zala. profilaktikai nuo vezio galima vartoti ivairius produktus, vitaminus ir pan.
jus man pasakykit, ka reikia pilti gelei, kad ji nezydetu?
Atsakyti
tai is tikro labai opus ir sudetingas klausimas. Az kokius 3 metus vartojau kontraceptines ir labai gailiuos. is pradziu vartojau diane 35, priaugau apie 5 kg, nuo hormonu budavo labai ryskus nuotaikos svyravimai, kazkoks nesibaigiantis pms. Paskui gydytoja rekomendavo cilest. Is vis buvo kosmaras - pradejau dar labiau pustis ir visiskai dingo libido schmoll.gif tai tada visai nebesupratau, kam jas vartoju doh.gif
Nustojus vartoti hormonai visiskai buvo pasele - menesines vos ne kas savaite kartojosi ir siaip isterike buvau pasidarius cry.gif Jau du metai kaip KT nebevartoju, bet svoris labai letai grizta i savoo vezes.
Na, bet cia mano asmenine patirtis.
Beje, mano drauge, gyvenanti amerikoj, pasakojo, kad ten daugelis ginekologu labai skeptiskai pradejo vertinti KT. Ilgalaikis poveikis organizmui tikrai nera istirtas. Ir jei nenori buti bandymu triusiu, gerau nezaisti su KT.
tai tokios liudnos mintys...
Atsakyti