Įkraunama...
Įkraunama...

Pasekmės naudojant kontraceptikus

mane si tema taip pat labai domina, kadangi pati galvoju pradeti vartoti kontraceptines tabletes. Baisu, jog tie visi gaunami hormonai gali sukelti ivairias ligas ar isreguliuoti organizma, o gal netgi pakenkti vaisingumui... Baisiausia man tai, nors tai tera tik hipoteze, kad uzsienyje yra labai daug apsigimusiu zmoniu... o ten visos sios priemones yra nuo daug seniau negu pas mus. Esu girdejusi minciu, jog tai matosi tik i kelinta karta... nenoreciau, kad mano anukai kentetu del to, kad ju senele gere visokias chemijas.. doh.gif galima visaip galvot, o kaip gi pasielgt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(^^liutuke @ 2005 06 26, 13:35)
mane si tema taip pat labai domina, kadangi pati galvoju pradeti vartoti kontraceptines tabletes. Baisu, jog tie visi gaunami hormonai gali sukelti ivairias ligas ar isreguliuoti organizma, o gal netgi pakenkti vaisingumui... Baisiausia man tai, nors tai tera tik hipoteze, kad uzsienyje yra labai daug apsigimusiu zmoniu... o ten visos sios priemones yra nuo daug seniau negu pas mus. Esu girdejusi minciu, jog tai matosi tik i kelinta karta... nenoreciau, kad mano anukai kentetu del to, kad ju senele gere visokias chemijas..  doh.gif galima visaip galvot, o kaip gi pasielgt blush2.gif

Jau rašiau, kaip išsprendžiau tokią problemą: kol susilaukiau vaikų, iki to nevartojau jokių kontraceptikų, pradėjau vartoti tik neseniai, kai jau nebeketinu daugiau pastoti, taigi, ateinančioms kartoms nepakenksiu, nebet sau pačiai.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2005 06 26, 14:49)
Jau rašiau, kaip išsprendžiau tokią problemą: kol susilaukiau vaikų, iki to nevartojau jokių kontraceptikų, pradėjau vartoti tik neseniai, kai jau nebeketinu daugiau pastoti, taigi, ateinančioms kartoms nepakenksiu, nebet sau pačiai.

na man šis variantas ir tiktų idealiai....kaip tik dabar žiaurus pms cry.gif cry.gif , oi koks apetitas, nžn, nžn ką čia reiks daryt
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2005 06 26, 13:49)

gal ir geras variantas, jei nieko labai blogo pačiai nuo KT nesidaro.

O kaip saugojotės iki vaikučių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnelė: 27 birželio 2005 - 13:08
QUOTE(liepsnelė @ 2005 06 27, 14:08)
gal ir geras variantas, jei nieko labai blogo pačiai nuo KT nesidaro.

O kaip saugojotės iki vaikučių?

Pradžioje bandėme natūraliai (rezultatas buvo netyčiukė smile.gif ), paskui perėjome prie gumyčių. Bet kai mėnesinės nereguliarios, tai nusibodo stresuoti ir pirkinėti testus kaskart, kai jos vėluoja doh.gif Dzievuliau, kokia ramybė dabar, kai žinau, kada ateis tos mmm... biggrin.gif
Atsakyti
Painus čia klausimas sad.gif
Tačiau man labai artimam jaunam žmogui buvo pašalinta kiaušidė,nes augo didžiulė cistoma.Kadangi niekada nevartojo kontraceptikų ,tai ta bjaurybė bujojo
Va,dabar ir pagalvoji ,kad ne visada ta chemija tokia bloga,yra ligų ,kada ji padeda.
Atsakyti
QUOTE(LINCE @ 2005 06 27, 14:23)
Painus čia klausimas sad.gif
Tačiau man labai artimam  jaunam žmogui buvo pašalinta kiaušidė,nes augo didžiulė cistoma.Kadangi niekada nevartojo kontraceptikų ,tai ta bjaurybė bujojo
Va,dabar ir pagalvoji ,kad ne visada ta chemija tokia bloga,yra ligų ,kada ji padeda.

tai būtent, kad vaistus reikia gerti tada, kai sergi, tai jie ir padeda.
Juk ir prieš dirbtinį apvaisinimą skiriami KT, kad būtų pailsėjusios kiaušidės.
Bet vat diskutuojam apie ilgailaikius KT gėrimus, ne vienus metus, kaip tai gali paveikt...
Atsakyti
Tai jei mano sesutė būtų gėrusi kelerius metus kontraceptikus ,niekas gal ir nebūtų užaugę.Kai auglys buvo pastebėtas, jokie kt jau nebegalėjo padėti,tačiau ir gyd teigimu ,ir visoj literatūroj ,kurią šiuo klausimau skaičiau ,buvo rašoma ,kad tokie sutrikimai daug rečiau pasitaiko moterim ,kurios savo gyvenime, kurį laiką vartojo kt.Tai irgi būtų galima pavadinti ilgalaikiu teigiamu kt poveikiu.Kiek žinau , būtent ilgalaikis vartojimas kai kurių vėžinių susirgimų riziką mažina ,o kai kurių didina.
Aišku,konkrečiu mano paminėtu atveju galėjo būti visaip ,galėjo ir nepadėti-aš ne Dievas ir nežinau ,bet teorinė galimybė yra.
Atsakyti
Taip, tikrai, kiaušidžių ligų profilaktikai KT gerai, o vat krūtinės - nelabai...

console.gif dėl sesutės. O jai tik viena kiaušidė pašalinta? Tai tada ačiū Dievui, kad tik viena...
Atsakyti
QUOTE(inix @ 2005 06 26, 16:18)
na man šis variantas ir tiktų idealiai....kaip tik dabar žiaurus pms cry.gif  cry.gif , oi koks apetitas, nžn, nžn ką čia reiks daryt

5 metus geriau diane, buvo svoris stabilus, dabar pradejau maisyt, tai geriu hormonus tai ne, apetitas zveriskas, manau tai nuo hormonu, beja kai geriu, geriu kitus..man daznai skauda desini sona, gal kepenis suede?
Atsakyti
QUOTE(zbitka10 @ 2005 07 07, 13:35)
5 metus geriau diane, buvo svoris stabilus, dabar pradejau maisyt, tai geriu hormonus tai ne, apetitas zveriskas, manau tai nuo hormonu, beja kai geriu, geriu kitus..man daznai skauda desini sona, gal kepenis suede?

zbitka, nemanau, kad organizmui sveika tai gerti KT, tai schmoll.gif nežaisk taip nono.gif nebent tai gydytojos nuroymai blush2.gif
Atsakyti
Ne gydytojos, tiesiog sumaniau padaryti pertrauka, o va- tuos du menesius nesirgau, veida ir kuna ziauriai isbere spuogais, todel vel pradejau gert, dabar vel negeriu, nera babkiu, kainuoja virs 30lt
Atsakyti