Įkraunama...
Įkraunama...

Mirties bausmė

QUOTE(FokerWolf @ 2013 06 21, 12:21)
Tu pati kartais neturi nusikalstamos praeities? Nes kiekvienas tavo postas teisina nusikaltėlius. Žiauru.

Tavęs paklausius aš turiu prisimti dali kaltės už kiekvieną nusikaltimą ale kaip už tą visuomenę. Jug čia niekai. Gal apie psichinius tai dar galima pritaikyt, bet jei kalbam apie žiaurius nusikaltimus padarytus iš godumo (kuriu yra didžioji dalis), aš net nematau prasmės jo teisinti. Kiekvienas žmogus yra individas ir jis pats priima sprendimus, ir pats turi atsakyti už savo veiksmus. Tai negerai kai sprendimą priima jis vienas o atsako visuomenė.

Uzmusantis argumentas lotuliukas.gif lotuliukas.gif Kad nuraminciau, abu mano tevai turejo teisini issilavinima.
Sakai ziauru, o man ziauriau susitapatinti su zudiku, tapti tokiai pat kaip jis.

O kodel ne? Pakartosiu klausima, kuri jau tamstai uzdaviau. Jei jus linkes visuomenes vardu zudyti, mat sis veiksmas anot jusu, jums suteikia moralaus zudiko atspalvi, toks neva pasiaukojes kilniai misijai gerietis, misko sanitaras. Tuomet kodel kratotes tos pacios visuomenes nuodemiu, kurios vardu ketinat zudyti? Atsakomybe uz visuomene, jos narius yra niekai, o zudymas tos pacios visuomenes vardu, cia jau itariu, ne niekai. Vaziuoti rogutemis nuo kalno - gerai, tempti rogutes i kalna - niekai.

Didzioji nusikaltimu dalis ivyksta ne del godumo, o del puikybes. O niekas nusikaltimu ir neteisina, mes kalbame ne apie teisinima, o vertinima iki kiek visuomene gali susitapatinti su smurtautoju, ir kokias pasekmes nes ta pati visuomene, jei susitapatins su smurtautoju.

Taip, zmogus yra individas, bet jis yra sociumo nedaloma dalis, kuri yra vadinama visuomene. Butent salyginai normalaima individui yra suvokiama, kas yra kolektyvine atsakomybe. Kolektyvines atsakomybes pvz. butu, kai Vokietija prieme atsakomybe uz Hitlerio laikais padaryta zala Europos salim, maza to, dabarines Vokietijos visuomene moka iki siol kompensacijas, uz tai, kas buvo padaryta praeityje, nors is esmes ne jie tai dare.

Sociopatas todel ir yra sociopatas, kad jam svarbios tik savo, t.y. asmenines vertybes, nes visuomenes vertybes jam yra atgrasios, todel kad neretai priestaraujancios jo ligotai samonei. Jis ju laikosi tik todel, kad jos yra jo isgyvenimo garantas, kartais sociopatas "nutruksta", pagauna kabli, tada ji tenka izoliuoti. O kiek aplinkui vaiksto latentiniu sociopatu, kuriem tik reikia impulso, preteksto pradeti veikti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 21 birželio 2013 - 12:28
QUOTE(FokerWolf @ 2013 06 21, 12:21)
Tu pati kartais neturi nusikalstamos praeities? Nes kiekvienas tavo postas teisina nusikaltėlius. Žiauru. Tavęs paklausius aš turiu prisimti dali kaltės už kiekvieną nusikaltimą ale kaip už tą visuomenę. Jug čia niekai. Gal apie psichinius tai dar galima pritaikyt, bet jei kalbam apie žiaurius nusikaltimus padarytus iš godumo (kuriu yra didžioji dalis), aš net nematau prasmės jo teisinti. Kiekvienas žmogus yra individas ir jis pats priima sprendimus, ir pats turi atsakyti už savo veiksmus. Tai negerai kai sprendimą priima jis vienas o atsako visuomenė.

Kad visuomenė tuo ir grindžiama. Štai viena suserga baisia liga-už jo gydymą mokame visi. Ir pan. tokia sistema.
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 06 21, 13:22)
Kad visuomenė tuo ir grindžiama. Štai viena suserga baisia liga-už jo gydymą mokame visi. Ir pan. tokia sistema.

Butent drinks_cheers.gif

Atsiprasau, galiu ir klysti, Montekrista, cia tu. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2013 06 21, 12:10)
Uzmusantis argumentas  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Kad nuraminciau, abu mano tevai turejo teisini issilavinima.
Sakai ziauru, o man ziauriau susitapatinti su zudiku, tapti tokiai pat kaip jis.

1.O kodel ne? Pakartosiu klausima, kuti jau tamstai uzdaviau. Jei jus linkes visuomenes vardu zudyti, mat sis veiksmas anot jusu, jums suteikia moralaus zudiko atspalvi, toks neva pasiaukojes kilniai misijai gerietis, misko sanitaras. Tuomet kodel kratotes tos pacios visuomenes nuodemiu, kurios vardu ketinat zudyti? Atsakomybe uz visuomene yra niekai, o zudymas tos pacios visuomenes vardu cia jau itariu, ne niekai. Vaziuoti rogutemis nuo kalno - gerai, tempti rogutes i kalna - niekai.

2.Didioji nusikaltimu dalis ivyksta ne del godumo, o del puikybes. O niekas nusikaltimu ir neteisina, mes kalbame ne apie teisinima, o vertinima iki kiek visuomene gali susitapatinti su smurtautoju, ir kokias pasekmes nes ta pati visuomene, jei susitapatins su smurtautoju.

3.Taip, zmogus yra individas, bet jis yra sociumo nedaloma dalis, kuri yra vadinama visuomene. Butent salyginai normalaima individui yra suvokiama kas yra kolektyvine atsakomybe. Kolektyvines atsakomybes pvz. butu, kai Vokietija prieme atsakomybe uz Hitlerio laikais padaryta zala Europos salim, maza to dabarines Vokietijos visuomene moka iki siol kompensacijas, uz tai kas buvo apdaryta praeityje, nors is esmes ne jie tai dare.

4. Sociopatas todel ir yra sociopatas, kad jam svarbios tik savo, t.y. asmenines vertybes, nes visuomenes vertybes jam yra atgrasios, todel kad neretai priestaraujancios jo ligotai samonei. Jis ju laikosi tik todel, kad jos yra jo isgyvenimo garantas, kartais sociopatas "nutruksta", pagauna kabli, tada ji tenka izoliuoti. O kiek aplinkui vaiksto latentiniu sociopatu, kuriem tik reikia impulso, preteksto pradeti veikti...

Teisininkai.... liudna. Dabar suprantu tavo norą nusikaltėlių nuodėmes primest visuomenei. teisininko duona sad.gif Būtent dėl teisininkų nnnn nusikaltėlių sėdi laisvėje.
Nu gerai paskutinį kartą atsakau į tavo postą, nes tu kaip užstrigusi plokštelė
1. Kur aš sakiau kad aš to noriu. Aš sakiau kad galėčiau dirbti tokį darbą. Nes mano požiųris man tai leistų. O už visuomenės nuodėmes mes priversti mokėti ir daug oficialiai tai mokesčiais vadinasi. Tik problema tame, kad aš nenoriu mokėti už asmenines žmonių nuodemes, nes jie sugalvojo nepaklusti visuomenės normom ir įstatymam. Kas jiem tai suteikė teisę? Visuomenė? abejoju.
2. Tu teisini aiškindama kad visuomenė turi prisimti kaltę už žmogžudžio nuodemes. O visuomenė ir nesitapatina su smurtautojų - šitos idėjos yra grynai teisininkų išsigalvojimas. Nusikaltėlis atlieka nusikaltimą vedamas "puikybės" - visuomenė atsako bause atsakydama į tą smurtą. Realiai visuomenės veiksmą galima sutapatint su savigyna - jis bando prevenciškai apsiginti nuo pasikartojančių nusikaltėlio veiksmų.
3. Jooo teisėj to gal ir stipri o va ekonomikoj tai nelabai. Vokietijai buvo nustatyta bauda už tą kara ir įvardintos sumos. Tokiu būdu šaliai pasikabino skola kuria moka jau nesvarbu kas - ji tiesiog turi but mokama. Mano vaikų vaikai irgi mokės LT valdžios dabar pasiskolintus pinigus. Moka nes yra skola - ir visiškai nesvarbu kaip ji atsirado. O individą priskirti prie kažkokios bandos... nu patyliu. Individas lieka individu. Jis turi žinas, valia, gaimybes. Jis pats nusprendžia pagal kokias taisykles gyvena. O va jei jau kažkas sugeba praplaut jam smegenis kad jis užsikrečia svetimomis idejomis - tai jau kalba apie visai kitą temą.
4. Čia gal bus žiauriu - bet atsakysiu taip, O prie ko čia aš jei jis nestabilus? Kodėl aš jį turiu visam gyvenimui izoliuoti ir tenkinti jo užgaidas? Kodėl jis gali žudyt o vo jo persona šventa?

Ir pabaigai pasakau. Aš niekur nesakiau kad reiktų skatinti ir masiškai taikyti mirties bausmes. Aš noriu tik tiek kad kiekvienas imdamas į rankas ginklą pamastytų kad jis gali apsisukti ir į jį.
Papildyta:
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 06 21, 12:22)

Dar viena nesuvokianti ekonomikos. Du kalbi apie draudžiamuosius įvykius. Kai aš sudaužau mašiną visi netiesiogiai irgi moka. Nors realiai man remontą dengia draudimo bendrovė.
Nusikaltimas nėra draudžiamasis įvykis
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2013 06 21, 13:30)
Butent  drinks_cheers.gif

Atsiprasau, galiu ir klysti, Montekrista, cia tu.  blush2.gif

topsecret.gif
Papildyta:
QUOTE(FokerWolf @ 2013 06 21, 13:48)

Dar viena nesuvokianti ekonomikos. Du kalbi apie draudžiamuosius įvykius. Kai aš sudaužau mašiną visi netiesiogiai irgi moka. Nors realiai man remontą dengia draudimo bendrovė.
Nusikaltimas nėra draudžiamasis įvykis

O kuo čia dėta ekonomika? ax.gif Visuomenė visuomet atsako, tiesiogiai arba ne už savo narius.

"Ir pabaigai pasakau. Aš niekur nesakiau kad reiktų skatinti ir masiškai taikyti mirties bausmes. Aš noriu tik tiek kad kiekvienas imdamas į rankas ginklą pamastytų kad jis gali apsisukti ir į jį."

oi, tai galime baigti diskusiją, nes jau įrodyta, kad net tose šalyse, kur mirties bausmė įteisinta, nusikaltimų NESUMAŽĖJA didis.gif Vadinasi,jei tik to tenori mirties bausmės šalininkai - jie nokautuoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 06 21, 13:27)
  topsecret.gif
Papildyta:

O kuo čia dėta ekonomika? ax.gif Visuomenė visuomet atsako, tiesiogiai arba ne už savo narius.
"Ir pabaigai pasakau. Aš niekur nesakiau kad reiktų skatinti ir masiškai taikyti mirties bausmes. Aš noriu tik tiek kad kiekvienas imdamas į rankas ginklą pamastytų kad jis gali apsisukti ir į jį."

oi, tai galime baigti diskusiją, nes jau įrodyta, kad net tose šalyse, kur mirties bausmė įteisinta, nusikaltimų NESUMAŽĖJA  didis.gif Vadinasi,jei tik to tenori mirties bausmės šalininkai - jie nokautuoti biggrin.gif

Nusikaltimų nesumažėja, sumažėja jų žiaurumas ir įžulumas.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2013 06 21, 00:11)
Is esmes, kaip besuksi visi mokam uz gudrucius kurie neatlieka savo prievoliu. Brangsta prekes, kad laivus uzpuola piratai, lygiai taip pat tusteja izdas, kad zmones nemoka mokesciu, ar ismoka socialines ismokas to nevertiems zmonems. O ka siulot? Kas turi patirti nuostolius? Is kur tie pinigai turi atsirasti, jei juos nesumokesi? Jei visuomene negeba pazaboti grobstymus, neveda prevencinio darbo, ji turi uz tai sumoketi kitais budais.

O kas yra dorai gyventi? Ar dorai gyventi numato ir tai, kad kai salimais atliekamas nusikaltimas yra nutylimas? Saziningai, juk ne vienas esame girdejes apie zmones kurie piktnaudziauja, bet gi niekas nenori vargintis pranesti apie tai. Todel klesti sukciai, o uz tai moka abejingi, neva geri pilieciai. Lai pasivargina pranesti, ir moketi teks maziau. Bet musuose vyrauja mastysena - Is valstybes vagiliauti gerai, nes tai vastybe, bet ji ne as. Kai suvoks kad valstybe visu pirma prasideda nuo taves, brangucio, gal kas pakis.

Kodel kazkas padare? Padare visuomenes narys. Siaip yra idomu, kaip zudyti tuomet visuomene, kaip ir gerai, prisidengus jos vardu moraliau atrodo. Kai nesti atsakomybe, lai nesa kiekvienas kas neva nusikalto. kai spresti kas kaltas, velgi visuomene diktuoja, jog ta veiksma privalo atlikti jos paskirta institucija, kai nesti atsakomybe uz galimai klaidinga sprendima, tuomet, konkretus visuomenes narys mauna i "krumus" dangstosi anonimiskumu, vadinasi, vengia personalines atsakomybes uz savo spendima.

Matai tu čia klysti, jei tas doras žmogus ir nepasivargina pranešti, visvien, sėdintys ir turintys dirbti tą darbą, išniekina tą žmogų, pašiepia ir piršto nepajudina, taip yra, ir čia ne bobutė sakė, o čia patirtis. apskritai ne tik Lt, bet ir visur yra taip, kad jei jau gaunama valdžia ir jos lovys, tai ir pirma žiūrima kaip padaryt, kad jam gewriau būtų ir piršto judint nereiktų. O kai kažkas bando dar kažką daryt tai bus asilu padarytas. Visi yra lygūs, bet kai kurie lygesni už kitus. Dž. Orvelas

sorry už offtopiką ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pipirinė @ 2013 06 21, 15:53)
Matai tu čia klysti, jei tas doras žmogus ir nepasivargina pranešti, visvien, sėdintys ir turintys dirbti tą darbą, išniekina tą žmogų, pašiepia ir piršto nepajudina, taip yra, ir čia ne bobutė sakė, o čia patirtis. apskritai ne tik Lt, bet ir visur yra taip, kad jei jau gaunama valdžia ir jos lovys, tai ir pirma žiūrima kaip padaryt, kad jam gewriau būtų ir piršto judint nereiktų. O kai kažkas bando dar kažką daryt tai bus asilu padarytas. Visi yra lygūs, bet kai kurie lygesni už kitus. Dž. Orvelas

sorry už offtopiką ax.gif

Na zinot jei randi viena paslemeka, nemanau, kad butina manyti, jog visi yra paslemekai.

Pakartosiu fraze, nori - padarai, nenori - randi pasiteisinima.
VMI pasitikejimo anketa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 21 birželio 2013 - 15:25
QUOTE(FokerWolf @ 2013 06 21, 15:50)
Nusikaltimų nesumažėja, sumažėja jų žiaurumas ir įžulumas.

biggrin.gif žmogžudysčių nesumažėja, rezultatas nulinis, tad dėl ko jūs iš tiesų už mirties bausmę?
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 06 21, 16:55)
biggrin.gif žmogžudysčių nesumažėja, rezultatas nulinis, tad dėl ko jūs iš tiesų už mirties bausmę?

Butent, dar labiau klaidinga manyti kad sumazeja ju ziaurumas, izulumas. Bet kokiu atveju bus stengiamasi nuzudyti auka, kad nebutu liudininku, nes is esmes gresia mirtis, nuzudzius lieka tikimybe, kad nebusi atpazintas.

Tarp kitko, o kaip jums sociopatas Deksteris, vienas ir serialo veikeju...
Atsakyti
QUOTE(FokerWolf @ 2013 06 21, 12:48)
Ir pabaigai pasakau. Aš niekur nesakiau kad reiktų skatinti ir masiškai taikyti mirties bausmes. Aš noriu tik tiek kad kiekvienas imdamas į rankas ginklą pamastytų kad jis gali apsisukti ir į jį.

O sventas naivume doh.gif Tu tikrai manai, kad koks visiskai girtas kaimo japis dauzydamas senutes galva, nes jam truksta 10 lt. ant samagono, galvoja apie uz tai skiriama bausme? Jam dzn tada viskas, o tu tikiesi, kad nusikaltelis susimastys apie tai. Jei jie mastytu apie bausmes, tai gal ir abejotu ar ju veiksmai neatsisuks pries juos pacius, o realiai.... Cia tau ne "Operacija Y", kur vienas beikejas su BK kodeksu sedi ir iskarto numato kokia bausme uz viena ar kita poelgi bus skiriama biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 06 21, 13:55)

nu gi cia moterys isizeide pagrinde del to, kad is ju pinigu islaikomi zmogzudziai gana padoriai gyvena, valgo, tv ziuri, nedirba....
Atsakyti