QUOTE(FokerWolf @ 2013 06 20, 09:25)
kalbant apie religija - ten berods iš viso nėra kalbama apie žemiškas bausmes. Grubiai tariant jei kažkas kažką užmušė - reik palikti tai to žudiko pomirtiniam teismui. O kol gyvas palikt jį ramybėj?
Izoliuotas? Gerai sutinku - tegu jį izoliuoja iki gyvos galvos + jo paties išlaikymas iš jo asmeninių pinigų. Skamba primityviai ir nehumaniškai - nu bet nenoriu aš maitinti žmogaus kuris jau niekad negalės padėti visuomenei. Apsoliučiai jokios logikos. Atiduoti duoną ir pastoge žudikui kai aplinkui pilna žmonių kurie nežudo bet neturi ko valgyt ir normalios pastogės.
Dėl prevencijos - aš labai sutikčiau su tuo. Tik va kas bus tas genijus kuris sugalvos kaip sukurti tokią prevenciją? Tokią kuri veiksminga būtų. Aš į tą fondą savanoriškai pervedinėčiau pinigus.
O dėl tos žmogaus vertės. Vienas generolas yra pasakęs - "vieno žmogaus mirtis yra tragedija - o tūkstančio tik statistika". Be to žmogaus gyvybė pati iš savęs nėra vertybė - vertybė yra tai ką tas žmogus gali duoti. Ir jeigu tas "Duoti" yra tik kankinimai ir žudymas, tai tokia to žmogaus ir vertė
Sorry, kas per mintys...
Vusu pirma, zmogaus gyvybe, orumas yra a priori vertybe.
Kas per vartotojiskas poziuris i zmogu, jo gyvybe? Kazkur girdeti aidai, kartais ne fasistas busit? Maziau vertingus, nusipleniusius i krosnis sukisit? Hitleris pradejo nuo dvasiniu ligoniu, omes Lietuvoje galetumeme pradeti nuo pensininku, naudingumo koeficientas zemas, islaikymas brangus, nerentabilu...
O prie ko cia jusu noras/nenoras. Jei jus visuomenes vadu ketinate zudyti, tai kodel negalite uz visuomenes, tame tarpe savo abejinguma, moketi uz sociopato izoliacija? Jus gi tos abejingos visuomenes narys, todel ir neskite atsakomybe, kodel kratotes. Visuomene zmones pavercia sociopatais, o ne atvirksciai.
O del bausmiu. Bausmes esme yra skirta peraukleti, itakoti, priversti susimastyti, permastyti savo elgesi. Mirtis nieko neaukleja, tai zudynes t.y. susitapatinimas su smurtu. Kaip gali visuomene praktikuojanti mirti, kaip bausme, smerkti zudika, kuriam irgi kito gyvybe nera vertybe?
O kas sake kad ji reikia palikti ramybeje? Cia taip jums norisi viska davaryti iki absurdo, vien todel, kad kazkam net ir zudiko gyvybe yra vertybe.
Mano galva normalus, veiksnus zmones turi ir pastoge ir maisto. Apie infantilus nekalbam. Tik nepradekite manipuliuoti badaujanciais Afrikos vaikais, ju reikmem.
Man labiausiai patinka, kad pastoviai laukia "gerojo dedes" kuris kazka butinai privalo pakeisti. Patogu galvoti kad tai turi padaryti kazkas kitas, bet ne AS. Ateis geras dede ir pakeis situacija Lietuvoje, ateis geras dede ir padarys visuomene maziau abejinga. Patogiai pasirinkot, viena is abejingumo formu, atsipirkti perkamais. Kad ir dabar vaikucius tetukai neaukleja, jie atsiperka demesio stoka zaislai, ar kokiom smutkem, o veliau nesupranta, kodel vaikai agresyvus...
Idomu, kaip jums bus generolo posakis, jei pasmerktuoju bus jusu vaikas, tevas, sesuo, motina, brolis ir t.t..