Įkraunama...
Įkraunama...

Mirties bausmė

QUOTE(Maji @ 2013 06 18, 08:22)
Užtektų vadovautis akis už akį principu. Nužudei - mirk ir pats. Pavogei - netek rankos. Suluošinai kitą - tapk tokiu pats.

QUOTE(nuar @ 2013 06 19, 20:33)
Todėl pernelyg, kad jūsų siūlyme bausmės netgi nėra analogiškos nusikaltimui. "Jei pavagia - nukirst ranką". Kur čia tas "akis už akį"[B]?
Man irgi tokia mintis kilo.
...............

Moonte, čia ne religijos skyrelis, tad apeliavimas į Naująjį testamentą yra ne prie ko.

Idomu, kodel pertenzijos reksiamos man, o ne kitiem? O kodel apeliavimas i senaji testamenta yra prie ko? Gal todel, kad jis atitinka jusu poziuiriui?

Jei jau vartoji biblijines frazes, tai bent suvok, kodel ir kada jas dera vartoti.

Tarp kitko, tai neatsiejama temos dalis. Jei jusu salininkai manipuliuoja demokratijos, humaniskumo savokomis, kodel negalima i ta pati reiskinti paziureti per krikscionybes prizme...

Tarp kitko, o kaip su kitais mano uzduotais klausimeliais?
Tarkim, del prevencijos. Veiksmu ir pasekmiu? Ar nekaltai visuomenes apkaltintu ir nuzdudytu? Kokia ju gyvybes verte?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 19 birželio 2013 - 20:07
QUOTE(Moonte @ 2013 06 19, 16:03)
Hmmmm  4u.gif  zaviuosi. Dekui.

Idomiai cia pasuko diskusija.

Tai sakot, dantis uz danti... Deja, senasis testamentas.
Kristus, mieli krikscionys, atnese mums naujai testamenta, kur parasyta, kad skriaudikui reikia atsukti kita zanda. Paradokas.
..............

Argumentas, neva ka jus darytumet jei jusu artima nusuzdytu. Mat aukos artimuju kersto jausma reikia patenkinti, jis yra prioritetas.

O kaip su budelio kersto jausmu tai paciai abejingai visuomenei, kuri leido dergtis is jo tam tikru laiku? Jo kersto jausmas, neapykanta kaip ir nekotiruojasi.

.......

O dabar klausimelis tam, visuomenininkui, kursai neva ketina zudyti izoliuota zmogu. Kokiu pagrindu galima zudyti zmogu, kuris nekelia tai visuomenei jokios gresmes, nes yra izoliuotas?

Zudymas yra pateisinamas tik tuomet, kai zmogus gina savo/kita gyvybe, apie kokia savigina galima kalbeti jei zmogus izoliuotas, nekelia gresmes?

...............................

Selekcionieriams, kurie ketina zudyniu budu tobulinti zmoniu populiacija. Jus turesite darbo per visa zmonijos egzistencijos laikotarpi, tol kol pasaulyje gyvens tokie kaip jus, abejingu, zudiku visuomene. Jus zudode zmones, kuriuos patys savo abejingumu ir pagimdete. Slykstu yra tai, kad jus norite siu "isgamnu" zudyniu deka pazaboti neva ju atsiradima, bet niekas is jusu nekalba apie PREVENCIJA, ka reikia padaryti, kad ju neatsirastu, kad vaikai butu saugus, kad juos netraumuotu. Ju atsiradimo problemos slypi ne juose, nes jie yra padarinys, galutinis rezultatas. Kai priezastis, del kurios atsiranda tokie zmones slypi visuomeneje. Bet visuomene nelinkusi sau kelti pretenzijas. Juk elementaru ir logiska, panaikink atsiradimo priezasti ir nebus paskemiu.
...................................

Paantrinsiu Pavasarine13. Sukasi tokie statistiniai skaiciukai, priklausomai nuo salies, bet pasaulinis vidurkis butu, 100 nuteistu myriop 10 yra nekalti. Kas nes atsakomybe uz tai? AR tu 10 zmoniu gyvybe yra vertybe? Ar jus pateisinsit, kad va tu visuomenes nuzudytu zmoniu artimieji pradetu zudyti, smurtine visuomene? Jie gi, tu auku artimieji, galimai, kaip ir jus, bus linke i smurta, nori atpildo, tik jau uz visuomenes veiksmus...

kalbant apie religija - ten berods iš viso nėra kalbama apie žemiškas bausmes. Grubiai tariant jei kažkas kažką užmušė - reik palikti tai to žudiko pomirtiniam teismui. O kol gyvas palikt jį ramybėj?
Izoliuotas? Gerai sutinku - tegu jį izoliuoja iki gyvos galvos + jo paties išlaikymas iš jo asmeninių pinigų. Skamba primityviai ir nehumaniškai - nu bet nenoriu aš maitinti žmogaus kuris jau niekad negalės padėti visuomenei. Apsoliučiai jokios logikos. Atiduoti duoną ir pastoge žudikui kai aplinkui pilna žmonių kurie nežudo bet neturi ko valgyt ir normalios pastogės.
Dėl prevencijos - aš labai sutikčiau su tuo. Tik va kas bus tas genijus kuris sugalvos kaip sukurti tokią prevenciją? Tokią kuri veiksminga būtų. Aš į tą fondą savanoriškai pervedinėčiau pinigus.
O dėl tos žmogaus vertės. Vienas generolas yra pasakęs - "vieno žmogaus mirtis yra tragedija - o tūkstančio tik statistika". Be to žmogaus gyvybė pati iš savęs nėra vertybė - vertybė yra tai ką tas žmogus gali duoti. Ir jeigu tas "Duoti" yra tik kankinimai ir žudymas, tai tokia to žmogaus ir vertė
Atsakyti
QUOTE(Pipirinė @ 2013 06 19, 16:58)
Įdomu tai, kad kam žudyt rytuose nuteistą 16likmetę? Juk kiek suprantu kalba apie LT įstatymus, bausmes, Lietuvoje lyg ir už bučinius nesodinama iki gyvos galvos g.gif

Mirties bausmės esmė. Kažkas nusprendžia, kad turi teisę atimti kitam gyvybę. Vienoj šaly tai moralu, o kitoje tai jau ne? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 06 20, 09:18)
Mirties bausmės esmė. Kažkas nusprendžia, kad turi teisę atimti kitam gyvybę. Vienoj šaly tai moralu, o kitoje tai jau ne?  smile.gif

Kokie ištatymai tokios ir taisyklės. Čia jokio moralumo. Nu sugalvotų ir priimtu tokį įstatymą - ir ką tektų paklusti. Galima pagalvot maža pas mus nelogiškų įstatymų.
Atsakyti
QUOTE(FokerWolf @ 2013 06 20, 10:52)
Kokie ištatymai tokios ir taisyklės. Čia jokio moralumo. Nu sugalvotų ir priimtu tokį įstatymą - ir ką tektų paklusti. Galima pagalvot maža pas mus nelogiškų įstatymų.

Tai pala, jūs, vadinasi, esate visškai teisūs, o jau koks musulmonas, užmėtydamas nusidėjėlę, neteisus? Tai kaip čia taip biggrin.gif Vienoj šaly vieni verti mirti už vienus dalykus, kitoje-už kitus? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 06 20, 10:35)
Tai pala, jūs, vadinasi, esate visškai teisūs, o jau koks musulmonas, užmėtydamas nusidėjėlę, neteisus? Tai kaip čia taip biggrin.gif Vienoj šaly vieni verti mirti už vienus dalykus, kitoje-už kitus?  biggrin.gif

Verti neverti ir už ką yra kita diskusija. Gyvenam TEISINĖJE valstybėje ir privalom paklusti jos įstatymams. Jei įstatymas uždraus bučiuotis - tai ir nesibučiuosim o jei norėsim - važiuosim ten kur galima. Todėl tavo pavyzdys su musulmonais visai niekam tikęs - nes LT gali parsi...št negyvai ir nieks tavęs nenubaus nes teisiškai tai galima.
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 06 20, 10:18)
Mirties bausmės esmė. Kažkas nusprendžia, kad turi teisę atimti kitam gyvybę. Vienoj šaly tai moralu, o kitoje tai jau ne?  smile.gif

Taip, teisingumo iki galo čia nebus. Vienos valstybės gyvena taikiai, o štai kitų valstybių vadovai nusprendžia, kad skelbia karą kažkam. Tūkstančiai kareivių privalo eiti ir žudyti. Ir tai yra tarsi sutaurinama - nesakoma "nužudė", sakoma "nukovė". Šimtai niekuo dėtų vyrų natūraliai nurašomi "į nuostolius". Ir tai neskamba labai šokiruojančiai - įprasta, taip pasaulyje visada buvo. Žinia, kad kažkokiam nusikaltėliui ruošiamasi įvykdyti mirties bausmę, sukrečia labiau. Nors jo gyvybė visuomenės atžvilgiu yra kur kas mažiau verta nei to eilinio kareiviuko, tapusio patrankų mėsa.
Atsakyti
QUOTE(FokerWolf @ 2013 06 20, 16:57)
Verti neverti ir už ką yra kita diskusija. Gyvenam TEISINĖJE valstybėje ir privalom paklusti jos įstatymams. Jei įstatymas uždraus bučiuotis - tai ir nesibučiuosim o jei norėsim - važiuosim ten kur galima. Todėl tavo pavyzdys su musulmonais visai niekam tikęs - nes LT gali parsi...št negyvai ir nieks tavęs nenubaus nes teisiškai tai galima.

100proc. sutinku drinks_cheers.gif

Nes kalbam apie LT kaip teisinę valstybę ir kas yra priimtina mūsų visuomenei, o kas ne.
Atsakyti
QUOTE(FokerWolf @ 2013 06 20, 09:25)
kalbant apie religija - ten berods iš viso nėra kalbama apie žemiškas bausmes. Grubiai tariant jei kažkas kažką užmušė - reik palikti tai to žudiko pomirtiniam teismui. O kol gyvas palikt jį ramybėj?
Izoliuotas? Gerai sutinku - tegu jį izoliuoja iki gyvos galvos + jo paties išlaikymas iš jo asmeninių pinigų. Skamba primityviai ir nehumaniškai - nu bet nenoriu aš maitinti žmogaus kuris jau niekad negalės padėti visuomenei. Apsoliučiai jokios logikos. Atiduoti duoną ir pastoge žudikui kai aplinkui pilna žmonių kurie nežudo bet neturi ko valgyt ir normalios pastogės.
Dėl prevencijos - aš labai sutikčiau su tuo. Tik va kas bus tas genijus kuris sugalvos kaip sukurti tokią prevenciją? Tokią kuri veiksminga būtų. Aš į tą fondą savanoriškai pervedinėčiau pinigus.
O dėl tos žmogaus vertės. Vienas generolas yra pasakęs - "vieno žmogaus mirtis yra tragedija - o tūkstančio tik statistika". Be to žmogaus gyvybė pati iš savęs nėra vertybė - vertybė yra tai ką tas žmogus gali duoti. Ir jeigu tas "Duoti" yra tik kankinimai ir žudymas, tai tokia to žmogaus ir vertė

Sorry, kas per mintys...

Vusu pirma, zmogaus gyvybe, orumas yra a priori vertybe.

Kas per vartotojiskas poziuris i zmogu, jo gyvybe? Kazkur girdeti aidai, kartais ne fasistas busit? Maziau vertingus, nusipleniusius i krosnis sukisit? Hitleris pradejo nuo dvasiniu ligoniu, omes Lietuvoje galetumeme pradeti nuo pensininku, naudingumo koeficientas zemas, islaikymas brangus, nerentabilu...

O prie ko cia jusu noras/nenoras. Jei jus visuomenes vadu ketinate zudyti, tai kodel negalite uz visuomenes, tame tarpe savo abejinguma, moketi uz sociopato izoliacija? Jus gi tos abejingos visuomenes narys, todel ir neskite atsakomybe, kodel kratotes. Visuomene zmones pavercia sociopatais, o ne atvirksciai.

O del bausmiu. Bausmes esme yra skirta peraukleti, itakoti, priversti susimastyti, permastyti savo elgesi. Mirtis nieko neaukleja, tai zudynes t.y. susitapatinimas su smurtu. Kaip gali visuomene praktikuojanti mirti, kaip bausme, smerkti zudika, kuriam irgi kito gyvybe nera vertybe?

O kas sake kad ji reikia palikti ramybeje? Cia taip jums norisi viska davaryti iki absurdo, vien todel, kad kazkam net ir zudiko gyvybe yra vertybe.

Mano galva normalus, veiksnus zmones turi ir pastoge ir maisto. Apie infantilus nekalbam. Tik nepradekite manipuliuoti badaujanciais Afrikos vaikais, ju reikmem.

Man labiausiai patinka, kad pastoviai laukia "gerojo dedes" kuris kazka butinai privalo pakeisti. Patogu galvoti kad tai turi padaryti kazkas kitas, bet ne AS. Ateis geras dede ir pakeis situacija Lietuvoje, ateis geras dede ir padarys visuomene maziau abejinga. Patogiai pasirinkot, viena is abejingumo formu, atsipirkti perkamais. Kad ir dabar vaikucius tetukai neaukleja, jie atsiperka demesio stoka zaislai, ar kokiom smutkem, o veliau nesupranta, kodel vaikai agresyvus...

Idomu, kaip jums bus generolo posakis, jei pasmerktuoju bus jusu vaikas, tevas, sesuo, motina, brolis ir t.t..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 20 birželio 2013 - 22:27
Moonte, perskaičius tavo postą užgimė tokia mintis, jei kažkas kažką padarė tai nešk atsakomybę, jei kažkas nesumokėjo, mokėk už tą kažką, jei kažkas vokeliuose atlyginimą gauna, tai tau sąžiningas žmogau padidins mokesčius vardan tų dėl kurių nesurenkami jie, jei kaimynas nesumoka mokesčių, tau komunaliniai bus padalinti ir už save ir dar už kaimyną, dar jei gali paaukok benamiui, asocialiam, ir vis nešk už visus atsakomybę, kurie lygiai taip pat kaip ir aš kūrė savo gyvenimą patys, ir patys turėtų būti atsakingi už jį, kodėl tada dedamas kryžius at tų, kurie dorai gyvena?
Atsakyti
QUOTE(Pipirinė @ 2013 06 20, 23:26)
Moonte, perskaičius tavo postą užgimė tokia mintis, jei kažkas kažką padarė tai nešk atsakomybę, jei kažkas nesumokėjo, mokėk už tą kažką, jei kažkas vokeliuose atlyginimą gauna, tai tau sąžiningas žmogau padidins mokesčius vardan tų dėl kurių nesurenkami jie, jei kaimynas nesumoka mokesčių, tau komunaliniai bus padalinti ir už save ir dar už kaimyną, dar jei gali paaukok benamiui, asocialiam, ir vis nešk už visus atsakomybę, kurie lygiai taip pat kaip ir aš kūrė savo gyvenimą patys, ir patys turėtų būti atsakingi už jį, kodėl tada dedamas kryžius at tų, kurie dorai gyvena?

Deja, turiu jus nuvilti, bet jus visiskai, net kardinaliai neteisi.

Jus ultruojate ir sarzuojate, davedate iki absurdo, tai kas nebuvo net rasoma. Jus norite, kad as parasyciau i kieviena jusu neva isvardinta teigini, kita, ADEKVATU SITUACIJOS SPRENDIMO buda, kaip spresti jusu ivardintas neva patines situacijas? Turiu jus ispeti, tai ka as parasysiu jums nepatiks.

Man nesunku, bet kitas klausimas, jus tikrai norite tasyti zuvi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 20 birželio 2013 - 22:32
QUOTE(Moonte @ 2013 06 20, 23:31)
Deja, turiu jus nuvilti, bet jus visiskai, net kardinaliai neteisi.

Jus ultruojate ir sarzuojate, davedate iki absurdo, tai kas nebuvo net rasoma. Jus norite, kad as parasyciau i kieviena jusu neva isvardinta teigini, kita, ADEKVATU SITUACIJOS SPRENDIMO buda, kaip spresti jusu ivardintas neva patines situacijas? Turiu jus ispeti, tai ka as parasysiu jums nepatiks.

Man nesunku, bet kitas klausimas, jus tikrai norite tasyti zuvi?

Taip aš čia ne į temą, dėl ko atsiprašau, nes tai nesusiję su šia tema - mirties bausme. Tiesiog kilo klausimas toks apskritai.

Ir tiesa pasakius būtų įdomu išgirst Jūsų atsakymą, koks jis bebūtų smile.gif
Papildyta:
Ir dar jei jau kalbant apie mirties bausmę ir auklėjimą, man baisiausia tai, kad dažniausiai tas žudikas kuris įvygdo egzekuciją, parodo, prisipažįsta kaip tai įvyko ir net nesigaili tai ką padarė, tai kaip tokį galima pamokyti, parodyti jam kas yra blogai ir pan.
Galų gale aš manau jei jau žudo tai jau negerai jam yra su smegenine, čia kalbant apie tyčines žmogžudystes, tokius žmones reikia izoliuoti ir gydyti pirmiausiai. Tik pas mus tas gydymas būna po kurio paleidžia ir pan. Lygiai taip pat pasikartosiu, kaleime reikia ne liept sėdėt už grotų, o duoti dirbti, kad užsidirbtų duonos kasnį.
Atsakyti