Įkraunama...
Įkraunama...

Mirties bausmė

QUOTE(Vicious Vici @ 2013 07 09, 11:48)
Puikiai tai žinau, ne paaiškinimų čia atėjau.

Tai tik mano nuomonė, kad tai labai neteisinga, jei yra įrodymai, kad mane tikrai puolė.

Atsiprašau, jei įžeidžiau.

Jei kiekvieno konflikto metu kiekvienas, kas norėtų (su sąlyga, kad ne pirmas smugį sudavė), galėtų konfliktą spręsti kulka į priešininko pakaušį, vargu ar irgi atrodytų teisinga...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 09 liepos 2013 - 10:56
QUOTE(Hmmm... @ 2013 07 09, 11:55)
Atsiprašau, jei įžeidžiau.

Jei kiekvieno konflikto metu kiekvienas, kas norėtų (su sąlyga, kad ne pirmas smugį sudavė), galėtų konfliktą spręsti kulka į priešininko pakaušį, vargu ar irgi atrodytų teisinga...

Neįžeidei smile.gif Tiesiog pastebėjau, kad šnekam šnekam ir kartais nesusišnekam.

O kam taip iš karto apie kiekvieną atvejį? Kiekvienas juk skirtingas ir negyvename laikais, kai nuolat puola ir kiekvienas turi ginklą.
Kalbame apie girdėtas kažkur situacijas ar pan. Gaila, kad nepamenu, nes nesekiau kaip baigėsi kažkada prieš kažkiek metų atsigynusiam medžiotojui. Jis gyveno sodyboje berods kažkur ir pas jį per langą į namus veržėsi trys ar du. Vieną jis nušovė, dėl kitų ar kito nežinau, lyg sužeidė gal vieną. Aš tai jam tik ranką spausčiau, nes čia jau nenormalu, kai per langus lipa. Bet kiek per panoramą ar pan. tuo metu girdėjau, kad jam niekas nespaudė, svarstė ten dar jį. Didelis klausimas ar nesėdo vargšas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 07 08, 20:44)
jei Jums artimas žmogus būtų kitoje pusėje, tada ir situaciją vertintumėt kitaip.

Galbūt yra daug tokių atvejų kai artimieji besąlygiškai gina nusikaltimus padariusius artimuosius, gal būt tokių atveju net dauguma, nežinau. Tačiau jeigu mes kalbame apie nusikaltimus už kuriuos skiriama mirties bausmė, o šiuo metu laisvės atėmimas iki gyvos galvos, tai šie nusikaltimai labai ir labai sunkūs. Juk mes savo artimiesiems neatleidžiame net daug mažesnių niekšybių: melo, išdavystės, neištikimybės, apgaulės ir t.t., kada tai būna susiję tiesiogiai su mūsų paties asmeniu. Tačiau mes savo artimiesiems neatleidžiame ir kai jie nedorai, nesąžiningai ir kitaip blogai pasielgia su kitais mums artimais, ar net visai svetimais žmonėmis.
Gyvybė - tikrai labai labai didelė vertybė. Tačiau yra vertybių už kurias yra aukojama gyvybė: savo, kito, ar net visai niekuo dėtu žmonių. Mano manymu didžiausios vertybės yra sąžinė ir žmoniškumas. Žmonės turintys šias vertybės gal įgimtas, gal įgytas, neatleis, gal net išsižadės net pačio artimiausio žmogaus už padarytus žiaurius, nežmoniškus nusikaltimus, už sąmoningą Tėvynės išdavimą ir kt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 09 liepos 2013 - 11:44
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 07 09, 12:02)
O kam taip iš karto apie kiekvieną atvejį? Kiekvienas juk skirtingas ir negyvename laikais, kai nuolat puola ir kiekvienas turi ginklą.

Bet kiek per panoramą ar pan. tuo metu girdėjau, kad jam niekas nespaudė, svarstė ten dar jį. Didelis klausimas ar nesėdo vargšas unsure.gif

Būtent, kad skirtingas. O įstatymas visiems vienas. Niekas nedalija individualių leidimų gintis kaip nori. Jei Jums bus leista gintis kaip norit, tai tas leidimas galios ir kitiems. Kaip apie tai kalbėti be konkrečių pavyzdžių? g.gif

Policija privalo tirti kiekvieną mirties atvejį. Toks jų darbas. Ir jei tyrimo aplinkybės nieko daugiau neatskleidė, tai nesėdo jis greičiausiai. Bet tyrimas privalo būti atliktas visada ir tai yra normalu.
Papildyta:
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 07 09, 12:20)
Galbūt yra daug tokių atvejų kai artimieji besąlygiškai gina nusikaltimus padariusius artimuosius, gal būt tokių atveju net dauguma, nežinau.

Nebūtinai besąlygiškai. Artimieji dažnai bando suprasti kodėl. Kas dažnai ne taip aktualu nukentėjusiesiems.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 07 09, 11:33)
Nebūtinai besąlygiškai. Artimieji dažnai bando suprasti kodėl. Kas dažnai ne taip aktualu nukentėjusiesiems.

Taip, juk tai jų artimas žmogus taip pasielgė, jie ieško priežasčių, gal pateisinimų. Tik vieni radę atsakymus tampa artimojo gynėjais, o kiti suvokia nusikaltimų mąstą ir nusisuka, atsiriboja, ar net išsižada artimojo.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 07 09, 08:26)
Tik žinoma, tai vėlgi turi būti įrodyta, kad nusikaltėliai nepradėtų šūkauti - tai mane puolė, mane doh.gif

O kur garantija kad irodys ne priesingai? wink.gif Ir ka tada, ta kuris istikro gybesi ant kilpos? wink.gif O taip laisvai gali nutikt, nes ko nepadaro dideli pinigai, padaro labai dideli pinigai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(supermario @ 2013 07 09, 18:49)
O kur garantija kad irodys ne priesingai? wink.gif Ir ka tada, ta kuris istikro gybesi ant kilpos? wink.gif O taip laisvai gali nutikt, nes ko nepadaro dideli pinigai, padaro labai dideli pinigai smile.gif

Garantijos šioje žemėje nėra niekur. Negalite net už save patį garantuoti, nes kažkada pats save galite nustebinti. Bet tai ne priežastis nebandyti taikyti teisingumo smile.gif
Atsakyti
Aš už mirties bausmę tiems, kas padarė itin žiaurius nusikaltimus, už žiaurų nukankinimą nužudyma sadizmą...
Atsakyti
QUOTE(Giuste @ 2013 07 10, 15:35)
Aš už mirties bausmę tiems, kas padarė itin žiaurius nusikaltimus, už žiaurų nukankinimą nužudyma sadizmą...

Kai kersto jausmas atlegsta, tik tada gali suvokt kokia beprasmybe jame.
Atsakyti
QUOTE(supermario @ 2013 07 10, 23:45)
Kai kersto jausmas atlegsta, tik tada gali suvokt kokia beprasmybe jame.

Jūsų nuomonė, deja tik gražus posakis mirksiukas.gif
Už žiauriai nužudytą nukankintą brangų žmogų, kerštas nebūna beprasmis schmoll.gif
O mirties bausmė tokiems padugnėms, tai tik atpildas už jų žiaurius nusikaltimus.
Atsakyti
Būtent, kerštas gali atlėgti tik tada, kai reikalas bent dalinai sutvarkytas, pvz. akis už akį... Ne visi gi apsigimę Jėzusai Kristusai, kurie kitą žandą suka.
Atsakyti
Žodis kerštas manau čia netinka. Mirties bausmė yra būtent BAUSMĖ. Nusikaltėliui ne keršijama, o jis yra nubaudžiamas mirtimi. Galima norėti teisingo atpildo, vienokios ar kitokio dydžio bausmės už tam tikro dydžio nusikaltimus, bet ne siekti keršto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 11 liepos 2013 - 09:51