QUOTE(Raudona Saule @ 2013 07 07, 19:53)

Pakabinai mane su ruo "sužvėrėčiau"

Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2013 07 07, 20:05)
Jos šalininkų pagrindinis argumentas yra kerštas. Tačiau bausmių sistemoje neturi būti emocijų. Mano nuomone.
Papildyta:
Bausmė nėra problemos sprendimas. Bausmė yra pasekmių šalinimas.
Papildyta:
Bausmė nėra problemos sprendimas. Bausmė yra pasekmių šalinimas.
Bet kai jų nėra, tai ir kaltininkas gauna per mažai. Nes viską taip iš šalies vertina vertina teisėjai, tik per sauso įstatymo prizmę ir kas gaunasi? Už žiauriausius nusikaltimus kokie 15 metų, kokiam 25 metų asmeniui. "Labai gražu", išeis toks 40-ies, pačiam jėgų žydėjime... Ir to, pagal visas praktikas, išeis 32-35

Problemos jau ir nebeišspręsi, kai žmonių galvos nukapotos. O visuomenės nesutvarkysi, kad užstok skriaudžiamą ar pan. Jau žmonės kokie yra, tokie. Pagal esamus (turimus) žmones, galima tik švelninti arba griežtinti bausmes. Kaip ir minėjote, pagal esamą situaicją, kur kiekvienas chamukas prieš kitą chamavoja, riekia tik griežtinti, o ne dar daugiau laisves, pagarbas net nusikaltusiam propaguoti ir pan. Tai nenusves į niekur arba nuves į dar didesnį nusikalstamumą atsižvelgus į mažas bausmes, pritrūks kalėjimų ir t.t. O galiausiai trečiu pasauliniu baigsis.
Papildyta:
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 07 07, 21:25)
Mano artimoje aplinkoje yra buvęs žmogžudystės atvejis. Artimai pažinojau auką, žudiką tik iš matymo. Atlikęs bausmę žudikas išėjo į laisvę. Keletą kartų teko ji sutikti nedidelio miesto gatvėse. Pirmas pojūtis jį pamačius kažkoks keistas net instinktyvus nustebimas "kaip čia taip, jis eina kaip niekur nieko, nešasi maišelyje duoną ir parėjęs vakarieniaus, o to kito žmogaus, kuris nuo jo žiaurios rankos žuvo, jau niekas nebeprikels... Tad užplūsta kažkoks neteisybės jausmas, atrodo, kad taip neturėtų būti ir beviltiškumas suvokiant, kad nieko negali pakeisti.
Va va... apie ką aš ir kalbu. Tai kur čia teisybė, humaniškumas ir kiti dalykai. Humaniškumas žudikui???