QUOTE(Luti @ 2013 06 17, 12:59)
Daznai praso malones ir ja gave iseina anksciau, o jau gyvent nebemoka ir grizta atgal....
Kas yra "dažnai"? O gyvent nebemoka išėję ir atgal grįžta ne tik žmogžudžiai manjakai, bet ir vagys, sukčiai, šiaip durniai ar žiopliai visokie. Tai gal visus nupilam ir ramu?
QUOTE(nuar @ 2013 06 17, 18:45)
Skerdykloj dirbantys žmonės irgi turbūt nepasižymi aukštu jausmingumo laipsniu. Bet tai nereiškia, jog tokia profesija nėra reikalinga.
Lyginat šūdą su pyragu... Gal dar ir apie medžiotojų jausmingumą žmogžudžių kontekste pakalbam?
QUOTE(Jurgitapetr @ 2013 06 17, 20:11)
o hmm.. tai manau, jog jeigu zudikai manjakai tokie vargsai, tai gal globos namus atidaryk
pilna atveju, kai juos paprasciausiai isleidzia uz "gera" elgesi. o tada jau tik reik dziaugtis jei jie aplenkia namus. mirties bausme be pasigailejimo ir tiek. kitose salyse tai ne paslaptis, o cia baisiausia mistika.
Jei diskutuot nematot prasmės, tai galit taip tiesiog ir rašyt. Nes arba Jūs skaitot tik kas antrą mano parašytą žodį ir dėl to manęs nesuprantat, arba rašot tik tam, kad rašyt
Ir vėl "pilna atvejų". Kur Jūs tuos atvejus matėt? Kiek aš žinau (pataisykit jei klystu), per visą nepriklausomybės laikotarpį iš visų, nuteistų iki gyvos galvos, amnestija pritaikyta tik vienam, dar vienam (berods) yra sutrumpinta bausmė iki 20 metų (bijau sumeluot tiksliai). Ir viskas. Visi kiti kaip sėdi, taip sėdės iki kol nudvės. Ne visiem žmogžudžiam gi skiria iki gyvos galvos ir tikrai ne visi būtų nudaigoti net ir tuo atveju, jei mirties bausmė būtų sugrąžinta. Čia toks jausmas paskaičius, kad įvestume mirties bausmę ir sušaudytume pusę sėdinčių, kad visiem ramiau būtų
P.S.: Kad būtų aiškiau, aš nesu prieš mirties bausmę iš principo. Netgi manau, kad tam tikrais atvejais ji tikrai būtų ne pro šalį. Nu bet tai būtų tik išimtiniai atvejai. Ir tai tikrai negali būti naudojama lengva ranka