Įkraunama...
Įkraunama...

Mirties bausmė

QUOTE(Jurgitapetr @ 2013 06 17, 12:22)
o kareivis musio lauke irgi yra budelis?? kai gina savo tauta? juk irgi saudo nieko blogo jam nepadariusius zmones, bet tokia yra jo pareiga ir prievole GINTI. siuo atveju mirties bausme irgi yra GYNYBA, nekaltu zmoniu. o issigimeli zudika jums niekas nesako saudyti, pjaustyti dieve mano. gi ne viduramziais gyvenam. uztenka suleisti ramiai ir tyliai vaistu, lygiai taip pat kaip ir komoje gulinti zmogu, kuriam vegetuoti jau nera prasmes.  gi niekas nesako skersti, koks cia dar budelis gali buti...

valio, jei jūs nieko prieš, kad vaikas užaugęs pasirinktų tokį darbą-leisti vaistukus...
Atsakyti
Ką čia vaikas, nenorėčiau tokio vyro, kuris žinočiau, kad budelio profesiją turi, nes kai žmogus lieka be jausmų tokiems dalykams, kokia tikimybė, kad šeimoje jis kitoks bus?
Atsakyti
Skerdykloj dirbantys žmonės irgi turbūt nepasižymi aukštu jausmingumo laipsniu. Bet tai nereiškia, jog tokia profesija nėra reikalinga.
Atsakyti
QUOTE(nuar @ 2013 06 17, 18:45)
Skerdykloj dirbantys žmonės irgi turbūt nepasižymi aukštu jausmingumo laipsniu. Bet tai nereiškia, jog tokia profesija nėra reikalinga.

Bet jie nežudo žmonių, o gyvūną užmušt manau nemažai kas gali, nereikia ir skerdyklos. Pvz.: kad ir žuvį nusipirkus gyvą parduotuvėje reikia užmušti, daugeliui šeimininkių ranka net nesudreba.
Tada dar pateisinkime specialybes tokias kaip mirtininkai - susisprogdintojai, gal jų irgi reikia, kad įrodyti kažką, kad galėtų kažkas manipuliuot kaip jam reikia?
Atsakyti
QUOTE(Pipirinė @ 2013 06 17, 18:51)
Bet jie nežudo žmonių, o gyvūną užmušt manau nemažai kas gali, nereikia ir skerdyklos. Pvz.: kad ir žuvį nusipirkus gyvą parduotuvėje reikia užmušti, daugeliui šeimininkių ranka net nesudreba.
Tada dar pateisinkime specialybes tokias kaip mirtininkai - susisprogdintojai, gal jų irgi reikia, kad įrodyti kažką, kad galėtų kažkas manipuliuot kaip jam reikia?

Paradoksas - niekuo dėtą gyvūną užmušt man būtų sunkiau.

Prie ko čia mirtininkai susisprogdintojai? Po jų susisprogdinimo žūsta niekuo dėti žmonės. Gal jum žudikas-maniakas irgi specialybė?
Atsakyti
jau i lankas diskusija nukrypo biggrin.gif

o hmm.. tai manau, jog jeigu zudikai manjakai tokie vargsai, tai gal globos namus atidaryk wink.gif o siuksliu pasalinimas man yra gynyba nuo galimu busimu nusikaltimu, nes pilna atveju, kai juos paprasciausiai isleidzia uz "gera" elgesi. o tada jau tik reik dziaugtis jei jie aplenkia namus. mirties bausme be pasigailejimo ir tiek. kitose salyse tai ne paslaptis, o cia baisiausia mistika.
Atsakyti
QUOTE(Luti @ 2013 06 17, 12:59)
Daznai praso malones ir ja gave iseina anksciau, o jau gyvent nebemoka ir grizta atgal....

Kas yra "dažnai"? O gyvent nebemoka išėję ir atgal grįžta ne tik žmogžudžiai manjakai, bet ir vagys, sukčiai, šiaip durniai ar žiopliai visokie. Tai gal visus nupilam ir ramu?

QUOTE(nuar @ 2013 06 17, 18:45)

Lyginat šūdą su pyragu... Gal dar ir apie medžiotojų jausmingumą žmogžudžių kontekste pakalbam? mastau.gif

QUOTE(Jurgitapetr @ 2013 06 17, 20:11)

o hmm.. tai manau, jog jeigu zudikai manjakai tokie vargsai, tai gal globos namus atidaryk wink.gif

pilna atveju, kai juos paprasciausiai isleidzia uz "gera" elgesi. o tada jau tik reik dziaugtis jei jie aplenkia namus. mirties bausme be pasigailejimo ir tiek. kitose salyse tai ne paslaptis, o cia baisiausia mistika.

Jei diskutuot nematot prasmės, tai galit taip tiesiog ir rašyt. Nes arba Jūs skaitot tik kas antrą mano parašytą žodį ir dėl to manęs nesuprantat, arba rašot tik tam, kad rašyt unsure.gif

Ir vėl "pilna atvejų". Kur Jūs tuos atvejus matėt? Kiek aš žinau (pataisykit jei klystu), per visą nepriklausomybės laikotarpį iš visų, nuteistų iki gyvos galvos, amnestija pritaikyta tik vienam, dar vienam (berods) yra sutrumpinta bausmė iki 20 metų (bijau sumeluot tiksliai). Ir viskas. Visi kiti kaip sėdi, taip sėdės iki kol nudvės. Ne visiem žmogžudžiam gi skiria iki gyvos galvos ir tikrai ne visi būtų nudaigoti net ir tuo atveju, jei mirties bausmė būtų sugrąžinta. Čia toks jausmas paskaičius, kad įvestume mirties bausmę ir sušaudytume pusę sėdinčių, kad visiem ramiau būtų wacko.gif

P.S.: Kad būtų aiškiau, aš nesu prieš mirties bausmę iš principo. Netgi manau, kad tam tikrais atvejais ji tikrai būtų ne pro šalį. Nu bet tai būtų tik išimtiniai atvejai. Ir tai tikrai negali būti naudojama lengva ranka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 06 17, 09:37)
taip, jei būčiau asmeniškai suinteresuota-galėčiau. Ir padaryčiau. Iš pykčio, neapykantos. Bet kažkam kitam? Kas imtųsi tos budelio rolės?

na tai vienas is variantu - aukos artimieji. Ziurek dar ar norinciu eile nesusidarytu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 17 birželio 2013 - 20:49
Asmeniškai man neįmanoma būtų nei žvėrelio užmušt, jokiems tikslams, nei tuo labiau žmogaus. Taip pat niekada nenorėčiau, kad vaikas budeliu dirbtų, arba vyras pvz tai darytų. Pirmiausiai kaip sakiau negalėčiau su tokiais žmonėmis saugiai jaustis. O kadangi kažkam reiktų vykdyti mirties bausmę kaliniams, tai negaliu norėti to, nes tai nesuderinama su mano mąstymu, kad žmogus turi taip elgtis, žudyti, nes jam tai liepiama (manyčiau jis ne ką geresnis taptų už samdomus žmogžudžius, nes tiek vienas tiek kitas gauna už tai nemažą atlygį)
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 06 17, 21:12)
Kas yra "dažnai"? O gyvent nebemoka išėję ir atgal grįžta ne tik žmogžudžiai manjakai, bet ir vagys, sukčiai, šiaip durniai ar žiopliai visokie. Tai gal visus nupilam ir ramu?

Užtektų vadovautis akis už akį principu. Nužudei - mirk ir pats. Pavogei - netek rankos. Suluošinai kitą - tapk tokiu pats.
Atsakyti
QUOTE(Maji @ 2013 06 18, 08:22)
Užtektų vadovautis akis už akį principu. Nužudei - mirk ir pats. Pavogei - netek rankos. Suluošinai kitą - tapk tokiu pats.

Kaip manot, vaikui, pavogusiam kramtoškės pakelį, reiktų ranką nukirst, ar pradžiai ir piršto užtektų?
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 06 17, 20:12)

Ir vėl "pilna atvejų". Kur Jūs tuos atvejus matėt? Kiek aš žinau (pataisykit jei klystu), per visą nepriklausomybės laikotarpį iš visų, nuteistų iki gyvos galvos, amnestija pritaikyta tik vienam, dar vienam (berods) yra sutrumpinta bausmė iki 20 metų (bijau sumeluot tiksliai). Ir viskas. Visi kiti kaip sėdi, taip sėdės iki kol nudvės. Ne visiem žmogžudžiam gi skiria iki gyvos galvos ir tikrai ne visi būtų nudaigoti net ir tuo atveju, jei mirties bausmė būtų sugrąžinta. Čia toks jausmas paskaičius, kad įvestume mirties bausmę ir sušaudytume pusę sėdinčių, kad visiem ramiau būtų wacko.gif

Net ir vienas atvejis yra per daug. Nes yra visgi per didelė tikimybė kad išėjęs jis vėl žudys. Ir ką pasakyt tos aukos artimiesiems - kad tiesiog paleidom žudiką- nes taip humanišliau?
Niekas ir nesako žudyt vagis ar žulikus, kalba apie žudikus su pašlijusiu moralės suvokimu.
Ir galiausia - jei jau mirties bausmė būtų legali - tikėtina kad dalis nusikaltimų net neįvyktų - nes žmonės mirties bijo daug labiau nei įkalinimo.

QUOTE(Pipirinė @ 2013 06 17, 20:55)
Asmeniškai man neįmanoma būtų nei žvėrelio užmušt, jokiems tikslams, nei tuo labiau žmogaus. Taip pat niekada nenorėčiau, kad vaikas budeliu dirbtų, arba vyras pvz tai darytų. Pirmiausiai kaip sakiau negalėčiau su tokiais žmonėmis saugiai jaustis. O kadangi kažkam reiktų vykdyti mirties bausmę kaliniams, tai negaliu norėti to, nes tai nesuderinama su mano mąstymu, kad žmogus turi taip elgtis, žudyti, nes jam tai liepiama (manyčiau jis ne ką geresnis taptų už samdomus žmogžudžius, nes tiek vienas tiek kitas gauna už tai nemažą atlygį)

Kaip taisyklė budelių niekas neįvardina ir net artimiausi žmonės nežino kuo jie užsiima. Oficialai jie dirba normalų darbą. O moka kiek girdėjau už tai oi kiek daug, nes norinčių nebūna sad.gif.
Atsakyti