Įkraunama...
Įkraunama...

Mirties bausmė

QUOTE(Maji @ 2013 06 18, 18:20)
Tikrai įdomu, kiek to humaniškumo liktų, jei tai paliestų jūsų šeimą - išniekintų jūsų vaiką žiauriausiais būdais, nukankintų, sudraskytų į gabalus (ginkdie, to niekam nelinkiu!). Ar tikrai pakaktų to, kad žudikas gyvens iki gyvos galvos? Ar atsėdėjęs maksimalų terminą ir net už gerą elgesį paleistas anksčiau laiko toliau sau vaikščios kažkur šalia jūsų ant šio svieto?

Kad ir elementarus Naujūnaitės pavyzdys. Išniekino, nužudė, pakasė. Jam dabar 20. Kiek maksimaliai gresia? 15. Na, kelis metus atmeskim už gerą elgesį, išeis kokių 30, pats tas, ane?  biggrin.gif O jis juk nekaltas, važiavo muzikos prie ežero pasiklausyt.

Rašiau, kad visiškai suprantu, kai tai nori padaryti artimieji-atkeršyti, sunaikinti. bet padaryti iš to sistemą, kad kažkas, bet tik ne aš ir ne mano vaikai, tuos nusikaltėlius žudytų. kažkas, bet tik ne pats ir ne jo artimieji. tegu kiti tai dirba. tokį vat darbą.
Atsakyti
Tikrai įdomu, kiek to humaniškumo liktų, jei tai paliestų jūsų šeimą - išniekintų jūsų vaiką žiauriausiais būdais, nukankintų, sudraskytų į gabalus (ginkdie, to niekam nelinkiu!). Ar tikrai pakaktų to, kad žudikas gyvens iki gyvos galvos? Ar atsėdėjęs maksimalų terminą ir net už gerą elgesį paleistas anksčiau laiko toliau sau vaikščios kažkur šalia jūsų ant šio svieto?
<...>

Raudona silkė.
Atsakyti
QUOTE(dmu @ 2013 06 18, 18:44)

o geras, įdomu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 06 18, 17:08)
šizofrenikui neskirtų mirties bausmės net ten, kur ji leidžiama, nes tai liga.
O galvojama tai turbūt galva, skirtumas tas, kad jūsiškė permirkusi neapykanta.

turekit sveiko proto, tamsta, nepazinodama smeizti.
Jusu vadinamaja "neapykanta" turbut persismelke puse musu, kurios tiesiog nera TOKIOS tolerantiskos galvazudziams.
galit man nieko neatsakyti, labai prasyciau.
Atsakyti
QUOTE(dmu @ 2013 06 18, 18:44)

Oj ne, dėmesio nenukreipinėju, neturiu tam laiko. Tik paklausiau ir noriu atsakymo. Kažkodėl diskutuojama apie kitus, aplenkiant galimybę, kad tai gali nutikti ir tau.
Man asmeniškai atrodo neteisinga laikyt tokius pacukus gyvus už tokius sunkius nusikaltimus.
Atsakyti

Taip tada norisi, pačios baisiausios bausmės, bet tikrai neičiau pati vykdyti bausmės, tokios kaip gyvybės atėmimas, jei kažkas už mane padarytų, jei kažkas dirbtų tokį darbą, pagal įstatymus taip tada už aš, bet jei reiktų priimti pačiai tokius sprendimus - ne.

Blogiausia, kad gali paleisti ankščiau laiko, aš va ko jiems nedaryčiau, amnestijų, galų gale duočiau kažkokį darbą, kad ne tik kalėtų ir "ėstų", savo malonumu užsiimtų, tik tiek, kad už grotų. Tada tenkintų mane ir sėdėjimas iki gyvos galvos.
Atsakyti
Aš didžiausią problemą matau ne mirties bausmės (ne)buvimo klausime, o apskritai Lietuvos įstatymuose. Kiek jau tų žudikų iki gyvos galvos sėdi? Trupiniai rolleyes.gif 'gauna 10-15 metų, dar anksčiau paleidžiami ir vuolia - durys atdaros, pone žudike. Štai tiek mūsų valstybėje įvertinama žmogaus gyvybė, nu didžiausi humanistai, klausyk. Tik labiau ne iš to galo.
Atsakyti
QUOTE(Jurgitapetr @ 2013 06 18, 18:54)
turekit sveiko proto, tamsta, nepazinodama smeizti.
Jusu vadinamaja "neapykanta" turbut persismelke puse musu, kurios tiesiog nera TOKIOS tolerantiskos galvazudziams.
galit man nieko neatsakyti, labai prasyciau.

jei paprašysiu rašyti lietuviškomis raidėmis, juk to nedarysite? smile.gif
Taip, daug yra persmelktų neapykantos. Norinčių, kad kažkas kitas už juos žudytų. Štai ir visa jūsų išmintis. Tegu vaistukų suleidžia kas nors kitas.
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 06 19, 09:37)
jei paprašysiu rašyti lietuviškomis raidėmis, juk to nedarysite?  smile.gif
Taip, daug yra persmelktų neapykantos. Norinčių, kad kažkas kitas už juos žudytų. Štai ir visa jūsų išmintis. Tegu vaistukų suleidžia kas nors kitas.

Jei gerai mokės ir nebus viešinama pavardė - aš gal ir sutikčiau. Žudyt šiaip negalėčiau - bet bausti kaltuosius manau kad taip. Taigi gali atsiimt žodžius
Atsakyti
QUOTE(FokerWolf @ 2013 06 19, 11:27)
Jei gerai mokės ir nebus viešinama pavardė - aš gal ir sutikčiau. Žudyt šiaip negalėčiau - bet bausti kaltuosius manau kad taip. Taigi gali atsiimt žodžius

o kodėl jau čia nesutiktum pavardės viešint? Normalus gi gerai mokamas darbas būtų, oficialus. Kam slėpt, jei čia nieko tokio? Nuo vaikų slėptum? biggrin.gif Juokingas man toks sąlyginis teisingumo kovotojų siekis įteisint mirties bausmę.
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 06 19, 10:39)
o kodėl jau čia nesutiktum pavardės viešint? Normalus gi gerai mokamas darbas būtų, oficialus. Kam slėpt, jei čia nieko tokio? Nuo vaikų slėptum?  biggrin.gif Juokingas man toks sąlyginis teisingumo kovotojų siekis įteisint mirties bausmę.

Juokinga visų pirma esi tu. O pavardės nenorėčiau viešint būtent dėl tokių kaip tu, kurie aklai gina nepagrystą nuomonę, ir kitus požiūrius laiko apsoliučiai neteisingus. Jei žmonės būtų protingi ir normaliai suvokiantys tada neslėpčiau
Atsakyti
QUOTE(FokerWolf @ 2013 06 19, 11:44)
Juokinga visų pirma esi tu. O pavardės nenorėčiau viešint būtent dėl tokių kaip tu, kurie aklai gina nepagrystą nuomonę, ir kitus požiūrius laiko apsoliučiai neteisingus. Jei žmonės būtų protingi ir normaliai suvokiantys tada neslėpčiau

NepagrĮstą.
Aklai? Aš metu argumentą - jūs neatmušat. Todėl pakartoju-jei tas darbas normalus ir teisingas, KODĖL reikia slėpti pavardę? Slėpti tai nuo vaikų savo? KODĖL? Negi manai, kad tie, kurie prieš mirties bausmę, užmėtytų akmenimis???? O gal visgi suvokimas kažkur giliai slypi, kad na, ne viskas taip gražu su tokiu teisingumu. smile.gif
Atsakyti