Įkraunama...
Įkraunama...

Mirties bausmė

QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 06 19, 10:51)
NepagrĮstą.
Aklai? Aš metu argumentą - jūs neatmušat. Todėl pakartoju-jei tas darbas normalus ir teisingas, KODĖL reikia slėpti pavardę? Slėpti tai nuo vaikų savo? KODĖL? Negi manai, kad tie, kurie prieš mirties bausmę, užmėtytų akmenimis???? O gal visgi suvokimas kažkur giliai slypi, kad na, ne viskas taip gražu su tokiu teisingumu.  smile.gif

jei bent kiek kazkuo domiesi, tai zinai, kad STT darbuotoju pavardes irgi yra daznai slepiamos, daugybes zmoniu pavardes yra slepiamos saugumo sumetimais ir nesvarbu kokius darbus jie dirba taisesaugoje ir saugume (zinma, tai priklauso ir nuo pareigu) . o apie argumentus, visiskai niekinius, isvis patyliu, totali raudona silke biggrin.gif
http://www.alfa.lt/s...13-06-19_12-04/ va, paskaityk, koki vargseli tuoj suras, isodins 10-15 metu, duos paest, darbo, dar ir issilavinima (juk kalejimuose galima mokslus baigti!) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitapetr @ 2013 06 19, 12:52)
jei bent kiek kazkuo domiesi, tai zinai, kad STT darbuotoju pavardes irgi yra daznai slepiamos, daugybes zmoniu pavardes yra slepiamos saugumo sumetimais ir nesvarbu kokius darbus jie dirba taisesaugoje ir saugume (zinma, tai priklauso ir nuo pareigu) . o apie argumentus, visiskai niekinius, isvis patyliu, totali raudona silke biggrin.gif
http://www.alfa.lt/s...13-06-19_12-04/ va, paskaityk, koki vargseli tuoj suras, isodins 10-15 metu, duos paest, darbo, dar ir issilavinima (juk kalejimuose galima mokslus baigti!) biggrin.gif

Hmm, slaptas darbas? Tai tik dėl tos priežasties nuo vaikų slėptumėt ką dirbate? Tuomet gal bet netikiu visgi, kad slėptumėt ne dėl to, kad ne viskas gerai su tuo darbu. biggrin.gif
Visų žmogžudžių neišžudysi, žmogžudysčių nuo to nemažės. o be to, kodėl moralu mirties bausme nuteisti tik žmogžudžius? Štai yra šalių, kur mirties bausmė-už sexą. Jie nėra moralūs? Ar yra? Kur ta riba?
Čiakam įdomu- be galo geras straipsnis šia tema. Ne blevyzgos.

http://eia.libis.lt:...2...&st_id=5058
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 06 19, 10:51)
NepagrĮstą.
Aklai? Aš metu argumentą - jūs neatmušat. Todėl pakartoju-jei tas darbas normalus ir teisingas, KODĖL reikia slėpti pavardę? Slėpti tai nuo vaikų savo? KODĖL? Negi manai, kad tie, kurie prieš mirties bausmę, užmėtytų akmenimis???? O gal visgi suvokimas kažkur giliai slypi, kad na, ne viskas taip gražu su tokiu teisingumu.  smile.gif

Jei pabandytum pažvelgt plačiau suprastum. Bet apsimeskim kad taip, dėl vaikų ir aplinkinių. Nors jie ir dabar tiksliai nežino ką aš dirbu. (Aro pareigūnai irgi slepia tapatybes - ar tai irgi blogas darbas?)
Tačiau situacija nuo to nesikeičia - aš galėčiau jį dirbti, ir čia kalba apie moralinius mano įsitikinimus. Geras tai darbas ar blogas? Atsakymo nėra ir būt negali. Viskas susiveda ar gali tai daryt ar ne.
Atsakyti
QUOTE(FokerWolf @ 2013 06 19, 14:13)
Jei pabandytum pažvelgt plačiau suprastum. Bet apsimeskim kad taip, dėl vaikų ir aplinkinių. Nors jie ir dabar tiksliai nežino ką aš dirbu. (Aro pareigūnai irgi slepia tapatybes - ar tai irgi blogas darbas?)
Tačiau situacija nuo to nesikeičia - aš galėčiau jį dirbti, ir čia kalba apie moralinius mano įsitikinimus. Geras tai darbas ar blogas? Atsakymo nėra ir būt negali. Viskas susiveda ar gali tai daryt ar ne.

Tai kad panašu, jog tie, už mirties bausmę, ir žvelgia siaurai, kaip arkliai su akidangčiais.
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 06 19, 13:17)
Tai kad panašu, jog tie, už mirties bausmę, ir žvelgia siaurai, kaip arkliai su akidangčiais.

Nežinau, nes su visais nekalbėjau. Aš žiūriu daug plačiau. Tas tavo straipsnis yra paprasta žurnalistinė rašliava su daug statistikos ir jokiais tos statistikos išaiškinimais. Nors viena mintis ten labai teisinga. "Nėra tokios kaltės, už kurią vienas žmogus kitą galėtų pasmerkti myriop". Kai šita mintimi vadovausis žudikas pjaustantis į dalis auką, aš irgi pergalvosiu savo mintis. Ir labai bijau kad su tokiomis tendencijomis demokratija prieis prie formuluotės "Nėra tokios kaltės, už kurią vienas žmogus kitą galėtų pasmerkti kalėti (apriboti laisves)"
Atsakyti
o, susitapatinat su tuo žudiku? Kuo jūs už jį geresnis tada?
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 06 19, 13:46)
o, susitapatinat su tuo žudiku? Kuo jūs už jį geresnis tada?

Aš už jį nekuo negeresnis. Tai teisingas argumentas, tik pasenęs. O skirtumas tarp mūsų - motyvas. Jis žudo dėl asmeninės naudos aš tai daryčiau dėl naudos visuomenei.
Atsakyti
QUOTE(FokerWolf @ 2013 06 19, 15:07)
Aš už jį nekuo negeresnis. Tai teisingas argumentas, tik pasenęs. O skirtumas tarp mūsų - motyvas. Jis žudo dėl asmeninės naudos aš tai daryčiau dėl naudos visuomenei.

biggrin.gif aga, jo. Kas prisiims klaidos tikimybę? jūs?
Ar žudysite 16 metę, kuri rytuose nuteista už bučinį? Nes ten tokie įstatymai, va, nuteisė. Nauda visuomenei.
Atsakyti
Įdomu tai, kad kam žudyt rytuose nuteistą 16likmetę? Juk kiek suprantu kalba apie LT įstatymus, bausmes, Lietuvoje lyg ir už bučinius nesodinama iki gyvos galvos g.gif
Atsakyti
Hmmmm 4u.gif zaviuosi. Dekui.

Idomiai cia pasuko diskusija.

Tai sakot, dantis uz danti... Deja, senasis testamentas.
Kristus, mieli krikscionys, atnese mums naujai testamenta, kur parasyta, kad skriaudikui reikia atsukti kita zanda. Paradokas.
..............

Argumentas, neva ka jus darytumet jei jusu artima nusuzdytu. Mat aukos artimuju kersto jausma reikia patenkinti, jis yra prioritetas.

O kaip su budelio kersto jausmu tai paciai abejingai visuomenei, kuri leido dergtis is jo tam tikru laiku? Jo kersto jausmas, neapykanta kaip ir nekotiruojasi.

.......

O dabar klausimelis tam, visuomenininkui, kursai neva ketina zudyti izoliuota zmogu. Kokiu pagrindu galima zudyti zmogu, kuris nekelia tai visuomenei jokios gresmes, nes yra izoliuotas?

Zudymas yra pateisinamas tik tuomet, kai zmogus gina savo/kita gyvybe, apie kokia savigina galima kalbeti jei zmogus izoliuotas, nekelia gresmes?

...............................

Selekcionieriams, kurie ketina zudyniu budu tobulinti zmoniu populiacija. Jus turesite darbo per visa zmonijos egzistencijos laikotarpi, tol kol pasaulyje gyvens tokie kaip jus, abejingu, zudiku visuomene. Jus zudode zmones, kuriuos patys savo abejingumu ir pagimdete. Slykstu yra tai, kad jus norite siu "isgamnu" zudyniu deka pazaboti neva ju atsiradima, bet niekas is jusu nekalba apie PREVENCIJA, ka reikia padaryti, kad ju neatsirastu, kad vaikai butu saugus, kad juos netraumuotu. Ju atsiradimo problemos slypi ne juose, nes jie yra padarinys, galutinis rezultatas. Kai priezastis, del kurios atsiranda tokie zmones slypi visuomeneje. Bet visuomene nelinkusi sau kelti pretenzijas. Juk elementaru ir logiska, panaikink atsiradimo priezasti ir nebus paskemiu.
...................................

Paantrinsiu Pavasarine13. Sukasi tokie statistiniai skaiciukai, priklausomai nuo salies, bet pasaulinis vidurkis butu, 100 nuteistu myriop 10 yra nekalti. Kas nes atsakomybe uz tai? AR tu 10 zmoniu gyvybe yra vertybe? Ar jus pateisinsit, kad va tu visuomenes nuzudytu zmoniu artimieji pradetu zudyti, smurtine visuomene? Jie gi, tu auku artimieji, galimai, kaip ir jus, bus linke i smurta, nori atpildo, tik jau uz visuomenes veiksmus...
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 06 18, 07:03)

Ok, suaugusiam. Už gumos pakelį - pirštą? ranką? kairę? dešinę? O už vištą? O už automobilį? Už milijoną? O už intelektinio turto vagystę? Diferencijuosim bausmes, ar visiems tiesiog po ranką, nepriklausomai nuo pavogto turto vertės? Ką darysim su piktybiniais, kuriems nebeliks ką kapot? Kas juos slaugys? Ar paliksim badu dvėst?

sitas tai patiko ziauriai drinks_cheers.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 06 19, 08:51)
Todėl pakartoju-jei tas darbas normalus ir teisingas, KODĖL reikia slėpti pavardę? Slėpti tai nuo vaikų savo? KODĖL? Negi manai, kad tie, kurie prieš mirties bausmę, užmėtytų akmenimis???? O gal visgi suvokimas kažkur giliai slypi, kad na, ne viskas taip gražu su tokiu teisingumu.  smile.gif

ir sitas drinks_cheers.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Maji @ 2013 06 18, 14:53)

Todėl pernelyg, kad jūsų siūlyme bausmės netgi nėra analogiškos nusikaltimui. "Jei pavagia - nukirst ranką". Kur čia tas "akis už akį"?

QUOTE(FokerWolf @ 2013 06 19, 14:39)

Nors viena mintis ten labai teisinga. "Nėra tokios kaltės, už kurią vienas žmogus kitą galėtų pasmerkti myriop". Kai šita mintimi vadovausis žudikas pjaustantis į dalis auką, aš irgi pergalvosiu savo mintis. Ir labai bijau kad su tokiomis tendencijomis demokratija prieis prie formuluotės "Nėra tokios kaltės, už kurią vienas žmogus kitą galėtų pasmerkti kalėti (apriboti laisves)"

Man irgi tokia mintis kilo.

Moonte, čia ne religijos skyrelis, tad apeliavimas į Naująjį testamentą yra ne prie ko.
Atsakyti