QUOTE(Seven devils @ 2013 06 29, 16:38)
Tiesa sakant kai pati priaugau svorio, aš lyg ir pati pirma to nepastebėjau - buvo sunkus metas, miegodavau po kokias 6 h per parą, nes reikėjo derinti studijas, su darbu... Paskutinėje vietoje man tas mano svoris buvo atvirai pasakius. Pirmos atkreipė dėmesį artimos moterys. Tarkim, sesuo, motina zirzė, kokia tu išbaisėjus, išstorėjus, diedas pabėgs ir pan... Aš jas siusdavau -jei nuo taika gera mandagiai, jei bloga - nelabai. Mane labiausiai sutraumavo, o gal ir motyvavo, draugės liga. jai tik 35, o susirgo vėžiu.... gydimas aišku sunkus, bet dabar jau viskas gerėja... ir kažkaip iš kalbos išėjo, kad gydytojas ją barė dėl svorio - neva būtent mūsų tie svoriai, užterštas maistas, cukrus, rūkymas ir visi kiti žalingos gyvensenos aspektai gali įtakoti vėžinių ligų atsiradimą. O mano šeimoje jau trys moterų kartos sirgo šituom gėriu... Atvirai pasakius, būtent tai mane motyvavo pereiti prie sveikesnės mitybos, pamažinti alkoholio vartojimą, rūkymą suretinti. Nors ir tai būna išklystu iš doros kelio.
aš galbūt kalbėjau ne konkrečiai apie svorio priaugimą, bet apie kitus dalykus, kurio pasekmė gali būti ir priaugtas svoris. Ta prasme nesirūpinimą savimi, lėtinį nenorą keistis, patikti sau. Senamadiški drabužiai, vyriškas kirpimas, išblukusi plaukų spalva, jokio makiažo, kremo. Toks visiškas atsiribojimas nuo savo išvaizdos, tarsi neigimas, kad gali būti patraukli. Taip atsitinka maždaug 55-60 metų moterims Lietuvoje, tarsi jos galvotų : ''nu jau viskas, nieko čia gero nebebus mano gyvenime, tai ko čia stengtis". Tetą turiu panašią, kurią vyras patiko gal prieš 15 metų, prieš 5 metus pradėjo keistis, atsigavo jau maždaug.
Kitose šalyje, moterys tokio amžiaus tik atranda save, išgražėja, net kartais pagalvoju, kad konkrečiai moteriai šis amžius labiausiai tinka. O pas mus yra gajus tas ''ciocių'' sindromas.