Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(Amise @ 2013 11 09, 23:09)
Kaip smagiai atrodo  thumbup.gif

O kaip gaut lietaus vandens gyvenant bute didmiestyje?  verysad.gif

atvažiuokit į Bukiškį, pripilsiu kiek reikia smile.gif

lietaus vanduo labai gerai orchidėjoms, jau vien dėl to, kad minkštas, bet jis yra pakankamai "tuščias", būtina dėti trąšų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skm: 11 lapkričio 2013 - 13:07
Laba diena. Norėjau daugiau sužinoti apie lietaus vandenį...... O tai jei aš pastatau indą, kad pribėgtu to lietaus, tai jis bus labai šaltas, tai jį reik po to šildyti? Ar užtektu palaikyti kambario temperatūroje, o kiek dienų tada laikyti?
Atsakyti
QUOTE(Sunflowers @ 2013 11 11, 14:19)
Laba diena. Norėjau daugiau sužinoti apie lietaus vandenį...... O tai jei aš pastatau indą, kad pribėgtu to lietaus, tai jis bus labai šaltas, tai jį reik po to šildyti? Ar užtektu palaikyti kambario temperatūroje, o kiek dienų tada laikyti?

aš pašildau, nes jis tikrai būna labai šaltas ir abejoju ar kambaryje sušiltų tiek, kiek reikia laistymui.
Atsakyti
Aš niekad specialiai nesu šildžiusi lietaus vandens - prieš laistymą trijų litrų stiklainį (tokiuose induose jį laikau) atsinešu iš rūsio ar garažo į kambarį, supilu į platų plastikinį indą ir laistau juo maždaug po paros - vanduo per tą laiką būna išilęs iki kambario temperatūros 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 11 11, 15:14)
Aš niekad specialiai nesu šildžiusi lietaus vandens - prieš laistymą trijų litrų stiklainį (tokiuose induose jį laikau) atsinešu iš rūsio ar garažo į kambarį, supilu į platų plastikinį indą ir laistau juo maždaug po paros - vanduo per tą laiką būna išilęs iki kambario temperatūros 4u.gif

Nu bet pas mane rusyje arba garaze nera lietaus vandens, jis butu kieme, tai manau kaip skm sako reik pasildyti g.gif Nes ir namuose nelabai jau taip silta, peciu kuriam tik vakarais g.gif
Atsakyti
Aš į laistymui skirtą lietaus vandenį pripilu verdančio vandens (palyginus nedaug jo ir tereikia) ir taip sušildau.. rolleyes.gif nes dažniausiai pamirštu atsinešti iš anksto. Pas ką šildomos grindys, tai palaikius parą puikiausiai gali sušilti iki kambario temperatūros ir daugiau..
Papildyta:
QUOTE(jediara @ 2013 11 10, 19:52)
Dovana, kažin ar pavyks man po metų pražydinti  rolleyes.gif

Gražus thumbup.gif
Aš pernai sulaukiau pakartotino žydėjimo iš saviškio, bet gal kad neturiu labai vėsaus kambario ar dėl kitų priežasčių iš 4 žiedstiebių sulaukiau žiedų tik iš 2.. bet žinoma vistiek buvau labai laiminga biggrin.gif
Šiemet rudenį išvežiau jį pas tėvus, kurie gyvena gana vėsiai, tai bus labai įdomu ar žydės..
Atsakyti
Ačiū labai už patarimus 4u.gif
Atsakyti
As lietaus vandeni padedu ant sildomu grindu ir palaikius perdien jis patampa netgi labai geros, malonios temperaturos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunflowers @ 2013 11 11, 15:26)
Nu bet pas mane rusyje arba garaze nera lietaus vandens, jis butu kieme, tai manau kaip skm sako reik pasildyti  g.gif

tai nebūtinai iš rūsio nešu - būna kad tiesiai lietaus kaupimo indą ir iš lauko atsinešu mirksiukas.gif

QUOTE(Uranija5 @ 2013 11 11, 15:43)
Pas ką šildomos grindys, tai palaikius parą puikiausiai gali sušilti iki kambario temperatūros ir daugiau..

Būtent ant šildomų grindų ir šildau, nors kartais ir ant stalo palieku - per parą tikrai sušyla iki kambario temperatūros, o dažniausiai ir daug greičiau - iš vakaro pastačius jau ir ryte būna toks (aišku sušilimo greitis priklauso ir nuo šildomo vandens kiekio) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2013 11 11, 16:43)

Gražus  thumbup.gif
Aš pernai sulaukiau pakartotino žydėjimo iš saviškio, bet gal kad neturiu labai vėsaus  kambario ar dėl kitų priežasčių iš 4 žiedstiebių sulaukiau žiedų tik iš 2.. bet žinoma vistiek buvau labai laiminga  biggrin.gif
Šiemet rudenį išvežiau jį pas tėvus, kurie gyvena gana vėsiai, tai bus labai įdomu ar žydės..

Ačiū 4u.gif Labai smagu, kad dar žydėjo. Tikrai įdomu, ar žydės pas Jūsų tėvus rolleyes.gif
Atsakyti
O pas mane problema, jau nelijo gal 3sav, neturiu lietaus vandens doh.gif
Uztikau vienos vandos ziedkoti bigsmile.gif lauksiu ziedu.
Atsakyti
Tinka ir distiliuotas, kur PC parduodamas.
Aš tai paprasčiausiai 2x užvirinu vandentiekio vandenį, taip viena chemikė patarė. Iš tikro vandų šaknys nuo paprasto vandens sumedėja ir, jei neužsiaugina naujų, po kiek laiko jai baigiasi liūdnai, krenta lapai ir visa kita.
Atsakyti