QUOTE(biruteja @ 2013 08 03, 00:33)
Serpentine, anksčiau grikius valgėm kasdien, nes tik jiems nebuvo reakcijos. Dabar kokia dvi savaites vis sunkiau isiulyt, matyt jau gerokai nusibodo... Ir man jau su valgiaraščiu sunku darosi, norisi duot įvairų maistą, bet be grūdų sunkoka.
Ir šiaip pas mane ji mažai gauna angliavandenių, tai saldumynams potraukis didžiulis. Saldainių dar neragavo, bet gabalinio cukraus jau yra nukniaukusi
. Jei padauginame šilkmedžio uogų irgi išberia. O kraujyje trūksta gliukozės, ką daryt? Negi cukraus duot? Gal natūralus nerafinuotas nekenkia
. Mes patys cukraus labai mažai naudojam tai vaikui kažkaip iš įpročio draudžiu 
Ir šiaip pas mane ji mažai gauna angliavandenių, tai saldumynams potraukis didžiulis. Saldainių dar neragavo, bet gabalinio cukraus jau yra nukniaukusi

As pati saldinu (nes laikausi vaiko dietos) viska klevu sirupu - lyg ir blogos reakcijos nepastebejau. Dar agavu sirupas kaip variantas, paziurekite, gal tiks kazkas is saldesiu siu.
Is skanestu - man labai skanu blyneliai su tarkuota cukinija (keiciu agurociu, patisonu, galima moliugu) ir ryziu miltais. Kepu ant ryziu aliejaus (kitoks berods netinka), del saldumo pilu klevu sirupa.
Dar is skanestu - darzoviu "plovas" - pakepinu svogunus, sparagines pupeles (na reik ziuret kas tinka is darzoviu), tada dedu pjaustyta cukinija (aguroti, patisona ir t.t.), dar pakepinu kelias minutes, tada suberiu ryzius (manau galima ir kitas kruopas naudoti), pakepinu dar kokias 5 min ir viska uzpilu verdanciu vandeniu ir troskinu kol ryziai suminkstes (apie 20 min) - nu tikrai skanu man ir mano kavalieriui.
beje valgom tam tikra zuvi - kol kas nieko blogo nepastebejau i sama, menke, sterka. Aisku valgau vienos zuvies rusi karta i savaite.
Skanu silauoges (virtos jos irgi saldzios be jokiu saldikliu, skirtingai nuo melyniu ir pan), daug slyvu (gaila baigesi sode), va tokios musu "dietos".. Ai, na trinta sriuba paprastai kasdien darau, puikiai visoms darzovems suduoti tinka. Ir labiau megsta tai siaip darzoviene

Ai, vietoj cepelinu kartais gi galima naudoti taip vadinamuosius durniukus (na kur be mesos), kugeliui vietoj pieno pilu tiesiog verdanti vandeni

Is kruopu po truputi pratinames prie kynvos, maisau i paprastas koses burnoti. Atradau kynvos dribsnius - kazkaip valgosi daug skaniau nei paprasta kruopa.