Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(Indriuka @ 2013 08 06, 23:21)
Laba diena,
vis dažniau čia paskaitau. Mažius mano raudonais žandais, po trijų sav.gulsim darytis kraujo tyrimo. Man nėra aišku, kuo skiriasi lėtinės reakcijos nuo greitų reakcijų, ir kurias jų mums parodys kraujo tyrimas.

Dėl skalbiklių, parašykit, kokie tie natūralūs skalbikliai prašau.
Apskritai aš tik pradedu mokytis, kaip maitintis kitaip, o tai nėra lengva, visa mano šeima įpratus prie tų normalių, kasdienių produktų ir staiga persiorientuoti ir net to kiaušinio atsisakyti yra sunku. Aš jo aišku nevalgau, bet begalės mano ruošiamų valgių įeina kiaušinis. Mamytės, pasidalinkit, kaip sprendžiat tuos klausimus, ar darot sau (kas maitina) atskirai, nes pas mane dar trys vyrukai namie, tai sunku.

Greitos reakcijos yra greitos - iš karto pavalgius atsiranda simptomai. O lėtos reakcijos gali pasirodyt net po dviejų parų. Pastarąsias ypač sunku atsekti.
Alergologai tiria ūmias reakcijas IgE - imamas kraujas iš venos (nemažai). Lėtines reakcijas tiria lopo testais. Yra dar IgG testai, tačiau aš negirdėjau kad juos atliktų alergologai, dažniausiai juos daro homeopatai.
Taip, dėl maisto yra labai sunku, ypač jei namie dar nedidukai vaikai, nes jie linkę dalintis maistu. Pačioje pradžioje visi valgydavome pasislėpę (aš turbūt kokia porą mėn valgydavau tik vėlai vakare, kai užmigdavo doh.gif , iš to streso kažkaip net nesinorėdavo). O dabar jau nebesislapstom - paaiškinu kad jai negalima, kad išbers, kad jos maistukas gaminamas atskirai.
Iš skalbiklių rinkčiausi skalbimo rutulį. O natūralių skalbiklių dabar yra net prekybcentriuose, arba čia, ir čia. Ir nereikia tikėtis kad jie plaus taip kaip cheminiai, reikės ir pamirkyt, ir dėmes prieš skalbians muilu įtrint. Ir nepamiršt kelis kartus perskalaut.
Ir linkiu kuo ilgiau pačiai maitinti, bent jau mano patirtis yra tokia, kad nutraukus maitinimą AD stipriai paūmėjo.

Ir dar radau info kad šokinėti ant batuto yra labai sveika biggrin.gif , padeda net nuo elergijų. Neaišku kiek tame yra tiesos, bet bent jau vaikams smagu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biruteja: 07 rugpjūčio 2013 - 01:20
QUOTE(biruteja @ 2013 08 07, 01:55)
Greitos reakcijos yra greitos - iš karto pavalgius atsiranda simptomai. O lėtos reakcijos gali pasirodyt net po dviejų parų. Pastarąsias ypač sunku atsekti.
Alergologai tiria ūmias reakcijas IgE - imamas kraujas iš venos (nemažai). Lėtines reakcijas tiria lopo testais. Yra dar IgG testai, tačiau aš negirdėjau kad juos atliktų alergologai, dažniausiai juos daro homeopatai.
Taip, dėl maisto yra labai sunku, ypač jei namie dar nedidukai vaikai, nes jie linkę dalintis maistu. Pačioje pradžioje visi valgydavome pasislėpę (aš turbūt kokia porą mėn valgydavau tik vėlai vakare, kai užmigdavo  doh.gif , iš to streso kažkaip net nesinorėdavo). O dabar jau nebesislapstom - paaiškinu kad jai negalima, kad išbers, kad jos maistukas gaminamas atskirai.
Iš skalbiklių rinkčiausi skalbimo rutulį. O natūralių skalbiklių dabar yra net prekybcentriuose, arba čia, ir čia. Ir nereikia tikėtis kad jie plaus taip kaip cheminiai, reikės ir pamirkyt, ir dėmes prieš skalbians muilu įtrint. Ir nepamiršt kelis kartus perskalaut.
Ir linkiu kuo ilgiau pačiai maitinti, bent jau mano patirtis yra tokia, kad nutraukus maitinimą AD stipriai paūmėjo.

Ir dar radau info kad šokinėti ant batuto yra labai sveika  biggrin.gif , padeda net nuo elergijų. Neaišku kiek tame yra tiesos, bet bent jau vaikams smagu biggrin.gif

Ačiū už tokią išsamią info. Aš ir maitinu ir šiek tiek primaitinu Kadangi antrą trečią mėn labai mažai priaugo, teko duot imišinio. Po šiai dienai išgeria po porą indelių per dieną, bet maximum, kartais mažiau. Šiuo metu geriam Bellakt, ką manot apie jį. Visi Aptamilai išbandyti, Friso, visi neskanūs ir mažylis jų negėrė beveik.
Man dar įdomus toks klausimas, kol kas ant nugarytės daryti testai rodė alergiją kiaušiniui, žuviai ir morkai, kaip bebūtų keista - pienui nerodė. Bet net jei minėtų produktų nevalgau, vis tiek beria. Ir žinok dabar, kam jis dar alergiškas, juolab jei kai kurios reakcijos atsiranda po kelių dienų.

Atsakyti
QUOTE(Indriuka @ 2013 08 07, 09:27)
Ačiū už tokią išsamią info. Aš ir maitinu ir šiek tiek primaitinu Kadangi antrą trečią mėn labai mažai priaugo, teko duot imišinio. Po šiai dienai išgeria po porą indelių per dieną, bet maximum, kartais mažiau. Šiuo metu geriam Bellakt, ką manot apie jį. Visi Aptamilai išbandyti, Friso, visi neskanūs ir mažylis jų negėrė beveik.
Man dar įdomus toks klausimas, kol kas ant nugarytės daryti testai rodė alergiją kiaušiniui, žuviai ir morkai, kaip bebūtų keista - pienui nerodė. Bet net jei minėtų produktų nevalgau, vis tiek beria. Ir žinok dabar, kam jis dar alergiškas, juolab jei kai kurios reakcijos atsiranda po kelių dienų.

ne viską ir tie lopai parodo unsure.gif maniškiui bananą rodė, kad visiškai nealergiškas, jokios reakcijos nebuvo, bet aš matau, kad tik gauna banano, paberia kitą dieną doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ewute @ 2013 08 07, 13:43)
ne viską ir tie lopai parodo  unsure.gif  maniškiui bananą rodė, kad visiškai nealergiškas, jokios reakcijos nebuvo, bet aš matau, kad tik gauna banano, paberia kitą dieną  doh.gif

Man kažkada viena sena gydytoja yra pasakiusi - kad mama pats geriausias daktaras smile.gif.
Indriuka, labai sunku atsekti kai organizmas įsiaudrinęs. Žiemą laikėmės griežtos dietos, valgėm tik ką galim, bet vis tiek buvo labai išberta doh.gif . Man atrodo reikia gana nemažai laiko kol viskas nurimsta. Be to radau nemažai info kad AD reaguoja net į emocinę būklę, be to per tokius karščius dar ir prakaitas dirgina odelę. Net ir sveiki vaikai kartais būna paberti...
Atsakyti
QUOTE(Indriuka @ 2013 08 06, 22:21)
Mamytės, pasidalinkit, kaip sprendžiat tuos klausimus, ar darot sau (kas maitina) atskirai, nes pas mane dar trys vyrukai namie, tai sunku.

As maitinu savaji, gaminu sau atskirai maista nuo seimos (be manes irgi 3 vyrukai seimoje)... na jau metus laiko. Sunku labai buvo gal pirmaisiais menesiais, o dabar jau pripratau prie savo dietos. Vaziuodama i svecius vezuosi savo maista, atsirinkau ka galiu valgyti mieste (na kavinese - ten valgau itin retai, bet kartais tenka) - su viskuo laikui begant susitaikai ir prisitaikai. Kiausinio ar pieno produkto nuemimas - tai dar mazai kas. Maniskio atveju (kaip ir daugelio mamyciu cia) lengviau isvardinti ka galima nei ko negalima. Maisto racionas skurdokas, bet naudojuosi sezonu ir stengiuosi valgyt ir maziui duoti kuo daugiau darzoviu (paprastai renkuosi zalios, baltos spalvos darzoves), vaisiu ir taip stiprinti imuniteta, ruostis ziemai - siulyciau issitirti maksimaliai butent vaisius ir darzoves, kad susidaryti daugmaz saugiu produktu baze.
Atsakyti
o mano merginai saulė ir karštos dienos pats geriausias gydytojas...
baigiau užgyt paskutiniai nukasymai bet su saule irgi atsargiai reikia, nes tikrai nemažai kam sukelia reakcijas... 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas ax.gif
sakykite, o nuo kokio amžiaus jau pas alergologus galima su kūdikėliu eiti? Mes vieną kartą esame buvę pas odos gydytoją. Dabar, šeimos gydytoja, vėl siunčia pas dermatologą, nes negerėja, o po truputį, lėtai blogėja. Klausiau, gal pas alergologą apsilankyti? Tai sakė, kad dar per maži mes ir jis niekuo mums nepadės. Nuo kokio ankščiausio amžiaus patartumėte kreiptis pas alergologa ?
Atsakyti
QUOTE(<Salsa> @ 2013 08 08, 10:45)
Labas rytas  ax.gif
sakykite, o nuo kokio amžiaus jau pas alergologus galima su kūdikėliu eiti? Mes vieną kartą esame buvę pas odos gydytoją. Dabar, šeimos gydytoja, vėl siunčia pas dermatologą, nes negerėja, o po truputį, lėtai blogėja. Klausiau, gal pas alergologą apsilankyti? Tai sakė, kad dar per maži mes ir jis niekuo mums nepadės. Nuo kokio ankščiausio amžiaus patartumėte kreiptis pas alergologa ?

Kuo greičiau, nes jei blogėja tai paskui bus labai sunku nuraminti organizmą. Bet ir be alergologo reikia susirankioti kuo daugiau informacijos. Galima atlikti maisto netoleravimo testą (rasyta anksčiau). Išimkite iš aplinkos visus kvapus, skalbiklius (lieka skalbimo rutulys), valiklius (lieka tik actas ir soda), gaiviklius ir pan. Jei pati maitinat tai atsisakyt pieno produktų, kiaušinio, miltinių. Gerti gerąsias bakterijas. O paskui su alergologo konsultacijom išmoksit valdyt ligą.
P.S. keista, bet mano šeimos gydytoja rekomendavo alergologo konsultaciją kai dukrytei buvo vos keli mėn g.gif . O jūs jau ne tokie ir mažiukai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biruteja: 08 rugpjūčio 2013 - 11:57
QUOTE(biruteja @ 2013 08 08, 11:54)
Kuo greičiau, nes jei blogėja tai paskui bus labai sunku nuraminti organizmą. Bet ir be alergologo reikia susirankioti kuo daugiau informacijos. Galima atlikti maisto netoleravimo testą (rasyta anksčiau). Išimkite iš aplinkos visus kvapus, skalbiklius (lieka skalbimo rutulys), valiklius (lieka tik actas ir soda), gaiviklius ir pan. Jei pati maitinat tai atsisakyt pieno produktų, kiaušinio, miltinių. Gerti gerąsias bakterijas. O paskui su alergologo konsultacijom išmoksit valdyt ligą.
P.S. keista, bet mano šeimos gydytoja rekomendavo alergologo konsultaciją kai dukrytei buvo vos keli mėn  g.gif . O jūs jau ne tokie ir mažiukai...

Na dar nei pusės metukų neturime blush2.gif Pieno produktų, kiaušinių nebenaudoju, miltiniai apriboti labai stipriai, kvapiklių namuose ir visokiu valiklių visada buvo minimaliai, bet dabar ir juos šalinu. Actas ir soda mano draugai jau nuo nėštumo pradžios smile.gif bakterijas geriame. Bandysiu gerą alergologą surasti. Ačiū už komentarą 4u.gif
Atsakyti
Mamytes, gal kuri naudojote food detective testa? Ar galima daryti kudikiams? Parodo greitas ar letines reakcijas?
Atsakyti
QUOTE(<Salsa> @ 2013 08 08, 10:45)

Jūs kaip suprantu vasario pradžioje gimėt? Na mano mažylis kovo pradžioje, ir tai jau lankomės pas alergologą.

Dėl cheminių priemonių, naudoju Frosch, bet jaučiu jis irgi netinka? Neutralu skalbiu tik vaiko rūbus, jaučiu irgi neteisingai darau. Juolab skaičiau čia, kad Neutral nieko gero. Jetus, kiek daug įpročių reikia keisti.
Dar klausimas, tos, kurios maitinate, ar jum nebūna didelio saldumynų poreikio? Aš tikrai galiu susilaikyti nuo daug ko, bet kai užeina noras saldumynų, nors kauk ir aišku dažniausiai nesusilaikau. Ką patartumėt valgyti? Javinukai kaip suprantu irgi netinka?
Geliuke, o ką turi omeny maksimaliai išsitirti, ar tą kraujo testą, kurį darysim netrukus, ar maisto toleravimo, kur čia rašė?
Atsakyti
sveikos mamytes,

mano mazge susirgo vejaraupiais. gal kuri edat susidurusi su jais ir alergiukais.beria daug. zelionke netepu,nes ten grynas alchoholis beveik,tai sausins oda.tepu metileno meliu g.gif kazi gerai darau g.gif
Atsakyti